Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההנחה שלך לא נכונה. רכב חדש יאבד יותר משמעותית.

קח רכב חדש של 170,000 ש"ח. ב-3 שנים הראשונות הוא יאבד סכום כמעט כפול מה-3 שנים הבאות.

ובנוסף ביטוח יקר יותר, לשים איתוראן/עלוקה, טסט יקר יותר, מחוייב לטפל במורשה וכו'...

יש לי שני שכנים שממש חושבים ככה.

הם קונים האחד קורולה והשני אוונסיס לבנות (כבר ה-3-4 של כל אחד) למרות שהם אוהבים רכבים אחרים יותר רק כי יותר קל למכור אחרי זה וזה השיקול העיקרי שלהם :screwy:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתתי דוגמא ספיציפית של שני רכבים, בעלי שיעור ירידת ערך שונה

על מנת להראות את ההשפעה שיש לשיעור ירידת הערך על העלויות ברכישת רכב, כך שלא כדאי להתעלם מפרמטר זה, עד כדי כך שבמצבים מסויימים עלות רכישת רכב חדש בעל שיעור ירידת ערך נמוך, תהיה דומה לעלות רכישת רכב משומש בעל שיעור ירידת ערך גבוה.

בשביל הדוגמא, העלויות לאדם שרוכש טויוטה קורולה חדשה שנת 2014 ב- 125 אלף ש״ח, יכולות להיות דומות לצורך העניין לרכישת סיאט ליאון שנת 2012 ב- 100 אלף ש״ח, עקב ההבדלים בירידת הערך ביניהם.

עכשיו מי שלא לוקח בחשבון את הפרמטר של ירידת הערך לא יהיה ער לחלופות הנ״ל.

מי שער לחלופות הנ״ל יעשה את השיקול שלו, אחד רוצה רק את הסיאט ליאון והקורולה לא אופציה בשבילו אפילו אם היא חדשה ולכן ירכוש את הליאון שנת 2012 וישא באותן עלויות כמו מי שרכש קורולה שנת 2014 או לחילופין ירכוש את הליאון שנת 2014 וישא בעלויות גבוהות יותר מהקורולה.

אדם אחר יעדיף לרכוש את הקורולה החדשה למרות שבתור רכב הוא רוצה את הליאון המשומשת או ליאון חדשה, לאור ירידת הערך הנמוכה יותר של הקורולה.

אדם אחר בכלל רוצה רק את הקורולה והליאון לא אופציה בשבילו ואז הוא גם מקבל מה שהוא רוצה וגם העלויות זהות, לצורך הדוגמא, לליאון משומשת.

ברור שכאשר מדובר ברכב מאותו סוג, למשל טויוטה אוונסיס חדשה לעומת טויוטה אוונסיס משומשת, העלויות של האוונסיס החדשה יהיו גבוהות יותר (אם כי תלוי כמובן איזה שנה האוונסיס המשומשת וככל שהיא חדשה יותר כך הפרשי העלויות מצטמצמים וגם תלוי איזה הנחות ו/או הטבות ניתנו ברכישת האוונסיס החדשה).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
עוד סיבה שישר קופצת לי לראש- תהליך המכירה בארץ, כמו כל תהליך משא ומתן בארץ, הוא לפעמים בלתי נסבל.

ישר קופצים עליך סוחרים, אנשים שמחפשים להוריד אותך למחיר לא ריאלי אבל ימשיכו להתעקש עליו, אנשים שסתם באים להעביר את הזמן, אנשים שיתווכחו איתך על כל פרט קטן בחוסר טעם ועוד.

אנשים מחפשים רכב שיהיה קל למכור אחר כך ולא להכנס לכאב ראש הזה של שוק היד שנייה הישראלי.

זאת כנראה הסיבה העיקרית. אופציה אחרת זה להעיף את הרכב הישן לטרייד אין, ושיתנו כמה שיתנו, בלי יותר מדי חפירות, ובלי התעסקות עם טלפונים (או יותר גרוע, פגישות פנים מול פנים) מאנשים הזויים.

לא כל אחד יכול להיות סוחר ממולח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שילוב של אופי ישראלי ומחיר רכישה גבוה. סה טו

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא יודע מה איתך, אנחנו עם רכב שנת 98 שנקנה ב 14 אלף לפני שנתיים. לא מתכננים למכור בכלל, רק להעביר כנראה ידיים במשפחה עד מוות. אז נגיד ישרוד עוד 3 שנים. הפסדנו לדוגמה 14 אלף ב 5 שנים עם אחלה אוטו. לא מבין את האלה שאחרי חמש שנים מאבדים עשרות אלפי שקלים כדי לקנות רכב חדש יותר.

Volkswagen Golf 06' 1.6

פורסם
יש אנשים שבשבילם רכב זה רק לנסוע מנקודה לנקודה ואין להם שוב אהבה למוטוריקה ולכן השיקול העיקרי שלהם הוא כלכלי,כשאני קונה רכב אני​ רוצה להנות ממנו וכך לדעתי זה צריך להיות.

נכון. כשקניתי את האיביזה , אח שלי אמר לי ,לא חבל לך על הכסף הזה, תקנה לך מאזדה משומשת יותר טוב, אך לנסוע על רכב בן מס' שנים שצריך ליישר לו קוו, לצפות לתקלות לא ידועות והסיכוי להיתקע בצידי הכביש.. לדעתי עולים הרבה יותר מכמה "אלפים" שרכבי יאבד במהלך השנים, אותו כסף שאני איבדתי על נוחות, רוגע, ובטיחות !!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אצלי במפשחה לא בא בחשבון לקנות רכב משומש בשבילי. אין רכב לא לימוני במשפחה שלי. לא משנה מה. אז כל הנסיון שלי עם רכבים יד שנייה הוא חמוץ מאוד.

אז כשבא היום לקנות עבורי רכב, הלכנו עוד קילומטר וקנינו רכב חדש מהניילונים... שאחרי שנה וחצי הושבת במוסך עקב תקלה. אבל לפחות לא שילמנו על זה כמו בשאר המכוניות של המשפחה. (אחריות)

זה גם למה הלכתי על קיה. כי במשפחה שלי, אחריות זה בעצם הכל. ואי אפשר להביס 7 שנים אחריות על מנוע וגיר.

ומיותר לציין שמכירת רכב במשפחה שלי זה "ראבק תן לי איזה אלפייה ותציל אותי מהרכב הלימון הזה"

וזה בעצם הסיפור שלי. אולי זה עוזר להבין למה אני כזה מתוסכל מאנשים שרק חושבים על איך למכור את הרכב שלהם. אצלי במשפחה ובכלל בתודעה שלי אין דבר כזה למכור רכב במצב תקין.

פורסם

יש לא מעט אנשים שפשוט לא מפרגנים לך כאשר קנית רכב חדש. בין אם כי זהו ההרגל שלהם, בין אם מקנאה.

יש כאלו שלא מפנימיים שרכב הוא כלי לשימוש, הנאה ורק מאבד מערכוו ויש הוצאות אחזקה, מה יותר מה פחות. אי אפשר להרויח על רכב.

יש כאלו שמנסים לנבא עתידות, לעשות תחזיות כלכליות, ובשביל כמה שקלים יקנו מה השוק אוהב ולא מה שהם רוצים. שיהיו בריאים.

תמיד יהיה מי שיכנס לכיס שלך כאילו הוא מונה לאפוטרופוס שלך הוא לפחות למנהל הכספים האישי שלך.

אחריו יגיע מי שיגיד "למה קנית פיאט? יש אחלה מבתע ביונאדאי... מקבלים עץ ריחני במתנה!" ואז חבר שלו יזכיר שבחודש הבא יש בפורד מבצע של חבר והבן דוד של השכנה יכול לסדר לך משהו. אולי.

תכלס: קנה מה שאתה בוחר, מה שמתאים לרצון וצורת השימוש שלך. וממש אל תתחשב ב"מה יגידו". הם יגידו. אתה נוסע ומחייך.

משום מה יוצא לי לרכוש מכוניות שהן ממש לא מיינסטרים (אלפא, סיטרואן, רנו), ואתה יודע מה? אני נהנה ונהניתי מכולן, הן מתאימות לי ונותנות יחס טוב - בשבילי - של מחיר/תמורה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לא יודע מה איתך, אנחנו עם רכב שנת 98 שנקנה ב 14 אלף לפני שנתיים. לא מתכננים למכור בכלל, רק להעביר כנראה ידיים במשפחה עד מוות. אז נגיד ישרוד עוד 3 שנים. הפסדנו לדוגמה 14 אלף ב 5 שנים עם אחלה אוטו. לא מבין את האלה שאחרי חמש שנים מאבדים עשרות אלפי שקלים כדי לקנות רכב חדש יותר.

אצלי במפשחה לא בא בחשבון לקנות רכב משומש בשבילי. אין רכב לא לימוני במשפחה שלי. לא משנה מה. אז כל הנסיון שלי עם רכבים יד שנייה הוא חמוץ מאוד.

אז כשבא היום לקנות עבורי רכב, הלכנו עוד קילומטר וקנינו רכב חדש מהניילונים... שאחרי שנה וחצי הושבת במוסך עקב תקלה. אבל לפחות לא שילמנו על זה כמו בשאר המכוניות של המשפחה. (אחריות)

זה גם למה הלכתי על קיה. כי במשפחה שלי, אחריות זה בעצם הכל. ואי אפשר להביס 7 שנים אחריות על מנוע וגיר.

ומיותר לציין שמכירת רכב במשפחה שלי זה "ראבק תן לי איזה אלפייה ותציל אותי מהרכב הלימון הזה"

וזה בעצם הסיפור שלי. אולי זה עוזר להבין למה אני כזה מתוסכל מאנשים שרק חושבים על איך למכור את הרכב שלהם. אצלי במשפחה ובכלל בתודעה שלי אין דבר כזה למכור רכב במצב תקין.

שני אמירות שאפשר להבין אותן אבל עוד לא ראיתי כאן מגיב אחד שנותן תגובה עניינית ואובייקטיבית,

אחד מתלונן על הישראלים (שזה לדעתי כל כך ישראלי להתלונן על ישראלים), אחר אומר שזה הפסד כלכלי לרכוש רכב חדש

ואחד, שבאופן טיפה יהיר מדי אומר שהוא קונה אך ורק רכב חדש ואני חושב שצריך להעיר כאן את כולם.

רכב, לפחות בשבילי, הוא הרבה יותר מפח, גלגלים והגה.

רכב צריך לבחור בהתאם לצרכים של כל אחד, וזה דבר שהוא מאוד אינדיבידואלי.

לא כל אחד צריך לרכוש רכב חדש ואין מה לעשות, זאת עובדה שאיך שאתה מוציא את הרכב מאולם התצוגה אתה כבר מפסיד

כסף לא מבוטל אבל מה לעשות, אין מתנות חינם, לרכוש רכב חדש מצריך להכיר בעובדה שהערך הכספי שלו יורד משמעותית בתקופת ילדותו,

בתקופת הנעורים הערך יורד פחות, ולקראת הזקנה הערך שלו כבר פחות ופחות יורד אבל עדיין יורד.

ישנם אנשים שכאשר הם רוכשים רכב הם רוכשים אותו בידיעה שיבלו איתו חמש שנים ויותר וכאן פחות חשוב ירידת הערך כי היא בלווא הכי תתקיים

ותורגש משמעותית במעמד המכירה אבל כאן יותר חשוב העובדה שהוא חדש כי מפה אתה מכיר את הרכב מההתנעה הראשונה,

אתה מכיר את ההסטוריה שלו ולא מוטרד ממה הוא עבר, ואיזה יחס הוא קיבל וזה משהו ששווה כסף(!!!)

כי לרכוש רכב יד שנייה זה אמור להיות בידיעה שאתה לא יודע מה עבר עליו והסיכוי שמכלול יקר ילך הוא גבוה יותר.

אבל סטודנט צעיר, או חייל משוחרר לדעתי לא צריך לרכוש רכב חדש מפאת התקופה הדינמית שהוא נמצא בה,

בין אם זה לימודים (שזה 3 שנים פלוס מינוס אבל עדיין תקופה זמנית), בין אם זה כי הוא בתקופה שהוא מחפש את עצמו

ואין לו צורך אמיתי ברכב חדש ולכן כאן ערך הכסף פקטור יותר משמעותי מהסיבה שתוך תקופה יחסית קצרה של עד שנה- שנה וחצי

הוא יימכור את רכבו, וכאן כן צריך לבחור רכב עם שוק יותר ער, וירידת ערך משמעותית פחות.

למגיב שקנה רכב משנת 98 ב- 14K ש''ח- שלא תחשוב שאתה פועל נכון.

מהתגובה שלך הבנתי (תקן אותי אם אני טועה), אתה איש משפחה וגם אם אתה רוכש רכב עד 15K ש''ח ומתכוון לנסוע בו עד שיעצור

זה נחמד ויפה אבל רכב ישן לא מתאים למשפחה גם אם מדובר ברכב משפחתי.

מעבר לעניין ירידת הערך והפסד הכספים צריך לדאוג שרכב גם יהיה בטוח למשפחה, שיהיה מספיק בטיחותי לילדים

כזה שיהיה מספיק אמין ולא ייתקע בדרך להביא את הילד מהחוג ב8 בערב.

אבל לסטודנט שלא מתכוון להשקיע הרבה כסף כי תוך שנה הוא יימכור זה רכב שיתאים.

למגיב שרכש ריו אדומה, תתחדש.

אני לא יודע מה זה רכב לימוני ואיך שילבת את הלימון בתוך שיחה כלכלית על רכבים (ואגב שאפו על החוש היצירתי הגבוה)

אבל יש משפחות שבא בחשבון או לא בא בחשבון זה לא פקטור בכלל. יש כסף- קונים. אין כסף- לא קונים.

לא כל אחד שאין לו כסף עדיף שלא ירכוש רכב בכלל כי עדיין צריך להתנייד איכשהו ואם כולם היו מתפנקים עם רכב חדש כמוך

אז השוק המשומשות היה מת טוטאלית וגם במצבו הנוכחי הוא לא בדיוק בריא.

בגדול תבינו כאן כולכם שרכישת רכב צריך להתבצע לאחר לא מעט שיקולים, שיקולים אינדיבידואלים מאוד חשוב להדגיש,

יש כאלה שכן צריכים לקחת בחשבון ירידת ערך וקלות מכירה, ויש כאלה שצריכים פחות לחשוב על זה עקב והרכב ישרת לתקופה של יותר מחמש שנים.

וכן, אין כמו רכב חדש, הראש הכי שקט שיש אבל צריך גם לקחת בחשבון שלהוציא כל כך הרבה כסף על רכב חדש זה לא תמיד נכון לכל אחד.

שלומי.

פורסם

תנחומיי.

פורסם

למה אתה חושב שאנשים קונים את הרכב שהם לא רוצים?

בשביל רוב האנשים ,רכב זה פח עם 4 גלגלים, שכולם עולים אותו דבר, מקבלים אותו זמן אחריות מלאה, צריכת הדלק דומה, וביצועים דומים. הדבר היחיד ששונה הוא המראה, ואני אישית לא יכול להצביע על רכב שניראה טוב מדי או רכב שניראה מכוער. כולם ניראים בסדר.

כשכול הפרמטרים האלה זהים, כול מה שנשאר זה שמועות על אמינות וירידת ערך.

פורסם

בשביל רוב האנשים רכב זה פח עם 4 גלגלים, כל עוד הם מדברים על אנשים אחרים. עוד לא פגשתי מישהו שבאמת התייחס לרכב כסתם פח עם 4 גלגלים ולא היה אכפת לו מכלום. רגע אחד הוא אומר "רכב זה סתם פח" ואז מתחיל לדבר "אבל לסיאט יש צריכת דלק טובה יותר" ו"היונדאי נראת טוב יותר" ו"הטויוטה שומרת על ערך טוב יותר" ו"הרנו מגיעה עם דיזל אז זה חוסף בדלק" ו"האיביזה זה רכב ספורט מדיי בשבילי, אני אקנה פולו" ו"קיה זה להקיא את הנשמה" ו"שברולט זה רק צרות"

וכו' וכו' וכו'. לכולם רכב זה סתם פח, אבל פתאום כשהם צריכים לדבר על רכב, יש להם הרבה יותר מעבר ל"פח עם גלגלים מנקודה א לנקודה ב"

פורסם

צריך לדעת גם איזה רכב לרכוש,ומתי.

רכב שהמחירון שלו כ77K כחדש בעוד 3 שנים נוריד 30% שהם 23K,אבל במקרה והיה מבצע וקנית את הרכב ב69K יצא שהפסדת ב3 שנים רק 15 אלף ש"ח.

מבצעים כמו שתיארתי יש המון ועוד יהיו המון.

לצורך העניין הדוגמה הנ"ל היא של המבצע של דלק על הפיאסטה.

יש רכבים שבשנה יש לך 5K רק הוצאות על תיקונים ולא טיפולים שוטפים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לא יודע מה איתך, אנחנו עם רכב שנת 98 שנקנה ב 14 אלף לפני שנתיים. לא מתכננים למכור בכלל, רק להעביר כנראה ידיים במשפחה עד מוות.

משהו שאף פעם לא הבנתי (למען האמת תמיד חשבתי ש"רכב עבר ידיים בתוך המשפחה" זה המצאה של סוחרים), למה להעביר את הרכב ידיים בתוך משפחה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...