Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני מחפש קניית רכב חדש ומתלבט מאוד.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין כמה שיותר.

אני נוסע בין 15-20K לשנה ויש לי 2 ילדים כך שאני צריך גם מקום בשבילם.

אני מתלבט בין הדגמים הבאים שמותקנת בהם מערכת גז שחשובה לי בגלל החסכון במחיר הדלק:

אשמח לייעוץ לגבי אמינות והתחזוקה בין הדגמים הבאים:

רנו מגאן 2008 160,000 ק"מ (בעלות קודמת ליסינג)

סוזוקי ליאנה 2006 164,000 ק"מ (בעלות קודמת ליסינג)

סובארו אימפרזה החדשה 2005 128,000 ק"מ (בעלות קודמת מונית)

מזדה 323 לאנטיס 2002 150,000 ק"מ

מה אתם אומרים?

באיזה רכב הייתם בוחרים לפי הצרכים שלי?

אני ממש מתלבט ואשמח לכל עזרה.

תודה

פורסם

רנו הבטיחותית מבין כולם אבל עדיף לחפש אחת שמורה הרבה יותר- הןן נמכרות במחיר רצפה.

הליאנה (ק"מ גבוה מידי) ויותר מכך האימפרזה יהיו די חרושות (ואל תאמין,אלא אם תראה ספר טיפולים שרכב ששימש כמונית עשה רק 128,000).

מאזדה- נחמדה אבל ממש לא בטיחותית יחסית לרנו.

לא כתבת מה התקציב-זה שיקול חשוב מאוד גם בבחירת הרכב.יתכן,שבתקציבך כבר אפשר לקנות מגאן 2008-9 במצב טוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא מכיר את הרכבים אבל רוצה להעלות שתי נקודות:

לגבי הגז:

למה אתה נעול על גז? ב 15-20 אלף זה לכל כך קריטי. נכון שאם המערכת כבר מותקנת אז מדובר בחיסכון אבל:

1. המוכר שילם על ההתקנה ויצפה שהדבר יקבל ביטוי במחיר. אם הייתה נוסע 30 אלף או יותר אז זה היה יותר משמעותי.

2. לדעתי ההתקנה פוגעת בתא המטען במידה כזו או אחרת.

3. הגבלה לרכבי גז מצמצמת את ההיצע הרלוונטי עבורך. דבר שכמובן מקשה על מציאת רכב מתאים.

הסוברו:

רכב מ 2005 עם 128,000 ק"מ ה נשמע טוב. מונית עם כל כך מעט ק"מ נשמע חשוד (ידוע כמה זמן שימשה כמונית?). אולי ההסבר זה רק נסיעה עירונית, אבל לנסיעה עירונית יש בלאי מואץ יחסית לק"מ. בקיצור, תהיה עירני.

פורסם
רנו הבטיחותית מבין כולם אבל עדיף לחפש אחת שמורה הרבה יותר- הןן נמכרות במחיר רצפה.

הליאנה (ק"מ גבוה מידי) ויותר מכך האימפרזה יהיו די חרושות (ואל תאמין,אלא אם תראה ספר טיפולים שרכב ששימש כמונית עשה רק 128,000).

מאזדה- נחמדה אבל ממש לא בטיחותית יחסית לרנו.

לא כתבת מה התקציב-זה שיקול חשוב מאוד גם בבחירת הרכב.יתכן,שבתקציבך כבר אפשר לקנות מגאן 2008-9 במצב טוב.

התקציב שלי הוא עד 30K אבל אני רוצה שישאר לי כסף בצד למה שלא יבוא.

האם רנו מגאן בנזין בשנתון 2007 עם ק"מ נמוך יחסית (90 אלף) תהיה בחירה טובה?

חשוב לי שהרכב יהיה אמין וחסכוני.

חשבתי גם על פיאט גרנדה 1.4, אתה חושב שזה רכב עדיף על הרשימה שציינתי?

פורסם
אני לא מכיר את הרכבים אבל רוצה להעלות שתי נקודות:

לגבי הגז:

למה אתה נעול על גז? ב 15-20 אלף זה לכל כך קריטי. נכון שאם המערכת כבר מותקנת אז מדובר בחיסכון אבל:

1. המוכר שילם על ההתקנה ויצפה שהדבר יקבל ביטוי במחיר. אם הייתה נוסע 30 אלף או יותר אז זה היה יותר משמעותי.

2. לדעתי ההתקנה פוגעת בתא המטען במידה כזו או אחרת.

3. הגבלה לרכבי גז מצמצמת את ההיצע הרלוונטי עבורך. דבר שכמובן מקשה על מציאת רכב מתאים.

הסוברו:

רכב מ 2005 עם 128,000 ק"מ ה נשמע טוב. מונית עם כל כך מעט ק"מ נשמע חשוד (ידוע כמה זמן שימשה כמונית?). אולי ההסבר זה רק נסיעה עירונית, אבל לנסיעה עירונית יש בלאי מואץ יחסית לק"מ. בקיצור, תהיה עירני.

אני לא נעול על הגז, אבל החסכון די משמעותי ויכול להגיע ל500-600 ש"ח בחודש.

אשמח לשמוע הצעות אחרות לרכב משפחתי/סופר מיני אמין וחסכוני בתקציב של עד 30K

פורסם

שלום לך,

אני חושב שרנו מאן משנתון 2007 ומעלה היא בחירה צויינת.

רכב אמין, בטיחותי, חסכוני בדלק, נח ומרווח.

הרכב סובל מסטיגמה וכאן הרווח שלך.

אגב - אני מוכר את שלי אם, זה מעניין אותך אתה מוזמן לפנות בפרטי.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

מערכת גז לאימפרזה עולה בערך 6 אלף שקל (ככה עלה לפני שנה בערך. ייתכן והמחירים השתנו מאז). תעשה חישוב לבד כמה אתה צריך לנסוע כדי להצדיק השקעה במערכת כזו.

יש לי ניסיון לא מועט על האימפרזה ומעט על הלאנטיס.

הלאנטיס רכב לא נוח. מושבים קשים ולא תומכים, אומנם זריז אבל לא יושב על הכביש כמו שהאימפרזה יושבת (מבחינת אחיזת הכביש בפניות).

האימפרזה- רכב לא מרווח במיוחד אז תיקח את זה בחשבון. יש מקום ל-2 ילדים בבוסטר אבל תיקח בחשבון שאין הרבה מרווח רגליים ברכב.

במנוע ה-1.6 עם תיבה אוטומטית אין כוח. לרכב לוקח זמן להאיץ אבל הוא יושב טוב על הכביש, גם בכביש ישר וגם בפניות. התחזוקה יחסית זולה, צריכת הדלק גבוהה יחסית (עירוני 100% עם רגל כבדה על הגז זה 1/7.5. בין עירוני 100% עם רגל קצת כבדה הגעתי ל-1/13 אחרי טיפול. לרוב זה באזור 1/9-1/11 במשולב), הרכב נחשב אמין אבל תיקח בחשבון שלרכב יש כמה "מחלות" ידועות- ראש ראדיאטור דולף לרוב באזור 140K-150K, גומיות של חלונות אחוריים נופלות. הטיפול פשוט ועולה באזור 30-40 שקלים לקניית סיליקון מקשר גומי- מתכת ובערך 10 דקות עבודה (כאשר רוב העבודה זה לנקות את האזור עם אלכוהול ולהבין איך הגומייה מתחברת).

בגדול אחלה רכב, עם אתה לא מצפה ממנו לביצועים מרטיטי שיער.

לגבי שאר הרכבים- אין לי שום ניסיון.

• תוכן חדש...