Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש, בחירה מגניבה!

שתי הערות, ברשותך:

בעליות מעלה בית חורון בכביש 443 בדרכי לעיה"ק הסאאב האיצה נפלא בתחום המהירויות 80-140 תוך הפגנת יציבות ובטחון רב.

מה בפן השלילי ? ברור שהרכב זללן דלק לא קטן. לפי מחשב הנסיעה דהירה לא מתונה לירושלים של 80 ק"מ הניבה תוצאה של 10.2 ליטר ל - 100 ק"מ.

דווקא בהינתן דפוס הנהיגה שציינת, זאת צריכה לא רעה בכלל.

הוא הוחלף ע"י ARC שקיבלה גיר אוטומט חדש של 5 מהירויות של אייסין וורנר ו - ESP מלא בתוספת שינויי איבזור.

לדעתי קצת התבלבלת: יש יצרן תיבות הילוכים שנקרא אייסין, ויש יצרן נוסף שנקרא בורג-ורנר. למיטב ידיעתי, אין כזה יצרן ששמו אייסין וורנר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלעד -לגבי צריכת הדלק : לא ציינתי אולם חוץ מהעליות של 443 ממחסום מכבים עד מחסום עטרות בהן סיכנתי רשיוני והמגדש לא נח הרי נהגתי גם 60 ק"מ במהירות מתונה ומנהלתית. לצערי , אין ספק - הרכב זללן רציני...

לגבי יצרן התיבה אכן טעיתי - אם כי היה כזה (באדיבות ויקיפדיה) :

Aisin automatic transmissions are manufactured by Aisin Seiki and Aisin AW, formerly known as Aisin-Warner, and which was established in 1969 as a joint venture between Aisin Seiki and BorgWarner. The joint venture terminated in 1987

התיבה אצלי היא Aisin AF33. התיבה קיימת בהרבה מכונית כגון :וולבו , ניסאן אלטימה/מקסימה , לנצ'יה תזיס, רנו לגונה V6 ועוד.

פורסם (נערך)

על הפרק באופן דחוף החלפת הצמיגים לרביעייה טרייה ואיכותית (215/55/16).

עוד מספר תמונות להתרשמות :

P3140610x.jpg

P3140604x.jpg

P3140591x.jpg

P3140590x.jpg

P3140589x.jpg

P3140593x.jpg

P3140585x.jpg

IMG_20140314_130228X.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
תוספת
פורסם (נערך)
מנוע ה 4 בוכנות של סאאב הוצג ב 68' ב 99 והיה בנפח 1.7 ומקורו בטריומף הבריטית ולא במוריס.

המנוע שופר ועודכן עם השנים, ובשיאו סיפק 250 כ"ס בגירסת האירו, שהיה לי הכבוד לנהוג בה.

לדעתי, מעטות המכוניות בעולם שיכולות להשתוות לה בתאוצות הביניים, שהן פשוט מדהימות.

כל מכוניות סאאב המוגדשות הציעו תמיד תאוצות ביניים מצויינות, כולל הגירסאות החלשות ביותר של ה 9-5.

תודה על המידע חן.

יש איפה שהוא השוואה של נתוני תאוצות ביניים? אני זוכר פעם במרצדס מונית דיזל עם חצי מיליון קילומטר עקפה סאאב, הוא כניראה חשב שמונית מתחרה איתו. הוא הצליח לעקוף רק במהירות שלדיזל הצנוע על מרכב הכבד כבר אין מה להציע והוא לחץ מאוד כי המנוע שלו צרח. לא יודע אם אותה סאאב הייתה גודשת או לא.

אתה צודק , אולם אלו העובדות - ראה בפירוט שהספקתי לענות לחן לגבי המנוע ואופיו. אכן המנוע נדיר בארץ.

אולי הנתונים שאינם חזקים לכאורה נותנים הסבר לתובנה בתחתית הצילום שצירפתי בהודעה מס' 4.

הכל מקרה - למתעניינים ניתן לחפש ב YOUTUBE המחשות לקצב התאוצה של רכב כזה.

אכן, מנוע מרשים מאוד. יש לך רכב סופר נדיר ועוד בגירסא אולי אקזמפלר היחיד כזה בארץ.

אבל הכי מדהים זה לראות עד כמה היא שמורה. עשית בחירה מעולה, יש לך רכב מיוחד מאוד.

תוריד את הכריש מהדשבורד. :wink:

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היו גם היו תיבות של אייז'ן וורנר.

בורג וורנר ייצרה תיבות אוטומטיות בעיקר עבור מכוניות אירופאיות, והתיבה הנפוצה ביותר שלהם היתה ה BW35.

בתחילת שנות ה 80' אייז'ן היפנית קנתה את חלקה של חברת בורג (שייצרה בעיקר מדחסי מזגנים שנקראו YORK) ואז נקראה החברה AW.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תתחדש. כל הכבוד. מאחל לך הרבה סיפוק.

סאאב חברה שהמכוניות שלה תמיד יצרו עניין אצל חובבי רכב, בזכות ייחוד/טכנולוגיה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תתחדש ותהנה.אקזמפלר נדיר,שמור ונראה מצויין.מעניין לשמוע האם הרכב עמד בחנייה מקורה ועם איזה חומרים טופל,הפנים נראה שמור בצורה מאד מרשימה,יוצא לראות רכבים בני שנתיים שלוש שנראים כמו פח אשפה..שוב,תתחדש ותהנה ותמיד לך עם הלב

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

עוד מספר קוריוזים הקשורים לרכישה:

1. זה מה שכתב בתיאור המודעה ב WINWIN בעל הרכב - פרופסור מבוגר וחביב :

הדגם המפואר ביותר, 3 ליטר טורבו, ARC , במצב מושלם בפנים ובחוץ, במצב מכני מעולה, מטופלת בקפדנות, ק"מ נמוך

סאנרוף, ריפודי עור, מערכת שמע קלאריון, בקרת אקלים, בקרת שיוט, הכל חשמלי, אצלי מ 2006- , ללא תאונות וללא סריטה,

נהג יחיד מבוגר למרחקים קצרים, הסאאב הכי יפה על הכביש, למבינים רציניים בלבד.

הרהור על ביקוש והיצע בשוק הישראלי - הרכב פורסם בערך למשך חודשיים בהענות אפסית. בתחילה ביקש הפרופ' 28K ובהדרגה הוריד המחיר . נראה לי שאני הייתי המתעניין הרציני היחיד...(כאמור נסגר במחיר של ח"י אלפי זוזין).

נראה לי שהרכב ישאר אצלי עד מעמד אספנות כי אין לו שום ביקוש...

2. הייתי בהתלבטות רצינית בין הסאאב לרכב מרתק "דומה" שכמעט רכשתי - גם כן 2002 , גם כן 3 ליטר V-6 אוטומטי , גם כן לא מבוקש בעליל -

אלפא רומיאו 166. בסוף השבדית גברה על האיטלקיה היפיפיה.

פורסם

תתחדש ותהנה.

זו באמת לא בחירה "טבעית" לרבים, אך האקזמפלר הספציפי שמור להפליא ואני מקווה שייסב לך שנים רבות של הנאה.

הסאאב האחרוונה בה נהגתי היתה הדור האחרון של 9-3, מכונית שאהבתי את העיצוב שלה, אך התגלתה כמכוית לא מבריקה במיוחד על הכביש.

כשאני חושב על סאאב, יש לי בעיקר זכרונות נהדרים מ-96 עם מנוע V4 שהיתה לזוג חברים באוניברסיטה, לפני כעשרים שנה - ומסיבוב חד פעמי על סונט נדירה עם אותו מנוע, מכונית אחת ויחידה שנמצאת בארץ(סונט נוספת עם מנוע 2 פעימות יובאה על איש יקר, דמות מוכרת לכל חובב רכב בישראל).

לסונט, שלדעתי היווותה את ההשראה להונדה CRX המקורית, היה גוף פיברגלס קל והיא היתה נמוכה להפליא. על אף הנעתה הקדמית, היתה לה התנהגות כביש נהדרת ונייטרלית להפליא. עם זוג מושבי הבאקט הסטנדרטיים, התחושה היתה שמדובר במכונית מירוץ זולה לכביש.

מפתיע אותי שאף חובב סאאב לא מייבא מארה"ב סונט כרכב אספנות. הן זולות יחסית, כיפיות ופשוטות לתחזוקה.

למתעניינים; http://en.wikipedia.org/wiki/Saab_Sonett

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הרבה מאד אוטו בשביל כל כך מעט כסף.. מדהים!

בבקשה חזור בעוד שנה לשרשור ועדכן אותנו בהוצאות האחזקה. זה ממש מסקרן אותי לדעת כמה עולה להחזיק יצור סקנדינבי נדיר כזה. הייתה לי חיבה לדגם הזה עוד בגיל נעוריי והוא בהחלט בחירה מסוגננת.

:idea:

• תוכן חדש...