Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המחשב המשני בבית משנת 2008 (או 2006, לא סגור, אבל הבנתם את התמונה) מתחיל להראות סימני זיקנה מתקדמים.

אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש. מאחר והשימושים יהיו בסיסיים משהו והתקציב הוא לא מינימום שבמינימום, החלטתי ללכת על מעבד מסדרת i3.

קיים הבדל של כמה מאות שקלים בין מעבד ולוח אם שמתאים לדור השלישי של מעבדי ה i3 (סדרה 3xxx עם Socket 1155) ביחס למעבדי הדור הרביעי סדרה (4xxx עם Socket 1150).

ולשאלות:

1. כמה זה קריטי?

2. במה הדור הרביעי טוב יותר מהדור השלישי?

3. מאחר ואני לא הולך לשים כרטיס מסך חיצוני, איך אוכל להיות בטוח שלוח האם מספיק חזק כדי להראות סרטי HD ללא גמגומים? המחשב הנוכחי לא מצליח להריץ סרטי HD של יוטיוב ברזולוציה של 1080 למרות כרטיס מסך GS8400 עם 256 או 512 זכרון.

4. 4 גיגה, זה באמת משנה 1333 או 1600?

5. מה באמת משנה ערכת ה Chipset לשימושים שציינתי?

כל המלצה למפרט שעומד בתקציב של 1,500 שקל כולל עותק מקורי של windows יתקבלו בברכה. ניתן לחסוך עלות מארז, רמקולים, מקלדת, עכבר וצורב.

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההבדלים הם בעיקר בצריכת חשמל נמוכה יותר כתוצאה ממעבר לייצור ממוזער יותר, כרטיס מסך חזק (שמאפשר גם לצפות בבלוריי באופן חלק), ותמיכה בתקנים חדשים יותר.

פורסם

היום המחשבים חזקים בצורה בילתי רגילה לפעולות בסיסיות.

לי יש מחשב מסדרת ה-I3 3XXX עם כרטיס מסך מובנה של אינטל והוא מריץ לי כול פעולה בסיסית במחשב כולל סרטי HD בלי למצמץ.

גם מבחינת עיבוד גרפי יש קפיצת מדרגה לא פחות. הכרטיסים המובנים(במחשב של יש את הדגם INTEL GRAPHICS 2500 HD) של היום חזקים מאוד, ואם להתסכל על פי בנצ'מרקס, אז הכרטיס שלי חזק פי 5 מאשר הכרטיס שהיה לך.

אני אישית קניתי את המחשב הזה :https://ksp.co.il/?uin=18779

פורסם

איתמר - גישה קצת שונה.

המחשב שלי גם ישן,מעבד E2200 שעוד יותר ישן מלפני שהתחילו סדרות ה i (יעני 2 ליבות,כל אחת 2GHZ) ,עם 2גיגה זכרון (סטיק אחד,לאחרונה רכשתי עוד אחד בשליש מחיר מהארץ) DDR2 במהירות 800MHZ,וכרטיס מסך בושה (GEFORCE 7100GS)

סה"כ הקופסה בת 5שנים לדעתי,וגם אני רציתי להחליף מחשב או לפחות לוח+מעבד+זכרונות+כ.מסך (השקעה של לפחות 1500ש"ח)

בסוף קניתי SSD סביר (חפש את השרשור),מאז המחשב כאילו קיבל זריקת NOS :)

תחשוב על זה (מינימום השקעה,מקסימום ביצועים),במיוחד כשאתה אומר שימושים בסיסיים (ניגון סרטים,אינטרנט וכו')

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אין צורך בI3, גם Pentium G3220 יתן לך ביצועים מצויינים לשימושים שלך, יש לי G2020 ואין לי בעיה גם להריץ פוטושופ וSOLIDWORKS.

את ההפרש תשקיע בSSD- ההבדל יהיה מורגש היטב.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מצטרף לדעתם של המצדדים ברכישת SSD.

רכשתי SSD של 128 ג'יגה לפני כמה ימים. אמנם הלוח שלי לא תומך בAHCI (צ'יפסט G31) אבל מורגש הבדל משמעותי ביותר בפעולות השוטפות.

שלחתי לך הודעה בפרטי.

פורסם

מצטרף לעדר ה-SSD.

מחשב משלהי 2008 (Core2Duo עם 2GB זכרון) הפך לטיל שיוט אחרי התקנת SSD+חלונות 7.

השיפור אדיר.

מערכת הפעלה עולה תוך 20 שניות. הכל נפתח מייד.

לשימושי אינטרנט/אופיס וכו' זה מעל ומעבר.

אני קניתי את ה 120GB של קינגסטון בבלאק פריידי, עלה איזה 70 דולר...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם חשוב לך תמיכה במסך 4k (מתחיל מ10,000 שח היום) אתה צריך i3 סדרה 4 , אחרת מספיק לך מעבד מסדרת הפנטיום (ביננו גם מסדרת הסלרון יספיק אבל לא צריך להתכלב) - g3220 .

> 4 גיגה, זה באמת משנה 1333 או 1600? לא

פורסם

איתמר - עוד מקום שבו אתה יכול לחסוך הוא במארז וברכיבים ההיקפיים.

לאחד הבנים שלי יש מחשב שהחל את דרכו לפני כ-8 שנים. במהלך השנים שודרג פעם אחת, לפמני כשנה התקלקל לוח האם. הוחלפו לוח האם דומני צ'יפסט H61, המעבד (G2020) הזכרון 4 ג"ב ועוד כמה פיצ'יפקעס, העלות פחות מ-900 ש"ח. הושאר ציוד ישן - מארז (6A19), דיסק קשיח, ספק כח וכרטיס מסך GTX460. המערכת מספקת היטב את צרכיו של בחור בן 18 שמשחק בעקר משחקי רשת, ומוסר שגם אין לו בעיה לראות סרטי HD (אבל לא בחנתי זאת בעצמי). הטיפול נעשה על ידי חבר הפורום ארז.

מה שאני רוצה לומר הוא שקרוב לודאי ששימוש בחלק ממערכת המחשב הקיימת, אם היא איכותית, יכולה לצמצם עלויות בלי לפגום בתוצאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל מי שהגיב והמליץ בפרטי.

לגבי ה SSD, נכון, זה כונן מהיר מאוד אבל מיותר בעליל. למעט הקיצור המשמעותי בעת עליית ה windows אין לו שום יתרון בשימוש הבסיסי שמיועד לו, ובנוסף בגלל הנפח הומגבל שלו (בגלל מגבלת התקציב) אני אאלץ להוסיף HD נוסף וזה רק מייקר את העסק. אם כבר SSD אז למחשב הראשי והחזק, וזה אכן יבוא במוקדם או במאוחר.

קיבלתי את הצעת המחיר הבאה, יש למישהו הסתייגות או הערות?

איתמר

111.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למעט הקיצור המשמעותי בעת עליית ה windows אין לו שום יתרון בשימוש הבסיסי שמיועד לו, ובנוסף בגלל הנפח הומגבל שלו (בגלל מגבלת התקציב) אני אאלץ להוסיף HD נוסף וזה רק מייקר את העסק.

פה אתה טועה,בגלל שהמערכת הפעלה (אוף טופיק,למה אתה רוכש? חבל על הכסף) מותקנת על ה SSD,כל הפעולות שתעשה במחשב ירוצו הרבה יותר מהר (ניגון סרטים,שימוש בדפדפן,עבודה על המחשב ביישומי אופיס,ועוד דברים יותר כבדים,הSSD יישפר כל דבר לאין ערוך)

לגב הזכרונות,לא מכיר את הפירמה הנ"ל,תמיד היו לי ותמיד רכשתי והמלצתי על קינגסטון,אין הפרש משמעותי במחיר לדעתי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

למה אני רוכש מערכת הפעלה? יש אפשרות אחרת שלא כוללת עותק לא חוקי?

SSD הוא מהיר, אבל הוא מיותר לשימושי המחשב הנ"ל. עוד שניה בטעינת סרט, שיר או פתיחת מסמך אופיס לא יהרגו את מי שמשתמש במחשב הזה. וכמו שאמרתי קודם, כונני SSD הם יקרים ובתקציב מוגבל אוכל לרכוש כונן בעל נפח קטן שלא מספיק. במחיר של 1TB "מסתובב" קונים SSD בנפח של 60GB בלבד, זה לא מספיק.

איתמר

פורסם (נערך)

אז אם זה השימוש שאתה מתאר-אז אין שום טעם ליקנות את הI3 כי בינו לבין ההפנטיום לא תרגשי שום הבדל בעבודה, רק בזמן רינדור.

אבל בין HDD לSSD ירגישו הבדל גדול בין קליק לקליק.

לכן כמו שציינתי, תיקנה

G3220 BOX, זיכרון g.skill ואולי לוח בעל יציאת HDMI שמאוד שימושית בימים אלה ובעתיד.

את החיסכון בכסף אתה יכול לישמור או להוציא על משהו שימושי יותר למחשב.

תיבדוק גם את המחשב הזה:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6922

עריכה-תיבדוק את המיפרט הבא:

http://ksp.co.il/?uin=20352

http://ksp.co.il/?uin=20235

http://ksp.co.il/?uin=20145

http://ksp.co.il/?uin=18367

http://ksp.co.il/?uin=9012

יוצא 1189 ש"ח כולל מע"מ ונישאר לך להוסיף רק את המערכת הפעלה- תיקנה מאיפה שהכי זול לך.

ועוד נישאר עודף :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

את הדיסק המגנטי הקיים אתה יכול להשאיר לצרכי אחסון סרטים וכו'.

על ה-SSD רק את מערכת ההפעלה+תוכנות וכו'.

60-120 ג'יגה מספיקים בהחלט.

ההבדל במהירות העבודה באמת תהומי.

לא האמנתי עד שחוויתי (היה מבצע בלאק פריידיי וממילא היה צריך להתקין מע"פ חדשה, אז קניתי) והתמכרתי.

פעם היו אומרים שהדרך הכי טובה לשפר מהירות עבודה של מחשב היא להוסיף זיכרון. זה כבר לא נכון. היום SSD זו התשובה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...