Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני/סופר מיני - עד 80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש רכב שישמש אותי בעיקר ביום יום בנסיעות לעבודה וחזרה: בת ים - הרצליה וחזור, ואולי עוד נסיעות עירוניות-בין עירוניות בערבים.

כיום יש לי יונדאי i20 מליסינג.

סבב החיפושים שלי התחיל מסופר מיני ידנית חדשה - בעיקר הסוויפט.

ואז עברתי לספייס סטאר (לדעתי נוראית, בעיקר רעשי המנוע) וכמובן המיקרה.

את הצורה של המיקרה הישנה לא ממש אהבתי, החדשה נראית הרבה יותר טוב בדגם המאובזר.

הבעיה היא שהדגם המאובזר נמכר במחיר די יקר (אם אני זוכר נכון, 90K)

אח"כ עברתי לסופר מיני משומשת - סוויפט משנתון 2011 + (נדיר למצוא)

ועכשיו אני גם שוקל מיני חדשה - פיקנטו.

יצא לי לעשות סיבוב ממש במקרה בשישי האחרון בפיקנטו האוטומטית והיא דוקא מרגישה בסדר גמור. החיסרון היחיד שאני מוצא כרגע הוא צריכת הדלק שכולם קוטלים. מה שלא ברור לי - בכל המבחנים כתבו שצריכת הדלק יותר טובה ממה שאנשים מדווחים בפורום או בפייסבוק.

אני צריך את עזרתכם בעיקר כדי להתמקד, האם בכלל צריכת דלק חשובה במקרה שלי? (15K בשנה לכל היותר)

האם עדיף להמשיך לחפש סוויפט אוטומטית משומשת, או ללכת על מיני חדשה? או בכלל קטגוריית ביניים?

ועוד שאלה קטנה - למה לא מציעים בארץ את הדגמים הידניים בקטגוריה יותר מאובזרת? למה מי שנוהג בידני צריך לקבל רק 2 חלונות חשמל וטסות מפלסטיק?

תודה רבה.

פורסם

אתחיל מהסוף של ההודעה שלך -

בארץ לא מוכרים דגמים ידניים מאובזרים כי אין להם שוק. ההצדקה היחידה בארץ למכור רכב ידני בכמויות גדולות היא מחיר נמוך, ואת זה מקבלים ביחד עם רמת אבזור נמוכה. אם כל כך מפריעות לך הטסות, גש לג'אנטיית רכב כמו ג.מ פורטל. כמעט תמיד יש להם ג'אנטים מקוריים שזרוקים בצד כאבן שאין לה הופכין, ממישהו שקנה פיקנטו EX חדשה והיה לו מאוד חשוב לשדרג לג'אנטים ספורטיביים.

צריכת דלק נמוכה זה חשוב תמיד אבל כמה בדיוק היא חשובה בסדר העדיפויות שלך זאת שאלה רק אתה יכול לענות עליה. לדעתי בנסועה כמו שלך זה לא מאוד קריטי, אבל אתה מוזמן לבדוק את המספרים ולהחליט בעצמך -

15,000 קילומטרים לפי 11 קילומטרים לליטר שקולים לבערך 10,370 ש"ח בעלויות דלק לשנה.

15,000 קילומטרים לפי 15 קילומטרים לליטר שקולים לבערך 7,600 ש"ח בעלויות דלק לשנה.

בכוונה בחרתי מספרים שהם, מניסיוני האישי, צריכת הדלק של הפיקנטו האוטומטית ושל המיקרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה צביקה.

פעם לא היתה לי בעיה עם ג'אנטים וכאלה, אני חושב שזה השנים של נסיעה בליסינג שגורמות לסוג של רוויה מהדגמים הזולים.

גם אחרי שנתיים ב- i20, בא לי רכב שקצת ייראה טוב ולא אנמי וחסר כל טעם.

לגבי נוחות נסיעה, כיף מהנהיגה (עד כמה שאפשר להוציא כיף מהדגמים האלו) איך אפשר לדרג אותם?

מה שמפריע לי היום ב- i20 זה בעיקר ההגה (אם להשמע כמו המבקרים - לא מתקשר בשיט), משהו שם בהיגוי פשוט לא מרגיש טוב.

ובפניות/סיבובים, תת-היגוי או היגוי יתר, לא ממש מבין מה המינוח, אבל כיף אין שם.

פורסם

להוסיף ג'אנטים ולתת טאצ' אישי לעיצוב של הרכב זה יחסית קל. לשנות כיול של הגה כוח חשמלי זה כבר הרבה יותר קשה וסביר להניח שזה יהיה גדול עליך. גם הפיקנטו, גם המיקרה וגם הספייס סטאר לא מציגות הגה טוב במיוחד. אם זה מה שמטריד אותך תצטרך לבדוק אופציות אחרות, אבל קח בחשבון שהן יהיו קצת יותר יקרות וקצת פחות חסכוניות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי מה שאני מבין יש הנחות בסוזוקי עכשיו ..חוגגים שם משהו ,כתוב עד 11 אלף הנחה (סביר להניח שההנחה הגדולה היא עבור הרכבים הגדולים יותר).

פורסם (נערך)

בדקתי כבר את הנושא, "אין הנחות על הסוויפט". זאת התשובה שקיבלתי מהסוכנות.

אני שוקל לחזור לנקודת ההתחלה - סוויפט ידנית, במקרה הכי גרוע שיימאס לי מהידני באיזשהו שלב, פשוט להחליף למשהו אחר.

עריכה: ** אני בטוח שלא יימאס לי ;) **

עריכה אחרונה על ידי niger21
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הרכב הגיע אתמול בשעה טובה :)

ושאלה קטנה לבעלי הסוויפטים: כל התאורה של לוח המכוונים כבוייה מלבד ה"מחטים" האדומות של השעונים.

ראיתי בספר שהלחצן הימני של לוח השעונים אמור לכוון את עוצמת התאורה, אבל לא הצלחתי לעשות זאת.

מישהו מכיר ויכול לפרט?

תודה רבה.

פורסם

בדוק בספר ההוראות. דומני שצריך לחיצה ארוכה מאד על הלחצן, ואז סיבוב עם השעון עד שתראה על הצג 5 ריבועים המייצגים תאורה מכסימלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניסיתי לחיצה ארוכה מאוד על הלחצן הימני, הוא רק איפס את הממוצע של צריכת הדלק.

בספר כתוב רק לסובב את הימני עם סיבוב השעון או נגד, אבל גם זה לא עובד לי.

פורסם

אתה צודק. בלבלתי עם ה-SX4 שבה הכוונון שונה.

אם אזכור אבדוק זאת מחר ברכב שלי (לא מתכנן לעלות אליו הערב).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה!

יעזור לי מאוד, רק עכשיו אני לומד להעריך את התאורה הזאת.

תנסו לנהוג ככה פעם בלילה.

פורסם

כשעצר אותי שוטר אתמול בלילה, פה חשדתי :)

מסתבר שכל התאורה האחורית של הרכב גם לא עבדה, וכל מה שנדלק עם אורות החנייה.

היום ביקרתי במוסך המרכזי בתל אביב, שם גילו שבהתקנה המקומית סגרו בורג על שני חוטים מתחת להגה שגרם לקצר ושריפת הפיוז.

החוטים הולחמו מחדש, הפיוז הוחלף ולרכב שלום.

תודה רבה לכולם, והיזהרו מהתקנות מקומיות.

פורסם

התקנות מקומיות הן המחלה של שוק הרכב הישראלי.

כל כך הרבה רכבים שנתקעו בגלל קודנים ושלטי נוחות, תאורה אחורית שלא עבדה בגלל התקנת חיישנים והשיא שאני מכיר הוא סקודה סופרב שהשובתה פעמיים למעל שבועיים בגלל התקנה מקומית של מערכת מולטימדיה.

• תוכן חדש...