Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי ההגיון הזה, עדיף לך לקנות סופר-מיני בן 10 שנים, בסביבות 7-8K, להחזיק את הרכב שנה, לשלם רק ביטוח חובה+צד ג', לחזור על זה כל שנה, וככה לחסוך הרבה כסף. :-)

יש הבדלים בין רכבים בני 3 שנים, לבין רכבים בני 7 שנים, גם בהיבט של טיב האקזמפלרים שתוכל למצוא, גם לגבי בטיחות של הרכבים (ABS, ESP, עיגוני Isofix וכו').

מעבר לזה, סביר שיישור קו שתצטרך לעשות לרכב ישן יותר יעלה לך יותר מאשר לרכב חדש יותר, כמו גם שסביר שברכב חדש יותר יהיה לך מרווח נשימה ארוך יותר עד לקילקולים משמעותיים יותר (וכל טיפול במוסך הוא גם אובדן כסף וגם הפסד של חצי-יום/יום עבודה לפחות).

פורסם

שלום חברים,

אני עומד לקנות סופר-מיני משומש, וחושב ללכת שוב על רכב מעט יותר ישן במחיר 30K ש"ח,

מאשר "למתוח קצת" ולקנות רכב יותר חדש ב 50K ש"ח (למרות שיש לי את התקציב).

ההסבר שלי הוא מעניין, ונובע לחלוטין מירידת ערך האוטו:

גישה א' -

לקנות סופר-מיני משומש בן 7, שעולה סביב 30K ש"ח.

להשתמש בו 7 שנים ככה, עד שהוא מתחיל להתפרק, ולמכור ב 5K.

ההפסד בערך הרכב בשבע שנים: 25K ש"ח.

תשלום על ביטוח מקיף לאותן שבע שנים: 3K (כי כשרכב יורד משווי של 20K ש"ח לדעתי אפשר לוותר על ביטוח מקיף)

לכן עלות ירידת ערך+ביטוח חובה לשבע שנים: 28K ש"ח.

גישה ב' -

להשקיע מעט יותר, ולקנות סופר-מיני בן 3, שעולה 50K ש"ח.

להשתמש בו 11 שנים, עד שהוא מתחיל להתפרק, ולמכור ב 5K.

ההפסד בערך הרכב ב-11 שנים: 45K ש"ח.

תשלום על ביטוח מקיף לאותן 11 שנים: 7K (כי רק כשרכב יורד משווי של 20K ש"ח לדעתי אפשר לוותר על ביטוח מקיף)

לכן עלות ירידת ערך+ביטוח חובה ל-11 שנים: 52K ש"ח.

אני יודע שהמספרים שזרקתי לא סופר מדויקים, אבל הכיוון עדיין נכון בעיני, וברור מאד: יכול להיות שיותר משתלם לקנות רכב שכבר ספג את רוב ירידת הערך שלו, הן מבחינת ירידת הערך עצמה, והן מבחינת תשלום פחות על ביטוח מקיף.... ורכב כזה, מההיכרות שלי, הוא רכב שנמכר ב 30K ש"ח בערך....

אם אתה קונה רכב כזה אתה אמנם כמובן מגיע ל"גיל הבלות" מהר יותר, וצריך לחפש שוב רכב ולראות טיפה מוסכים כל 7 שנים במקום כל 11 שנים...

אבל אני חושב שבשביל פער עצום כזה של יותר מ 20K ש"ח זה יכול להיות די שווה את זה.

אשמח לשמוע הערות לגבי הקביעה הזאת

ברכות

סיון

פורסם

הי,

לא הבנת בדיוק את הכוונה שלי.

אסביר שוב:

הטיעון שלי הוא שעיקר ירידת הערך של רכב משומש נעשית עד ששוויו מגיע אל 30K ש"ח:

במהלך 4 השנים בהן שוויו של הרכב צונח מ50K ש"ח ל 30K ש"ח, הרכב מאבד למעשה 6K ש"ח בכל שנה (כולל הביטוח המקיף).

במהלך 7 השנים בהן שוויו של הרכב יורד מ 30K ש"ח ל 5K ש"ח, הרכב מאבד רק 3K ש"ח בכל שנה.

לכן הנקודה האופטימלית לקניית אותו רכב היא בדיוק כששוויו עומד על 30K. מיד עם סיום את ירידת הערך התלולה.

אני אומר שלא כדאי לקנות את הרכב לא לפני ששוויו מגיע אל 30K, וגם לא אחרי ששוויו 30K (כמו שכתבת כאן...).

לגבי מה שכתבת למטה, תחשוב על זה:

אתה תידרש לאותו "יישור קו" ותתקל באותן תקלות, בין אם תקנה רכב בן 3 ובין אם תקנה רכב בן 7 (אלא אם כן קנית מאדם שהזניח את הרכב דווקא במהלך 4 השנים האלה)

כמו שכתבתי - היתרון היחיד בקניית רכב צעיר הוא שאכן יש לך מרווח של 11 שנים במקום של 7 שנים עד שתגיע לדעיכת הרכב, המפגשים עם המוסכים, המכירה של הרכב, ו.. קניה של חדש.

בכך באמת יש יתרון לקניית רכב צעיר.

אין פה עניין של התפלפלות לצורך ההתפלפלות, אנשים. אני באמת מתכוון לקנות רכב, ושוקל ברצינות לקנות אחד ב 30K, מהסיבות האלה ממש...

• תוכן חדש...