Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2

mightybear
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט לגבי רכישה של מאזדה 2 Active, שנת 2008, יד שלישית עומד על 68K קילומטר

האוטו היה בהשכרה פחות משנה - עשה 10K ק"מ. לאחר מכן עבר לזוג מבוגר עשה עוד 50K.

בשנת 2012 עבר לבעלים הנוכחים שעשה עוד 18K.

היום הרכב היה בבדיקה במוסך מורשה של מאזדה תל אביב - התגלו בו:

החלפה של תושבת מנוע קדמי

החלפה פנס ימני

כיוון פרונט + איזון גלגלים

מעבר לכך הרכב במצב טוב מבחינה מכנית וקוסמטית.

מהו השווי של הרכב? על פי יד 2 - המחירון עומד על 50K ש"ח.

אשמח לכל תגובה,

תודה!

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

תראה כמה הרכב שווה ביצחק לוי, ותנסה לעבוד לפי המחירון הנמוך יותר.

כמות הידיים גבוהה יחסית, רכב בן 6 עם 3 ידיים, ואם תרכוש יהיו 4 ידיים, זה יחסית הרבה. תצטרך להחזיק את הרכב 3-4 שנים לפחות כדי שכמות הידיים תהיה סבירה, וגם אז תתחרה עם רכבים יד 1-2, גג יד 3.

מה גם שמאזדה 2 זו לא איזו מכונית וואו שהייתי נעצר עליה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות.

אני לא נעול על מאזדה 2 - אבל התרשמתי מאוד לטובה ממבחני האמינות שלה:

anusedcar.com/index.php/tuv-model/mazda-2

דיברתי עכשיו עם המוכר - הוא מוכן לרדת עד סכום של 45K - נשמע לי קצת גבוה בהתחשב בעובדה שהוא היה בהשכרה (אומנם לזמן וק"מ קצר).

המתחרה העיקרית שלה מבחינתי ברגע (בבחינת מחיר הרכב, אמינות, צריכת דלק) היא הסוזוקי סוויפט, שאך חסכונית יותר ממנה, אך קצת פחות מהנה לרכיבה.

באיזה סכום לדעתכם יהיה לי שווה לקחת את הרכב (עם המגרעות של היד + השכרה)? 42,000 נשמע טוב?

תודה,

אמיר

פורסם

אוקיי - החלטתי לחפש עוד קצת ומצאתי עוד אקספלר:

סוזוקי 2007 יד 1 63K פרטית GLX

האוטו על פניו נראה טוב יותר, עם סיכוי למכור אותו בלי להפסיד יותר מדי (כמו המאזדה מלמעלה) אך המחיר שלו גבוה יותר 49K.

עדיף להוסיף קצת במחיר בשביל לקבל את הרכב הזה?

ד"א - אם יש מישהו שנהג על שני הרכבים - אשמח לשמוע על ההבדל בחווית הנהיגה (כמה שישנה ברכבים מסוג זה) ויתרונות או חסרונות.

שוב תודה למגיבים,

פורסם

את הסוויפט אני אישית אוהב יותר. היא מעט יותר מרווחת, קצת יותר שקטה, מהירה יותר במעט (המאזדה זריזה יותר) ולדעתי חווית הנהיגה בה בוגרת יותר ועדיין מהנה יחסית.

גם הסוויפט וגם המאזדה 2 (וגם הפיאסטה) הן המהנות ביותר ביחס לסופר מיני'ז של אותה תקופה. המאזדה חדה יותר, תזזיתית יותר, שובבה יותר, בעלת הגה מהיר יותר, מתקשר יותר והיא אוהבת יותר "לזרוק תחת". הסוויפט לדעתי בעלת הגה עם משקל טוב יותר, נכון יותר ולינארי יותר, השלדה מתנהגת בצורה טובה מאוד ומראה יציבות מעולה. היא פחות נזרקת מהמאזדה (אם זה מה שאתה מחפש), אבל האחיזה שלה גבוהה יותר וגם היא תשמח לצאת במחולות אם ממש תרצה. הבלמים בשתיהן טובים מאוד אם כי כאן יש עדיפות למאזדה בעיקר בזכות משקל עצמי נמוך יותר.

הגיר בסוויפט חלק יותר וזורם יותר, לעומת זה של המאזדה שפשוט מחכה להוריד הילוך ולקפוץ קדימה.

מצד שני הסוזוקי קצת פחות שימושית בגלל תא מטען שיכול להיכנס לתא כפפות של רכב רגיל, סוגרת מתלה מוקדם מדי כאשר יש עומס או נוסעים מאחורה (וכך הנוחות נפגמת משמעותית) ואיכות חומרים נמוכה מהמאזדה (ששם היא גם לא גבוהה בשם עצמה). המאזדה צורכת יותר דלק, פחות משייטת מהסוויפט בכבישים מהירים, בעלת גיר אוטומטי שלא כולם יאהבו (מנסה להיות ספורטיבי גם כשלא צריך).

אגב, הסחירות של הסוויפט גבוהה יותר והיא שומרת על ערכה יפה יותר.

בכללי 2 המכוניות לא רעות ביחס למתחרות הישירות של אותה תקופה. קח בחשבון שהמאזדה עם עבר של השכרה תהיה קשה יותר למכירה עתידית. הסוויפט שציינת גם יד ראשונה וגם היא פרטית. על פניו היא נשמעת לי במצב טוב יותר (כמובן שאל תוותר על בדיקה). אם תוריד את הסוויפט למחיר של 45-46 אלף, היא תהיה בחירה טובה יותר מהמאזדה. גם במבט למכירה בעתיד (למרות שאי אפשר לצפות מראש מה יהיה עד אז).

פורסם

מאזדה2 אקטיב שנת 2008 ב-50 אלף? השתגעת? ממש לא!

מכרתי את שלי לפני כשנה+, שנת 2008 (למרות שעלתה בנוב' 07 לכביש נחשבה ל-08 ), מצב טוב+ וק"מ נמוך יחסית, במחיר של 50 אלף ש"ח (מחירון) ועוד הגרסא המאובזרת יותר (דינמיק), יד1 (00 ברשיון, מהיבואן). מבחינת המחירים האלו - אל תתקרב. אתה יכול להשיג רכבים הרבה יותר טובים במחיר זהה ואף נמוך יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...