Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה הנאה מנהיגה אפשר כבר לקבל ממשפחתית? ומי קונה בכלל משפחתית ע"פ שיקולי הנאה מנהיגה?

ואיפה כבר יש מבחן התנהגות של אוקטביה החדשה נגד מזדה 3 החדשה בתנהגות כביש?

דווקא תתפלא. אשתי קנתה משפחתית ע"פ פרמטר ההנאה ו"הכיפיות". ממש לא עניין אותה מומנט מקסימלי, לא עניין אותה הגה מדוייק או מנותק או זויות גלגול ותת היגוי.

ולגבי מבחן נהיגה: לא הייתי הולך לקרוא אותו, אין באמת מדד אובייטיבי. כל אחד אוהב ומחפש משהו קצת אחר. הכי טוב שפותח השרשור יתמקד שניים שלושה דגמים ויקח את ההורים לנסיעת מבחן.

למרות שאני באמת תמהה מדוע פות"ש דורש רכב עם ביצועים גבוהים... מאין הגיעה הדרישה הזו? מההורים או הנכדים? (אני משער שאלה ביצועי מנוע). שווה לשקול איזה סיאט FR ... בצחוק.

פורסם

*סליחה מראש על החפירה

איזה הנאה מנהיגה אפשר כבר לקבל ממשפחתית?

אפשר ועוד איך. המאזדה 3 והפוקוס זוכות להרבה שבחים לכל דורותיהן על התנהגות כביש מהנה מאוד, היגוי טוב ואחיזה גבוהה. חוץ מזה באיזה ספר כתוב שמכונית משפחתית לא יכולה להיות גם מהנה לנהיגה? בספר ה"קורולה"? הנאה מנהיגה זה לא רק ביצועים ותאוצה בקו ישר.

ומי קונה בכלל משפחתית ע"פ שיקולי הנאה מנהיגה?

תתפלא, די הרבה. יכול להיות שכאן זה לא המקרה, אבל יש הרבה חובבי רכב ונהיגה שצריכים לבחור רכב גם מהראש ולא רק מהלב (יש משפחה, מקבלים רכב ממקום העבודה, סתם בא להם רכב משפחתומטי עם ערך מוסף וכו'). גם אני ומשפחתי הלכנו על ה-3 לאחר שבדקנו את רוב המכוניות המשפחתיות המקבילות וה-3 הייתה פשרה טובה בין צרכי המשפחה לבין הנאה מנהיגה. בנוסף אליי אני מכיר אישית עוד כמה כאלה שבחרו ב-3 בדיוק מאותן הסיבות.

ואיפה כבר יש מבחן התנהגות של אוקטביה החדשה נגד מזדה 3 החדשה בתנהגות כביש?

כאן: http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=J&0r9VQ=EGGIG

לשתי המכוניות גישות הפוכות בעניין שיכוך המתלים והתנהגות הכביש: אוקטביה קשוחה יותר ומשדרת חוסר חשק להתמודד עם נהיגה אגרסיבית, מאזדה 3 רק רוצה שיתעסקו איתה, והצמיגים הספורטיביים שלה מספקים אחיזת כביש טובה.

כאן: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30660-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94-%D7%9E.aspx

ה-3 מציעה התנהגות עמוקה ורהוטה עוד יותר. שינויי הכיוון זורמים, ההגה מדויק וגם על המגבלות, ומעבר להן היא מאוד הדרגתית וצפויה. היא מהנה, ויכולה בבירור להתמודד עם הרבה יותר כוח. ל-3 עוזר גם ריסון תנודות המרכב הטוב בחבורה. אפילו הבלמים טובים, למרות מהלך מעט ארוך. בקורולה הם נטו להתעייף.

האוקטביה מציגה יכולת גבוהה, אחיזה טובה והיגוי מדויק כמו אחיותיה. אבל הכול קצת אדיש ומנותק. הקורולה משתדלת יותר, עם פסיעות והידוקי קו בהעברות משקל, אבל משהו כאן מרגיש עדיין מלאכותי וההגה לוקה במשקל ובתחושה.

כאן: http://www.mako.co.il/cars-weekend/Article-acdf9a405f9e141006.htm

מאזדה 3 החדשה נראית מצוין מבחוץ ולתא הנוסעים שלה יש ניחוחות של רכבי ספורט ופרימיום. היא מציעה, כבר בגרסת הבסיס, אבזור שמציב סטנדרט חדש בקטגוריה והיא היחידה שמעניקה Feel Good Factor למי שיצטייד בה.

על הכביש ה-3 החדשה מרגישה מהוקצעת ומהודקת, בידוד הרעשים שלה מצוין והתנהגות הכביש שלה מהנה ביותר. ה-3 היא המכונית היחידה הנחשקת כאן וכשמדובר במכונית משפחתית עממית ללא ספק מדובר בהישג מרשים. יתרה מזאת, כמעט כל הבוחנים הודו שאם היו צריכים לבחור רכב לעצמם הם היו בוחרים את ה-3, למרות שהמנוע שלה לא מרשים במיוחד.

האוקטביה של סקודה מסיימת את המבחן עם שקלול הנקודות הגבוה ביותר - תא הנוסעים שלה איכותי מאוד ומרווח, תא המטען שלה הוא בקלאסה משל עצמו, נוחות הנסיעה טובה והביצועים וצריכת הדלק מרשימים. יחד עם זאת היא לא מצליחה לרגש, להרגיש נחשקת או אפילו לספק ייחודיות. היא יקרה בכ-4,000 שקלים מהמתחרות, היא לא הכי מאובזרת, יש לה רק שנתיים אחריות ומוניטין עבר בעייתי בתחום האמינות של יחידת ההנעה ותצטרך עוד להוכיח את עצמה בגרסתה המחודשת.

וכאן: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1358/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94

אבל מבחינת התנהגות הכביש, מאזדה 3 החדשה היא דווקא הטובה ביותר. תא הנוסעים משדר אווירה ספורטיבית מהרגע הראשון - התצוגה העילית שנלקחה כאילו ממטוס קרב, ידית בלם היד שיושבת קרוב לנהג כמו במכונית ספורט ומנופי התפעול להילוכים שמאחורי ההגה (היחידה מבין השלוש שכוללת אותם). יש לזה גיבוי בדמות התנהגות כביש טובה, שמסורסת על ידי ביצועי המנוע החלשים.

התנהגות הכביש אינה מלהיבה כמו במאזדה אך גם אינה מייבשת כמו בקורולה. האוקטביה אולי לא מהנה במיוחד לנהיגה, אבל היא מספקת ביטחון רב לנהג ועושה עבודתה נאמנה.

לסיכום אפשר להגיד שהמאזדה פחות מהירה, פחות שימושית ופחות מרווחת מהאוקטביה. עם זאת היא מהנה יותר, כנראה שתהיה אמינה יותר וזולה יותר לטיפול, מאובזרת יותר ונראית הרבה יותר טוב. אף אחת מהבחירות לא תהיה רעה, אם ההורים שלך מחפשים בעיקר נוחות וביצועים (כמו שציינת) - כנראה שהאוקטביה צריכה להיות הבחירה שלהם. אם הם רוצים אמינות (הגיוני) והנאה מנהיגה (לא ממש נראה לי) - המאזדה. אני רוצה לציין שלדעתי מבחינת התמורה למחיר המאזדה מציעה יותר, בטח בשביל משפחות קטנות. בנוסף אני חושב שאם התכנון הוא להישאר עם הרכב תקופה ארוכה יחסית (מעבר לאחריות) המאזדה תהיה רכישה חכמה יותר. קח את ההורים להתרשמות ונסיעת מבחן בשתיהן ושיבחרו במי שמתחברת אליהם יותר.

בכל אופן, בהצלחה.

פורסם
נכון. אבל על אמינות משלמים יותר. ובכלל מי שקונה VW או VAG מראש משלם יותר מרכב מקביל מלוכסן עיניים.

למעשה זה חצי הונאה: למעט אולי דגמים מסויימים של גולף, VAG אינה מצטיינת במבחן האמינות לפי המגזין TUV (מגזיו רכב גרמני) ועדיין עולות יותר. רפרנס http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-2-3/309

על איזה אמינות אתה משלם יותר? על תיבה עם שישה הילוכים מאשר על תיבה של שבעה הילוכים? או על גולף שחולקת עם האוקטביה ה-כ-ל חוץ מהריפודים (ובסיס גלגלים שארוך יותר באוקטביה)?

הסדק אמינות אגב, הוא משנה שעברה, מה שאומר שהגולף, האוקטביה והמאזדה 3 שמופיעות שם הם כולם הדגמים הקודמים. לא רלוונטי.

למעשה בחירת מזדה 3 להורים אינה בחירה גרועה.

אם נסתכל שוב ב http://www.anusedcar.com/index.php/t...e/2013-2-3/309

אז האוקטביה במקום 63 מבחינת אמינות ומזדה מקום 3 ומכובד.

להזכירכם המגאזין הנ"ל בודק מכל דגם לפחות 500 יחידות. צריך להדגיש רק שהמזדה החדשה עוד לא בסטטיסטיקה (לא שאני מודאג ממנה).

למעשה, המגזין הזה הוא לא מגזין, אלא ארגון שבוחן בטיחות ואמינות של מוצרי צריכה בגרמניה. לא יזיק לפתוח גוגל לפני שזורקים שטויות. ויקי יודעת הכל.

ושוב אני אחזור ואומר שהדו"ח לא רלוונטי לדגמים שנידונים כאן כי מופיעים בו הדגמים הישנים.

דווקא תתפלא. אשתי קנתה משפחתית ע"פ פרמטר ההנאה ו"הכיפיות". ממש לא עניין אותה מומנט מקסימלי, לא עניין אותה הגה מדוייק או מנותק או זויות גלגול ותת היגוי.

רגע, אז תן לי להבין, אשתך קנתה רכב לפי פרמטרים של הנאה מנהיגה ולא מעניין אותה אם ההיגוי מדוייק או מנותק? או מומנט מקסימלי? קרי הדברים שהופכים רכב לכיפי לנהיגה או לא? אז איך בדיוק היא מגדירה כיפיות? התחושה של המתג של המזגן? הצליל שהכפתורים עושים כשלוחצים עליהם?

לנושא השרשור, אין לי נסיון עם המאזדה, על אחת כמה וכמה עם גרסת 2 ליטר שאין עדיין לנסיעות מבחן (אמורה להגיע במהלך החודש). כן יש לי נסיון אם האוקטביה 1.2 הבסיסית ואני יכול להגיד שהיא יותר מסיפקה אותי במשך שלושת הימים ו- 900 הק"מ שהעברתי איתה. נוחה, מרווחת, אמנם האבזור לא משהו (למרות שלא היה חסר לי יותר מידיי, אולי בקרת אקלים) אבל אני בטוח שבגרסה הבכירה הוא טוב הרבה יותר. סקודה התחילו עכשיו גם לשווק גרסת TDI עם מנועי 1.6 ו-2 ליטר שאמנם יקרות יותר ( ה- 2 ליטר משמעותית יקרה יותר כ- 200K) אבל כדאי לבדוק את הכדאיות של העסקה בהתחשבות בצריכת הדלק. הגיר, אגב, הוא גרסה חדשה שתוקנו בה כל בעיות הילדות (כמו שציין בר72)

בסופו של דבר, שלח את ההורים לעשות נסיעת התרשמות על שתי המכוניות ושיחליטו. שתיהן טובות, השאלה מי מהן מתאימה להם יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

צודק, TUV אינו מגזין אלא ארגון גרמני, פשוט זוכר שקראתי את תוצאותיו באיזה מגזין.

עדיין, אם גולף ואוקטביה חולקות הכל , זה לא מסביר שהיסטורית לאוקטביה פי שתיים תקלות. משהו כנראה עשו אחרת בגולף+ (כנראה לא סתם שמו לה פלוס)

תעיין בדוחות שלהם אחורה. אני לא מאמין שהם משקרים.

אלא אם כן עשו משהו מהפכני בשנה האחרונה, לא ישתנו מהותית נתוני הטבלה גם בשנה הבאה .

ולגבי אמינות של הייטי (המלצתי על ה 1.8 ליטר בגלל הגיר הישן , בגלל הגובה,לא בגלל הנפח). למעט בעיית בלם יד קלה, הייטי מגלה אמינות סבירה.

ולגבי העידכון האחרון לגיר של אוקטביה ו DSG7 בכלל (כולל זה שאמרו להחליף לשמן מינרלי): קייצים יגידו אם זה עבד. כרגע זה נראה כאילו הם יורים באפילה. הגיר המתוחכם הזה עדיין לא הוכיח עמידות בקיץ הישראלי (יש לי רעיון לצלעות קירור לגיר...).

לגבי האישה: אני חושב ש"כייפי" זה מאד סובייקטיבי, אבל מה שקנה אותה זה הכסא הרך, מרחב נאה לתקרה, ישיבה גבוהה, גיר ( לא אהבה את הרובוטי).

פורסם

קראת את זה במגזין autobild הגרמני שקיבל בלעדות על הדו"ח המלא.

ה+ של הגולף+ מציין את העובדה שהיא גדולה יותר, שום דבר אחר. היא מיניוואן שמבוסס על הגולף ולכן ה+, על אותו משקל יכלו לקרוא לה גולףועודקצת.

מה שקנה את אישתך לא היה "הנאה" ו"כיפיות" אלא נוחות. כיפיות הוא מושג דיי גלובלי שמתייחס להנאה מנהיגה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה למגיבים.

כשההורים שלי אומרים נוחות, הם מתכוונים לנוחות הנוסעים, הן מקדימה והן מאחורה (לרוב נכדים אך לעיתים גם שלושה מבוגרים), לתא מטען נוח וכרומה.

בביצועים הכוונה היא כח בעקיפות ובעליות לירושלים. הם שונאים שהרכב שלהם מזדחל בעליה או לא מסוגל להרביץ בעקיפה.

מעבר לזה, הם די גרועים לצערי בכל הקשור למוסך, וקל לעבוד עליהם. אין להם בעיה שהטיפול התקופתי יהיה מעט יקר, אבל שהרכב לא יתקלקל יותר מידי.

פורסם
אוקטביה 1.4 מאובזרת - 145,500

אוקטביה 1.8 מאובזרת - 154,990

יטי 1.8 לא מאובזרת - 169,990

ומאובזרת ? אתה מוכן לזה? - 178,990 וזה עוד לא כולל תוספות נוספות שאפשר להוסיף בנפרד.

לפני שאתה ממליץ על רכב, תבדוק מה המחירון שלה, לקפוץ מאוקטביה 1.4 ליטי לא מאובזרת זה 25 אלף שקל.

חוץ מיזה הDSG7 שיושב באוקטביה כבר עבר אופטימיזציות מכאן ועד הודעה חדשה בשביל האקלים כאן.. ויש אחריות ל-5 שנים.

לידיעתך הסקודה ייטי 1.8 עם מומנט ענק של 25.5 קגמ נמכרת כרגע ב 154900. את המאזדה 2 ניסיתי בגם ה 2000 סמק. הכל טוב אך הכניסה והיציאה נוראיים היא נמוכה מאוד והקורה מלמעלה מחייבת להתכופף ממש כמו ברכב ספורט קיצוני. גם הישיבה היא "בתוך" הרכב ולא על כמו בייטי. בכל מקרה במבחנים של המשפחתיות אוקטביה 1.2 מול המזדה 3 1.5 האוקטביה נצחה

פורסם
לידיעתך הסקודה ייטי 1.8 עם מומנט ענק של 25.5 קגמ נמכרת כרגע ב 154900. את המאזדה 2 ניסיתי בגם ה 2000 סמק. הכל טוב אך הכניסה והיציאה נוראיים היא נמוכה מאוד והקורה מלמעלה מחייבת להתכופף ממש כמו ברכב ספורט קיצוני. גם הישיבה היא "בתוך" הרכב ולא על כמו בייטי. בכל מקרה במבחנים של המשפחתיות אוקטביה 1.2 מול המזדה 3 1.5 האוקטביה נצחה

וואלה... במחיר כזה לא הייתי ממצמץ פעמיים. בכלל יש ל VW ימי מכירות נחמדים מאד. למשל הייטי הכי בסיסית ידנית 2X4 בימי מבצע ב 105900 (למעשה מי שקונה שקודה חדשה במחירון הוא דיי פראייר)

עדיין מחזיק בהמלצה שלי להורים מבוגרים: רכב גבוה ואמין והייטי 1.8 עונה לדרישה. הוא גם יעלה יפה לירושלים ויבצע עקיפות כנדרש.

פורסם

כבעלים של יטי אני חייב להעיר שהמרווח במושב האחורי, ותא המטען לא משהו. כל השאר - סבבה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם זה המחיר אז תשריין לי אחת כזאת.

במבצעים היא נמכרה ב-160,000 וכבר הפסיקו עם המבצע הזה.

את ה-1.2 DSG הבסיסית מתמחרים ב-145,000 ויעשו לך טובה אם ירדו ל-140.

נראה שעם העליה במכירות של סקודה, אז השתם עלה להם לראש והם מתחילים לתמחר גבוה, אחרת איך תסביר פתאום את העליית מחיר של הראפיד והמחירים המנופחים של האוקטביה דיזל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מניח שהמחירים הגבוהים של סקודה דיזל הם כדי להרוויח משהו מנהגי המוניות (כ60% מהמחיר המלא).

אחזור על הבקשה אם למישהו יש דיווח על מחירים ריאליים לאחר מו"מ.

פורסם

סוזוקי קרוסאובר גבוה נוח מרווח ואמינות של סוזוקי לא מוטלת בספק שווה להם לעשות נסיעת מבחן

יש במחיר קצת יותר יקר את השברולט אורלנדו גבוהה נוחה חזקה וזה מנוע דיזל שקט וגמיש מאד

אוקטביה רכב טוב אבל בעיות אמינות של הגיר מורידות מהערך הכללי של הרכב אני אישית הייתי נמנע

הולך על מה שבטוח יחסית .

פורסם

בשקט בשקט UMI החלו בשווק האורלנדו 1.4T במחיר של 157K (עם חלונות חשמל קדמיים בלבד וטאסות פלסטיק במקום מגנזיום)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני מניח שהמחירים הגבוהים של סקודה דיזל הם כדי להרוויח משהו מנהגי המוניות (כ60% מהמחיר המלא).

אחזור על הבקשה אם למישהו יש דיווח על מחירים ריאליים לאחר מו"מ.

גן המוניות שלהם יקרות.

מונית ראפיד עולה כמו מונית ג'טה/אסטרה/פלואנס.

רוצה אוקטביה מונית תוסיף עוד 25,000 שקלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...