Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הפאביות שהגיעו לארץ בין 2008-2010 הגיעו ללא ר"ד מקורי מטעמי חיסכון של היבואן, וזה מצידו התקין רדיו דיסק בסיסי של קנווד ללא עלות. אותו רדיו דיסק בהתקנה מקומית עושה קצת בעיות אחרי 5 שנים, כלומר הדיסק קופץ בנסיעה על פסי האטה וגם נתקע לפעמים כשאני לוחץ על הכפתור שמוציא אותו.

הקונסולה אצלי היא DIN1 (הקטנה) ולא ה- DIN2 (הגדולה), לפיכך אני לא יכול להתקין שם מערכת מולטימדיה עם מסך כמו במכוניות החדשות.

ראיתי באיביי מערכת מקורית לרכב הזה שנמכרה איתו באירופה. האם מבחינה טכנית זה יעבוד? מדובר בעלות של 600 ש"ח כולל הובלה, ולפני מיסים. בהנחה שהמוכר נותן לי את הקוד של המערכת, האם מדובר על ניתוק הרדיו דיסק הישן וחיבור המקורי ובזה נגמר הסיפור, או שמדובר בבלאגן שלא כדאי להיכנס אליו?

* אני חושב שזה יותר טכני מאשר אודיו ולפיכך פרסמתי כאן. אם זה לא מתאים בכל זאת אנא העבירו.

יש תמונות של הרכב שלי כעת והרדיו דיסק המקורי שמציעים למכירה.

תודה!

77603-IMG-1612.JPG

תמונה 019.jpg

פורסם

הכול תלוי איך התקינו את המערכת בארץ.

האם חתכו את הקונקטורים המקורים וחיברו בצורה חפיפניקית את מערכת השמע ?

בכול מקרה לפי דעתי לאחר התקנת מערכת מקורית יש צורך לקודד את מחשב הרכב או מחשב נוחות במוסכי צ'מפיון.

איזה כייף לי :)

פורסם

עדיף לך לקנות בסכום נמוך יותר רדיו יותר טוב של חברות כמו שהציעו פה. (למקורי 1DIN אין AUX ככה שזה לא שווה).

אם אתה מחפש נטו לשמוע מAUX וUSB, תקנה את אלה ב200 שח, הם נחמדים ביותר.

באסה שזה לא 2DIN כמו בפאביה שלי, הרדיו-דיסק והרמקולים המקוריים שבא איתה מעולים!! (לא מבין למה במודל שלך הם הוסיפו את התא הקטן הזה על חשבון הרדיו. (יש ברכב מספיק תאים ומקומות).

כל אופן, בדרך כלל זה חיבורים אוניברסליים, בהרבה מקרים אתה מקבל מתאמים עם הרדיו החדש, מקסימום לך לחנות שמתעסקת בשמע לרכבים צריך ליהיות להם מתאמים.)

פורסם

אתה יכול לפרק את הרדיו דיסק שיש לך ולראות איך הוא מחובר, יכול להיות כשהתקינו אותו לא חתכו כלום ושמו מתאם. במצב הזה יש לך את 2 האופציות לחיבור, מקורי ואוניברסלי.

אני מצטרף לחברי הפורום שהמליצו לך לקנות רדיו דיסק של חברה מוכרת, תקבל איכות יותר טובה וגם אפשרויות נוספות (USB, דיבורית, AUX) וגם אחריות (אם תקנה בארץ) שזה לא פחות חשוב.

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי כניסת AUX יש לי אותה עכשיו ברדיו דיסק הנוכחי - הרכב אצלי 5 שנים ומעולם לא השתמשתי בה. אפילו אין לי בכלל כבל AUX, וגם אם היה לי אין לי בטלפון שירים שמורים בכלל (אולי אני אזמין כבל מאיביי ואח"כ אעביר שירים לטלפון מהמחשב). זאת גם הסיבה שחסרונו של החיבור הזה לא כ"כ מפריע לי ברדיו דיסק המקורי שמוצע למכירה.

השימוש שאני עושה ברדיו דיסק זה בעיקר ניגון דיסקים צרובים ומעט קליטת רדיו. כך או כך, אני מבין שההמלצה שלכם זה להחליף את הרדיו בחדש לא מקורי, ולא להזמין את המקורי. חשוב לזכור שהמקורי משתלב יפה יותר בקונסולה... שזה גם היה שיקול.

שוב תודה על התשובות.

פורסם

דווקא AUX זה פתרון לא רע אם יש לך סמארטפון, אתה מוריד אפליקציה מעולה בשם Tunein ושומע תחנות רדיו מכל העולם בכל סוג של מוזיקה שאתה אוהב וכמעט ללא פרסומות, זה נחמד.

פורסם

ממליץ בחום על TUNE IN.

עוד דבר, אם כבר אתה שומע בצרובים, תוודא שברדיו דיסק המקורי שאתה מתכנן להתקין, אם ישנה אפשרות מעבר בין תיקיות.

אצלי בפאביה, דגם חדש יותר, כאמור רדיו 2DIN, אני צורב כמה דיסקים מקוריים בתוך דיסק MP3 ומחלק לתיקיות, ופשוט מעביר בין התיקיות באופן פשוט מאוד, זה חוסך הרבה. (גם יש אפשרות לראות את השם של התיקיות\שירים).

פורסם

בהרבה סקודות הוחלפו המכשירים המקוריים ביחידות מולטימדיה שונות ומשונות, אפשר לבדוק אצל המתקינים של צ'מפיון (קלאס איי ורדיו מילאנו) אם קיימים אצלם מכשירים משומשים במחירים טובים או אולי לבדוק בפירוקיות ואפילו יד 2.

לדעתי המקורי נראה הכי טוב עם התאורה של תא הנוסעים, הוא לא גרוע ולדרישות שלך נשמע שזה הכי מתאים.

פורסם

מצטרף לדעת מייק, לא רואה טעם להזמין מכשיר מחו"ל שיש בכמויות מסחריות בפירוקיות למיניהן.

גם אם חתכו את הקונקטורים אני מאמין שאפשר לשחזר. כאשר תרכוש את הרדיו דאג לקבל אותו עם הקונקטורים כדי שבמקרה הגרוע ביותר תאלץ להתחבר אליהם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...