Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחזוקת פונטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיאט פונטו S60 ידנית 2000.

היום 180 אלף קמ, קניתי אותה לפני שנה, לא זוכר בכמה קמ, אולי 150.

במהלך התקופה תקנתי צינור רדיאטור שנקרע + ניקוי רדיאטור והחלפתי מצבר.

המנוע הוחלף ב130 אלף, אני לא יודע על זה יותר מדי.

מבחינת תחזוקה שוטפת. מה עלי לעשות?

פורסם

יש לך ספר טיפולים של הרכב של מה עשו לרכב? מה אתה עוד ידוע שעשו לרכב? אני במקומך הייתי מבצע טיפול הכולל החלפת שמן, מסנן שמן, מסנן אוויר, פלאגים ועל הדרך בדיקת ברקסים על הליפט כדי לראות כמה בשר עוד נשאר לרפידות ולבדוק סימני יובש/התבלות של צינורות בלמים. בכל מקרה את הנושא האחרון (בלמים) אמורים לבדוק לך בטסט

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

תדאג ששמו לך קירור בצבע כחול פרפלו מקורי , הראש מנוע ברכב הזה מאוד רגיש למי ברז.

בנוסף תבדוק ששמו לך שמן בתקן שהיצרן ממליץ.

בזמן נסיעה תדאג שמחג חום המנוע מגיע עד האמצע ולא מעבר , אם אין לך מד חום תדאג שיתקינו במוסך.

פורסם

למנוע של הפונטו יש רגישות לנוזל קירור לא איכותי/מי ברז לכן אני ממליץ לך לבדוק מתי הוחלפה רצועת הטיימינג

ואם לא ידוע לך אז החלף אותה כולל מחזירי השמן,משאבת המים והמותחן.

לאחר מיכן בדוק שיש תרמוסטט תקין ובדוק כל צינורות המים של המנוע במידה וימצא צינור סדוק/נפוח/יבש החלף במידת הצורך.

לאחר מיכן מלא נוזל קירור מקורי בלבד וכך תשמור על תקינות המנוע למשך זמן.

לגבי שמן מנוע ממליץ לך להשתמש בשמן מאחת החברות המובילות (קסטרול,וולוולין,LM,מוביל,RP,Agip וכו׳) והכי חשוב להשתמש

בפילטר שמן מקורי בלבד שקיים בו שסתום אל חזור.

ממליץ לך גם לעבור על מערכת הבלמים ולבדוק צינורות בלימה/רפידות/צלחות/דראמים/נוזל בלימה.

עוד ממליץ לך לבדוק שאין חופש בבוקסות/תפוחים/מסרק הגה/משולשים/מיסבי גלגל.

לאחר מיכן החלף במידת הצורך את הפילטרים (אויר,דלק,מזגן) אותו כנ״ל לגבי מצתים וחוטי הצתה.

בהצלחה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...