Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש שם הרבה מצלמות ואבא שלי אפילו קיבל דוח שעבר את המהירות המותרת ב 5 קמ"ש.

האם יש אזורים ידועים/מומלצים לנהיגה ספורטיבית מהנה באזור שם? לא איכפת לי גם קצת להתרחק.

פורסם

תראה מצלמות אין שם הרבה, אבל יש כמה בעיקר בערים ובעיירות שם קיימות מגבלות מהירות של 30 40 ו50 קמ"ש, בן הכפרים מותר לנוע בעד 100 קמ"ש וזה הרבה .

מה שצריך להדאיג אותך יותר זה בעלי חיים שרצים בכביש בלילה .

פורסם

ביער השחור הכבישים הררים וצרים ( יש מעט כבישים דו מסלולים )יש עליות לגובה 1000 1100 ומיד לאחר מכן ירידות תלולות לגובה 500 600, סיבובים לרוב, הראות די מוגבלת בהרבה מן המקומות, מדובר בכבישים די מאתגרים ופה ושם גם המקומיים עושים תאונות.

מצד שני אין סוף כפרים שיגרמו לך להאט כמעט כל 5 דקות של נסיעה ( שם לא כדאי לנסוע מהר ) שים לב לשלטים הצהובים.

את רכב הספורט שלך כדאי לך לנסות באוטובאן ככלל המהירות הרישמית היא 130 למרות שרבים נוסעים מהר מאוד.

יש הגבלות מהירות של 120 100 ו80 בחלק מהקטעים ושם לא כדאי לך לעבור את המהירות המותרת ( רמז: המקומיים שטסים על 300 ברגע שרואים שלט של הגבלת מהירות לוחצים על הברקס חזק מאוד ).

נהיגה של תייר לא מנוסה רק בנתיב הימני ( אל תדאג שם נוהגים ב130 עד 150 ) חובה לאותת ושעוקפים לחזור מיד לימין .

גם נהג פרארי גרמני חוזר לימין לאחר עקיפה זו השיטה עוקפים וחוזרים .. .

נהיגה בנתיב האמצעי 160 ומעלה השמאלי זה לא בשבילך.

הגרמנים נוהגים בחלק מהקטעים מאוד מהר ולא כדאי להאט אותם הם ממש לא אוהבים את זה.

מבחינת מצלמות ישנם קטעים שנותנים בהם קנסות ובחלק לא, גם המקומיים לא ממש יודעים להגיד באיזה כביש כן ובאיזה לא, ובכלל המשטרה הגרמנית מדי פעם מנהלת מבצעיי אכיפה אינטנסיביים.

אל תתגרה בגורל זה לא מה שהיה לפני 10 שנים גם ממשלת גרמניה מפעילה מערך אכיפה לצורך העשרת קופת המדינה.

דגשים חשובים לנהיגה בגרמניה.

אל תנהג בשמאל אף פעם .

תמיד לאותת.

אין צורך להאט בתוך המחלף כמו בישראל הכביש המהיר מתחיל במחלף.

סע בהתאם למהירות שסביבך סביר להניח שהם יודעים מה הם עושים .

בכפרים בעיירות ובערים אל תעבור את המהירות המותרת אל תכנס למרכזי הערים ואל תחנה ברחוב רק בחניונים, דוח חנייה יקר יותר מדוח מהירות.

ישנם תמרורים קצת שונים כך גם זמן הרמזורים וההתחלפות של הצבעים וכמובן הגובה שלהם .

תזכור זה לא ישראל : השוטרים די נחמדים אבל לא שירתו אתך בגדוד אם שוטר עוצר אותך תתנהג בהתאם הם בד"כ מבינים את התיירים ולא ממהרים לתת להם דוחות.

שוטר יכול לבקש מימך לשלם את הדוח במקום זה לא שוחד!!

על תאונות במהירות גבוה מהמותר יושבים בכלא !!

הגרמנים נוהגים טוב ז"א השיטה בגרמנייה היא שהנהג צריך להיות אחראי לנהיגה שלו ולכן נותנים מרווח פעולה ושיקול דעת לנהג, אבל שים לב זה לא אומר שמותר לנהוג בניגוד לכללים להפך מצפים מימך שתשמור על הכללים .

הגרמנים פועלים על בסיס רגשי גם בכביש כבד את החוקים הם יכבדו אותך לא תכבד אותם הם עלולים גם לפגוע בך.

ככלל הגרמנים נחמדים ודי פתוחים ( לא ממש מה שאנחנו חושבים עלהם בארץ) וישמחו להבין אותך ולעזור אבל באותו מידה הם יהיו לא נעמים ועצבנים אם תחתוך אותם בכביש לא תאותת תסע לאט מדי או שתפגע בצבע ברכב שלהם עם הדלת שלך.

ככלל תשתחרר קצת אבל אל תשכח הכל מצולם ומתועד גם שנראה לך שלא.

עצה תלמד את לוח התמרורים הגרמני הוא שונה מהארץ.

פורסם

עצותיו של שאול נכונות.

צכיך להוסיף:

1. בניגוד לשמועות יש הרבה קטעי אוטובאהן שבהם המהירות מוגבלת. שים לב לתמרורי קצה ההגבלה ותמרורי הגלבת מהירות - שיכולים להיות קבועים, ניידים, נגללים או אלקטרוניים. והגרמנים מקפידים על המהירות המותרת.

2. העבירות החמורות ביותר באוטובאהן הן אי שמירת מרחק, נהיגה שלא בנתיב הימני היותר הפנוי ועקיפה מימין. אל תסתכן.

3. אם אתה רואה שלט (שיכול להיות אלקטרוני או סתם ברזנט תלוי על גשר) עם המילה STAU האט!! מאחורי עיקול כלשהו בקיולמטרים הקרובים יהיה פקק תנועה. כאשר אתה מצטרף לפקק הפעל את 4 המהבהבים, כבה אותם לאחר שמישהו מצטרף מאחוריך.

4. בגרמניה רמזור ירוק עם חץ בכיוון שלך הוא כמו רמזור בארץ - הדרך פנויה. לעומת זאת אם העדשה עגולה והפניה שמאלה מותרת עליך להתקדם למרכז הצומת ולאפשר לבאים מולך לחצות - גם להם אור ירוק! רק כאשר הנתיב מולך מתפנה תוכל לפנות שמאלה. גם אם הרמזור בינתיים התחלף לאדום תוכל לפנות - זו השיטה האירופית.

5. אם יש רמזור אדום אבל יש סמוך אליו חץ ירוק ימינה (שלט או רמזור) - תוכל לפנות ימינה עם התיחסות לאור האדום כלתמרור עצור.

6. כבישי היער השחור מפותלים מאוד עם אפס ראות, גם כאשר המהירות המותרת היא 70 קמ"ש לא תעבור את ה-40-50. אוטובאהנים יש רק סביב איזור היער, שהוא הררי מאד (ושטחו כשני שליש משטח מדינת ישראל). בלילה חושך מצריים וקטעים ארוכים ללא תאורה.

7. לעולם אל תשתמש באורות גבוהים, בודאי לא לסימון לנהג אחר. יש מקורות הטוענים שמדובר בעבירה שוות ערך לתקיפה. היה לי מקרה ביער השחור שבו בטעות השארתי אורות גבוהים - מספר רכבים שבאו מולי לא סימנו לי (הייתי מרוכז מאד בנהיגה הקשה ולא שמתי לב לנורית הכחולה).

8. אם בכוונתך לעבור לצד השויצרי של הגבול הנהנגה משתנה, כתבתי איזה פוסט על הנושא אתמול - חפש אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקומות כאלו אני נוהג דווקא לאט יחסית, לא מהר. המטרה לטייל, להנות מהנוף ופה ושם מהנהיגה.

כדי לנסוע מהר בקטע טכני - עליך לעבור אותו כמה פעמים כדי להכיר את הפניות, הקטעים הקשים והמקומות בהן הסלילה אינה טובה או שצפויות הפתעות.

פזיזות ונהיגת כאילו ראלי בפעם הראשונה על הכביש, עם רכב לא מוכר - עלולה לסכן אותך ואת האחרים. חבל!

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קודם כל נתנו לך פה עצות טובות, אבל זה נראה קצת כמעט כמו הפחדה (תקיפה ושות'...).

מי שקורא את זה יחשוש מאד לנהוג, הייתי אומר.

אז קודם כל חשוב לדעת שגרמניה היא ארץ קלה מאד לנהיגה ולהתמצאות, כמובן שחייבת להיות טיפה אינטואיציה, אתה לא יכול להיות טמבל מושלם, כבישים מצויינים ברובם, תרבות נהיגה מפותחת מאד.

מה שכתבו לך כאן נכון לכל ארץ ולכל נהיגה - תהיה בן אדם, ויתיחסו אלייך בהתאם. לנהוג בימין ככל האפשר, לא לסנוור, להתייחס

לחוקי התנועה, זה נכון לכל מדינה. אני יכול לאמר לך שלאורך אלפי ק"מ לא שמעתי צפירה אחת.

תהנה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
קודם כל נתנו לך פה עצות טובות, אבל זה נראה קצת כמעט כמו הפחדה (תקיפה ושות'...).

מי שקורא את זה יחשוש מאד לנהוג, הייתי אומר.

אז קודם כל חשוב לדעת שגרמניה היא ארץ קלה מאד לנהיגה ולהתמצאות, כמובן שחייבת להיות טיפה אינטואיציה, אתה לא יכול להיות טמבל מושלם, כבישים מצויינים ברובם, תרבות נהיגה מפותחת מאד.

מה שכתבו לך כאן נכון לכל ארץ ולכל נהיגה - תהיה בן אדם, ויתיחסו אלייך בהתאם. לנהוג בימין ככל האפשר, לא לסנוור, להתייחס

לחוקי התנועה, זה נכון לכל מדינה. אני יכול לאמר לך שלאורך אלפי ק"מ לא שמעתי צפירה אחת.

תהנה.

אכן הגרמנים צופרים מעט אבל מקללים הרבה.:-D

היער השחור קרוב לגבול עם שוויץ ככה שהרבה שווצרים אוהבים לעשות שם סיבובים ולנסוע מהר מאוד בניגוד לנהיגה בשוייץ שם אוכפים מאוד מהירות. הגרמנים גם שמעו על זה ויש מערך שלם של מצלמות מהירות משני צידיי הגבול אחד שתופס את הגרמנים הממהרים שעוברים את הריין לכיוון שוייץ ואחד שתופס את השווצרים הממהרים שנוסעים לכיוון מדינת באדן .

מחזק את דבריי קודמי שאכן הנהיגה בגרמניה קלה יחסית ( מעבר על גשר הריין לכיוון צרפת תמחיש את זה הכי טוב ) .

שים לב אפשר לנסוע מהר באוטובן אפילו מהר מאוד כל עוד נשמעים לחוק מכבדים את הנהגים האחרים שגם נוהגים מהר ומבינים שמהירות לא תמיד היא ללא הגבלה ( ההצעה הכי טובה תבדוק מה האחרים שסביבך עושים ותיסע לרוב על פיהם, ככלל נהג פרארי ממהר הוא לא בר תחרות בשבילך אל תנסה לעקוף אותו או לנסוע אחריו, גם אם אתה נוסע בלמבורגיני אתה לא מנוסע כמוהו סביר להניח שמהר מאוד תפגוש שוטר גרמני או את הפגוש שלו ברגע שהוא יאט ליד הגבלת מהירות).

תזכור יש מהירות מותרת באוטובן שהיא 130 קמ"ש זה אומר שמותר לנסוע מהר אבל כל דבר שיקרה בדרך ישפט לפי ה130.

ממה שאני יודע הכבישים שמסומנים בA הם ה "ללא הגבלת מהירות " בכבישים האחרים גם המהירים כדאי להישמע למגבלות.

ביער השחור כיף לנהוג והמהירות זה לא העניין מה שמאתגר שם הם העליות והירידות השיפועים הסיבובים.

פורסם

תודה לכולם, הבאתם כאן הרבה מידע (ובהחלט אקרא אותו עוד פעמיים לפני הנסיעה) ואפילו אפשר להפוך את זה לדביק תחת הכותרת "כללי נהיגה בגרמניה".

אני מרגיש שיש את הרושם שאני הולך להתפרע שם כמו משוגע והולך להראות לגרמני עם הפרארי מאיפה משתין הדג.

ממש לא - הכוונה היא להנות, אני יודע להנות (מאוד) מפיתולים, אך גם רוצה להנות בכביש מהיר במהירות שלא ניתנת לנסיעה בארץ.

תרבות הנהיגה שם ידועה לי, הייתי בטיול לשוויץ עם ההורים בגיל 17 (כשעוד רק לקחתי שיעורי נהיגה) וראיתי איזה יופי הם נוסעים ואני יודע ששמירה על הימין זה קדוש שם. האמת, הלוואי וזה היה ככה בארץ, עם כל מה שאומרים עליהם, יש להם תרבות ואני זוכר שקיבלנו בכל האזור יחס חם ואדיב. בגלל זה מאז גיל 17 תמיד רציתי להיות בגרמניה עם רכב ספורטיבי.

השאלה המקורית שלי היא האם יש קטעים מסוימים שהם מהנים יותר לנהיגה ספורטיבית מאחרים, כמו שבישראל יש את נס הרים או אפילו אם יש שם מגרשי מסלולים יעודיים.

פורסם

יש כמה עליות/ירידות מפותלות מאוד סביב הרכסים הגבוהים יותר, רואים שם הרבה אופנוענים מתאמנים בחלק מהאיזורים בגלל הפיתולים הקשים יש איסור כניסה לאופנועים.

ישנה עליה/ירידה מדהימה באיזור סט בזליאן .

פורסם

באזור היער השחור יש המון כבישי נהיגה נהדרים.

יש מצלמות מהירות, אבל אלה מוצבות רק במקומות שבהם הכביש עובר בשטח מיושב (ושם הרי אתה תמיד תאט למהירות המותרת - נכון?). אני לא זוכר שראיתי מצלמת מהירות בקטעים המפותלים שבין היישובים.

העצה העיקרית שאני יכול לתת זה לצאת לנהיגות הכיף בזמן שאין תיירים - כלומר עדיף באמצע שבוע כי בסופ"ש יש הרבה מטיילים - ועדיף בשעות המוקדמות של הבוקר לפני שהתנועה מתעוררת (ואז אפשר גם בסופ"ש). בשעות אחרות אתה בהחלט עשוי למצוא את עצמך תקוע הרבה מאחורי נהגי שבת, טרקטורים, או משאיות חלוקה, ובכבישים היותר טכניים אין כמעט איפה לעקוף.

לגבי כבישים ספציפיים, אני לא רואה טעם לתת המלצות. לא נהגתי את כל הכבישים שם, ואין לי ספק שעל כל כביש שאני נהניתי בו, יש עוד 10 טובים שלא זכיתי לנהוג בהם.

פשוט תפתח מפה, בעיקר בדרום היער השחור שם הפרשי הגובה גדולים יותר, תסתכל איפה הפיתולים (שזה כמעט הכל) ותתכנן מסלול שעובר דרכם. נהנית במיוחד מכביש מסויים? תחזור ותעשה אותו שוב (ושוב) עד שתתעייף.

רק עוד דבר אחד - לא צריך פורשה 911 כדי להינות בכבישים האלה, וגם לא בוקסטר. תהיה בטוח שגם עם ב.מ.וו סדרה 1 או 3 אתה תפיק המון הנאה מהנהיגה שם. לי יצא לנהוג שם בעיקר ברנו סניק טורבודיזל 1.9 המשפחתית, וגם זה היה די מהנה (זה קצת רחוק מדי בשביל נסיעה למטרת כיף בלבד. את זה עשיתי בהרי האייפל הצפוניים יותר שקרובים יותר להולנד).

אה, ועוד דבר - יש ביער השחור כבישים (אלה היותר צפופים והדוקים) שבהם 100 קמ"ש זה בהחלט מספיק כדי להגיע למגבלות...

בהצלחה,

ג'רמי (תחביב עיקרי - נהיגה בכבישים מפותלים)

והנה סרטון של נהיגת בוקר מוקדמת באלפים הצרפתיים בקיץ האחרון - עם אותה רנו סניק משפחתית.

http://www.youtube.com/watch?v=NSMV-nswdHU&feature=c4-overview&list=UUQ0FsGzG6wmCKqYOPhB0b4g דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ממה שאני יודע הכבישים שמסומנים בA הם ה "ללא הגבלת מהירות " בכבישים האחרים גם המהירים כדאי להישמע למגבלות.

לא מדוייק. כבישי ה-A הם האוטובאהנים. שילוט ההכוונה בהם כחול עם כיתוב בלבן בערך בשליש מהם המהירות מוגבלת (יש שילוט ברור - חלקו קבוע וחלקו משתנה, כפי שפירטתי קודם). יש קטעים ללא הגבלת מהירות - בתחילתם יש תמרור לבן עגול עם מספר פסים גליים באלכסון (דומה ל"קצה דרך עירונית" שהיה בתוקף בארץ עד לפני מספר חודשים), ובסיומם תמרור הגבלת מהירות. גם בקטעים אלה תתכן הגבלת מהירות משתנה.

יש גם כבישים הנראים ככבישים מהירים - כבישי "B". שילוט ההכוונה בהם הוא צהוב (עם כיתוב בשחור). הגבלת המהירות 100 קמ"ש או כמצויין בתמרור.

כניסה לשטח בנוי מסומנת על ידי שלט מלבני צהוב עם כיתוב של שם היישוב. ביציאה מהשטח הבנוי שלט דומה עם קו אלכסוני אדום. במדינות השכנות הכלל דומה אולם השלט כחול. התמרור עם ה"בית" ייחודי לישראל. עוד כלל חשוב לגבי הגבלת מהירות הוא ה" Zone 30" המקובל מאד באירופה. הסימון הוא שלט מלבני צהוב עם המילה Zone (או המקבילה בשפה המקומית) וציור של תמרור הגבלה ל-30 קמ"ש. כאשר אתה חולף על פני תמרור כזה הפחת המהירות ל-30 קמ"ש ואל תאיץ עד שתעבור תמרור המבטל אותו. בדומה ל"איזור מיתון תנועה" בחוק הישראלי התמרור מגדיר אישור, ותוקפו אינו מתבטל בצומת הקרוב. בד"כ התמרורים מוצבים במקומות רגישים כגון בקרבת בתי ספר, ובהרבה מקומות מלווים במצלמות אכיפה, כאשר בגלל אופי המקום הסבילות לחריגות מהירה אפסית.

לגבי נהיגה בכבישי היער השחור - אני מחזק את הרוכב הבודד. הנופים נהדרים ומשתנים, נהג בסבלנות ותהנה מהם. ותביא בחשבון שלמרות התרבות הגרמנית גם שם יש מדי פעם משוגעים, היו אפילו מקרים בודדים שבהם נעקפתי בצורה די פראית על קו לבן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מחזק את דברי sperial לגבי האוטובאנים.

ולגבי ה"משוגעים" על הכביש, יצא לי פעם לחלוף בכביש מפותל דקות בלבד אחרי תאונה של חובב נהיגה שיצא לנהיגה ביער השחור באופל קאדט משנות ה-70, הנעה אחורית ומשופרת היטב.

לפי המכוניות הפגועות במקום, נראה שהוא היה בהחלקת זנב בפניה ימינה, והזנב אסף את הפינה הקדמית של גולף שנסע לתומו בכיוון הנגדי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אגב, מומלץ מאוד לעבור את הגבול הצרפתי ואחרי ביקור בשטרסבורג (מאוד נחמדה) לרדת דרומה לכבישים שבאזור של ראלי אלזס (איפה שלואב גר...). שם אתה באמת "נופל" על כל כביש והוא די מדהים לנהיגה.

אתה יכול למצוא אותם כאן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...