Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עשיתי נסיעה קצרה מחוץ לעיר עם 5 אנשים ברכב. זאת הייתה הפעם הראשונה מזה שנתיים וחצי שהרכב ברשותי שנסעתי עם רכב מלא.

מהירות הנסיעה הייתה סבירה לחלוטין ולא עברה את 100 קמ"ש לרוב.

הבעיה היא שבמקומות מסויימים בכביש (כגון חיבורי גשרים, צמתים וכו) כאשר הרכב מתרומם גבוה וחוזר חזרה אני שומע את הגלגלים האחוריים נוגעים בבתי גלגלים ונשמע רעש חזק של חיכוך. לאחר העצירה בצד ראיתי גם את השפשוף הטרי על הצמיגים.

הרכב נועל ג'אנט 15" מקורי של 206XS מהשנים המאוחרות יותר, כאשר הרכב שלי (דגם ה90 כ"ס) הגיע עם 14" במקור.

האם הג'אנטים הלא מקוריים אחראים לתופעה או שמה מדובר בבולמים עייפים או אולי סרן שזקוק לשיפוץ?

אשמח להכוונה ורעיונות. תודה!

פורסם

אם שמת צמיגים במידה מתאימה לא אמורה ליהיות בעיה

לפי דעתי מה שלא עשית זה להעלות את לחץ האוויר בצמיגים בהתאם לעומס.

אמור ליהיות בצד הנהג ליד הכסא, איפה שהדלת נהג נפתחת מדבקה עם לחצי אוויר ויש שם גם "טאב" על לחץ בעומס

פורסם

אם הרכב מאחורה נמוך, צריך להחליף את הקפיצים האחוריים (עייפות החומר...)

אם הרכב איננו נמוך, והקפיצים תקינים צריך לבדוק את הבולמי זעזועים (אולי נוזלים ואולי חלשים)

בכל מקרה לגבי הגנט 15, צריך לבדוק אם זה גנט מאושר לרכב.

שי.

פורסם
פתרון זמני לנפח עד למקסימום את הצמיגים האחוריים (32PSI) ולהוריד לחץ אוויר בצמיגים הקדמיים ( 26PSI).

שוב זה פתרון זמני בלבד.

התכוונת הפוך ?

• ספונסר פורום
פורסם

ב-206 יש סרן אחורי בתצורה שונה ממה שמוכר ברכבים אחרים והחלפה של הקפיצים לא תגרום להגהה של הרכב או פיתרון הבעיה. ברכב הזה יש סרן אחורי עם מוט פיתול שהוא זה ששומר על גובה הרכב. זאת תופעה ידועה ברכבים כאלו שהסרן הזה נשחק ואז מתחילה תופעה כזאת.

אם בשלב הזה אין רעשים של חריקות מהסרן האחורי אז יתכן שניתן לשפצו ולהחזיר את המצב כמעט למצב המקורי. במידה ותמשיך לנסוע ככה המצב יחמיר ואז לא ניתן יהיה לשפץ את הסרן ותהיה חייב להחליפו בסרן מפירוק.

אני ממליץ בחום לגשת לבעל מקצוע שמתמחה בבעיות האלו, כמו אורן מאורן שירותי רכב או ניצן ממוסך שאפט.

פורסם

שלום עזרה, תודה רבה על התגובה המקצועית.

הרכב היה בטיפול מקיף לפני כחודש וחצי (באחד מהמוסכים שהמלצת), הרכב עבר בדיקה מעמיקה ולא נראו ממצאים חריגים לגבי הסרן. האם ניתן לזהות את השחיקה של הסרן כשהאוטו על ליפט או שמה ניתן לעלות על כך רק בנסיעת מבחן?

בשלב זה אין רעשים מהסרן בכל סוגי הנסיעות. הבעיה היחידה, כפי שתיארתי בפוסט הראשי, היא שהגלגלים משפשפים את הרכב מלמטה בעומס מלא. כאמור, אני לא מרבה לנסוע ברכב עם יותר מ-2 אנשים ולכן כנראה שאם לא הנסיעה ההיא לא הייתי מודע לבעיה כלל.

האם מדובר בתקלה בטיחותית שיש לטפל בה בהקדם? אין לי בעיה שהסרן יתחיל לחרוק וימות בשבל מסויים, מבחינתי זוהי אחלה הזדמנות להשתדרג לסרן דיסק גם מאחור :twisted:

• ספונסר פורום
פורסם

אי אפשר לזהות את הבעיה כשהרכב על הליפט, אבל מכונאי שמכיר את הרכב יזהה את הבעיה בקלות כשהרכב "על הרצפה".

אפשר למשוך את זה עוד כמה חודשים ואולי אפילו עוד כמה שנים. רק קח בחשבון שככל שאתה מושך את הבעיה יותר, ככה קטן הסיכוי שתוכל לתקן את הסרן הנוכחי שלך ותהיה חייב להחליף סרן קומפקלט (ולשפץ את הסרן מפירוק במקום את הסרן שלך).

• תוכן חדש...