Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשך הסאגה, הורדתי את הלינקסיס מהקומה השנייה לראשונה והוא ממוקם כרגע על ארון במטבח. יש קליטה בכל הבית, אומנם בחדרים הקיצוניים שהם כולם באותו הצד, הקליטה נמוכה. בחדר הקיצוני בקומה השנייה, שם היה הראוטר קודם, יש 2 קווים ובחדר בקומה הראשונה הנמצא מתחתיו הקליטה לפעמים אפילו נמוכה יותר. החלפתי את הלינקסיס, בראוטר של TP-LINK מדגם TL-WR841N תומך בתקן N והמצב נהיה יותר גרוע :S אומנם יש קליטה בכל הבית אבל בחדר הקיצוני בקומה הראשונה יש קפיצות בין 4 קווים לקו אחד למצבים שאין קליטה כלל. אני מתרשם שהלינקסיס היה יציב יותר. כרגע רכשתי מגדיל טווח, גם כן של TP-LINK מדגם TL-WA830RE. נאמר לי בחנות שאין לי אפשרות להחזירו לאחר שאני פותח אותו ואני מתלבט באם הוא יביא לשיפור כלשהו במצב.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אישית במקומך הייתי מנסה להביא עוד לינקסיס שתומך ב dd-wrt הופך אותו ל AP או רפיטר וסוגר את העניין.

מנסיון אישי עם מתאמי חשמל ורפיטרים זולים, הם עשו עבודה גרועה בדירת 5 חדרים של 140 מטר אז בבית 2 קומות

זה נראה לי חסר תועלת לגמרי. אגב היה לי את ה 54GL שנים, סוס עבודה אמיתי עם קושחה של ddwrt.

פורסם
פרמטר לא מוריד אם יש יותר מאפיק מידע אחד.

בכל אופן - התשובה היא שאולי לפני 8 שנים הראוטר הזה היה גיבור, היום הוא גרוטאה ואתה צריך טווח דיי רציני.

ראוטר n אם לא אפילו ac במחשבה קדימה שתומך ב5גיגהרץ ולפחות 300 אם לא 450 בn על כל תדר (כלומר 2-3 אפיקים) זה מה שיפתור לך באמת את הבעיה.

אם יש לך משהו שחוזר מחול אז אני ממליץ על האיירפורט אקסטרים החדש של אפל.

6 אנטנות, 2.5 ו5 , תמיכה בac וקליטה מטורפת. לא זול אבל טוב מאוד.

AC או N לא יפתרו לו את הבעיה ובטח שלא לעלות ל5.2G.

ככל שאתה עולה בתדר השידור מרחק הקליטה מתקצר ולא גדל, דווקא פרוטוקולי legacy ז"א 11b/g שהבחור משתמש כעת יתנו קליטה טובה הרבה יותר, כמובן על חשבון קצב התעבורה נמוך יותר.

מה שמגדיל את קצב התעבורה (throughput) זה מספר האנטנות שכל chain רדיו מקבל (ראה- "MIMO") ועוצמת השידור שאיתו אתה יוצא לאוויר.

אם אתה מחפש פיתרון פשוט וחינמי - תוריד קושחה צד ג' ללינקסיס שלך שמאפשרת לקנפג את הראוטר דרך telent ואז תעלה את Tx power של התנתב שלך 80mW -הקינפוג הדיפולטיבי שמוגבל ע"י הרגולטור ל200mW.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

לגבי השאלה האם 11.AC עובד ב 11.N אז לא.. AC הוא פרוטוקול חדש התומך בקצבים יותר גבוהים מ N .

(MSC יותר גבוה מ N).

לגבי ההמלצות לעבור ל 5.2 אולי בארץ נכון לעכשיו הערוץ הזה יחסית נקי ( התדר הזה לא נפוץ בארץ עדיין ולכן אין הרבה הפרעות וזה יכול לשפר את הקליטה בערוץ וגם את המהירות) הערוץ ב 5.2 יעבוד לטווח הרבה יותר קצר מ 2.4.

אם אינך משתמש ב WIDI ותעבורה ברשת פנימית 11.N ברוחבMHZ 20 BW יספק את רוב צרכייך.

ממליץ לך על ראוטרים בעלי 3 אנטות TP LINK נותנים תמורה טובה למחיר.

זה אמור לספק את הסחורה http://ksp.co.il/?uin=20464.

בנוסף אתה יכול לקחת את הישן כREPEATER, יש לו (הישן) אופציה לצרוב תוכנה חדשה שבה תוכל להגדיר אותו כרפיטר (הראוטר שלך רץ על LINUX בפנים ולכן זה ניתן לשינוי).

SAHYBB- למיטב ידעתי הרגולטור מגביל עוצמת שידור לכל אנטנה ל 14 DBM שהם 25mW

בהצלחה :)

פורסם

אז בעצם להזדכות על הרפיטור של TP-LINK ולקחת את הראוטר שבקישור הTL-WR841HP? אליו בעצם להצמיד אל הלינקסיס שאותו אני יהפוך לרפיטר?

אין לי כלכך מושג איך להתעסק עם ראוטר כדי שאפשר להגדירו כרפיטר. אשמח לעזרתכם.

השאלה אם זה באמת יתן פתרון מיטבי לבעיה.

אגב, שכחתי לציין, שטח הבית הוא כ250 מ"ר.

פורסם

בהודעה מס' 2 בשרשור יש קישור לאתר שמנחה אותך צעד אחר צעד בבניית הרשת. קרא בו והחכם. אישית בניתי (ליתר דיוק - הבן שלי בנה) רשת ביתית בסיוע האתר, וכיום באמצעות שני נתבים - שאחד מהם אלחוטי - ועוד שלושה switches יש לנו כיסוי טוב בדירה הרבה יותר גדולה משלך, כולל חצי תריסר נקודות קויות וכיסוי אלחוטי מספק למחשבים ניידים בכל הדירה (מכשירים יותר קטנים עם מקלטים מוגבלים מאבדים קליטה בנקודות מרוחקות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוסף אתה יכול לקחת את הישן כREPEATER, יש לו (הישן) אופציה לצרוב תוכנה חדשה שבה תוכל להגדיר אותו כרפיטר (הראוטר שלך רץ על LINUX בפנים ולכן זה ניתן לשינוי).

SAHYBB- למיטב ידעתי הרגולטור מגביל עוצמת שידור לכל אנטנה ל 14 DBM שהם 25mW

בהצלחה :)

80mw זה ההספק הכולל שהיצרוך הנתב, חלוקת ההספק לאנטנות עצמן לשידור נקבעות ע"י התוכנה של המכשיר, ז"א ע"י הרגולטור או הNVM שנצרב לשני כרטיסי הWIFI שיש בראוטר (כרטיס אחד לקליטה ואחד לשידור).

יש פקודות telnet שמאפשרות לעקוף גם את המגבלה הזו ולהגדיר את ההספק שכל אנטנה תצא איתו לאוויר, אבל לבחור שפה לדעתי זה מתקדם מדי.. (לא שאני מזלזל או משהו, כן? :) )

בקשר לREPEATER הרעיון שלך טוב, אבל לדעתי עדיף להגדיר את הנתב השני כBridge קווי (יעני דרך כבל אית'רנט) ולא כrepeater בגלל ש:

1. לא צריך שתהיה חפיפה אלחוטית בין ה-AP לנתב ובנוסף המרחק ביניהם יכול להגיע עד ל-100 מטר - אורך כבל הרשת המקסימאלי שאפשר להשיג בחנויות.

2. כשאתה מגדיר את הנתב השני כREPEATER אתה ישר מוריד בחצי את מהירות רוחב הפס הכללית שלך, הקצב האיטי של החיבור האלחוטי הופך לעוד יותר איטי...

ה-repeater והנתב אינם יכולים לשדר ולקלוט בו זמנית. כלומר כאשר תחנת הקצה (הלפטופ שלך) משדרת אל הנתב דרך repeater, היא בפועל משדרת אל ה-repeater,

נכנסת למצב המתנה ואז ה-repeater משדר לנתב. המשמעות היא שבמחצית מהזמן התחנה אינה משדרת בכלל ובפועל קצב התעבורה ממנה ואליה (ה-throughput שלה) קטן בחצי.

כשאתה מגדיר את הראוטר השני כBRIDGE קצב החיבור לא יקטן בחצי זאת כיוון שכל נקודה אלחוטית פועלת באופן עצמאי והקשר ביניהן מתבצע על גבי כבל הרשת ולא באופן אלחוטי.

הדרך שבא מגדרים נתב כBRIDGE מוסבר מעולה באיור הבא:

RouterAsAP.gif

אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בנתב השני כREPEATER תוודא שהוא תומך במנגנון WDS, בלי WDS לא תוכל להגדיר את הנתב כ REPEATER.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

גם אני חשבתי על זה. אבל זה מצריך השחלת כבל רשת מהקומה השנייה לראשונה לאיזור המטבח. לא יודע עד כמה זה ישים.

ממה שזכור לי חלק מהצינורות שבהם עוברים הכבלים של הוט מושחלים לתוכם גם כבלי טלפון לכן לא יודע עד כמה נשאר מקום אם בכלל לכבל רשת באותם הצינורות.

פורסם

שי, לבחור יש בעיה של כיסוי אלחוטי, לכן הוא צריך שני נתבים אלחוטיים. כמוכן הוא אינו רוצה לקשר בין הנתבים בכבל אלא קישור אלחוטי.

באתר שקישרתי יש הסבר מפורט איך לעשות זאת, כולל נושא פסי התקשורת האלחוטית והגדרת כתובות IP כך שלא יהיו התנגשויות בין הנתבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי שרק ניסוי ותעיה יובילו אותך לפתרון.

מומחים יציעו ככה או אחרת, בתכלס לפעמים קשה לדעת מה בדיוק יתאים. לכל דירה מבנה אחר וחומרי בניה אחרים.

כשהיתה לי בעיה עם חוזק אות, לא בין קומות אלא לעבור קירות ממד לצד שני - בסופו של דבר קניתי בעלי-אקספרס ריפיטר אנונימי ב-12 או 15 דולר והוא מתפקד מצויין. אומנם עוד 100 ש"ח לרכישת נתב הם לא הבדל גדול - אבל התחושה שלי היתה שהוא קצת יותר מידי לבעיה שהיתה אצלי. לא בדקתי את חוזק האות שמגיע מהריפיטר, אבל אין שום בעית גלישה וצפיה בסרטונים במקום בו קודם הקליטה היתה אפסית עד לא קיימת.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
התעלקות קטנה

יש לי כרגע D-Link 2760 u\e1 מבזק והוא מוחלף במסגרת אחריות בגלל תקלה.

יש סיבה לקחת מהם netgear dgn2200 במידה ויסכימו לתת אותו? אני לא מכיר את הראוטר מבחינת איכות ופיצ'רים, אני רק זוכר שהממשק שלו הרבה יותר נוח. גם חשוב לי הקליטה באלחוטי.

אל תיקח את ה-netgear תבקש DLINK H1

פורסם
גם אני חשבתי על זה. אבל זה מצריך השחלת כבל רשת מהקומה השנייה לראשונה לאיזור המטבח. לא יודע עד כמה זה ישים.

ממה שזכור לי חלק מהצינורות שבהם עוברים הכבלים של הוט מושחלים לתוכם גם כבלי טלפון לכן לא יודע עד כמה נשאר מקום אם בכלל לכבל רשת באותם הצינורות.

אם אין מקום אז בלית ברירה ניתן להחליף את כבל הטלפון בכבל רשת.

בכבל רשת CAT5E (או CAT6) יש 4 זוגות.

עבור חיבור אתרנט במהירות ג'יגהביט נדרשים ארבעתם.

עבור חיבור אתרנט במהירות 100Mbps (מעל ומעבר למה שתוכל להגיע גם ככה - צוואר הבקבוק הוא הקשר האלחוטי ו/או החיבור לאינטרנט) דרושים 2 זוגות בלבד.

כלומר על כבל CAT5E ניתן להעביר חיבור רשת + 2 קווי טלפון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם אין מקום אז בלית ברירה ניתן להחליף את כבל הטלפון בכבל רשת.

בכבל רשת CAT5E (או CAT6) יש 4 זוגות.

עבור חיבור אתרנט במהירות ג'יגהביט נדרשים ארבעתם.

עבור חיבור אתרנט במהירות 100Mbps (מעל ומעבר למה שתוכל להגיע גם ככה - צוואר הבקבוק הוא הקשר האלחוטי ו/או החיבור לאינטרנט) דרושים 2 זוגות בלבד.

כלומר על כבל CAT5E ניתן להעביר חיבור רשת + 2 קווי טלפון.

אני קודם אנסה כנראה להשחיל סטלבנד לראות אם הוא בכלל עובר. באם כן אני אנסה להשחיל כבל רשת.

• 5 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...