Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמארט. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נאלץ לקנות רכב נוסף כי אני עובר דירה לחיפה בקרוב, אז האלפא נשארת אצל ההורים.

חשבתי לכמה כיוונים והגעתי למסקנה שאני צריך שכל אוטו שאני אקנה צריך סיבה מסויימת לקנות אותו.

זאת אומרת שהרכב צריך תכונה קיצונית.

או שהוא חסכוני מאוד, או שהוא מאוד כיף לנהיגה, או שקל לחנות אותו או שהוא ממש אמין.

כלומר, אני לא אקנה סוויפט או מאזדה 3 כי זה הם רכבים בינוניים ומשעממים מאוד (בשבילי) וגם אוטומטיים.

ברמה האישית אני לא רואה הבדל בין מאזדה 3 לדייהטסו אפלאוז.

חשבתי על לקנות עוד אלפא (הפעם 147) אבל היא תעלה יותר מ30000 במצב טוב והגרסה שאני רוצה (ידנית 2.0) מאוד קשה להשגה.

בנוסף, אני לא יכול אף פעם לדעת באמת מה המצב של האוטו.

אחרי זה שקלתי רכב חסכוני בקיצוניות. שקלתי אטוס או מאטיז אבל הם כבר ישנים ולא יתנו לי הרגשה של "רכב טוב".

כיום אני רוצה להרגיש שאני לא נוסע על גרוטאה.

אז הכיוון הבא שמצאתי רק במקרה זה סמארט.

הרכב מצטיין בחניות ובחיסכון בדלק (25 לליטר) ולפי מה שהבנתי התחזוקה ממש לא נוראית.

ראיתי ביד2 שיש כמה בתקציב עם פחות מ100000 ק"מ (עדיין, רכב עירוני).

בשביל זה אני מוכן להרחיב את התקציב לקנייה שלו.

לא מעניינת אותי נהיגה מהירה, לא מעניין אותי תא מטען גדול ולא מעניין אותי לקחת חברים ממקום למקום כל היום (שיקנו אוטו כבר!).

כל מה שאכפת לי זה שאם אני ממשיך לעשות את הקילומטראז' שאני עושה כיום, אני אחסוך יותר מ10000 בשנה הקרובה על דלק ושתהיה לי חניה בערך בכל מקום שאני רוצה.

מה אתם חושבים\יודעים על הרכב?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי - ברכב כזה (שהוא רכב נישה לכל דבר) - האחזקה תהייה יקרה עד יקרה מאוד עקב כל מיני חלקים "מיוחדים" רק לרכב הזה. אולי זה בהשפעת השעה המוקדמת...? :wink: (אתה מחזיק גם אלפא לשם השוואה).

חוץ מזה - איני יודע איך המנועים הקטנים הללו, שורדים 100K ק"מ ללא שיפוץ (לחבר היתה אחת. לא נסעתי, ואיני יודע מה היה נפח המנוע, אבל הוא היה זקוק לאוברול וזה היה יקר, וזה היה בטווח הק"מ האמור לעיל).

על הבטיחות לא דיברנו ולא נראה לי שהסמארט בטוחה הרבה יותר מאופנוע (בהגזמה פראית). לנהוג מחוץ לקופסה, תרתי משמע.

לא הבנתי מה התקציב שלך (לא יותר מ-30000 ?).

הצעה אחת בכל זאת, שלא אהייה "שלילי" לאורך כל הפוסט - חפש לך אלפא 147, מנוע 1.6 (105 או 120 כ"ס). תהייה יותר אמינה ויותר חסכונית (מה-156), והיא גם אלפא (שזו תכונה גם מספיק 'קיצונית' אני חושב...).

לא הבנתי גם את הערתך בנוגע לאלפא, שאינך יכול לדעת את מצב הרכב לאשורו. ולסמארט כן ?! (רכב מוזנח - יגלה אמינות מפוקפקת. אני מניח שזה יהיה נכון גם לסמארט).

אחרת - נראה לי שרק דו"ג יהיה פתרון עבורך.

alfa 156 2.5.

פורסם

יש לי איזו סטייה לדפדף במודעות סמארטים ולמיטב זכרוני הזולות מוצעות סביב ה-30K. צריך לבדוק היטב מה אורך החיים הממוצע של המנועים (700 סמ"ק, או אפילו 600, אם אני לא טועה). מעבר לכך - מידות צמיגים שונות מלפנים/מאחור - תבדוק שהמידות זמינות דיין.

הסמארט דווקא בטוחה עד כמה שאפשר במסגרת הגודל, זו לא הבעיה. רכב מעניין :)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

206 XS תענה על הדרישות שלך חסכונית וכיפית לנהיגה חפש אחת שמורה ויש כאלה.

ממה שראיתי אתה לא בנאדם צנום, סביר להניח שתקבל התקף קלסטרופובי מהסמרט.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

חבר טוב שלי בעלים של סמארט בראבוס (לא כאן, לא כאן) והוא 1.88 ולא מתלונן. אני לא מאמין שזו תהיה הבעיה של יוסי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קח בחשבון שבסמארט (לפחות בדגם הזול של ההשכרה) אין שום אבזור. כלום.

המזגן ממש חלש ובדרכים בין עירוניות זה רועש.

הכיסאות לא משהו. גם השיכוך של המהמורות בכביש לא משהו.

הגיר מסריח. עגלתי בתחילת נסיעה ומעביר הילוכים כמו בעיטות של צ'אק נוריס.

לא כיף לנהוג בה. הדוושות מרגישות כמו מתגים.

לפחות זה הנעה אחורית :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן, המנועים הישנים (600 ו-700 סמ"ק) לא מאריכי חיים, גם רכב שמור שטופל לפי הספר יצטרך לעבור שיפוץ מנוע בסביבות ה-100K ק"מ (ואפילו לפני).

זמינות חלפים נמוכה, משמע עלות תיקונים גבוהה.

והגיר, אוי הגיר... רובוטי חד-מצמדי מהסוג הנחות ביותר.

אני מאוד אוהב את הרעיון של הסמארט, אבל הביצוע, לפחות בדור הזה - לא משהו...

פורסם

תוודא שאתה נכנס לתוכה בקלות ונוח לך.

תחפש בחברות ההשכרה אלטו שנת 2009-2010,מאמין שיימכרו בכ30-33 אלף.

תקנה אחת ורודה ותרגיש מיוחד :wink:

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אם היו טווינגו יותר חדשות, הייתי קונה.

העניין הוא שהן כולן כבר שבורות לגמרי.

סמארט תהיה גם במצב יותר טוב וגם אין לי סיבה לנהוג על גרוטאה כשאני מרוויח מספיק ויכול לקנות משהו שאני אהנה ממנו יותר וגם יהיה יותר אמין.

אני מבין את העלויות של אחזקת סמארט אבל זה רכב שנותן לי ערך מוסף בזה שהוא מדבר גם לחוש ההומור שלי וגם לחיסכון בדלק.

ואפילו אלפא היא רכב "נורמלי מדי" בשביל להצדיק אותו על פני משהו אחר שגם לא יהיה מספיק מהנה וגם לא חסכוני.

חוץ מזה שאחרי שהמנוע ימות, אפשר לעשות לו כמה שינויים קלים ולשפר אותו :twisted:

הסליפר האולטימטיבי.

פורסם

לרעתו, מידת צמיגים מוזרה (מזמינים בפנצ'רייה במיוחד ומגיעים להתקנה אחרי כשבועיים,שטויות)

רעשי כביש מעצבנים בנסיעה בינעירונית, אבל זה לא הייעוד של הרכב.

חלפים יקרים, גם לי יצא להכיר אחת שהייתה צריכה אוברול כבר באיזור ה100 אלף, הרכב הזה לא בנוי לעשות הרבה ק"מ.

הוא אמנם נראה קטן, אבל המרווח הפנימי הדהים אותי יחסית לגודל החיצוני, הייתי חייב לצאת ממנו ולתת מבט נוסף בשביל להאמין.

הגיר, זוועה!

אני חושב שזה רכב מיותר מחוץ לת"א, מצוקת החנייה בחיפה סבילה מספיק בשביל להוציא רכב כזה מהמשוואה.

פורסם

יש טווינגו לא שבורות, ויש גם שנת 99-98 מהדור השני.

אתה הרי יודע שהיא הרבה יותר טובה מהסמאט, והיא תעלה לך שקל וחצי בערך.

אמינה כמו אבן, חסכונית כמו אבן, נוחה כמו לא אבן.

משכנתא זה קל

פורסם

ממה שזכור לי (פעמיים ) הרכב רעשני בצורה לא נעימה ,

ועוד יותר מפחיד מזה לא הייתי רוצה לנחש מה קורה שנכנס בך רכב מאחור (אפילו ב 50 קמ"ש ) ,

אני לא הייתי מרגיש בטוח להתנייד עם רכב כזה ביומיום.

פורסם
יש טווינגו לא שבורות, ויש גם שנת 99-98 מהדור השני.

אתה הרי יודע שהיא הרבה יותר טובה מהסמאט, והיא תעלה לך שקל וחצי בערך.

אמינה כמו אבן, חסכונית כמו אבן, נוחה כמו לא אבן.

תראה לי אחת שהיא למכירה כרגע.

הנה ההיצע.

ובלי קשר, זה לא רכב שאני רוצה שיהיה לי כרגע.

והיא לא כל כך חסכונית.

21 לליטר על נסיעה ממש רגועה בבין עירוני אבל 10-12 בעיר.

ושים לב שחצי מאלו שמופיעות ביד2 הן בעצם קאנגו שהבעלים לא מבינים שזה דגם אחר.

attachment.php?attachmentid=345864&stc=1&d=1373466133

Twingo.jpg

• תוכן חדש...