Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט פונטו 98 1250 ליטר אם אני לא טועה

אז השאלה שלי היא כזאת

לא מזמן החלפתי לרכב ראש מנוע בגלל התחממות

נכון לעכשיו הרכב תקין ומתוחזק טוב מאוד

אז השאלה שלי היא כזו:

האם הרכב הזה אמין לנסיעות ארוכות,

זאת אומרת שאני רוצה לעשות טיול עם חברים שלי בצפון, זה יהיה נסיעה של לפחות 2 שעות וחצי ומעלה,

וכל היום אנחנו נהיה צריכים לנסוע עם הרכב..., לפי דעתכם לא מומלץ לנסוע עם רכב כזה,

מאז שהלך לי הראש מנוע אני תופס את הרכב הזה כ'לא אמין, למרות שהוא היה אחלה כל השנים האלו,

אז לדעתכם לוותר על הנסיעה עם האוטו הזה, ולהשכיר רכב, או שאפשר לנסוע איכשהו ??(אולי להיזהר ולתת לרכב הרבה מנוחה)

?

(בלי שום קשר לשאלה הנוזל קירור שלי הוא פאראפלו)

פורסם

הקפצה

אני צריך תשובה כמה שיותר מהר אז אם יש מישהו שהוא קצת מבין בפיאטים או במכוניות שיענה לי על השאלה

אני ממש ממש יודה לו....!!! XD

פורסם

כעיקרון, רכב אם הוא במצב תקין, עם נוזל קירור יעודי ומלא, וביום יום נוסע כרגיל, לא צריכה להיות בעיה.

יש איזשהיא אמונה בקרב אנשים (במיוחד המבוגרים) שאם רכב הוא ישן אז הוא לא יכול לסוע הרבה ורחוק, וחס וחלילה גם לא יכול להתאמץ בעליות כי אז הוא בכלל יתקע בדרך.

אני לא מאמין בזה בכלל, כל עוד שהרכב תקין ומתוחזק כראוי הכל בסדר.

כמובן שזה בתנאי שעבר זמן מה משיפוץ הראש ולא נצפו בעיות מאז. האם יש לך שעון חום? מה הרקע שבגללו עבר שיפוץ ראש?

כשיש לי ספק לגבי התחממות, אני אוהב לאמץ את המנוע (כמובן לאחר נסיעה שהגיע לטמפ' עבודה) ולעקוב אחרי מד החום לוודא שאין תזוזה.

כמובן לפני הנסיעה לבדוק את מפלס המי קירור (על רכב קר) ומפלס השמן ובמהלך הנסיעה לעקוב אחרי המד חום שהוא לא זז מהחצי.

פורסם

א. המנוע הוא 1242 סמ"ק

ב. פיאט תוכננה לנסיעות עד 122 ק"מ, מעל זה הולך ראש מנוע.

לגבי סעיף א' הייתי רציני לחלוטין!

לגבי נסיעות ארוכות:

בלי קשר לפיאט או לא, הרכב לא כזה ענתיקה (יש מדינות עולם שלישי שבהם הרכב נחשב חדש יחסית)

אם החלפת הראש נעשתה כפי שצריך, מערכת הקרור אטומה ואין סתימות, אין שום סיבה שהרכב לא יחזיק מעמד בכל נסיעה בארצנו הקטנה.

לפני נסיעות ארוכות בודקים מפלס שמנים (מנוע, ברקס, הגה כוח וגיר אם יש) לפי ההוראות

וכמובן לחץ אויר בצמיג, בהתאם לעומס המתוכנן, כשהצמיג קר.

על כל מקרה, מנוי לגרר עולה פחות מ200 ש"ח לשנה.

פורסם

יש לי את אותו הרכב רק מודל 95. נסעתי איתה 3 פעמים הלוך חזור מירושלים לצפון הרחוק ופעם אחת הלוך חזור לאילת.

נסיעות ארוכות כאלה כוללות הרבה זמן שיוט בו הרכב נמצע בנסיעה אידאלית.

פורסם

מזכיר לי שהייתי בצרפת לא מיזמן היתחברתי שם לדרך מהירה של כמה מאות קילומטרים ואני הייתי עם פיאט פנדה חדשה. לפתע אני רואה פונטו ישנה משייטת לה בכייף ללא שום בעיה. ניראה אומנם מחזה נדיר בכביש שכזה אבל אין ספק שהפונטו כבר הוכיחו עצמם כל עוד הם מתוחזקות כמו שצריך. אתה יכול להיות הכי רגוע בעולם...סע איתה לכל מקום שתירצה.

פורסם

בגלל שהרכב עבר שיפוץ ראש תשתדל לא לנסוע על עליות ארוכות כך שחום המנוע לא יתקרב ל-3/4 .

נסיעה מת"א לחיפה (כביש ישר ) תוכל גם לעשות הלוך חזור כמה פעמים עד שהמיכל דלק יתרוקן.

פורסם

כל עוד הרכב תקין אין שום סיבה שהוא לא יגיע ויחזור תקין! אין שום קשר לזה שהרכב ישן, או שעשית ראש מנוע! כל עוד הרכב תקין ולא מתחמם, אין נזילות מנוע עובד טוב הכל תקין, שים דלק וסע בלי לפחד! זה שעשו ראש מנוע לא אומר שאסור לעלות עליות זה שטויות, היום הרבה רכבים אחריי כמה שנים בודדות על הכביש עוברות שיפוץ ראש מנוע זה אומר שאסור לעלות איתם עליות?

אז אני אתן לך דוגמא טובה לגבי הרכב שלי, יש לי גולף מודל 90! הראש מנוע שופץ פעמיים, הרכב מתוחזק ברמה גבוה עם חלקים מקוריים וחליפיים איכותיים, הרכב נוסע לכל מקום בארץ ללא שום בעיה מצפון ועד דרום בירידות בעליות ובמישור, זה שהרכב ישן לא אומר כלום על מצבו ועל היכולת שלו לנסוע נסיעות ארוכות או קצרות, אני בעצמי מכונאי רכב, ולא פעם אמרו לי זה רכב ישן הוא לא מסוגל לצאת מהעיר, רק בנאדם שלא מבין כלום אומר את זה,

זה רק תלוי במצב הרכב וה יחזור שלו, גם רכב חדש יכול להיתקע, ומספיק לספר סיפורים,

הטענות שלי לא מכוונות לפותח השרשור.

שתייה לך נסיעה טובה ובטוחה ותבוא לספר לנו אחר כך!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

הייתה לי פונטו כמו שלך ועשיתי לה ראש מנוע פעמיים בפועל זה 3 פעמים , והכל באשמתי זה אחלה אוטו כל עוד מטפלים בו טוב, אתה יכול לנסוע לאן שאתה רוצה, רק שהחום מנוע יהיה בגדר הסביר לפיאט לא הולך ראש מנוע סתם רק אם המנוע מתחממם.

מה הוא לוחש בלילה, מה הוא לוחש?

פורסם

מצטרף להמלצה.

נסעתי במכוניות שנת 99, 91 ותמיד ראיתי מכוניות חדשות עומדות בצד בעוד אני פעם אחת נתקעתי כי הייתי מטומטם והצלחתי לתקן את התקלה במקום.

סע לשלום. אל תשכח לתדלק, למלא אוויר בצמיגים, לבדוק נוזלים

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

קודם כל תודה לכולם

אני שאלתי את השאלה בגלל ששמעתי מהרבה אנשים שהפחידו אותי

אז ממה שראיתי בתגובות פה (ואני מאמין שאתם מקצועיים...) אני מבין שלא יהיה לי ממה לפחד

אני צריך לבדוק לה את כל השמנים ואת הנוזל הקירור שהכל מלא ותקין, (מבחינת הרכב הוא תקין בהכל...)

ופשוט לנסוע לטיול בכייף ...

ושוב, תודה רבה לכולם..!!

ושאלה אחרונה

אתם ממליצים לי להחליף את השעון חום, כי אמרו לי שעדיף להחליף לשעון מדויק יותר (אני לא זוכר את השם שלו) ..?

...?

פורסם

אם יש ברכב שעון חום (מראה קר בבוקר, ובסביבות האמצע אחרי כמה דקות עד סוף הנסיעה) אין מה להחליף!

גם ככה יש מכוניות שאין להם שעון חום (יש רק נורת התראה במקרה הטוב).

נסיעה טובה!

• תוכן חדש...