Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

אז ככה, לפני שנה בערך בנסיעה מחוץ לעיר נדלקה לי הנורה של חום המנוע.

עצרתי בצד מיליתי מים במיכל והבעיה נפתרה (נראה שגרתי).

חלף לו עוד חודש בערך והנורה נדלקה שוב וכך הלאה מרווחי הזמן בין מילוי למילוי הפכו ונהיו קטנים יותר.

כיום אני ממלא כל יום בקבוק של ליטר וחצי מים.

הבדיקות שביצעתי:

1. בדקתי את פקק מילוי השמן ואת מד השמן, לא נמאו סימנים לפריצת ראש ולחדירת מים.

2. ניקזתי את כל המערכת מחשש שנוצרו שם בועות אויר אשר מפריעות לפעילותה התקינה (דוד שלי שקצת מבין אמר לי שאצלו זה פתר את הבעיה באיביזה)

3. בדקתי נזילות, לא נמצאו נזילות בכלל.. אפילו לא טיפה.

כמה דברים שאולי יוכלו לעזור לפינעוח הבעיה:

1. לפעמים שאני פותח את פקק המילוי בכדי למלא מים יש מין ואקום כזה שמושך את המים החוצה-פנימה והצינור השחור שמחובר למיכל רועד כזה.

2. לפעמים אני מצליח למלא 1.5 ליטר ולפעמים רק 0.5 (מדובר על מצב בו הנורה כבר דולקת)

3. קרה לי כמה פעמים שאף על פי שמילאתי מים הנורה עדיין דלקה ורק לאחר חניה ממושכת היא כבר כבתה. כאילו משהו חסם את המים מלהיכנס.

מה יכולה להיות הבעיה? אני אלך למוסך אבל אני רוצה לדעת מה הבעיה שלא יבלבלו את את המח עם שטויות שלא קשורים בכלל.

ועוד שאלה.. יש איזשהו קשר בין זה לבין צריכת דלק מוגברת?

מהן הגורמים לצריכת דלק מוגברת בדרך כלל?

מדובר על צריכת דלק של 1 ל-8 בערך, שזה המון!

החלפתי פלגים לפני חודש, צמיגים וכיוון פרונט.

תודה רבה מראש וסליחה על החפירה :-P

פורסם

נוזל קירור בכמות שכזו לא נעלם סתם כך -יש בעיה שצריך לאבחן ולא כדאי להמשיך לנסוע כך עם הרכב.

אני רק מקווה מאוד בשבילך,שכשאר הנורה נדלקה חום המנוע לא היה כל כך גבוה כך שנוצר מצב שנגרם נזק כבד למנוע בשל נסיעה ללא נוזל קירור.

בדיקות שצריך לעשות-חיבור מכשיר לבדיקה בלחץ של כל מע' הקירור,שתראה מהיכן יש נזילה או נזק אחר למנוע אם יש מעבר של לחץ מ/אל מע' הקירור.בדיקה כזו אפשר לעשות במכון לרדיאטורים.

חוסר כזה,אם המנוע תקין יכול להיגרם מצינור מים סדוק/יבש/קרוע/לא מחובר כמו שצריך,רדיאטור נוזל (בתחילה נזילה איטית אחר כך זו כבר נזילה רצינית יותר).

אם אתה מהמרכז,מומלץ לגשת לחבר הפורום,מוסך רון לאבחון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובות..

אבל אם הבעיה היא אטם ראש אני אמור לראות מין קצף לבן בפקק מילוי השמן לא? או שזה לא מחייב?

ומה בקשר לצריכת הדלק?

פורסם

זה אחד מהתסמינים, אבל עדיין כמות כזו של מי קירור שנעלמת לא נשמע הגיוני.

תבדוק נזילות מתחת לאיזור המנוע של מי קירור ייתכן יש צינור קרוע, לי היה מקרה כזה והתברר גם צינור קרוע וגם רדיאטור סדוק + משאבת מים שסיימה חייה.

אל תשחק עם הנושא הזה, אני לא יודע אם יש לך מד חום מנוע ברכב או רק נורת חום מנוע, ואם כן היא נדלקה זה כבר סימן לא טוב שהמנוע שלך התחמם. כבר כמה פעמים, אתה בסוף תהרוס אותו.

Opel Adam S 2017

פורסם

יש מד חום, הוא עומד על החצי במקרה שהנורה נדלקת..

תודה רבה חברים, אני אלך לבדוק את הרכב במוסף!

מישהו יודע להגיד לי לגבי צריכת הדלק?

• ספונסר פורום
פורסם

סביר מאוד להניח שהסחיבה של המנוע ירדה בעקבות דליפת נוזל הקירור לתאי השריפה. בעקבות הירידה בביצועי המנוע עולה צריכת הדלק. כאמור, זאת רק השארה. גש למוסך שמתמחה בסוג הרכב הזה ובדוק את הנושא.

• תוכן חדש...