Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנגשות בשיח בכביש מהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך לבאר שבע בכביש 40 לדרום ביום שישי בלילה היו רוחות חזקות מאד והרבה שיחים קטנים שנעקרו והתעופפו לכביש, אבל בקטע כביש חשוך היה שיח גדול מאוד ברוחב המכונית ובגובה של תחתית השמשה הקדמית. ראיתי אותו בדיוק שניה לפני שהתנגשתי בו, הייתה מכה מפחידה אבל נזק לא נגרם. ממש מסוכן הדבר הזה ויכול לגרום לתאונה, דיווחתי למוקד על המפגע. מפחיד לחשוב מה היה קורה לרוכב אופנוע. מישהו נתקל בתופעה?

פורסם

היה לי לא מזמן סיפור דומה באותו כביש.

נסעתי בחושך מוחלט ונכנסתי בטמבון אחורי שהיה פשוט זרוק על הכביש.

הטמבון התקפל ועליתי עליו, מגיני תחתית הרכב שלי השתחררו ונפלו.

היה די מפחיד להוריד אותם מהכביש אבל בסופו של דבר לא נפגעו, רק הקליפסים נשברו.

פורסם

גם לי קרה משהו כזה, נסעתי בכביש 2 מכיוון תל אביב לחיפה ועף לי לאמצע הכביש שולחן נפתח כזה מאחת המכוניות שהגיעו מהכיוון השני מזל שהצלחתי לעקוף את זה ברגע האחרון זה ממש עף לי לאמצע הנתיב.

פורסם

פעם נסעתי בכביש 4 באמצע הלילה כשהיה ריק ופתאום אני מבחין במזרן בנתיב האמצעי. מיד חייגתי למשטרה ודיווחתי על המפגע. מפחיד לחשוב על הנזק שהיה עלול להיגרם לרכב שלא היה מבחין בו בזמן בשל ראות לקויה.

אגב, אולי זה יישמע מוגזם, אבל... הוא לא היה עטוף בניילון ולא ראיתי חבלים או סימנים כלשהם שהוא היה מיועד להובלה. אני לא פוסל את האפשרות שהמזרן נזרק שם בכוונה זדונית.

פורסם

חבר עשה טוטאל ליונדאי גטס לפני שבועיים בכביש ערד דימונה.

התנגש בגמל בחושך, בין הכפרים שם. הרכב היה מלא ובנס אף אחד לא נפגע, חוץ מהגמל שנתן את נשמתו לבורא.

נהיגה בחושך, במיוחד באיזור פה, זה ספורט אתגרי.

פורסם

נהיגה בחושך היא לא ספורט אתגרי אם לא נוסעים מהר יותר מהפנסים. מה זאת אומרת, שמתייחסים רק לאזור המואר על ידי הפנסים כאזור הנראה, ונוהגים כך שתמיד ניתן לעצור במרחק הקצר מהמרחק הדרוש לזיהוי מכשול בתוך התחום המואר על ידי הפנסים.

כמובן שכאשר מדובר באור מעבר (אור נמוך) מדובר על מהירויות איטיות בסביבות 40-50 קמ"ש, אבל יש לכך פתרונות בדמות תאורת רחוב שעוזרת, הדלקת אור הדרך (אור "גבוה") היכן שאפשר בלי לסנוור; הסתכלות לתוך האזור המואר על ידי פנסיהן של מכוניות אחרות, וכך הלאה.

השיטה הזאת היתה מונעת את כל המקרים המבישים שהזכרתם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא מדוייק - המכשול יכול להתחבא מאחורי עיקול, להיות כהה (כמו אותו פגוש) או נייד (גמל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדברים האלו הם הסיוט של כל נהג. דבר בלתי צפוי לחלוטין שעלול להוביל לאסון.

זה לא כביש רטוב שכל נהג חווה ומתרגל אליו, גם אם לא מספיק מיומן.

למרות זאת - אפשר לשפר את הסיכוי לצאת מזה בשלום.

נהג חכם אמור לקחת בחשבון דברים כאלו. ולצורך כך קודם כל צריך להיות מרוכז בנהיגה.

מיומנות וניסיון בהתנהגות בעת לחץ הם בד"כ הסוד.

אימון בנהיגה מתקדמת יכול לשפר את הסיכויים מאוד - עבודה על בלימה נכונה וכמובן על משמעות המבט בעת אירוע מפתיע.

כשאתה מיומן אתה גם פחות בהיסטריה וזה מוסיף זמן לשיקול דעת.

נהג טוב נוהג תמיד במכונית במצב טוב.

מזל לא הזיק לאף אחד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
פעם נסעתי בכביש 4 באמצע הלילה כשהיה ריק ופתאום אני מבחין במזרן בנתיב האמצעי. מיד חייגתי למשטרה ודיווחתי על המפגע. מפחיד לחשוב על הנזק שהיה עלול להיגרם לרכב שלא היה מבחין בו בזמן בשל ראות לקויה.

אגב, אולי זה יישמע מוגזם, אבל... הוא לא היה עטוף בניילון ולא ראיתי חבלים או סימנים כלשהם שהוא היה מיועד להובלה. אני לא פוסל את האפשרות שהמזרן נזרק שם בכוונה זדונית.

זה קורה בעיקר כאשר הנהג מחליט שקשירה ארעית והחזקת המזרון עם יד שמאל תשאיר את המזרן מקובע למקומו,

בפועל כל משב רוח קטן יעיף את המזרן מגג הרכב לכביש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לא מדוייק - המכשול יכול להתחבא מאחורי עיקול, להיות כהה (כמו אותו פגוש) או נייד (גמל).

לגבי עיקול חל אותו כלל בדיוק: מהירות הנסיעה חייבת להיות מותאמת לשדה הראיה, כך שמרחק העצירה בבלימת פתע יהיה קצר מהמרחק שבו ניתן לזהות מכשול. חפץ כהה הוא חפץ שזמן התגובה לקראת זיהויו והבלימה יהיו ארוכים יותר, אך שימוש באור דרך (היכן שאפשר) מאפשר לזהות גם את מרבית העצמים הכהים.

לגבי חפצים נעים, אלו בדרך כלל מגיעים משולי הכביש. למזלנו, אורות הרכב מכוונים לצד ימין על מנת לאפשר להבחין בעצמים המגיחים מימין ובתמרורים, בייחוד אור הדרך. אפילו הבהוב קצר באור הדרך מאפשר "הצצה" ותנועות קלות של הרכב בנתיב מאפשרות לכוון את אלומת האור לעבר כל מיני פינות חשוכות בצד הכביש.

פורסם

לגבי עיקול הצדק אתך, לגבי שני הסעיפים האחרים מדובר בעניין בעייתי מאד ויש מגבלות משמעותיות על שימוש באור הדרך או בניצול מקורות אור אחרים לזיהוי. מעבר לכך - המכשול יכול להיות בור שיתנזג עם הסביבה ואין דרך לזהותו בזמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש אמת בדבריך. אבל ברוב המקומות המועדים לפורענות מהירות הנסיעה תהיה אטית מראש ולאחר זיהוי הסכנה (גם אם במאוחר) והאטה נוספת של המהירות, בייחוד אם הנהג מיומן בבלימת חירום, סביר שלא תיגרם התנגשות רצינית אלא פגיעת פח רכה יחסית.

בור אגב ניתן בדרך כלל לצפות על פי המצב הכללי של מצע הכביש, ואם הוא גדול מספיק כדי לגרום נזק ממשי בדרך כלל ניתן להבחין, בטח בעזרת האורות. לגבי מגבלות על שימוש באור הדרך: ניתן להיעזר כפי שאמרתי בהבהובים רגעיים שאינם מסנוורים אך כן נותנים "הצצה" לא רעה להמשך הדרך, והיכן שאי אפשר לנסוע באור דרך רצוף - יש לנסוע לאט יותר.

• תוכן חדש...