Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אני תושב תל-אביב באזור קשה-חניה ועד עכשיו נמנעתי מלהחזיק רכב. בן דודי מוכר את רכבו (יונדאי אטוס פרים 2001) וחשבתי לקנות את הרכב ולהשתמש בו בעיקר בסופי שבוע לבקר משפחה או בנסיעות שהתחבורה הציבורית לא אופטימלית אליהם.

 

כמו שציינתי בן הדוד מחכה לילד ומעדיף לעבור לרכב בטיחותי יותר. הוא קנה את הרכב מאדם מבוגר שטען שהוא נסע עם הרכב מעט. כמובן שלפני הרכישה הוא לקח את הרכב לבדיקה במוסך והוא חזר ללא בעיות (ועל הדרך הוא החליף את הגלגלים).

 

הרכב עשה 70,000 קילמטר והוא מוכר אותו ב 18 אלף ש"ח. מה דעתכם?

אני מודאג בעיקר שהוא יד רביעית (יד רביעית עם קילמטרז כזה נמוך?) ומזה שנראה שדלת אחת אינה באותו צבע כמו שאר הדלתות במדויק (קצת בהירה יותר) - מה שאני מניח אומר שהיא הוחלפה לאחר תאונה ואולי במוסך לא מורשה.

 

עוד דבר שאני חושב עליו, זה שמבדיקה פה בפורום, צוין שמבחינת אמינות, צריכת דלק ונסיעה בעיר הוא מצוין, אולם הוא לא מתאים כל כך לנסיעה מחוץ לעיר. כמו שכבר ציינתי, אני לא ינהג בעיר הרבה, אלה בעיקר יסע מחוצה לה בסופי שבוע לערים אחרות למרחקים של עד 20-45 דקות נסיעה על כבישים כמו אילון וכביש 4 (למרות שאני כן אשמח אם אני יוכל להגדיר אותה כמכונית גדרה-חדרה פעם בה כשאני יצטרך). עניין ה 1000 סמ"ק פחות מדאיג אותי. והגודל שלה פרקטי לחניה בתל אביב.

 

דעתכם? :-)

פורסם

מחיר כזה? הרכב הוא 21000 במחירון להבנתי. בנוסף, עניין הבטיחות לא יהיה בעיה בכל המכונית הקטנות והזולות האלו?

פורסם

 

זה שמבדיקה פה בפורום, צוין שמבחינת אמינות, צריכת דלק ונסיעה בעיר הוא מצוין, אולם הוא לא מתאים כל כך לנסיעה מחוץ לעיר. :-)

 

אני מניח שחלק מההודעות שקראת הן שלי.. לנו יש אטוס שמשרתת אותנו ביום יום ואנו מאד מאד מרוצים ממנה.

 

אתחיל במחירון, הוא מאד גבוה, תמיד היה והאטוס נמכרה אף מעל למחירון. יחד עם זאת נוכח מה שקורה בשנים האחרונות בשוק הרכב, אני בספק אם המחירון משקף משהו ואם מישהו משלם סכומים שכאלו.

 

כפי שכבר קראת, האטוס מדהימה בתוך העיר, ראות מצוינת לכל הכיוונים, כושר תמרון מדהים ונכנסת לכל חור, נוחה ומאד מרווחת יחסית לגודלה (גם גובהה תורם מאד לתחושה הטובה ולראות המצוינת. האמינות מעולה (תמיד יש לימונים ורכבים גמורים אבל בכללי,מדובר בדגם אמין מאד), החלקים לא מאד יקרים (אבל אין הרבה תחליפיים), המזגן יעיל,הגיר האוטומטי אמין ופשוט והאבזור סביר לגמרי (ה"כ,ח"ח,נ"מ,כרית אויר לנהג וכיו"ב).

 

נקודות תורפה:

לא מהחזקות בקבוצה.. תאוצה ראשונה סבירה, אח"כ קצת פחות-לכן העיר היא סביבת המחייה הטבעית. מחוץ לעיר רועשת ומעל 110-120 קמ"ש התחושה לא טובה.

לא מהיפות בקבוצה-עניין של טעם...

הדגם האוטומטי צורך לא מעט דלק (די נכון לגבי רוב הקטנות משנות ה-90 עם גיר אוטומטי רגיל)

 

שורה תחתונה, מומלצת מאד לשימוש עירוני אך במחיר נמוך יותר. אם שיוט במעל 100 קמ"ש הוא עיקר נסיעותיך היא פחות מתאימה (אבל לוותר על אטוס עם 70K ק"מ...כואב הלב..)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אולי הידיים מצביעות על אנשים שקנו והבינו שהרכב לא מתאים להם,70K,זה קמ מאוד טוב ל רכב בן 12,השאלה אם לא עבר תאונה רצינית,שכן זה ממש לא שווה את ה18.

נכון אתה יכולה לקנות ספייס למשל מודל 2003-4 בכזה תקציב,אבל עם ק"מ כפול ומבן אדם שאת לא מכירה,פה יש לך בן אדם שלא ישקר לגבי מצב הרכב,אבל הייתי בודק אותו בכול זאת במכון בדיקה,אולי היה משהו רציני ובן דודך לא הבין זאת,פה יש לך אותנו שנוכל לעזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות. באמת מצאתי מידע רב על האטוס מפוסטים ישנים שלך spidrman :-)

 

עניין התאוצה הורגש שעשיתי סיבוב על הרכב, אני זוכר שזה רכב "סידורים" ולא רכב עבודה יום יומי. כנראה שלא אוכל לנסוע עליו 110 ק"מ, אבל אני לא מתכנן להגיע למהירות הזאת בכלל בכביש מהיר ולהישאר באזור ה 90-100. עניין החזות זה גם כן לא בעיה בשבילי (למרות שיפה היא לא :-)). יחד עם זאת - הייתי בטוח שצריכת הדלק דווקא לא רעה מבדיקה בפורום (הדגם הוא אכן האוטומטי).

 

בקשר לתאונות בעבר - בן דודי דאג לקח אותה למכון בדיקה לפני פחות משנה כשהוא קנה אותה והיא חזרה תקינה. בנוסף יש קבלות של טיפולים ישנים ברכב שאני מתכנן לבדוק (אבל אני מניח שאם היה משהו רציני הוא כנראה לא נמצא שם). מבדיקה חיצונית לא נראה שיש סימני תאונה - חוץ מכמה שיפשופים ודלת בצבע בהיר יותר. כנראה החליפו את הדלת או את הפח. הטיפולים שבן דודי כן עשה (החליף גלגלים ובדיקה ק"מ שיגרתית) נעשו במכון יונדאי רישמי.

האם זה עדיין מצדיק מכון בדיקה בשנית?

 

דברים ששמתי לב בנהיגה:

 

1. יש פגיעת אבן קטנה בשמשה הקידמית ליד הווישרים. ניתן להחליף את השמשה באחריות ללא השתתפות עצמית. אגב, דבר שכזה מכשיל טסט? שאני אטרח בכלל לעשות את זה?

 

2. בעצירה ברמזור לפעמיים הרגשתי את הרכב קצת מפמפם. לא תמיד, ולא גס כמו פימפום מנוע. הרגשה כאילו אני לוחץ ומשחרר את הרגל מהגז בעדינות.

 

חוץ מזה לא שמתי לב לדבר (המזגן בהחלט מצוין 8)). מה שקונה אותי בעסקה זה העניין המשפחתי. הכל פה שקוף ואין מישהו שמנסה למכור לך רכב שאתה לא סומך עליו. זה חוסך זמן, בלגן, בדיקות מוסך מיותרת ודאגה. בקשר למחירון, אני הייתי בטוח שהרכב מתומכר יחסית גבוה בגלל הקילומטרז הנמוך. מבדיקה מהירה ב Yad2 נראה שאכן יש רכבים כאלו זולים יותר, עם הקילומטרז כפול או יותר. זה לא מצדיק בעצם את מכירו? כמה הוא שווה לדעתם היום בהתבסס על המידע שציינתי עד כה?

 

תודה!

פורסם

עניין הבדיקה הוא בשיקול דעתך, במידת האמון בבן משפחתך ובשאלה האם באמת מדובר ברכב שצפויה לו ירידת ערך בגלל תיקון פח (ובאטוס כל נגיעה בפח מצריכה תיקון...).

 

אשר לשמשה,אם מדובר בפגיעה שהיא בעצם סדק או התחלה של סדק, שווה להחליף, אם בוחן יזהה סדק בשמשה, לא יעביר טסט.

 

אשר לפמפום ברמזור, ייתכן ומדובר בשינויי סל"ד כתוצאה מהפעלת מזגן או שמאוורר הרדיאטור נכנס לפעולה או צרכן חשמל אחר, מערכת ההזרקה מפצה על העומס שנוצר ולכן מעלה מעט את הסל"ד,אח"כ מורידה אותו.

 

אשר לצריכת הדלק, בדוק גם עם בן דודך כמה באמת צורך רכבו.

 

הבעיה העיקרית-לך תנהל מו"מ עם קרוב משפחה ותשכנע אותו שבמחיר מחירון הסיכוי למכור הוא אפסי...

 

הייתי מציע שתתן לו לנסות ולמכור, אם יבוא לו קונה רציני ולפני שהוא יקח לבדיקה, שייתן לך זכות ראשונה לקנות באותו מחיר שהקונה הציע לו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

יש לי אמון מלא בבן המשפחה. השאלה היא אם רכב שנבדק לפני קניה לפני כ 8 חודשים מצריך בדיקה נוספת. אם כבר עניין האמון פה הוא במכון הבדיקה שהוא ביקר בו לפני כ 9 חודשים.

 

אתה צודק, בנסיעת המבחן שעשיתי המזגן היה באמת דלוק. כנראה שזאת היתה הסיבה.

 

בקשר למחיר, לפי דעתי הוא קנה את הרכב במחיר מחירון דווקא בגלל שהוא התרשם מחוות הדעת שהוא קיבל אחרי הבדיקה והקילמוטרז הנמוך (בהשוואה למה שיש בשוק). מחיר המחירון כמו שציינתי הוא 21 אלף, והוא מוכן לתת אותו ב 18 אלף. לכן הנחתי (ואני חושב שהוא מניח כמוני) שהמחיר פייר לבן משפחה. כמו שציינת, אני לא מעוניין לנהל מו"מ עם בן משפחה.

 

נשמע כאילו ההמלצה בגדול היא לא לקנות אותו ב 18 אלף ש"ח. מה כן מחיר הרכב לדעתם?

פורסם

בהתחשב בזה שיש אנשים שמוכרים סוזוקי אלטו 2010 במחיר של 30 K, לקנות רכב ישן ב-9 שנים מאותו סגמנט נשמע לי קצת פסיכי.

 

יש לא מעט דברים שיכולים פשוט לשבוק חיים ברכב בן 12 שמתחיל לזוז ברחבי העיר, שקצרה היריעה מלפרט אותם.

 

סיכוי טוב שאת כל ההפרש בין קניה של האטוס הזו לבין קניה של אלטו בת 3 תוציא על תיקונים במשך שנתיים שלוש שתחזיק את היונדאי.

פורסם
בהתחשב בזה שיש אנשים שמוכרים סוזוקי אלטו 2010 במחיר של 30 K, לקנות רכב ישן ב-9 שנים מאותו סגמנט נשמע לי קצת פסיכי.

 

יש לא מעט דברים שיכולים פשוט לשבוק חיים ברכב בן 12 שמתחיל לזוז ברחבי העיר, שקצרה היריעה מלפרט אותם.

 

סיכוי טוב שאת כל ההפרש בין קניה של האטוס הזו לבין קניה של אלטו בת 3 תוציא על תיקונים במשך שנתיים שלוש שתחזיק את היונדאי.

מסכים

נשמע מאוד יקר

10K מקסימום נשמע סביר

פורסם

כנראה שאטוס באמת מתומכרת גבוה. ביד 2 היא נעה בין 20 ל 15 עם כפול קילומטרז. אגב, נראה שסוזוקי אלטו 2010 ב - 30 אלף אפשר למצוא רק בידני (מחפש אוטומטי).

פורסם

ולכן הצעתי שבן הדוד יבדוק את השוק.

 

אם באמת יציעו לו 16-18 אלף ש"ח זה דבר אחד,

אם ההצעות תהיינה בין 10 ל-12 אלף ש"ח אז זה דבר אחר.

 

תמיד תוכל להציע להשוות להצעות הטובות שיקבל אחרי שתעשה חשבון אם הדבר כדאי.

 

 

אני אישית הייתי מוכן לשלם קצת יותר על רכב שמור עם ק"מ נמוך מדגם אמין ויעיל.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גם לדעתי המחיר גבוה מידי,

אולי איפשהו באיזור ה13-14 יהיה סביר יותר.

אני מחזיק יונדאי אלנטרה 2001,עם 130 קילומטר כשרציתי למכור לפני שנה עם 116 אלף קילומטר המחירון היה.17 לא קיבלתי הצעה רצינית מעל 14 כאשר הרכב באמת טיפ טופ,במחיר הזה העדפתי להשאיר את הרכב בעסק בתור רכב עבודה.

Porsche 944 turbo

פורסם

רק אני הרגשתי שזה פחד מוות לסוע בדבר כזה?

כמו גם באלטו ב106 ובפיקנטו?

לצאת בקופסאות שימורים האלה לכביש המהיר זו סכנה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אל תגזים,אף בעל רכב כזה לא מפחד לנסוע בכביש מהיר .:snipersmi

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

×
×
  • תוכן חדש...