Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מצאתי ביד 2 רכב מסוג מיציבישי לנסר שנת 2000 , יד ראשונה, 145,900 אלף ק״מ , היום ראיתי את הרכב נראה שמור מאוד מצב חיצוני ופנימי מאוד שמור נראה נסעתי עם הרכב , רכב נסיעה חלקה ודי שקטה . הבעיה שהמוכר טועה שהחליף ברקסים וצמיגים בנוסך שאינו מורשה ואין לו קבלות , לגבי בדיקה - הוא לא מוכן להתחייב על כלום ואומר ש99 אחוז המנוע תקין ..

אני לא מבין ברכבים , ולפני שאני זורק 490 שקל על בדיקה במוסך אני רוצה להתייעץ איתכם .. עד כמה זה גרוע שהרכב טופל במוסך לא מורשה והוחלפו ברקסים במוסך שאינו מורשה .. ?

המחיר שהוא רוצה 13,000₪ והוא לא מוכן לרדת

לגבי תאונות הוא אמר שמישהו נכנס בו בפגוש האחורי והוחלף פגוש אחורי ..

מה אתם אומרים ? תודה

פורסם

אהלן,

לגבי הצמיגים, הסתכלת עליהם? הם נראים חדשים? מה תאריך היצור שלהם?

לגבי הברקסים, תוכל לבקש ממנו את כתובת המוסך, לדבר איתם טלפונית או אפילו לקפוץ לשם עם בעל הרכב. אם בעל הרכב לא מוכן לתת לך לדבר עם המוסך הייתי חושד.

מעבר לברקסים ולצמיגים, ראית קבלות על טיפולים באופן כללי ברכב? אם אין לו שום קבלה על שום טיפול ברכב והוא גם לא מוכן להוציא קבלות מהמוסך שבו הרכב טופל הייתי אומר לו להתראות.

פורסם

תנסה לראות האם אתה יכול לבדוק את הרכב אצל המוסך איפה שאתה מטפל לפני שאתה הולך למכון.

תאמין לי אוטו משנת 2000 (גם יד ראשונה עם 145 אלף ק"מ) הדו"ח של הבדיקה במכון יצא שחור.... גם אם הרכב שמור.

לכן אם יש לך מוסך שאתה מכיר וסומך עליו תבקש שיבדוק את הרכב לראות אם הוא בכלל שווה להשקיע בבדיקה.

עוד משהו - לא כל אחד מטפל במוסך מורשה ו/או שומר קבלות מטיפולים שעשו. זה לא אומר שהרכב דפוק/לא תקין.

פורסם
avir306, למרות שזה מוסך לא מורשה ובעל הרכב לא שמר קבלות עדיין אפשר לגשת למוסך ולראות אילו טיפולים הרכב עבר. אני לא הייתי מוציא 500 ש"ח על בדיקה בלי לדעת שהרכב עבר טיפולים מינימליים במשך השנים. אם בעל הרכב לא יכול לספק הוכחות שהרכב טופל זה מחשיד.

פורסם

אדידס - אני לא חולק עליך... נכון מי שמסתיר, זה אכן מחשיד.

הכוונה שלי הייתה שיש אנשים מפוזרים שלא שומרים קבלות/ או לא זוכרים בדיוק איפה עשו את הטיפול האחרון... (לדוגמא במוסך באזור התעשיה שדוד משה הפנה אותי....) ולכן הצעתי שמוסך יבדוק את הרכב לפני שהוא משקיע 500 ש"ח במכון...

פורסם

תודה לשניכם על תגובה, דיברתי איתו כרגע, הוא אומר שעל צמיגים כן יש לו קבלה וזה כן נעשה במוסך מורשה (אני כנראה טעיתי )

ולגבי הברקסים זה נעשה בנוסך לא מורשה ..

אמרו לי שהק״מ קצת מחשיד בגלל שהוא נמוך ויכול להיות שלא נסע בגלל שהיה בבעיות כל הזמן ..? הבן אדם מבוגר הוא אמר שהוא לא נוסע עם הרכב והבן שלו מידי פעם משתמש בו והיא מקבל רכב מהעבודה לכן אין לן מה לעשות עם הרכב ובגלל זה הוא מוכר אותו .

לגבי בדיקת מוסך - אני אגיד לו שאם הוא מוכן להתחייב על מנוע וגיר ושאסי ואם הם לא תקינים אני לא רוכש את הרכב והוא משלם חצי מהבדיקה השתתפות .. זה פייר לא ?

לגבי הצמיגים - כן הם נראים חדשים . לא שמתי לב לתאריך אבל הוא לא הסתיר את. התאריך ואמר שאני יכול להסתכל שהם חדשים ותאריך . לגבי הברקסים אני קצת חושש אמרו לי שאם הברקסים אינם תקינים או מורכבים לקויים יכול מאוד להיות שבזמן נסיעה הברקסים לא יגיבו וזה יצור תאונה או מוות שלי ושל אנשים .. בקיצור אני לא יודע מה לעשות .. ? הרכב. באמת נראה פיקס מזגן חזק נסיעה רגועה ושקטה בלי מכות פחחות כמעט מושלמת אולי מכה קטנה ליד מנורה האחורית אבל באמת שטיות ..

אני ממש ממש צריך יעוץ בבקשה מה אתם אומרים ללכת למוסך שהוחלף הברקסים ומה לשאול אותם ? איך לדעת שזה מוסך שאפשר לסמוך עליהם שלא יהיה ליקויים בברקסים . ברקסים זה לא צבע ולא מנוע שמקסימום התכבה לי זה בטיחות ויכול לגרום לתאונות אז בבקשה תנו עצות מכובד ראש

פורסם

ליאור

לגבי הק"מ. אם הרכב באמת יד ראשנה והמוכר איש מבוגר אכן יכול להיות שהוא פשוט לא נסע הרבה.

לא כולם חורשים מכוניות. לדוגמה אני קניתי לאחרונה רכב שנת 2004 עם 82 אלף ק"מ (לבעלה של המוכרת הייתה רכב מהעבודה) ולכן הק"מ יכולים להיות אמיתי.

ובקשר להתחייבות בבדיקה לא כל אחד מוכן להתחייב אבל זה לא אומר שהוא משקר... זה לא רכב חדש (13 שנה) ולא כל אחד מוכן שיקח על עצמו התחייבות. זה לא אומר שהרכב דפוק.

לכן הצעתי שתלך קודם כל למוסך שאתה מכיר לבדיקה ראשוני.

אל תשכח שאתה קונה רכב ב 13 אש"ח ולא 130 אש"ח אז בלאי טבעי במנוע ושיפשוף פה ושם זה לא סוף הדרך.

פורסם

הנה כמה דברים שאתה חייב לדעת לפני שאתה בכלל ניגש לבדיקה:

1. תבקש מהמוכר תעודת זהות ורישיון רכב, תוודא ברישיון הרכב שכתוב בעלים קודמים: 0 כיוון שבעל הרכב אמר לך שהוא יד ראשונה. אם כתוב שם בעלים קודמים: 01 זה אומר שבעל הרכב הוא יד שניה. מעבר לזה, תוודא את כל הפרטים ברישיון הרכב ותוודא מול תעודת הזהות שזה אכן בעל הרכב.

2. תבקש קבלות על טיפולים במוסך, תאמין לי שאתה לא רוצה ללכת לבדיקה ולגלות שהרכב לא עבר טיפול במשך 3 שנים. תגיד לבעל הרכב שאתה לא רוצה להטריח אותו ואתה מוכן לנסוע למוסך במקומו ולקבל אישור של המוסך.

3. לדעתי, על מנוע וגיר קשה לבקש התחייבות, מה שכן, כיוון שבעל הרכב טוען שהוא יד ראשונה, אתה יכול לבקש התחייבות על זה שאין פגיעות שילדה בעקבות התאונה שהרכב עבר. אם הוא לא מסכים, מחשיד קצת.

4. לגבי המחיר, אני חושב שזה הוגן שתקבע עם המוכר שאם מוצאים בבדיקה בעיות קריטיות ולא כסתחים שחייבים לסדר, המוכר יוריד לך במחיר את עלות התיקון או חלק ממנו. יכול להווצר מצב שהרכב יעלה לך 13K אבל בבדיקה תגלה שיש לעשות תיקונים קריטיים ב 2000 ש"ח, הרכב בעצם כבר עולה לך 15K.

מקווה שעזרתי.

אגב, רק בתור דוגמה, אתמול הלכתי לראות רכב בשביל חברה שלי, בעל הרכב רשם במודעה שהרכב הוא יד 3, נחש מה? ברישיון הרכב רשום בעלים קודמים: 4. ז"א בעל הרכב הוא יד 5 והקונה הבא יד 6. אל תתן שיעבדו עליך.

פורסם
ליאור

לגבי הק"מ. אם הרכב באמת יד ראשנה והמוכר איש מבוגר אכן יכול להיות שהוא פשוט לא נסע הרבה.

לא כולם חורשים מכוניות. לדוגמה אני קניתי לאחרונה רכב שנת 2004 עם 82 אלף ק"מ (לבעלה של המוכרת הייתה רכב מהעבודה) ולכן הק"מ יכולים להיות אמיתי.

ובקשר להתחייבות בבדיקה לא כל אחד מוכן להתחייב אבל זה לא אומר שהוא משקר... זה לא רכב חדש (13 שנה) ולא כל אחד מוכן שיקח על עצמו התחייבות. זה לא אומר שהרכב דפוק.

לכן הצעתי שתלך קודם כל למוסך שאתה מכיר לבדיקה ראשוני.

אל תשכח שאתה קונה רכב ב 13 אש"ח ולא 130 אש"ח אז בלאי טבעי במנוע ושיפשוף פה ושם זה לא סוף הדרך.

אני לא מכיר מוסכים אמינים .. או בכלל מוסכים רכב ראשון שלי ..

פורסם
הנה כמה דברים שאתה חייב לדעת לפני שאתה בכלל ניגש לבדיקה:

1. תבקש מהמוכר תעודת זהות ורישיון רכב, תוודא ברישיון הרכב שכתוב בעלים קודמים: 0 כיוון שבעל הרכב אמר לך שהוא יד ראשונה. אם כתוב שם בעלים קודמים: 01 זה אומר שבעל הרכב הוא יד שניה. מעבר לזה, תוודא את כל הפרטים ברישיון הרכב ותוודא מול תעודת הזהות שזה אכן בעל הרכב.

2. תבקש קבלות על טיפולים במוסך, תאמין לי שאתה לא רוצה ללכת לבדיקה ולגלות שהרכב לא עבר טיפול במשך 3 שנים. תגיד לבעל הרכב שאתה לא רוצה להטריח אותו ואתה מוכן לנסוע למוסך במקומו ולקבל אישור של המוסך.

3. לדעתי, על מנוע וגיר קשה לבקש התחייבות, מה שכן, כיוון שבעל הרכב טוען שהוא יד ראשונה, אתה יכול לבקש התחייבות על זה שאין פגיעות שילדה בעקבות התאונה שהרכב עבר. אם הוא לא מסכים, מחשיד קצת.

4. לגבי המחיר, אני חושב שזה הוגן שתקבע עם המוכר שאם מוצאים בבדיקה בעיות קריטיות ולא כסתחים שחייבים לסדר, המוכר יוריד לך במחיר את עלות התיקון או חלק ממנו. יכול להווצר מצב שהרכב יעלה לך 13K אבל בבדיקה תגלה שיש לעשות תיקונים קריטיים ב 2000 ש"ח, הרכב בעצם כבר עולה לך 15K.

מקווה שעזרתי.

אגב, רק בתור דוגמה, אתמול הלכתי לראות רכב בשביל חברה שלי, בעל הרכב רשם במודעה שהרכב הוא יד 3, נחש מה? ברישיון הרכב רשום בעלים קודמים: 4. ז"א בעל הרכב הוא יד 5 והקונה הבא יד 6. אל תתן שיעבדו עליך.

אני יכול ללכת למשרד הרישוי עם מספר רכב ותעודת זהות ולבקש שיבדקו לי היסטוריית הרכב ?

• תוכן חדש...