Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמונה אותיות

111111 copy.jpg

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי צורת הכתיבה שלך.

ניתן להבין שיש לך טיפה ידיים טכניות. אבל בזה זה מסתיים.

אני ממליץ לך ללכת לנגר.

שיבוא לראות את העבודה.

אני מעריך שבכ300 שקל. (וכשעתיים עבודה בלחץ!!)

הוא מסיים את זה.

הוא חותך את הרגלים של המיטה הגבוהה במידה המתאימה להפרש בין המיטות.

קודח 4 חורים בראש הרגליים של המיטה התחתונה ו4 בתחתית הרגליים של העליונה.

מחבר ביניהם בפין עץ / ברזל ארוך עם דבק נגרים.

אחרי זה קודח חור ל 2 /3 מ"מ ומכניס בורג. בכל חיבור.

מקסימום מחבר זווית ברגל לקיר לחיזוק (לפחדנים)

אחרי זה מטפל בעניין הסולם.

מחבר אותו ב2 זוויות למיטה התחתונה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

חלפה לה יותר משנה, וחשבתי אולי מעניין מישהו מה קרה? :-)

אז לפני כמה חודשים, המצב בחדר הילדים הפך לבלתי נסבל. בגלל שהכנסנו את מיטת התינוק לחדר של הבנות,

נוצר מצב שצפוף מאוד, וכמעט אי אפשר לעבור. אז אשתי, כמנהג נשים רבות, התחילה לקדוח לי בראש, שחייבים

לקנות מיטת קומותיים רגילה, או שאמצא דרך לסדר את המיטות כמו שרציתי, "למרות שאני לא מאמינה שאפשר"...

בקיצור, סתם לזרוק 3000 ש"ח על מיטה חדשה לא התאים לי, אז פרקתי את המיטות, לקחתי את הקורות, והתחלתי

לחפש נגריה שתסכים לחתוך אותן, וגם לקדוח חורים עבור חיבור ייעודי, כמו זה ש NATCO צילם מהמיטה שקיימת אצלו.

בשני מקומות שלחו אותי לדרכי(לא מתעסקים עם דברים כאלה), עד שהגעתי למקום בפ"ת שנקרא הובי לי, שנותנים

שירותי נגרות לנגר החובב. לצערי הם רק הסכימו לחתוך את הקורות, לפי המידות שנתן לי NATCO. עם קידוחים

הם לא מתעסקים, וגם לגבי החיבור הייעודי, לא היה להם דבר כזה, ושלחו אותי למקום נוסף, אולי אצלו יהיה.

בסופו של דבר, דווקא מחנות שנמצאת ליד הבית הגיעה הישועה. אחד העובדים שעבד בנגריה בעבר, הציע לי לקחת מוט

מעץ בוק, בקוטר של כ 15 מ"מ, לחתוך חתיכות של 6 ס"מ, ואז לקדוח בכל קורה 3 ס"מ, לשים דבק עץ, ולחבר קורה

לקורה, ע"י הכנסה של מוט הבוק לכל קדח. מה אני אגיד לכם, יצא פלדה :-) את החורים קדחתי בעצמי, כי לא מצאתי

מקום שיעשה את זה. קצת חבל, כי זה לא יצא מושלם, וחדי העין יבחינו בתמונה, שהחיבור לא חופף ב 100%, אלא יש סטיה

של מילימטר או שניים.

את הסולם ניסרתי עם ג'יקסו כדי שיוכל להתלבש על המיטה התחתונה, ובדיוק אתמול הגיעה שלב עץ נוסף שנשלח אליי מחברת

"עצמל'ה", שיורכב בתחתית הסולם, לעלייה נוחה יותר למיטה העליונה.

זה לא היה פשוט לקבל את השלב הזה, ואשתי היתה חייבת להמציא להם סיפור שעברנו דירה, ונעלם שלב אחד של הסולם,

והם חייבים חייבים חייבים לשלוח לה כזה. זה פשוט בזיון שחברה שמוכרת את הרהיטים האלה, לא מוכנה למכור חלקים מהם עפ"י דרישה.

ואם נשבר למישהו חלק, או שבאמת נעלם לו כזה דבר, מה הוא אמור לעשות? לזרוק את המיטה?

אז כמה זה עלה לי בסוף?

336 ש"ח למסור ג'יקסו של בוש

20 ש"ח על חיתוך הקורות

5 שקלים מוט בוק

15 שקל דבק עץ

---------------

376 ש"ח סה"כ

ונשארתי עם מסור שתמיד טוב שיהיה בבית.

יאללה, חפרתי מספיק, שמתי לכם גם תמונה שתראו מה יצא אחרי כל זה. ושוב תודה ל NATCO על המידות, ולכל השאר על העצות.

IMG_20140524_155657A.jpg

פורסם

דבק עץ נבדק בזמנו ע"י אחד הנגרים החביבים עליי ביוטיוב, ונמצא שהוא מחזיק סביב 100 ק"ג לחץ. תוסיף לזה את הצורה שבה בנית את החיזוק, ויצא לך חיבור שלא יתפרק בקלות (או בכלל... :lol: ).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בעיני, הביצוע יצא יפה מאד.

לגבי חוסר החפיפה של הקדחים, לא מחייב שהבעיה היתה אצלך - יכול להיות שסטיית התקן היתה קיימת במיטות מלכתחילה.

פורסם

ברווז, אכן יצא חיבור חזק מאוד, ולדעתי אי אפשר לפרק אותו גם אם רוצים :lol:

אבנר, אני משוכנע לגמרי שזה סטיה שנוצרה עקב הקידוח שנעשה ללא מקדחה

מקובעת. אומנם סימנתי את החורים בצורה אחידה, אבל מספיק שהיד קצת זזה,

והיא בטוח זזה, ויש את הסטיה הנ"ל. נכון שמי שלא יודע אולי לא יבחין בזה,

אבל עדיין חבל לי שלא מצאתי מישהו שיעשה את זה תמורת כמה שקלים.

בעלי המקצוע פשוט לא רצו לשמוע על זה. "עזוב אותי, אני לא מתעסק בזה"

היתה תשובה ממש אוטומטית שלהם. כנראה שהכסף המועט שיכולים לגבות על

זה, יחד עם נסיון מר מלקוחות טיפוסיים, גרמו להם לסרב מראש לעניין.

פורסם

כל הכבוד. מוריד את הכובע.

תוצאה יפה מעוד, והתחדשת בכלי עבודה שזה מצויין.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יפה מאוד, אני שמח שלקחת את העניין בידיים.

זאת אומרת, בידיים שלך. בלי תרבות ה"השלך וזרוק כסף".

תחי העצמאות האורבנית של הגבר המודרני!

הלאה, הפחד משימוש בידיים!

לענייננו, מוטות בוק בקוטר כזה עם דבק עץ ודיוק סביר בעבודה

זה אכן חזק כמו פלדה. הדיוק בקידוח והרגש יבואו עם הזמן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה, אני גם מרוצה מהתוצאה.

הנס, אני בדרך כלל מעדיף למצוא דרך לתקן/להתאים

דברים לשימוש שהשתנה, ובמקרה הזה המיטות הקיימות

נראות ממש חדשות, אז ממש חבל להחליף סתם.

לגבי הקידוח, יש לי די הרבה נסיון בעבודה עם הידיים,

אבל במקרה הזה לדייק על המילימטר, במיוחד שהחור

הנדרש הוא גדול יותר מהמקדח הכי גדול שנכנס למקדחה,

זה בגדר כמעט בלתי אפשרי. לפחות לדעתי :-)

פורסם

אין מקדחים שהבסיס שלהם חרוט על מנת שיכנסו למקדחה למרות קוטר גדול?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בהחלט יש. אבל כאן גם יש את העניין של הכח שיש למקדחה להתמודד איתם.

זה נקרא מקדח קנה קוני, מקדח שהקנה שלו חרוט למידה של 12 או 12.5 (הסטנדרט של הפוטרים למקדחות). המקדחים האלו נועדו בעיקר למקדחות עמוד, שלהן יש יותר כוח להתמודד עם הכוחות שמופעלים בזמן הקידוח, כמו גם העובדה שהמקדחה עצמה נותרת יציבה ולא יכולה לזוז חוץ מעילרוד.

לעבודות בעץ יש מקדחים אחרים, שעושים עבודה נהדרת, אבל בשביל קדיחה אחת, פעם אחת, לא ממש שווה להשקיע סכום מטורף בשביל לרכוש אותם.

לידע כללי, לקדיחה בעץ יש 3 סוגי מקדחים עיקריים שאני מכיר: Auger, SPADE ו-Forstner. אני לא יודע למה נועד ה-AUGER בדיוק-אני חושב שהוא מיועד יותר לעץ מלא, אמיתי, אפילו לעץ חי. הספייד עושה חורים יחסית מכוערים, גימור ממש לא להיט, והפורסטנר נועד לעשות חורים יפים ונקיים. בארץ נתקלתי רק באחד במידה ספציפית, והוא זה שמשמש לעשיית חורים לצירים עבור ארונות (החור העגול בעץ). ככה הוא גם נקרא בארץ- "מקדח מיוחד לצירים". קוטר 30.5 או 35 מ"מ, לא זוכר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...