Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי הדיווחים האחרונים ניראה שהוחלט על מחליף לחמינאי!
בסרטונים רואים עשן לבן יוצא מהבניין שבו נפגשו "מועצת המומחים" לבחירת המחליף.

• מצחיק 5

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

אבא שלו היה גורם עיקרי לפופולריות של חומייני ולהצלחה של המהפיכה השיעית.

האם הבן הולך בדרך אחרת והאם בכלל יש לו מספיק תמיכה? לא יודע.

אני עוקב על אש קטנה אחרי הבן כבר כמה שנים וזה די מתסכל.

אני סבור שהוא יותר טוב לאיראנים ויותר טוב ליהודים ויותר טוב לעולם כולו,

אבל הגישה שהוא מציג באופן עקבי זה משהו שהייתי מתאר בסגנון חופשי

כ״אני יורש העצר וזכותי הטבעית להיות שליט איראן״. מלוכני קלאסי בלי שום מקום לאף אחד אחר.

(אבל לך תדע, אולי יש לזה יותר סיכוי מבחינה פרגמטית - ע״ע משפחת המלוכה הירדנית שדי מצליחה להשתלט בירדן על המצב)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, hans כתב:

זה די מתסכל.

מסכים לגמרי, אבל לצפות שהאירנים יעברו מאפס למאה בזמן קצר ופתאום תקום שם יש מאין דמוקרטיה, זה לא מעשי. זה כמו שהאמריקאים קיוו שבעירק תקום דמוקרטיה.

אם המשטר יפול, ואני עדיין לא בטוח בכלל שזה יקרה, אולי יצליחו להקים שם משהו דומה לירדן, עם תוכנית דרכים בפיקוח אמריקאי אירופי למעבר הדרגתי לסוג של דמוקרטיה. אבל גם זה ווישפול טינקינג.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, hans כתב:

אבל לך תדע, אולי יש לזה יותר סיכוי מבחינה פרגמטית - ע״ע משפחת המלוכה הירדנית שדי מצליחה להשתלט בירדן על המצב

אתה יודע מה ההבדל בין משפחת המלוכה בירדן לשאה?
כשהייתה התקוממות בירדן הנשיא בארה"ב היה ניקסון, והוא נתן למשפחת המלוכה הירדנית אישור לחסל את ההתקוממות, בנוסף הוא נתן להם גיבוי והזיז נושאות מטוסים ולא רק זה, ביקש מישראל לדאוג שהסורים שפלשו לירדן יחזרו עם הזנב בין הרגליים חזרה לסוריה. הירדנים הרגו 5000 מחבלים/אזרחים פלסטינאים באותה התקוממות.
בלי גיבוי אמריקאי/ישראלי ואישור להרוג אלפים משפחת המלוכה הירדנית הייתה מפוזרת בחלקים במדבר.

כשהייתה התקוממות באיראן הנשיא היה קארטר, והוא הפעיל לחץ על השאה שהוא "מפר זכויות אדם", בקיצור לא נתן גיבוי כי הוא אידיוט שחי על הירח. זו הסיבה שהשאה לא יכל להפעיל את "האמצעים" שהפעילו בירדן.
חומייני קיבל מקלט בצרפת, כי הצרפתים תמיד היו מטומטמים. הם חשבו שאיזה דתי נחמד עם תורבן זה כמו האלה מהבודהה, רודף שלום.
לזכותם יאמר שגם אנחנו נפלנו בפח הזה, חשבנו שאחמד יאסין הוא תמהוני נחמד שרק רוצה להתפלל ולעזור לילדים עניים.

בקיצור ההבדל היחיד זה מי היה הנשיא באמריקה, דמוקרט אידיוט או רפובליקני, מושחת אולי, אבל לפחות לא חי בלהלה לנד.

הקו המחבר הזה חזר גם כשהפילו את מובארק, שוב לא קיבל גיבוי מאובאמה הסנילי וכמעט קיבלנו האחים המוסלמים במצרים.
כאשר הצרפתים המפגרים הפילו את קדאפי שאומנם לא היה כזה תלית שכולה תכלת, אבל ויתר על פצצות גרעין (אומרים) ונראה שהכיוון הכללי שלו היה למערב, אה והוא גם היחיד שהצליח להשליט סדר בג'ונגל הזה שנקרא לוב. 

בקיצור, כדי להשליט סדר שם צריך שליט שהורג את האזרחים שלו. עדיף שהוא יהיה "משלנו" ולא עוד פסיכופט דתי איסלאמי.
בפעם הבאה שיתנו לו גיבוי, אם מחר אסיסי צריך להרוג 30K מצרים כדי להישאר בשלטון, וואלה עדיף.
נשיא רפוליקני כנראה יעלה את הסיכויים שזה יקרה והתוצאה תהיה טובה (לא שיש לי איזה סנטימנט לרפוליקנים, הם פשוט קצת פחות חיים בחלומות).

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

בקיצור, כדי להשליט סדר שם צריך שליט שהורג את האזרחים שלו. עדיף שהוא יהיה "משלנו" ולא עוד פסיכופט דתי איסלאמי.

כמה שאני מתגעגע למזרח התיכון הישן עם כל השליטים הנבלות, ש"העם" עניין להם את הביצה השמאלית, אבל לפחות ידעו לא להתעסק איתנו יותר מדי (הכל בגבול הסביר, כן?).

אסד (הזקן), חוסיין, קדאפי, מובארק, השאח, פאהד מלך סעודיה, אפילו סדאם היה לנו טוב עד שהשתעמם בסיום מלחמת עיראק-איראן והחליט לנקום בעירקים הרמת-גנים.

אני מתלבט אם להוסיף לרשימה את ערפאת, לא כי הוא היה כזה צדיק אלא כי יחסית להיום זה פשוט לא כוחות.

פורסם (נערך)

המשותף לכולם? הם לא היו פאנטיים דתיים. כן כן אפילו ערפאת שהיה טרוריסט מספר אחת, אבל מעבר לאמצעי לגיוס שהידים הדת עניינה לו את הישבן.
ברגע שהדת מנהלת את העניינים ואנשים בטוחים שיש להם קשר עם אלוהים ההגיון פחות עובד. מהבחינה הזו עדיף להתעסק עם "לאומנים".

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה נכון

ברוב מדינות האיסלאם הדת נוכחת ומשפיעה מאוד גם על אנשים שמוגדרים לא דתיים

אפילו אם נסתכל עלינו במדינה על יהודים ממוצא מעדות המזרח לבין יהודים ממוצא אירופאי נראה שאנשים ממוצא מזרחי הדת הרבה יותר נוכחת בחייהם גם אם הם מגדירים את עצמם כלא דתיים.

פורסם

בישראל עדיין אנשים משיחיים לא מנהלים את העניינים.
כשבישראל משיחיים שבטוחים שיש להם קשר לאלוהים ינהלו את העניינים תראה תופעות דומות.

• אהבתי 1

פורסם

לא הבנתי את התשובה שלך ואת הקשר שלך למה שכתבתי. 

אולי האנשים שהוזכרו לא היו דתיים במובן שאתה מגדיר אבל זה לא בטוח שהדת לא נוכחת ולא משפיעה על ההחלטות שלהם.

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

ברגע שהדת מנהלת את העניינים ואנשים בטוחים שיש להם קשר עם אלוהים ההגיון פחות עובד

עם יד על הלב, אתה חושב שדרעי מאמין שיש אלוהים? ההוא שכל ראש שנה עושה רשימת מלאי של מה עשית ואחרי עשרה ימים שולח פקודות לביצוע?

לא יודע, איכשהו אני סקפטי.

פורסם (נערך)

ברור שהוא מאמין באלוהים, אבל דרעי הוא דווקא לא דוגמא למשיחי, להפך, הוא יחסית פרגמטי. דרעי מאמין הרבה יותר בכסף מאשר באלוהים, והוא לא חושב שיש לו קשר ישיר לבורא עולם והוא יכול לכבוש את כל המזרח התיכון ולהתנחל בו כי זו ארץ אבותיו ואלוהים נתן לו אותה.
יש כמה אושיות יותר מהצד של הדתיים לאומיים שהם דוגמא טובה יותר מדרעי. כאלה שמאמינים בכלכלת בעזרת השם למשל.

• אהבתי 2

פורסם

יש פער גדול בין 

להיות דתי

להיות ירא שמים

להאמין שישראל העכשווית היא התגשמות ישירה של נבואות בתנ״ך

3 קבוצות שונות שלא מתלכדות בדרך כלל.

דרעי הוא גנב מוכח עם אפס יראת שמים, סתם לדוגמה.

ויש יראי שמים בלי שייכות דתית (המדד הוא ההתנהגות בפועל)

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש דתיים ויש חולי נפש עם תסבוכת דת.

ההבדל זה שאדם דתי ינסה כל מה שהוא יכול לעשות ואם כלום לא עוזר, הוא יתפלל שאלוהים יעזור לו.

חולה נפש פשוט לא יעשה כלום ויגיד אלוהים יעזור לי, וכשהוא יאכל חרא הוא יגיד אין מה לעשות, זה רצון האל. כנראה בגלל שיש הומואים זה קורה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

ברור שהוא מאמין באלוהים, אבל דרעי הוא דווקא לא דוגמא למשיחי, להפך, הוא יחסית פרגמטי. דרעי מאמין הרבה יותר בכסף מאשר באלוהים, והוא לא חושב שיש לו קשר ישיר לבורא עולם והוא יכול לכבוש את כל המזרח התיכון ולהתנחל בו כי זו ארץ אבותיו ואלוהים נתן לו אותה.
יש כמה אושיות יותר מהצד של הדתיים לאומיים שהם דוגמא טובה יותר מדרעי. כאלה שמאמינים בכלכלת בעזרת השם למשל.

לא נתתי דוגמה למשיחי אלא לשליט שמתעטף בדת - מדבר כמו דתי, מתפלל כמו דתי ובפועל אני מקיים את עשרת הדיברות יותר ממנו.

ברור שהוא מקיים את הפרקטיקה ומתפלל שלוש פעמים ביום אבל לא נראה לי שהוא חושב שמישהו למעלה קיים להקשיב לתפילות שלו.

אישית, אין לי בעיה עם אלה שחושבים שכל יהודה ושומרון פלוס חתיכות מהמזרח התיכון עד הפרת/חידקל צריכים להיות שלנו. אני לא רואה שום תוקף לתביעה של הערבים על הרבה מהשטח חוץ מחזקה.

ואם הם לא מקבלים את החזקה שלנו, אז למה אני צריך להתייחס לשלהם?

הבעיה שלי עם ה׳משיחיים׳ היא שהם בונים על המשיח שיבוא לסדר פה את העניינים ועליו אני לא סומך.

• תוכן חדש...