Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

ועל חמאס אתה כן? 

אתה לא אחראי לסבל שלהם. החמאס אחראי לסבל שלהם, הן במישרין (מונע מהם סויע ואוכל כדי לייצר בדיוק את האמירות והתמונות שנוצרות) והן בעקיפין (יצירת מלחמה שכל תכליתה רצח דל כמה שיותר ישראלים ומוות של כמה שיותר עזתים). 

אני אחראי על האוכלוסיה שנמצאת בשטח שבשליטתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נלחמנו גם בלבנון איראן ותימן, בכל המקומות האלה סבלו אזרחים כתוצאה מהלחימה. 

אם בשביל הביטחון שלנו צריך להילחם, שיסבלו. מה לעשות?

בשלב מסויים לעולם זה נראה כאילו כבר אין הצדקה ללחימה וביחד עם תעמולת אויב רואים בך אחראי לסבל של אזרחים במקום מדינה שמגינה על האזרחים שלה. מבחינתם הרסנו את רוב עזה, הרגנו מלא אנשים ועכשיו זה סתם בשביל ההתעללות והנקמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב,  תמיד במלחמות אוכלוסייה סובלת (כתושב אשקלון מכיר את זה על בשרי) אבל כמדינה מתוקנת אנלחנו צריכים לפעול להקטין את הסבל של אלה שלא חלק מהמנגנון ולא ל]פעול כדי להגביר אותו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אני אחראי על האוכלוסיה שנמצאת בשטח שבשליטתי.

אז אתה היית אחראי גם על אוכלוסיית דרום לבנון? 

אתה אומר שהבריטים והאמריקאים היו צריכים לדאוג למזון לגרמנים במלחמת העולם השנייה? 

פוטין צריך לדאג לתושבי אוקראינה? 

אני מתנצל, אבל זו לוגיקה מאוד מוזרה. 

אני לא חושב שצריך לבצע הרעבה מכוונת (ואין כזו), אבל אם יש מחסור במזון כי מדובר באזור מלחמה, וצהל מעביר מזון, שנגנב ע"י חמאס באופן שיטתי, לבוא בטענות לצה"ל זה מאוד קל אבל גם מאוד לא רציונלי. 

זה מטורף בעיניי עד כמה הטרור יעיל. מטורף. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

שוב,  תמיד במלחמות אוכלוסייה סובלת (כתושב אשקלון מכיר את זה על בשרי) אבל כמדינה מתוקנת אנלחנו צריכים לפעול להקטין את הסבל של אלה שלא חלק מהמנגנון ולא לפעול כדי להגביר אותו.

וזה מה שאנחנו עושים? מגבירים להם את הסבל בכוונה? אני לא חושב.

מה שאנחנו עושים זה עוזרים לאויב להציג אותנו ככאלה כשאנחנו מדשדשים במקום בגלל שיקולים פוליטיים ומצהירים הצהרות מטומטמות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

אני מתנצל, אבל זו לוגיקה מאוד מוזרה

מגניב. אלה חוקי הפורמט כרגע.

הדוגמא עם רוסיה אוקראינה לא תופסת בקונספט, וגם לא במציאות, כי מי שנשאר היכן שרוסיה כובשת (משחררת, וולאדימיר וולדימירוביץ) מקבל אזרחות ואוכל ובלה בלה בלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 דקות, ניקו פ. כתב:

אתה אומר שהבריטים והאמריקאים היו צריכים לדאוג למזון לגרמנים במלחמת העולם השנייה? 

אני לא שלטתי בדרום לבנון אלא ממשלת לבנון. כנ"ל אוקריאנה.

ובאיזורים ששוחררו על ידי בעלות הברית כן, הם דאגו לאוכלוסייה האזרחית למרות שכל החוקים והאמנות שחלות היום לא היו קיימות אז.

ואני לרגע לא אומר או אפילו רומז להרעבה מכוונת אלא לאחריות שלנו למנוע ביזה על ידי חמאס.

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

ממש לא אמרתי את זה. אמרתי שהסבל קיים ואנחנו לא פועלים לצמצם אותו. 

פורסם
לפני 25 דקות, ניקו פ. כתב:

שנגנב ע"י חמאס באופן שיטתי

הטענה הזו לא תופסת, למרות שעולה שוב ושוב.

נגיד שעכשיו משתלטת על רחובות כנופיית עבריינים שגובים כסף על מעבר ברחוב, משתלטים על הסופרים ומאלצים למכור במזון במחיר מופקע ולהעביר להם את הרווחים (בערך המצב באיזורים הערביים).

מי אשם במצב? מי אחראי לתקן אותו? העבריינים או המדינה שהעיר רחובות נמצאת תחת שלטונה?

רצועת עזה תחת שליטה ישראלית. ישראל אחראית להאכיל את התושבים. אם חמאס מצליח לשדוד את המזון, זה כשלון ישראלי.

לפני 9 שעות, עדי-אל כתב:

וכואב לי על החיילים שנהרגים ונפצעים ועל החטופים.

להגיד ״כואב לי״ ולהמשיך כרגיל בשגרת היום, זה מס שפתיים ולא יותר.

ושיהיה ברור, גם אני ממשיך לבלות ולנפוש, רגע אחרי שראיתי את תמונות החטופים הנוראות. לא חושב שהייתי יכול לעבור על זה לסדר היום, לפני שנתיים-שלוש. היום כבר התרגלנו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

ממש לא אמרתי את זה. אמרתי שהסבל קיים ואנחנו לא פועלים לצמצם אותו. 

בטח שפועלים, למה לא? עושים הרבה מאמצים להכניס להם סיוע גם כשזה ללא תמורה במשא ומתן אבל במקביל גורמים לזה להראות כאילו אנחנו רוצים להכחיד אותם עם כל מיני הצהרות מפגרות.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

נלחמנו גם בלבנון איראן ותימן, בכל המקומות האלה סבלו אזרחים כתוצאה מהלחימה. 

אם בשביל הביטחון שלנו צריך להילחם, שיסבלו. מה לעשות?

לא מדובר במלחמה, אלא במניעה מוצהרת ומתוכננת של הכנסת מזון.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

בשלב מסויים לעולם זה נראה כאילו כבר אין הצדקה ללחימה וביחד עם תעמולת אויב רואים בך אחראי לסבל של אזרחים במקום מדינה שמגינה על האזרחים שלה. מבחינתם הרסנו את רוב עזה, הרגנו מלא אנשים ועכשיו זה סתם בשביל ההתעללות והנקמה.

זה לא רק לעולם. לפני פחות משבוע 150 בכירים לשעבר במערכת הביטחון קראו לסיים את המלחמה ולהשיב את החטופים. בינם: אלוף (במיל') נעם תיבון, מפקד הגיס הצפוני לשעבר, אלוף (במיל') אורי שגיא, ראש אגף המודיעין לשעבר, אלוף (במיל') דן הראל, לשעבר אלוף פיקוד הדרום ומנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אורנה ברביבאי, ראש אגף כוח האדם לשעבר, אלוף (במיל') עמוס ירון, מנכ"ל משרד הביטחון לשעבר, אלוף (במיל') גיא צור, אלוף (במיל') גיורא איילנד, רוני אלשיך (מפכ"ל וסגן ראש השב"כ לשעבר), תמיר פרדו (ראש המוסד לשעבר), ובוגי יעלון (רמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר). האם כולם שמאלנים, עוכרי ישראל, בוגדים ומשתפי פעולה עם חמאס, ורק ביבי, סמוטריץ' ובן גביר הם המצביאים האולטימטיביים שדואגים אך ורק לטובת מדינת ישראל?

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

כן, כאשר כבשנו את השטח במלחמת לבנון.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

זה בדיוק מה שהם עשו בשטחים שכבשו.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

כן, בשטחים שרוסיה כבשה.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

זו לא שאלה של היגיון, אלא של חוקי מלחמה.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אני לא חושב שצריך לבצע הרעבה מכוונת (ואין כזו), אבל אם יש מחסור במזון כי מדובר באזור מלחמה, וצהל מעביר מזון, שנגנב ע"י חמאס באופן שיטתי, לבוא בטענות לצה"ל זה מאוד קל אבל גם מאוד לא רציונלי. 

שוב, מי שנושא באחריות הוא הכוח הכובש.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

עצירת כניסת המזון נעשתה באופן מכוון ומוצהר.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

מה שאנחנו עושים זה עוזרים לאויב להציג אותנו ככאלה כשאנחנו מדשדשים במקום בגלל שיקולים פוליטיים ומצהירים הצהרות מטומטמות.

אנחנו כן מדשדשים במקום בגלל שיקולים פוליטיים, ונראה שזו גם דעתם של גורמים במערכת הביטחון, על פי פרסומים שונים.

פורסם
לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

החטופים ימשיכו לחיות בגיהנום של חמאס.

ימשיכו לחיות?

לצערי לפי מה שראינו בימים האחרונים לא נראה לי שלרוב ה-20(?) שכרגע אולי עוד  חיים נשאר עוד הרבה זמן בקצב הזה ועוד שבמקום ללכת על עיסקה כוללת ממשיכים את הכאילו מלחמה שיש עכשיו, החליטו באופן רשמי להמשיך להקריב ולהפקיר אותם.

במצב שהחטופים נמצאים לא נשאר להם הרבה זמן. הלוואי שאני טועה

רק היום בבוקר שמעתי ראיון עם אבא של החטוף איתן מור, אומנם זאת לא הפעם הראשונה שהוא מדבר ככה, אבל זה נשמע שהוא ממש מוכן להקריב את הבן שלו ואת החטופים החיים האחרים לטובת האשלייה של "הכרעה צבאית", שזה סתם המשך של דישדוש ברצועה בשביל האשלייה שכאילו עוד יש לאן להתקדם, והקרבת החטופים.

הגאווה הילדותית של הרבה אנשי ימין שלא מוכנים להודות בזה שיש דברים שהמדינה שלנו פשוט לא מצליחה לעשות ושצריך כבר לסיים את המלחמה וללכת לעיסקה כוללת,

אבל הם לא מוכנים להודות בחוסר ההצלחה ומעדיפים להתמכר לאשליה שאנחנו באמת "הולכים עד הסוף", ומעדיפים להקריב את החטופים(הלוואי שאני טועה ושממשל טראמפ יכריח את ישראל ללכת עכשיו על עיסקה כוללת וסיום המלחמה).

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

זה מטורף בעיניי עד כמה הטרור יעיל. מטורף. 

אני חושב שההבדל העיקרי בסכסוך שלנו, לבין המלחמה של רוסיה נגד אוקראינה, הוא שלאוקראינים יש מדינה, לפלסטינים ובעיקר לעזתים- אין כזאת כרגע, עזה היא לא מדינה, אוקראינה היא מדינה ריבונית שנתמכת על ידי כל מעצמות המערב שמחמשות אותה בנשקים הכי מתקדמים ועוזרות לה במלחמה נגד רוסיה(כולל ארצות הברית של טראמפ, שלמרות שיחת הצעקות המפורסמת שלו ושל סגנו על זלנסקי, הגדיל מאוד את הסיוע הצבאי לאוקראינה מאז וכבר הספיק להתאכזב מפוטין ואפילו הספיק לאיים על רוסיה עם צוללות(?) בימים האחרונים אם הבנתי נכון את הדיווחים), העזרה לאוקראינה כוללת בנוסף גם קליטה של הרבה פליטים לכל מדינות אירופה ואפילו לישראל, מלא מדינות קלטו ועדיין ממשיכים לקלוט את מי שנמלט מאוקראינה.

את הפלסטינים תושבי עזה כרגע אף אחד לא קלט והם נצורים וסגורים, וכל הבדיחה של הטראנספר של טראמפ ועל מעבר "מרצון" של פלסטינים לאינדונזיה או סומליה וריביירה בעזה הם לא יותר מבדיחה, אף אחד בעולם לא יתמוך בגירוש כפוי של אוכלוסייה,

את האוקראינים קולטים אבל לאוקראינים יש מדינה ריבונית משלהם, לפלסטינים בעזה(וגם אלה שבגדה) אין כזאת.

פעם ראיתי ברשת בחור שמאל רדיקלי שכתב :" הפלסטינים הם העם היחיד בעולם ללא מדינה, יש עמים שאולי לא מרוצים מהסידור או הסטטוס של האדמה בה הם יושבים כמו טיבט או קאטלוניה, אבל לפלסטינים אין מדינה ולכן הם אומללים". זאת תפיסת העולם שלו ושל הרבה אנשי שמאל במערב, אפשר לא להסכים איתה, ואפשר גם להגיד שהיו להם הרבה הזדמנויות להקים מדינה או לפחות איזו אוטונומיה לאורך השנים והם סירבו או שזה לא יצא(תלוי מאיזה צד של המפה הפוליטית נמצאים), אבל ככה זה נתפס אצל הרבה מערביים היום בעולם, הם מסכנים ואומללים בגלל שאין להם מדינה וזאת נגזלה מהם ב-48 והסבל שלהם נמשך עד היום, שלא תבין או תחשוב שזאת הדעה הפרטית שלי או משהו שאני עצמי מאמין בו, פשוט כתבתי איך העולם מסתכל על הסכסוך, ולכן קשה להשוות לאוקראינה.

וחוץ מזה שרוסיה קיבלה הרבה סנקציות מהמערב שספק גדול אם מדינה קטנה כמו ישראל יכולה לעמוד בהן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי הזמן שנשאר לחטופים, זה תלוי בחמאס. הם יודעים שזה מה שמגביל את ישראל. אפשר לומר גם שזה מה שמורח את המלחמה כל כך הרבה זמן, למרות שצריך להיות ממש תמים כדי לחשוב ככה.

מבחינתם זה רע מאד אם לא ישארו להם חטופים חיים. זה לא בעיה בשבילם לשמור כמה בודדים בחיים במשך שנים אם זה מה שצריך בשביל לשרוד. לשחרר אותם בעסקה כנראה כבר לא יקרה, אלא אם ביבי לפתע יקבל מצפון ויחליט להקריב את הקריירה שלו תמורתם בעסקה כוללת שהבייס בטוח יפרש ככניעה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

זה לא רק לעולם. לפני פחות משבוע 150 בכירים לשעבר במערכת הביטחון קראו לסיים את המלחמה ולהשיב את החטופים. בינם: אלוף (במיל') נעם תיבון, מפקד הגיס הצפוני לשעבר, אלוף (במיל') אורי שגיא, ראש אגף המודיעין לשעבר, אלוף (במיל') דן הראל, לשעבר אלוף פיקוד הדרום ומנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אורנה ברביבאי, ראש אגף כוח האדם לשעבר, אלוף (במיל') עמוס ירון, מנכ"ל משרד הביטחון לשעבר, אלוף (במיל') גיא צור, אלוף (במיל') גיורא איילנד, רוני אלשיך (מפכ"ל וסגן ראש השב"כ לשעבר), תמיר פרדו (ראש המוסד לשעבר), ובוגי יעלון (רמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר). האם כולם שמאלנים, עוכרי ישראל, בוגדים ומשתפי פעולה עם חמאס, ורק ביבי, סמוטריץ' ובן גביר הם המצביאים האולטימטיביים שדואגים אך ורק לטובת מדינת ישראל?

בן גביר וסמוטריץ אהבלים, אבל אלה כל הגנרלים שאחראים לאימפוטנטיות של צהל ומערכת הביטחון וחיפשו להעביר תפקידים בשקט.

שילכו הביתה ויעלמו לנו מהחיים ביחד עם כל הממשלה הזאת.

עדיף כבר שתביא את המכתב של אמדורסקי המשתמט בתור דוגמא.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הגנרלים האלה זה תולדה של מדיניות הכלה, שהוביל אותה אדם ספציפי. הם אמנם אחראים אבל זה לא נכון להגיד שהאימפוטנטיות זה מהצבא ושהפוליטיקאים סתם אהבלים ולפטור אותם מאחריות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...