Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

אם זה לא נעשה בשבילם איך 97% מחהרדים, 90% מהערבים (שיש להם הנחות אבל אין להם תח"ץ) ורק 30% מהלא חרדים נהנים ממנה?

כי כמו שאתה בעצמך כותב, זה נעשה עבור עניים שהם בעיקר חרדים וערבים.

לערבים אין תחבורה ציבורית? בחיים לא ראית ערבים בישראל משתמשים בתחבורה הציבורית?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

נסה לבדוק את תדירות וזמן הנסיעה בין מרכזי ערים וישובים ערביים, או מישובים ערביים לערים הגדולות ותבין למה רוב התושבים שם נוסעים ברכב פרטי.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

זה נעשה עבור עניים שהם בעיקר חרדים וערבים.

לא! זה נעשה עבור חרדים. התחבצ מהונדסת עבורם.

אם אני כתושב רחובות רוצה להגיע באוטובוס לתל אביב או רמת גן או ירושלים, אני צריך לקחת 2-3 קוים לפחות. זמן נסיעה כולל החלפות, יצא לי משהו שיגרום לי לקחת רכב.

אם תושב רחובות חרדי רוצה לבקר בבני ברק או בירושלים, יש לו קו ישיר, מהשכונה(!!) שלו, עד ליעד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

כשעושים את זה עבור כניים עושים את זה לפי מבחני הכנסה/ ביטוח לאומי ולא לפי שכונות מגורים.

ולגבי ערבים ראית תחנות אוטובוסים בכפרים ומה התדירות שלהם?
ה 10% שלא זכאים להנחה בטח זה הערבים העירוניים.

לפני 8 דקות, פינדר כתב:

אם תושב רחובות חרדי רוצה לבקר בבני ברק או בירושלים, יש לו קו ישיר, מהשכונה(!!) שלו, עד ליעד.

זה דווקא סביר וטוב. הבעיה זה שיש לו גם אוטובוס חזרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

זה נעשה עור הבייס של מירי רגב.

אגב, אין בעולם עוד מדינה שבה 75% מהאוכלוסיה מקבלת הנחות בתחב"צ. הרי אצלנו זה כולל נוער (מקובל בעולם) גמלאים (מקובל בעולם אבל לא באופן כה גורף) וההמצאה המקורית שלנו - תושבי ישובים ושכונות לפי דירוג סוציואקונומי. לא לפי מבחן הכנסה אישי. השיטה הקלאסית של החרדים - כמו תלושי המזון לפי ההנחות בארנונה.

אגב, גם הפטנט של תמחור לפי מרחק מתחנה לתחנה הוא ישראלי - בעולם מקובל תמחור לפי אזורים - אבל כאן מדובר במדד אובייקטיבי שקשה לזייף לטובת צציבור מסויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

לגבי ערבים ראית תחנות אוטובוסים בכפרים ומה התדירות שלהם?
ה 10% שלא זכאים להנחה בטח זה הערבים העירוניים

לפי מה שראיתי באתר, אם אתה מזין כתובת של רחוב ביפו למשל יוצא לך שאתה זכאי. מניח שגם אם תזין רחוב באזור ואדי ניסנאס בחיפה תקבל זכאות.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

נסה לבדוק את תדירות וזמן הנסיעה בין מרכזי ערים וישובים ערביים, או מישובים ערביים לערים הגדולות ותבין למה רוב התושבים שם נוסעים ברכב פרטי

אבל זה אותו דבר בדיוק כמו ישובים יהודיים. זה ביצה ותרנגולת, תחבורה ציבורית חרא אז כל מי שיכול משתמשים ברכב פרטי. רואים שהרוב משתמשים ברכב פרטי אז לא עושים הרבה קווים. ככה זה עובד גם עם החרדים רק בהפוך. אצלם רק 50% מחזיקים מכוניות.

מעבר לזה, פיתוח תשתיות בישובים ערביים זה הרבה יותר מסובך.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

שעושים את זה עבור כניים עושים את זה לפי מבחני הכנסה/ ביטוח לאומי ולא לפי שכונות מגורים

זה לא רק שכונות זה גם מדרג סוציו אקונומי, והתכנית הזאת מפגרת גם בגלל זה. 

בסוף יוצא שהטחונים שגרים באלרואי בטבעון במרחק 3 דק' נסיעה מתחנת רכבת מקבלים הנחה אבל משפחה צעירה שגרה בחולון במרחק הליכה לא.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

ככה זה עובד גם עם החרדים רק בהפוך.

ממש לא. הם מקבלים קווים ספיישל כולל אוטובוסים ציבוריים בהסעות מיוחדות לאירועים פרטיים, אם מדובר באירוע של החסידות הנכונה (זו שמקורבת לסגן השר וכו׳).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? כדי לחסוך להם את הכסף על הנסיעה ברכב הפרטי שאין להם?

ברור שמעורבות בזה החלטות פוליטיות אבל להגיד שהתחבורה הציבורית מהונדסת עבורם זאת הגזמה.

התחבורה הציבורית מהונדסת בצורה עקומה כי מעדיפים שמי שיש לו כסף יקנה מכונית.

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

לפי מה שראיתי באתר, אם אתה מזין כתובת של רחוב ביפו למשל יוצא לך שאתה זכאי. מניח שגם אם תזין רחוב באזור ואדי ניסנאס בחיפה תקבל זכאות.

ולעומת זאת בערים חרדיות אתה לא צריך בכלל להזין רחוב.

ברמת אהרון בבני ברק למשל גרים אנשים שיכולים לקנות את שנינו ולהישאר עם עודף.

באלעד יש אנשים פחות מבוססים מבשדרות הר ציון בתל אביב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש קוים שמהונדסים עבורם, וחלים בהם גם מנהגי ההפרדה בין גברים ונשים שהם כל כך אוהבים. נתקלים בסיפורים האלה לעתים קרובות מידי

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

ולעומת זאת בערים חרדיות אתה לא צריך בכלל להזין רחוב.

ברמת אהרון בבני ברק למשל גרים אנשים שיכולים לקנות את שנינו ולהישאר עם עודף.

באלעד יש אנשים פחות מבוססים מבשדרות הר ציון בתל אביב?

כמו שכתבתי לך, גם בשכונות של חילונים טחונים יש כאלה שזכאים להטבה.

הטענה שלי היא לא שהתכנית הזאת טובה, אלא שהתחבורה הציבורית לא מהונדסת עבור החרדים. התכנית הזאת גרועה מהרבה סיבות. לסובב את הכל כאילו זה מזימה של החרדים לדפוק אותך זה לא טוב ולא משרת אף אחד.

ניסו לעשות תכנית שמטיבה עם עניים, יצאה להם תכנית שמטיבה עם חרדים וערבים. למה? כי הם רוב העניים.

מעניין שעל זה כן מדברים אבל על העלאת המחירים הכללית בתחבורה הציבורית אף אחד לא מדבר. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

ניסו לעשות תכנית שמטיבה עם עניים, יצאה להם תכנית שמטיבה עם חרדים וערבים

כן אה? ''כך יצא''

מי היה יכול לצפות את זה. גם הנחה בארנונה היא לכאורה רק לעניים

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

מעניין שעל זה כן מדברים אבל על העלאת המחירים הכללית בתחבורה הציבורית אף אחד לא מדבר. 

כי היא פוגעת במיעוט שמשלם מחיר מלא.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

הטענה שלי היא לא שהתכנית הזאת טובה, אלא שהתחבורה הציבורית לא מהונדסת עבור החרדים

זה לא שתכננו ככה מאז קום המדינה, אבל בפועל אם לי חסר קו ואני צריך להחליף שלושה אוטובוסים זו בעיה שלי, אם לאברהם ומויישה מהשכונה הסמוכה חסר קו, הם פונים לנציג שפונה לסגן השר או למישהו אחר, והם יקבלו קו שמתאים בדיוק לצרכים של הציבור שלהם.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

טבלאות העלאת המחיר מוזרת - רוב המחירים לנסיעה בודדת עלו בשני ש״ח - בין אם מדובר בנסיעה מקומית (איזור צהוב) ובין אם מרוחקת. מיעוט המחירים עלה ב-3-4 ש״ח.

מצד שני, ההנחות ניתנות על מנויים תקופתיים, כך שמי שמשתמש ברב קו צריך לחשב הוצאות מראש. כמובן שבאפליקציה מחשבים עבורך, אבל בשני המקרים סך ההנחה עלה.

היחידים שנהנים בכל מקרה הם בני 67-75, הבעיה היא שלא מפרסמים את האפשרות להסב את הפרופיל באמצעות הטלפון (פעולה של דקה) ואנשים עומדים שעות בתור בדלפקים.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

היחידים שנהנים בכל מקרה הם בני 67-75

גם יש הנחה קבועה של 30% לבני 27 ומטה. נחש לאיזו אוכלוסיה זה עוזר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...