Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

קצין מתנחל שחי אורח חי דתי מאשים אותנו שאנחנו רוצים אקזיטים ולחיות את הרגע, במקום להבין את התפקידנו ההיסטורי. שהוא למות על קידוש עם ישראל ואלוקיו

אבל הוא לא אמר שהיעוד שלנו זה למות על קידוש עם ישראל ואלוקיו. הוא מתייחס למצב נתון ואומר שבמדינה מוקפת אויבים צריך להיות מוכן להקריב כדי להיות מסוגל לחיות את החיים. להקריב זה לא לסבול סתם כדי שהמשיח יבוא אלא לעשות מה שצריך כדי להבטיח את הקיום שלך, בין אם זה לתקוף אויב במקום להכיל את התוקפנות שלו ולהעביר לו כסף כי זה מה שנח באותו רגע. 

אמנם יצא לו עקום כאילו הוא בז לדברים אחרים שמאפשרים את הקיום שלנו פה אבל מה לעשות, לא כולם נואמים דגולים כמו ראש הממשלה שלנו.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

מתוך תחושות של הסביבה שלי, וגם תחושות של מטופליי, מנסה להבין האם אני בהכחשה כלשהי\דפוק שאני (באופן שנראה לא שגרתי) לא מעסיק את עצמי יותר מדי באיום האיראני (הרחב) שמתקרב? כלומר, אני ממשיך באיזושהי שגרה בלי לנסות לחשוב 'what if' ואיך להתכונן מעבר למה שבשליטתי (AKA שיהיה מזון יבש בבית, ולהיות בקרבת מרחב מוגן).

אשמח לקרוא מחשובת והתייחסות שלכם לעניין

פורסם
לפני 10 דקות, ay115 כתב:

קצת מחוץ לסדר הדיון שהתפתח פה-

אבל בהינתן הבלאגן שאנחנו נמצאים בו (וההסלמה המסתמנת), איך אפשר להמשיך לשבת על התחת ולחכות למתקפה האיראנית/פרוקסי איראני?

נערכים עם מערכי הגנה, מפזרים איומים ברמה של "תחזיק אותי", ומחכים לפטיש שיפול לנו על הראש.

אני חושב שבמצב הנוכחי הממשלה צריכה להתכנס ולקבל החלטה להודיע לאו"ם, לאיראן ולבעלי בריתנו, שתקיפה בישראל משטח איראן תהווה הכרזת מלחמה, וישראל תפעל באופן אקטיבי ומיידי לממש את זכותה להגנה עצמית.

ודקה אחרי שמשוגר הטיל/הכתב"מ הראשון משטח איראן לתקוף נכסים אסטרטגיים של איראן (בסיסים, תשתיות גז ונפט, נמלים וכו').

האלטרנטיבה לא לעשות כלום, בתקווה ליירט כמה שיותר ולצמצם נזקים, ואז אולי להגיב בצורה סמלית כמו שהיה באפריל תשאיר אותנו במצב בלתי אפשרי עד הפעם הבאה שאיראן תחליט "להעניש אותנו".

בדיוק בגלל זה להיות ראש ממשלה זה ג'וב מסריח ולהיות בסלון זה הרע במיעוטו.

אתה לא "מודיע לבעלי בריתנו" אם בעלי בריתנו אחראים שיהיו לנו חימושים למלחמה בקנה מידה כזה. אני מניח שהם לא יכפו עלינו ליהנות מגשם של טילים ללא יכולת תגובה, אבל הם גם לא מעוניינים להיגרר לעימות לפני בחירות אז הם יעשו הכל כדי להימנע מזה, וחיי ישראלים לא בראש סדר העדיפויות שלהם. האם נתחיל במכת מנע למרות האינטרסים של הדמוקרטים בארה"ב שיכולים להיגרר למלחמה כשהקמפיין של קאמאלה צובר תאוצה? עיכוב חימושים במלחמה כזו זה לא עמוד ענן או רפיח.

סביר להניח שדי מהר לאחר תקיפת תשתיות באיראן גם לנו יהיו הפסקות חשמל, נמלים מעלי עשן, בתי זיקוק פגועים ואסדות גז מפורקות.

לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

מתוך תחושות של הסביבה שלי, וגם תחושות של מטופליי, מנסה להבין האם אני בהכחשה כלשהי\דפוק שאני (באופן שנראה לא שגרתי) לא מעסיק את עצמי יותר מדי באיום האיראני (הרחב) שמתקרב? כלומר, אני ממשיך באיזושהי שגרה בלי לנסות לחשוב 'what if' ואיך להתכונן מעבר למה שבשליטתי (AKA שיהיה מזון יבש בבית, ולהיות בקרבת מרחב מוגן).

נראה לי בול באמצע של הנורמה על הספקטרום שנמתח בין לה לה לנד להיסטריה עד חוסר תפקוד

פורסם
לפני 4 דקות, Renaultrap כתב:

בדיוק בגלל זה להיות ראש ממשלה זה ג'וב מסריח ולהיות בסלון זה הרע במיעוטו.

אתה לא "מודיע לבעלי בריתנו" אם בעלי בריתנו אחראים שיהיו לנו חימושים למלחמה בקנה מידה כזה. אני מניח שהם לא יכפו עלינו ליהנות מגשם של טילים ללא יכולת תגובה, אבל הם גם לא מעוניינים להיגרר לעימות לפני בחירות אז הם יעשו הכל כדי להימנע מזה, וחיי ישראלים לא בראש סדר העדיפויות שלהם. האם נתחיל במכת מנע למרות האינטרסים של הדמוקרטים בארה"ב שיכולים להיגרר למלחמה כשהקמפיין של קאמאלה צובר תאוצה? עיכוב חימושים במלחמה כזו זה לא עמוד ענן או רפיח.

סביר להניח שדי מהר לאחר תקיפת תשתיות באיראן גם לנו יהיו הפסקות חשמל, נמלים מעלי עשן, בתי זיקוק פגועים ואסדות גז מפורקות.

מי מבטיח לנו שאיראן לא תכוון לתשתיות החיוניות שלנו בהתקפה הנוכחית?

הסיטואציה בה ראש הממשלה "הגיבור" שלנו אוהב להצהיר, להנחות וכו' אבל לא אוהב להחליט, מביא אותנו פעם אחר למצב דברים אומלל בו אנחנו מסלימים את המצב הבטחוני (בין אם באופן אקטיבי עם חיסולים אלו ואחרים, ובין אם באופן פסיבי על ידי סיכול עסקת החטופים), אך לא מקבלים החלטה איך לנהל את ההסלמה.

פורסם
לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

זה לא שאנשים הפגינו ברחובות כל שבוע על המצב הבטחוני

אתה מתחיל לחזור על שטויות של יובל?

זה משפט שהוא אומנם לא שיקרי, אבל הוא שגוי בכול חלקיו. עברתי על זה גם בהודעה ליובל, אבל אין לי כאזרח שום אופציה או ידע לבסס עליו הפגנ, ויותר מזה, לעומת 'לא רוצה את הרפורמה המשפטית הזאת' או 'אני רוצה את החטופים בחזרה' קריאה של 'אני רוצה יותר ביטחון' היא מאוד עמומה ולא מדידה.

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

להקריב זה לא לסבול סתם כדי שהמשיח יבוא אלא לעשות מה שצריך כדי להבטיח את הקיום שלך, בין אם זה לתקוף אויב במקום להכיל את התוקפנות שלו ולהעביר לו כסף כי זה מה שנח באותו רגע. 

זה לא בשליטתי כאזרח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה צוחק נכון? שכחת איך בכל סבב אנשים התלוננו שישראל מפציצה דיונות, ואת הביקורות שמצינורות מעופפים שנופלים מסביב לשדרות הגענו לרמה של פגיעות ישירות במבנים בת"א ועוד? תסתכל על כתבות מלפני 5-6 שנים, לא חסר. אפילו פה בפורום...

מתלוננים אבל לא יוצאים לרחובות כי אין מה לעשות, יותר נח לחזור לשגרה אחרי שבועיים.

לא בשליטתי כאזרח, זה בשליטת הציבור. אתה מצביע למי שמאפשר את זה. להזכירך ביבי נבחר על טיקט הביטחון...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 30 דקות, EliC25 כתב:

זה בול מה שצריך לעשות.

תהיה מוכן, אם אתה מתכנן טיסה קח בחשבון אפשרות ביטול והיתקעות בחו"ל, קצת אוכל, מים ומטענים.

זהו.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

שכחת איך בכל סבב אנשים התלוננו שישראל מפציצה דיונות

אוקיי, ו?

זאת הרי סתם דיעה בלי ביסוס עיניין הדיונות. מה תכתוב על הפלקט? 'אני רוצה בטחון אמיתי'? מה זה אומר. בלי ידע עמוק במערכת, שיש רק לאנשים שהם לא אני או אתה ושיש להם יכולת להמליץ על פעולה כזאת או אחרת - אין יכולת באמת להתלונן.

יודע מה, אני זורם איתך - אף אחד מתוך צהל ומערכת הביטחון לא יצא והציג את המצב כמו שהוא.

אבל אני האזרח הקטן לא אשם כי אין לי כלים או ידע.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

מתלוננים אבל לא יוצאים לרחובות כי אין מה לעשות, יותר נח לחזור לשגרה אחרי שבועיים

זה לא קשור לנוחות. אין לי על מה להפגין.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נופלות עליך רקטות ואין לך על מה להפגין. סבבה.

פורסם
לפני 47 דקות, EliC25 כתב:

גם אני ככה. מודע לסכנה אבל לא חושב עליה בכלל במהלך היומיום, בזמן שאישתי כן חווה חרדות מזה. כנראה עניין של אופי.

פורסם

אל תתעלם מכול השאר.

מה אתה דורש בהפגנה שלך?

איזו בקשה מדידה יש לך? אילו פעולות צריך לקחת?

תן משהו.

לצאת ולהפגין עם 'אני רוצה יותר ביטחון' או 'אני רוצה יותר רווחה כלכלית' זה מיותר ולא מוביל לשום מקום.

זה גם משהו ברור שאני רוצה, לא?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מבין אותך, באמת.

התקלקל לך אוטו החדש, אתה צריך להיות מהנדס רכב ולדעת איך לפתור את הכשל כדי להתלונן ליבואן?

איזה פעולות צריך לעשות? מה שעושים עכשיו ונמנעו לעשות 15 שנה. אז נתנו תירוצים כמו יהיו מלא חללים והציבור קיבל את זה, ובדיעבד מסתבר שטעה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

ניחוש שלי, אם יאיר גולן היה מודח במוצאי יום השואה ההוא גולדפוס וחירם לא היו אומרים מה שאמרו מחוץ לפרלמנט השכונתי שלהם.

יאיר גולן שילם על דבריו. נראה מה יהיה עם חירם. אסור לקצין במדים בטח בדרגה שלו לדבר על פוליטיקה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

התקלקל לך אוטו החדש, אתה צריך להיות מהנדס רכב ולדעת איך לפתור את הכשל כדי להתלונן ליבואן?

זה מדיד. מאוד מדיד.

תביאו יותר בטחון זה לא מדיד.

לטענתך הייתי צריך לצאת לפני עשור ולטעון שאני רוצה מלחמה בכול מחיר?

אז בעצם אתה צריך לצאת עכשיו ולהפגין שאתה רוצה שיורידו אטום על טהרן?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

לא מעסיק את עצמי יותר מדי באיום האיראני (הרחב) שמתקרב? כלומר, אני ממשיך באיזושהי שגרה בלי לנסות לחשוב 'what if' ואיך להתכונן מעבר למה שבשליטתי (AKA שיהיה מזון יבש בבית, ולהיות בקרבת מרחב מוגן).

גישה נכונה ובעיקר בריאה נפשית. דואגים שיהיה מה שצריך למקרה חירום ומעבר לכך כבר באמת שאין לנו השפעה על מתי ומה יקרה. 

• תוכן חדש...