Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, מביך שאתה לא מבין שמאחורי התמצות בכתבה יש מידע נוסף.

לא קראת אותו. מאיפה אתה יודע משהו שלא קראת?

אה אני יודע את התשובה.

בלי קשר שברוב הקטגוריות זה נראה הגיוני לחלוטין.

קומון סנס! צדקתי! וזה לקח רק תגובה אחת הפעם. ולא כמה עמודים

וסתם, שתדע - בדרך כלל נהוג לתת הפניות למקור שמשתמשים בו ולא להגיד "מאחורי זה יש מידע נוסף". בדיוק כדי לאפשר לבדוק את מה שנכתב. כמובן שאתה לא צריך את זה. יש טבלה.

אבל היי, אולי 1+1=3, לך תדע, קראת מחקר על זה?

אני לא מאמין שצדקתי שוב! לקחת טבלה באינטרנט שאתה לא יודע אם מה שכתוב בה נכון ועכשיו אתה מוכיח לי שהסכום שם מתחבר אז הטבלה נכונה.

שמע מזמן לא צחקתי ככה בשרשור הזה.

יש מחקר אמיתי, רק שאני לא צריך לספק לך אותו כנספח לכתבה

אתה לא קראת אותו. אתה לא יודע אם הוא אמיתי. אתה לא יודע שום דבר על מי שערך אותו ומה הרזומה שלו כעורך מחקרים. אתה לא יודע באיזה מקורות המחקר השתמש. איפה גישר על נתונים חסרים ואיך. אתה לא יודע כלום. והכי יפה זה שאתה אפילו לא מבין שזו בעיה.

ו... שוב לא הבנת את מה שכתוב.

"אם זה נכון אז זה נכון".

אתה יודע אם זה נכון?

כן, מה.. זה באינטרנט ויש שם טבלה עם סכומים הגיונים.

הלכתי לדפוק את הראש בקיר, אשוב בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כמו שאמרתי כבר קודם:

לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, לך יש פער אינטלקטואלי שלא מאפשר לך להבין שאם זה נכון - אז זה נכון, גם אם זה נכתב באינטרנט, ואם זה לא נכון - זה לא נכון גם אם זה נכתב בפוסט דוק של פרופסור מפורסם.

מעניין מה קורה כשבאמצעי התקשורת ה"אמינים" בעיניכם, נתפסים באי אמירת אמת שלא לומר שקר גס?

זה נשמע לי כמו איזה דיסוננס קוגנטיבי מהטובים שיש לעולם להציע.

פעם ראיתי בעבודה דיסוננס קוגנטיבי כזה קורה מולי, אז אמרתי שאם ל-Exception היה פרצוף, ככה הוא היה נראה.

סתם ניקח כדוגמה, העברות כספים לרשות, לא נראה לך הגיוני שהעבירו להם ב-20 שנה (נכון ל-2014) - 88 מיליארד שקל?

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

הדגשתי לך את המילים החשובות. הטענה שלך ("אני אומר") היא שמדיניות השמאל היא הפסדית. כמה הפסדית? כמה שרשום במחקר שלא קראת ואתה לא יודע אם הוא נכון (חוץ מזה שיש שם טבלה - עדות די משכנעת לרוב לנכונותם של טקסטים באינטרנט), ובטח יותר מהמדיניות הימנית.

נו ו? היא לא הפסדית? משרד הביטחון לא משלם פיצויים וקצבאות לנפגעי טרור? מס רכוש? טיפולים רפואיים?

מה עולה כסף במדיניות ימנית? הקמת התנחלויות? סלילת כבישים? (שאבוי לנו מאז פסיקת בג"צ, גם פלשתינים נוסעים בהם!) אבטחת יישובים? תחבורה ציבורית ממוגנת? (שאבוי לנו, מאז בג"צ, גם פלשתינים נוסעים בה, לפעמים עד למצב שנמנע מהתושבים היהודיים שמשלמים מיסים למדינת ישראל, שמהמיסים הללו מסבסדים את התחבורה הציבורית, להשתמש בתחבורה הציבורית שממומנת בחלקה מכספי המיסים שלהם ממש)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

סתם ניקח כדוגמה, העברות כספים לרשות, לא נראה לך הגיוני שהעבירו להם ב-20 שנה (נכון ל-2014) - 88 מיליארד שקל?

הנה חישוב של עלות ההתנחלויות ב20 השנים האחרונות:

1. הגנה על ישובים - 200 מליארד

2. סלילת כבישים - 250 מליארד

3. הטבות מס - 250 מליארד

4. פיצוחים ושתיה - 300 מליארד

סה"כ טריליון ש"ח

אם אתה לא מסכים, אתה מוזמן להביא נתונים משלך, כי לי זה נראה הגיוני.

• מצחיק 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

בקלות, תקציב חברת נתיבי ישראל ל-2020 היה 5.6 מיליארד (5636 מלש"ח בשפתם), לכלל מדינת ישראל, לא רק להתנחלויות.

ז"א שאם תקציב חברת נתיבי ישראל הולך כולו לסלילת כבישים להתנחלויות, הרי שייקח קצת מעל 44 שנים להגיע ל-250 מיליארד.

44 שנים זה קצת יותר מכפול מ-20 שנה.

נמשיך

משרד הבטחון, תקציב היחידה להתיישבות ב-2021 היה 24,000 אש"ח, כלומר 24 מיליון שקל, שזה כולל גם יישובי קו עימות שלא נמצאים מעבר לקו הירוק.

200 מיליארד זה יותר מסדר גודל שלם למעלה. או בשנים זה יוצא בערך 8000 שנה. וזה בהנחה ואנחנו כוללים את יישובי קו העימות כאילו הם בהתנחלויות. 🤣

הנה, הבאתי נתונים משלי

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מעניין מה קורה כשבאמצעי התקשורת ה"אמינים" בעיניכם, נתפסים באי אמירת אמת שלא לומר שקר גס?

שאלה מצוינת. אני מפסיק לקרוא אותם. יש אנשי שמאל שהייתי עוקב אחריהם בעבר והפסקתי כי הרגשתי שהם לא אמינים. ואיפה שאני יכול אני מנסה להצליב מידע בין כמה מקורות. אגיד לך יותר מזה. בכל תחום שמעניין אותי מספיק אני מנסה לקרוא את המחקר ומאוד לא אוהב שכתבות נותנות לי תקציר. ולא משנה אם זה ימין - שמאל, או כמה אנשים נוסעים באוטובוס בתל אביב. אני חושש שאתה לא כל כך רגיל לעשות את זה. נסה. חשיבה ביקורתית זה כיף. לא רק ביחס לצד שמעצבן אותך.

זה נשמע לי כמו איזה דיסוננס קוגנטיבי מהטובים שיש לעולם להציע.

נא. הבעיה היא כרגיל שאתה לא יודע איך בונים טענה ובמה נעזרים כדי להוכיח אותה ומוצא את עצמך מובך וממלא פערים בקומון סנס (שזה אצלך שקול לנכון אוטומטי).

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אין לי מושג. הקטע היפה הוא שזה למשל סעיף שכנראה קל להוכיח או להפריך. אתה מוזמן. מאידך, כדי להוכיח נזק ארוך טווח מהחלטה פוליטית צריך גם כנראה לנסות להראות מה היה קורה במציאות אלטרנטיבית. 

לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נו ו? היא לא הפסדית? משרד הביטחון לא משלם פיצויים וקצבאות לנפגעי טרור? מס רכוש? טיפולים רפואיים?

יכול להיות, אתה מוזמן לכתוב מחקר שיראה כמה היא הפסדית ביחס לאלטרנטיבה. 

לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה עולה כסף במדיניות ימנית? הקמת התנחלויות? סלילת כבישים? (שאבוי לנו מאז פסיקת בג"צ, גם פלשתינים נוסעים בהם!) אבטחת יישובים? תחבורה ציבורית ממוגנת?

פה אתה בוחר להתמקד רק בפעולות ישירות של השלטון. בשמאל אתה בוחר להתמקד במה שנראה לך כתוצאות של המדיניות. הנה עוד פער.

פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בקלות, תקציב חברת נתיבי ישראל ל-2020 היה 5.6 מיליארד (5636 מלש"ח בשפתם), לכלל מדינת ישראל, לא רק להתנחלויות.

ז"א שאם תקציב חברת נתיבי ישראל הולך כולו לסלילת כבישים להתנחלויות, הרי שייקח קצת מעל 44 שנים להגיע ל-250 מיליארד.

44 שנים זה קצת יותר מכפול מ-20 שנה.

נמשיך

משרד הבטחון, תקציב היחידה להתיישבות ב-2021 היה 24,000 אש"ח, כלומר 24 מיליון שקל, שזה כולל גם יישובי קו עימות שלא נמצאים מעבר לקו הירוק.

200 מיליארד זה יותר מסדר גודל שלם למעלה. או בשנים זה יוצא בערך 8000 שנה. וזה בהנחה ואנחנו כוללים את יישובי קו העימות כאילו הם בהתנחלויות. 🤣

הנה, הבאתי נתונים משלי

לא יודע.

לא נשמע לי הגיוני.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ליאור, כול החישובים האלה הזויים ברמות, מכמה סיבות:

1. מדובר על אירוע מכונן, קצת לא ברור לי איך אפשר לכמת את ההשפעה שלו. לעומת מה בדיוק? שהערבים נעלמים לגמרי? שפתאום הם מחליטים שמעכשיו הם מבסוטים?

2. אם אנחנו מסכימים שיש לאירוע כזה השלכות נרחבות, איך אתה בוחר מה לספור ומה לא?

הנה בדוגמא שבחרת לגבי תקציב היחידה להתיישבות. האם אתה בטוח שאלה ההוצאות הנוספות היחידות? איך אתה מחליט את זה? אין השפעה נוספת להתנחלויות?

נגיד ובגלל ההתנחלויות כמה פלסטינאים מתעצבנים ומתכננים פיגוע, וצה''ל מסכל אותו. זה נכנס בספירת תקציב שלך או לא? לפי מה החלטת את זה? 

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

שאלה מצוינת. אני מפסיק לקרוא אותם. יש אנשי שמאל שהייתי עוקב אחריהם בעבר והפסקתי כי הרגשתי שהם לא אמינים. ואיפה שאני יכול אני מנסה להצליב מידע בין כמה מקורות. אגיד לך יותר מזה. בכל תחום שמעניין אותי מספיק אני מנסה לקרוא את המחקר ומאוד לא אוהב שכתבות נותנות לי תקציר. ולא משנה אם זה ימין - שמאל, או כמה אנשים נוסעים באוטובוס בתל אביב. אני חושש שאתה לא כל כך רגיל לעשות את זה. נסה. חשיבה ביקורתית זה כיף. לא רק ביחס לצד שמעצבן אותך.

אז למה אתה קורא כתבות? כתבה לגבי מחקר (קל וחומר כתבה שלא לגבי מחקר) תמיד תתן רק תקציר, ואולי אפילו כותרת וכותרת משנה בלבד.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

נא. הבעיה היא כרגיל שאתה לא יודע איך בונים טענה ובמה נעזרים כדי להוכיח אותה ומוצא את עצמך מובך וממלא פערים בקומון סנס (שזה אצלך שקול לנכון אוטומטי).

אולי ככה בונים טענה? 🤣

לפני 15 דקות, פינדר כתב:

הנה חישוב של עלות ההתנחלויות ב20 השנים האחרונות:

1. הגנה על ישובים - 200 מליארד

2. סלילת כבישים - 250 מליארד

3. הטבות מס - 250 מליארד

4. פיצוחים ושתיה - 300 מליארד

סה"כ טריליון ש"ח

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אין לי מושג. הקטע היפה הוא שזה למשל סעיף שכנראה קל להוכיח או להפריך. אתה מוזמן. מאידך, כדי להוכיח נזק ארוך טווח מהחלטה פוליטית צריך גם כנראה לנסות להראות מה היה קורה במציאות אלטרנטיבית. 

נו, אז מה הבעיה שלכם להפריך, הנה פינדר הביא טענה, לכאורה מגובה בנתונים, הפרכתי אותם.

אני לא מנסה להוכיח נזק ארוך טווח, זה עניין פוליטי לחלוטין, אני מדבר על עלות כספית, והיא לפחות עבור חלק מהסעיפים המדוברים, מדידה ממש. ללא אוסלו אף אחד לא היה מעביר שקל מסכן לרש"פ, כי פשוט לא הייתה כזו. ולאף אחד לא היה סיבה להעביר כספי מיסים לאש"ף.

ולכן המציאות האלטרנטיבית אינה רלוונטית, אלא רק המצב הקודם להחלטה.

לפני - אין רש"פ, אין העברה מתקציב המדינה לרש"פ.

אחרי - יש רש"פ, יש העברה מתקציב המדינה לרש"פ, לפי הטענה 88 מיליארד שקל לאורך 20 שנה.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

יכול להיות, אתה מוזמן לכתוב מחקר שיראה כמה היא הפסדית ביחס לאלטרנטיבה. 

זה לא השקעה, לא צריך למדוד את זה ביחס לאלטרנטיבה, אלא ביחס למצב קודם ההחלטה.

ואת זה לטענתם עשו במחקר:

ציטוט

עוד מציין הדו"ח כי "מהשוואה בין 17 השנים שקדמו לתהליך אוסלו ל-19 השנים שאחרי תחילתו, עולה כי מ-1977 עד 1993 נרצחו 357 ישראלים בפיגועי טרור, ואילו מ-1994 עד 2012 נרצחו 1159. כלומר הסכם אוסלו לא רק שלא הביא שלום, אלא גרם תוספת ישירה וברורה של פי שלוש במספר נרצחי הטרור."

ביחס לחישוב הכלכלי של סעיף זה כתבו מחברי הדו"ח "אין מחיר לאף אדם שנרצח, וסערת נפש עולה בנו בבואנו לחשב את העלות בסעיף זה. אך בסופו של דבר גם שווי עבודתם של נרצחים אלו הוא חלק במחיר הכלכלי אותו שילמנו, מלבד המחיר הרגשי הכבד".

כאמור, "עלות" חיי האדם ותשלום הביטוח הלאומי לנפגעים הוערכו בדו"ח, בהערכה שמרנית, בכ- 12 מיליארד ש"ח.

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

פה אתה בוחר להתמקד רק בפעולות ישירות של השלטון. בשמאל אתה בוחר להתמקד במה שנראה לך כתוצאות של המדיניות. הנה עוד פער.

תוסיף דוגמאות שנראות לך רלוונטיות, אני זורם

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

לא יודע.

לא נשמע לי הגיוני.

אני אספר לשר האוצר (הקודם), לשר הבטחון (הנוכחי), למנכ"ל ודירקטוריון נתיבי ישראל.

עזוב נשמע או לא נשמע, הבאת טענה, הפרכתי אותה, עשיתי ממנה קציצות, עכשיו תורך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

1. מדובר על אירוע מכונן, קצת לא ברור לי איך אפשר לכמת את ההשפעה שלו. לעומת מה בדיוק? שהערבים נעלמים לגמרי? שפתאום הם מחליטים שמעכשיו הם מבסוטים?

יש דרך לעשות את זה, דרך משפטית כלכלית הכוונה, שהתקבלה גם מבחינה חוקית וגם מבחינת פסקי דין, גם בישראל וגם בארה"ב.

יש ארגון בשם "שורת הדין" שהשתמש בדרך הזו ממש, על מנת לתבוע את הרש"פ על פיגועי הטרור שהם גרמו להם.

והסיבה היחידה שהרש"פ קיימת - זה הסכם אוסלו.

הבסיס המשפטי-כלכלי הזה שימש ומשמש כנגד משטרים אחרים שנותנים חסות לטרור בין היתר.

לפני 7 דקות, David32 כתב:

2. אם אנחנו מסכימים שיש לאירוע כזה השלכות נרחבות, איך אתה בוחר מה לספור ומה לא?

מה ז"א? אתה טוען שישנו איזה רווח נסתר שמתקזז עם העלות?

לפני 7 דקות, David32 כתב:

הנה בדוגמא שבחרת לגבי תקציב היחידה להתיישבות. האם אתה בטוח שאלה ההוצאות הנוספות היחידות? איך אתה מחליט את זה? אין השפעה נוספת להתנחלויות?

אולי יש, אבל הדוגמא היא לא בחירה שלי, אלא של פינדר, אני רק הצבעתי לסעיף התקציבי הרלוונטי המקביל לבחירה שלו.

לפני 8 דקות, David32 כתב:

נגיד ובגלל ההתנחלויות כמה פלסטינאים מתעצבנים ומתכננים פיגוע, וצה''ל מסכל אותו. זה נכנס בספירת תקציב שלך או לא? לפי מה החלטת את זה? 

כן, בוא נחסוך את התיאוריות של תירוצי הטרור.

אגב צה"ל לא מקבל תקציב לפי פעולות שמסוכלות...

אפשר לטעון שני דברים אחרים:

1. ריבוי פעולות כאלה יתבטא בהעברות תקציביות (כלומר תוספת על התקציב, ולכן לא יופיע בסעיף) - יש לזה Papertrail, אז אפשר לספור את זה.

2. ריבוי פעולות כאלה יתבטא בתקציב שנתי הבא גדול יותר, ולכן לקחתי תקציב עדכני, 2021, כלומר כל הדברים האלה לכאורה כבר באו לידי ביטוי בו.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

גם זה לא נשמע לי הגיוני

ברור, כי 44 שנה זה 20 שנה, וזה כן נשמע לך הגיוני 🤣

@יבגניפ נראה לי שככה נראה דיסוננס קוגנטיבי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז למה אתה קורא כתבות?

יש דיווחים אובייקטבים. יש סיכומים שלפעמים הם הגיונים. יש טורי דיעה של פרשנים או פובליציסטים שאני אוהב, שאני לא מצפה מהם לאובייקטיביות.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נו, אז מה הבעיה שלכם להפריך, הנה פינדר הביא טענה, לכאורה מגובה בנתונים, הפרכתי אותם.

צודק, זה די מוזר שאני לא יודע לשלוף כמה עלו למשק מאבטחים פרטיים או מה הייתה הפגיעה בענף התיירות. זה קומון סנס די טריוויאלי.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא השקעה, לא צריך למדוד את זה ביחס לאלטרנטיבה, אלא ביחס למצב קודם ההחלטה.

לא כל דבר אתה יכול להשוות ל-1977 ולהגיד "אה הנה". מודה שאני לא יודע להוכיח איך מצב התיירות בישראל ב-2014 קשור לאוסלו או לא, למשל. 

לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תוסיף דוגמאות שנראות לך רלוונטיות, אני זורם

זה יתקע אותנו במקום הרגיל שבו תסביר לי שזה הכל בגלל אסמאל, ולכן זה יהיה בזבוז זמן.

פורסם

מבחינתי עד שלא תתחילו להוכיח/להפיך ריגורוזית, אני לא מאמין לכלום. "יהי אפסילון גדול מאפס" או "נניח בשלילה ש.." ואפילו "נראה דוגמא נגדית..."

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

יש דיווחים אובייקטבים. יש סיכומים שלפעמים הם הגיונים. יש טורי דיעה של פרשנים או פובליציסטים שאני אוהב, שאני לא מצפה מהם לאובייקטיביות.

הכתבה הזו נעה בין דיווח אובייקטיבי לבין סיכום הגיוני...

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

צודק, זה די מוזר שאני לא יודע לשלוף כמה עלו למשק מאבטחים פרטיים או מה הייתה הפגיעה בענף התיירות. זה קומון סנס די טריוויאלי.

היי אני לא ידעתי לשלוף כמה עלה הגנה על ההתיישבות ויישובי קו עימות.

אבל אפשר להתרכז בדברים היותר נגישים, כמו שאני עשיתי עם פינדר.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

לא כל דבר אתה יכול להשוות ל-1977 ולהגיד "אה הנה". מודה שאני לא יודע להוכיח איך מצב התיירות בישראל ב-2014 קשור לאוסלו או לא, למשל. 

1977 למה? 1992-1993 אם כבר...

חלק מהפרמטרים (רב שנתיים) הם מדדו לטווח שנים, אז מדדו קדימה מאוסלו ואחורה מאוסלו.

אבל גם אז, 2014 היא סוף התקופה, ולכן צריכים להשוות אותה ל-1993.

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

זה יתקע אותנו במקום הרגיל שבו תסביר לי שזה הכל בגלל אסמאל, ולכן זה יהיה בזבוז זמן.

אמרתי שאני זורם.

אני אגיד את זה יותר ברור - אין ספק שנתתי רק על קצה המזלג, ויש עוד מלא דוגמאות ופרמטרים שלא חשבתי עליהם ברגע הזה.

ולכן כל עוד הדוגמאות יהיו הגיוניות, אין שום סיבה שאני אסביר לך שזה בגלל אסמאל

לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

מבחינתי עד שלא תתחילו להוכיח/להפיך ריגורוזית, אני לא מאמין לכלום. "יהי אפסילון גדול מאפס" או "נניח בשלילה ש.." ואפילו "נראה דוגמא נגדית..."

נניח בשלילה שתקציב סלילת כבישים ב-20 שנה להתנחלויות הוא 250 מיליארד שקל, יהי Xi תקציב חברת "נתיבי ישראל" לשנת i עבור השנים 2001-2020, נתון ש-X2020=Max(x) = 5.6 [מיליארד שקל] וכו'...

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

נניח בשלילה שתקציב סלילת כבישים ב-20 שנה להתנחלויות הוא 250 מיליארד שקל, יהי Xi תקציב חברת "נתיבי ישראל" לשנת i עבור השנים 2001-2020, נתון ש-X2020=Max(x) = 5.6 [מיליארד שקל] וכו'...

אפשר את זה בלאטך (LaTex)?

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

אפשר את זה בלאטך (LaTex)?

התחלתי לשחק בזה לאחרונה.

זה פשוט נראה טוב בעין ואני לא יודע אם זה באמת או סתם פסיכולוגי.

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חלק מהפרמטרים (רב שנתיים) הם מדדו לטווח שנים, אז מדדו קדימה מאוסלו ואחורה מאוסלו

מזל שאוסלו היה המשתנה היחיד בתקופה הזאת.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...