Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 21.4.2022 בשעה 07:23, farkash7 כתב:

מה יהיה קו אדום מבחינתי? כל אירוע פחעי שיכוון לפה.

זה נכון גם לעזה אגב, מבחינתי אפשר להגיב בירי ארטילרי על עזה בעקבות כל שיגור מעזה

 

אתה יודע שזה לא ריאלי. נכון?

את מה תטווח בירי ארטילרי?

בתאריך 21.4.2022 בשעה 01:15, RK כתב:

אתה חוזר על מנטרות ומתעלם ממה שאני כתבתי. אוסלו וההתנתקות בוצעו באופן שאינו הולם בדיוק בגלל היעדר תגובה הולמת להפרות לאחר המעשה. זה האלמנט החסר במשוואה ולזה בדיוק לא היה אומץ לאף ממשלה עד עתה. מחכה לראשונה שיהיה לה.

 

 איזה תגובה הולמת אתה הייתי מציע למשל?

לכבוש אתה לא רוצה/יכול.

להפציץ בלי חשבון גם לא.

מה נשאר לך? מה שעושים היום ולא ממש עובד....

 

כנראה שתקבל טילים על ת"א כמו שחוטפים בשדרות. 

  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7472

  • פינדר

    6177

  • יבגניפ

    5965

  • Night Driver

    5073

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

 איזה תגובה הולמת אתה הייתי מציע למשל?

לכבוש אתה לא רוצה/יכול.

להפציץ בלי חשבון גם לא.

מה נשאר לך? מה שעושים היום ולא ממש עובד....

 

כנראה שתקבל טילים על ת"א כמו שחוטפים בשדרות. 

 

להפציץ אני לא יכול עכשיו, ואוכל לאחר מכן. זה בדיוק ההבדל במידת האחריות אשר תהיה עליהם. כיום אנחנו תוקפים יישות שאנחנו מספקים לה תשתיות ופחות או יותר אחראים על שלומה, בסוג של ייצור כלאיים משפטי/לאומי. ברגע שזאת תהיה יחידה מדינית עצמאית, גם הדרישות ממנה והסנקציות כלפיה יהיו בהתאם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

את מי תפציץ סתם בניינים ביריחו? מה שעושים לרוסיה יעשו לנו בדיוק.

 

תראה איזה בלאגן עושים להם על הפצצת תשתיות אזרחיות שזה מאסט במלחמה כוללת.

 

אל תשלה את עצמך שיוותרו לנו אם נפציץ להם תחנת כח. 

פורסם

אתה מודע לסדרת הכתבות על הבזבוז של "המלך" החדש.

 

25 אלף!!!!! שקל בחודש הוצאות מזון אך ורק למשפחה הגרעינית.

מעניין מה אוכלים שם.

פורסם (נערך)

1- מאיפה הנתון הזה? אני לא מצליח למצוא גם אחרי חיפוש בגוגל. 

2- אני לא ממש מבין על מה אתה מתרעם, הסכומים האלו רחוקים מלהיות בזבזנות. 

לשם השוואה, עוד לפני שנכנסים לסיפורים כמו פרשת הגלידות ומה לא, הוצאות המזון לא כולל אירוח רשמי ב 2019 היו מעל 363 אלף ש"ח. 

 

-אולי כדאי שאזכיר גם הוצאות נקיון של 70 אלף ש" ח בחודש בתקופת ביבס. 

בינתיים בכתבות שאני מוצא שמנסות לצייר את בנט כבזבזן, מדברים על סך הוצאות, כולל נקיון/חשבונות/ניהול משפחה וכו' וכו' של כ 50 אלף בחודש. 

 

יותר מדי? אולי, אבל עד לא מזמן עבור ראש הממשלה הקודם המספר הזה היה 131 אלף בחודש, אז לא יודע, אני די רואה בזה שיפור. 

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

אתה מודע לסדרת הכתבות על הבזבוז של "המלך" החדש.

 

25 אלף!!!!! שקל בחודש הוצאות מזון אך ורק למשפחה הגרעינית.

מעניין מה אוכלים שם.

כל עוד הוא פותר בעיות משמעותיות כמו: הספינות שתקועות מחוץ לישראל וממתינות לפרוק סחורה, מוריד מכסים, משפר את המצב בכל התחומים שהוזנחו. חוסר משילות בדרום ובצפון, יקח לנו עוד הרבה שנים לראות בכלל את השינוי שהוא עושה לצערי.

עוד יותר מבאס שהם לא עשו עד כה, ליגליזציה כי מבחינה מדינית ובטחונית זה ירסק את ארגוני הטרור שרוצים להרוס אותנו.

 

אין לי בעיה ואף רצוי שהוא יחיה נורמלי. אז כן יש הוצ' גבוהות לראש ממשלה אבל גם ככה זה היה עם ביבי ומשפחתו.

 

  • אהבתי 1
  • מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

אני הייתי מציע לשפר מאוד את רמת החיים ברשות הפלסטינאית פה אצלינו בסיוע כספי מהעולם ככה שאנשים בעזה יקנאו בקרובים שלהם בצד הזה וככה להראות לעולם שזה לא אנחנו שהורסים לתושבי עזה את החיים אלא אלו הם ארגוני הטרור בסיוע איראן, כי הינה אחיהם הפלסטינים בצד הזה חיים חיים טובים וכל ההבדל ביניהם שהם כאן בלי ארגוני טרור והם שם בעזה סובלים ביגלל גרורות של איראן.

 

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

[אולי צריך להעביר את זה לדיון הפוליטי]

אולי ככה זה שהפוליטיקאים באו לעבוד והם יודעים שהעתיד הפוליטי שלהם תלוי על ההישגים שלהם ולא חיים בתחושת ביטחון שמובטח להם קביעות עם שלטון של 12 שנה בלי שהם צריכים להזיז אצבע אלא רק להחליף כיסאות מידי פעם עם החברים שלהם וליצעוק ימין/שמאל כל היום?

אני מקווה שעם החוסר יציבות שיש כרגע- במקום שהממשלה תיתפרק- היא תפשיל שרוולים ותאיץ עוד יותר בעבודה להגברת ההספק בשביל שיהיו להם עוד קבלות ביום הבוחר וככה כולנו נרוויח מהלחץ הפוליטי שבו הם נימצאים :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 50 דקות, hwgeek כתב:

[אולי צריך להעביר את זה לדיון הפוליטי]

אולי ככה זה שהפוליטיקאים באו לעבוד והם יודעים שהעתיד הפוליטי שלהם תלוי על ההישגים שלהם ולא חיים בתחושת ביטחון שמובטח להם קביעות עם שלטון של 12 שנה בלי שהם צריכים להזיז אצבע אלא רק להחליף כיסאות מידי פעם עם החברים שלהם וליצעוק ימין/שמאל כל היום?

אני מקווה שעם החוסר יציבות שיש כרגע- במקום שהממשלה תיתפרק- היא תפשיל שרוולים ותאיץ עוד יותר בעבודה להגברת ההספק בשביל שיהיו להם עוד קבלות ביום הבוחר וככה כולנו נרוויח מהלחץ הפוליטי שבו הם נימצאים :-).

 

הבעיה היא שאתה מניח שעשייה מרובה עדיפה על עשייה מועטה. אני בכלל לא בטוח שזה נכון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:24, farkash7 כתב:

עד השקיצוניים המשיחיים שאתה מעריץ התחילו לתת את הטון היהודים לא היוו שום איום על הרומאים.
בחייך הורדוס הרחיב ושיפץ את בית המקדש.
הם שילמו מיסים לא מעטים לשליט פה וחיו. לעיתים היה שליט יותר סבבה (הורדוס) ולעיתים פחות.
אף אחד לא חשב להגלות אותם.

תקרא קצת על מרד בר כוכבא ותוצאותיו אולי... אסכם, מאות אלפים מתו או הוגלו, היישוב היהודי הוחרב כולל בית המקדש ושמה של ממלכת יהודה שונה ל"סוריה פלשתינה"...

העיקר שהכריזו על בר כוכבא שהוא המשיח.

 

אההה, אז בגלל זה מרד בר כוכבא היה השלישי נכון? 🤣

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:24, farkash7 כתב:

נו מה חדש? גם היום זה קורה ואתה עוד שולט פה,  אבל רגע שאני אבין, גלות ושואה זה יותר טוב?

 

אתה שואל אם עדיף לכרות את יד ימין או יד שמאל - שניהם גרועים.

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:24, farkash7 כתב:

זה המון זמן כדי להתכונן למלחמה המון.

 

לצרפת בין מלחמות העולם היו עשורים להתכונן, והם התכוננו היטב, אז מה?

אבל זה בכלל לא הנקודה - חודשים במונחים היסטוריים זה כלום ושום דבר, אני מדבר האם לפני 20 ו-30 שנה מישהו חשב שיבוא יום ורוסיה תפלוש לאוקראינה, והתשובה היא לא, אם היית אומר דבר כזה לפני 30 שנה היו מאשפזים אותך כנראה.

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:24, farkash7 כתב:

מה זה משנה הסיבות? אמרת שהיה ברור שלא יחתמו הראתי לך שאתה מקשקש.

 

מצרים היחידה שחתמה, ירדן חתמה רק אחרי ועידת מדריד

אז מי המקשקש?

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:24, farkash7 כתב:

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד או לסתור.
אני אומר שצריך להתנתק מהם כדי שהם לא פתאום יחליטו שבא להם לחיות איתנו כדי לבצע את תוכנית השלבים שלהם.
אתה אומר שצריך להגלות אותם לירדן, אבל הם עדיין ירצו לבצע את תוכנית השלבים שלהם לא?
איך להגלות אותם לירדן זה יותר טוב? מה שתקבל זה שהם ישלטו על שטח עצום שגובל בעיראק-איראן.

בכל מקרה זה לא משנה, צריך להתנתק מהם. אתה עוטף את זה באיזה חלום יפה סבבה, תמשיך לחלום.
אני מעדיף לא לחלום ולתהנתק מהם כבר עכשיו. ירצו ללכת לירדן אחר כך ולהרוג את המלך שילכו, ירצו להישאר בכפרים שלהם שישארו. הם כבר לא בעיה שלי.

 

אני מנסה להגיד שכל עוד יש לך מחבלים עם ת.ז. כחולה, זה לא באמת משנה מה תעשה עם אלה שיש להם ת.ז. כתומה.

מילא זה - אתה בעד התנתקות טוטאלית מהם? הם לא נכנסים לישראל ויהי מה? לא לטיפולים רפואיים, לא לטיסות, לא ייבוא סחורות, הסחורות שלהם לא נכנסות דרך ישראל, אין כניסת ישראלים לשם ואין כניסת פלשתינים לכאן? התנתקות כלכלית מלאה?

 

אם יש לי חלום, אני אפעל להשיג אותו, לא אחלום בהקיץ ואחכה שהמשיח יביא את החלום על מגש של כסף.

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:24, farkash7 כתב:

מה שברור זה מה שיקרה פה דמוגרפית, ומכאן צריך מנהיג ערבי אחד עם טיפה מוח כדי למנף את זה.
לא רוצה לתת לתסריט הזה סיכוי.

 

לפני 30 שנה היה ברור דמוגרפית שב-2020 יש רוב ערבי, גם לפני 40 שנה זה היה ברור.

בינתיים הדבר היחיד שקורה זה שמזיזים את תאריך היעד כל פעם כמה שנים קדימה בתקווה שלא נשים לב.

 

אגב כשתמצא מנהיג ערבי עם טיפה מוח, זה לא יחזיק הרבה, ירצחו אותו ברחוב שלו מהר מאוד 😂

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 18:59, יבגניפ כתב:

ההאשמות שאתה זורק אל עבר רוב הפלסטינאים נעות מרצון למדינה נקייה מיהודים ועד להשמדת עם בסגנון היטלר. אתה מדבר על דלול אוכלוסיה, מלחמת לאום. אתה מצרף פה מפות של האזור שלנו כדי להמחיש כמה שטח יהיה למי שתגרש. אתה אפילו לא משאיר מקום לאותה הגרנולריות הפוליטית לערבים שאתה משאיר ליהודים. בגדול, סלח לי, אתה בעד להשאיר פה את אחמד המתכנת אם הוא יצביע לבן גביר. ואם לא אז הוא או מחבל או תומך במחבלים. ואתה לא משאיר מקום לספק שאולי יש משהו בבחירות שלך שדוחף את אחמד להקצין. אבל ההקצנה שלך היא באשמת הצד השני.

 

עזוב נו. 

 

א. ההאשמה שרוב הפלסטינאים רוצים מדינה נקייה מיהודים היא מבוססת לגמרי, זה לא איזה רוב מקרי, זה רוב מוצק מאוד ומבוסס מאוד.

 

ב. רוב הפלסטינאים גם בעד לרצוח ביהודים, בשיטות יותר או פחות "סטריליות". אם כי זה רוב נמוך יותר מאלה שפשוט רוצים מדינה נקייה מיהודים.

 

ג. מה שאני מציע זה לא דילול אוכלוסיה, אתה מעלה משהו בשמי כשהוא מנותק מהמציאות. בהצלחה לך אבל זה לא אומר שזו ההצעה שלי.

 

ד. כמובן שלערבי לא יהיו פה זכויות לאום וליהודי כן, וזה כמובן משליך ישירות על ארגונים ערביים שיורשו להתקיים כאן (וכאלה שלא) - שמפלגות פוליטיות הן מקרה ספציפי של ארגונים כאלה.

הציונות קראה לזה "בית לאומי לעם היהודי", אהרון ברק קרא לזה "דמוקרטיה מתגוננת", אין שום סיבה שאני אאפשר קיום לארגון (או אינדיבידואל) שיש במטרותיו להשמיד אותי (פיזית, פוליטית או אחרת).

משום מה כשאומרים את זה על ח"כ לשעבר מיכאל בן ארי ופוסלים אותו מהתמודדות - זה מתקבל על הדעת, כשאומרים את זה על ח"כים ערביים שהם הרבה יותר קיצוניים, הרבה יותר אלימים, והרבה יותר מנוגדים לרעיונות הדמוקרטיה והבית הלאומי היהודי, אסור לפסול אותם.

אז מה המסקנה? שהיום אין אותה גרנולריות פוליטית לערבים וליהודים - לרעת היהודים. משום מה המצב הזה לא מטריג/ד אותך.

 

ה. מצידי שאחמד המתכנת יצביע למר"צ, לעבודה, אפילו למנסור עבאס (בלי רע"מ). מי שמחבל הוא מי שמחבל, ומי שתומך במחבלים הוא מי שתומך במחבלים (לצערנו תמיכה במחבלים הגיעה בעבר מכל המפלגות הערביות).

 

ו. לא מעניין אותי באשמת מי הקצנה, לי יש מטרת על - בית לאומי לעם היהודי, שיהיה בטוח לעם היהודי, לא יאפשר אפליה כנגד יהודים, ויאפשר הגדרה עצמית לאנשי העם היהודי.

מי שרוצה להיות חלק מזה - צריך להסכים לקווי היסוד הללו, ולא לפעול נגדם. זה הג"ג הנדרש למדינה.

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 20:14, RK כתב:

לפרק אותם? מי יפקח על הפירוק? על התנאים לקיום האמירויות שאתה מציע? מי ימנע מהם להתאחד? אנחנו צריכים להפסיק לחשוב עליהם, להתחיל לחשוב על עצמנו, להסיר מעתמהו אחריות על מצבם (מבחינת דין בינלאומי) ולהיכנס בהם ברצינות על כל הפרת ריבונות לאחר מכן.

 

אני רק שאלה, לא ניסינו את זה פעם או פעמיים?

כמה טוב זה עבד לנו?

כמה נכנסנו בהם ברצינות על כל הפרת ריבונות לאחר מכן?

כמה היה קשה להיכנס לתוך ג'נין ורמאללה אחרי שהתחלנו לחשוב על עצמנו?

איפה שדות התותים שהבטיחו לנו שיגדלו בעזה אחרי שנצא?

משום מה רקטות שעפות מעזה לא מזכירות לי תותים, והן גם לא גדלות על שיח...

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 21:09, David32 כתב:

תלוי בטייםפריים שמסתכלים בו.

בכמה שנים האחרונות? כע די ברור, גם ההסכמים. עשור+ אחורה? לא ברור בכלל.

 

בדיוק הנקודה שלי, לכן אני אומר שהיומרה להגיד מה יהיה עוד 20 ו-30 שנה היא יומרנית (לא לומר יותר מזה, נישאר עם יומרנית).

 

בתאריך 20.4.2022 בשעה 23:52, farkash7 כתב:

נניח שיש לך אפשרות וחמאס נעלם. אתה רוצה לחזור לשלוט על עזה כדי לדאוג שלא יקום חמאס חדש? ברור שלא.

אם ככה מה אכפת לך מהפלסטינאים או מהעבודה שלהם או מהמנהיגים שלהם.

הם לא מעניינים.

 

נניח וחמאס נעלם, יש לך עדיין את אש"ף, גא"פ, ג"א, דעא"ש ועוד ארגונים קטנים יותר.

לא הרווחת שום דבר מהיעלמות חמאס, אלא אם אתה מנקה את כל ארגוני הטרור מפה.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

מדינת טרור זה בערך מה שכבר יש שם. אז מה זה משנה בעצם? 
מי שבאמת רוצה לחיות ולעבוד בלי לשלוח את הילדים שלו להיות שהידים או שיברח משם או שיתקומם.

 

ולכן הרעיון המוצלח הוא לנסות את מה שכבר ניסינו וכשל?

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

לא מבין ושואל שוב, איזה מחיר התל אביבים חייבים שתושבי ראשל"צ או בת ים כבר שילמו?

 

מחבל מסתובב עם נשק ומרסס בר תל אביבי.

אי אפשר להכחיש שההתנהגות של הממשלה הייתה שונה לפני ואחרי הפיגוע הזה.

הממשלה שמורכבת מלא מעט תל אביבים (כולל מנהיגים של ארבע מפלגות בקואליציה).

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

כל היופי שהם לא צריכים לעבוד קשה ולהמציא בזכותו ושכמותו.

 

כאילו מאז שבן גביר נולד, הם לא משקרים? אתה חי בפלנטה הזו?

לשקרים שלהם יש כבר כינוי, Pallywood

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

בגדול כן, אני חושב שאם תהיה פחות הסתה בשני הצדדים, יהיה פחות טרור. אחרי הכל בנגביר בשבילם זה כמו יוסף אלבאז בשבילנו.

 

אתה זוכר שבן גביר נולד מתישהו כן - הייתה פחות הסתה לפני כן? פחות טרור?

חרטא בפיתה, אתה מאמין לתירוצים שלהם, תכף הם יספרו לך שהכלב אכל להם את המחברת ואתה תשאל מה סוג הכלב ותציע להכניס את היד שלך עד לקיבה שלו כדי להוציא אותה 😂

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

עכשיו יש סקאלות פתאום? חשבתי שכל דבר אחר חוץ מלדפוק ראש בקיר בכל הכח זה להוריד את הראש ולעשות קולות של שטיח. 

 

לכל אחד סקאלה משלו, הסקאלה שלי נגמרה, ולכן כל מה שאתה עושה זה להוריד את הראש ולעשות קולות של שטיח.

הסקאלה שלך עוד לא, ולכן אתה חושב שאתה איכשהו "מנהל" את הסכסוך הזה ושומר אותו על אש קטנה, עד שגם הסקאלה שלך תיגמר, והיא תיגמר.

אני הבנתי מזמן שהכל זה תירוצים - למה כרגע, הטרור הנוכחי הוא מוצדק או שהיהודים גרמו לו.

וכשעבר התירוץ הזה אז נשלף התירוץ הבא, ולכן הסקאלה שלי היא בין לא לקבל שום טרור ערבי, משום "סיבה" או "תירוץ", או לקבל אותו. אתה מקבל אותו, כי בן גביר, כי הר הבית, כי הסלט לא היה טעים והבשר היה שרוף. התירוצים לא נגמרים, רק הסבלנות שלך אליהם, מתישהו.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

בזה חידשת לי. באמת דבר בזוי וצריך לעצור את זה.

 

אז הממשלה הנוכחית טובה יותר מהקודמת או לא?

לפחות בהקשר הזה של קיזוז משכורות מחבלים.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

נתאר את זה בצורה יותר ברורה שתבין, הוא שתה 2 ליטר צבע מאכל כחול לפני, וחירבן על הכיפה בצורת מגן דוד.

 

 

מסתבר שגם זה בעיניך זהה.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

איך לחרבן עליהם = לתקוע אצבע בעין עוזר לנו במשהו נגד טרור, או איך זה ריבונות, רק אתה יודע. 

 

תסתכל שוב על הסרטון, מה זה ריבונות אם לא לצעוק "הר הבית בידינו"?

זו הצעקה שהציגה ריבונות על הר הבית, לא שום דבר אחר, בטח לא מסירת המפתחות לוואקף רגע לאחר מכן.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

יהודי שעולה להתפלל בהר הבית זו לא פרובוקציה וזה קורה כל יום. לעלות לשם ולהתראיין ולצעוק בתקשורת שאתה בעל הבית, זה כן. 

 

אז אני אגלה לך סוד - גם יהודי שעולה להתפלל בהר הבית - בעיניי הטרוריסטים זה פרובוקציה (גם אם זה קורה כל יום).

קח, מפי חבר במפלגה שהיא בקואליציה (והוא לא מדבר רק על הר הבית אלא גם על הכותל, הוא יאפשר לך להיכנס לשם עם ת.ז.).

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

לזרוק משפחה של מחבל לסוריה זו ענישה מרתיעה ו(אני מקווה) אפקטיבית נגד מעשי טרור. ללכת להר הבית ולצעוק בתקשורת שאתה בעל הבית זה לא.

 

חביבי, אם אתה לא מצליח להצדיק הליכה (לא משנה של מי) להר הבית, איך תצדיק מעשה?

אתה סתם מנסה להאכיל לוקשים (אולי גם את עצמך) שאיכשהו אפשר להצדיק מעשה קיצוני הרבה יותר, אבל לא אחד קיצוני הרבה פחות.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

חוץ מזה, איזו מדינה מערבית הלכה ראש בקיר עם ארגון טרור דתי וכתוצאה מכך הוא הובס?

 

מדינות מערביות? כלום ושום דבר, שקועים בניסיונות לנהל את את ארגוני הטרור, או שמבריחים אותם להרים, מכים אותם, ואז בורחים עם הזנב בין הרגליים (אפגניסטן מישהו?). וזה לא מפתיע, כי התפיסה השלטת כבר עשורים במערב היא כמו שלך. כולל הנחת היסוד שאם יש טרור דתי אז הוא יישאר.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

הם אומרים עלינו אותו הדבר, תעלו לאוניות ותחזרו לארצות המוצא שלכם.

 

ולכן אם הם רוצים מלחמת לאומים - אז מלחמת לאומים עד הסוף, המפסיד צועד במדבר בשיירות גמלים (קרוואנים קוראים לזה) או עולה לאוניות.

אני לא מהאו"ם, אני בעד בית לאומי לעם היהודי, אני ציוני, ולכן שתי התנועות הלאומיות לא שוות ערך בעיניי, וזה מבלי להיכנס בכלל לעובדה שהתנועה הלאומית הפלסטינית היא בכלל תגובה לתנועה הציונית ואילולא הציונות היא לא הייתה נולדה.

בעיניך שתי התנועות הלאומיות שוות ערך? יש להן משקל שווה?

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:53, SlowRide כתב:

שוב, זה הכל תלוי מה אתה מגדיר "יהודי". לא הייתי רוצה להיות יהודי נרדף בברית המועצות שמבקש לעלות לישראל ואומרים לו שאחרי בירור יהדות מעמיק  שהוא לא מספיק יהודי.

 

כאמור, אפשר להמשיך להתפלפל בנושא, אבל אין לי אינפורמציה על תפיסת הרב כהנא מיהו יהודי מברית המועצות - למעט מי שהיה אסיר ציון ולא רק שהוא ראה בו יהודי אלא פעל לשחרורו.

מה שבטוח הוא שמבחינת האינפורמציה הקיימת אין סיבה להניח שבן גביר רואה ביבגני גוי.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 01:15, RK כתב:

אתה חוזר על מנטרות ומתעלם ממה שאני כתבתי. אוסלו וההתנתקות בוצעו באופן שאינו הולם בדיוק בגלל היעדר תגובה הולמת להפרות לאחר המעשה. זה האלמנט החסר במשוואה ולזה בדיוק לא היה אומץ לאף ממשלה עד עתה. מחכה לראשונה שיהיה לה.

 

מאיפה מביאים את האומץ הזה?

הרי רגע לפני (ורגע אחרי) שיצאנו מעזה הם כבר ירו עלינו. בדיוק כמו שעשו באפגניסטן, כי הם מפרשים פעולה כזו כנצחון שלהם, והם מבינים יופי שרגע לפני, ורגע אחרי שאתה מבצע את הפעולה החד צדדית שלך - אתה ממש לא רוצה להיכנס ללחימה שתשבש לך את הפעולה החד צדדית שלך.

ולכן אתה מוכן לספוג, ולספוג ולספוג.

כי אם אתה לא היית מוכן לספוג, אז לא היית יוצא, כי אתה מבין איך זה מצטייר בצד השני.

מי שצועק "אני חזק אני חזק אני חזק" אבל לא עושה כלום, חוטף מכות. גם אם הוא אומר שהוא חזק.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 07:23, farkash7 כתב:

הבעיה שלכם היא מה שאתם תופסים ככניעה. מבחינתכם ההתנתקות הייתה כניעה, לא זה שנתתם להם להתעצם ולירות טילים.

כלומר אתם רוצים לחזור למצב שאתם שולטים על עזה?

 

הא בהא תליא, אם אתה לא שולט צבאית על שטח שיש בו פלשתינים, אז אתה מאפשר להם להתעצם.

זה היה נכון בעזה וביו"ש אחרי הסכם אוסלו, ביו"ש זה הצריך מבצע חומת מגן ופעילות שוטפת יומיומית כדי שלא יתעצמו.

בעזה אחרי ההתנתקות אי אפשר לבצע פעילות שוטפת, ולכן אנחנו נגררים למבצעים כל פעם מחדש.

איך אתה גם יוצא מעזה, גם נשאר מחוץ לעזה, גם לא שולט על השטח, וגם לא מאפשר להם להתעצם? כל המערכת הצבאית מחכה לרעיונות שלך.

כי במערכת הצבאית יש תמימות דעים מאז חומת מגן - שבשביל למנוע התעצמות חייבים שליטה בשטח, כולל מבצעי מעצרים כל לילה.

 

אני אגלה לך - יש דרך לעשות את זה, אבל מי שזו דרך החשיבה שלו:  

בתאריך 20.4.2022 בשעה 17:08, farkash7 כתב:

ואז תילך ותסביר לנשיאת ארצות הברית אוקסיו קורטז למה לא ותחטוף סנקציות לפנים.

לא יהיה מוכן לדרך הזו בחיים.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 07:23, farkash7 כתב:

ההבדל בין התנתקות מהם באיוש למצב עכשיו הוא לא עצום. ההבדל העיקרי הוא מעצם ההכרזה וסימון גבול. מספחים מה שניתן ומשאירים אותם עפ השאר.

 

ושליטה מעשית צבאית בשטח. שזה הופך את ההבדל לעצום.

עובדה, זה בדיוק ההבדל בין המצב הקיים למצב טרום חומת מגן.

אז אתה אומר - נכון שזה נכשל 3 פעמים (פעמיים בעזה ופעם ביו"ש) - אבל הפעם זה יעבוד.

אולי גם הקומוניזם הפעם יעבוד.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 07:23, farkash7 כתב:

מה יהיה קו אדום מבחינתי? כל אירוע פחעי שיכוון לפה.

זה נכון גם לעזה אגב, מבחינתי אפשר להגיב בירי ארטילרי על עזה בעקבות כל שיגור מעזה.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 08:05, RK כתב:

איפה אני מסמן קו אדום? בכל הפרה קלה באשר היא. יצא פח"ע? תגובה מאסיבית. לא הפצצת שטחים ריקים, הפצצת מפקדות בפועל. שיגור? כנ"ל. ירי? כנ"ל. כל הפרה, תגובה. וכמו שפרקש כתב, זה תקף גם לעזה. כל פיפס, תציב ממול סוללה ורק תקפיד להסיע לה תחמושת. רק כך.

 

ואיך זה יעבוד לכם? ירי ארטילרי לבית החולים שיפא?

חלומות באספמיא.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 10:40, יבגניפ כתב:

הסיבה היחידה להקמת ישובים ביו"ש ובעזה אי פעם היא דתית. וזה מתועד עוד מימי שמעון פרס שנזכרתם בו כאן לאחרונה.

 

היישוב היהודי בחברון, שכם ועזה, יותר עתיק משמעון פרס.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 10:53, Pika007 כתב:

1- צפון קוריאה יורה למוות במי שמנסה לברוח לדרום, אז איך בדיוק? אלו שכן בורחים מתקבלים בדרום קוריאה באהדה, אבל ממש לא מדובר בכמויות או אפילו מספרים משמעותיים....

 

יש איזור תעשיה שלם במימון של דרום קוריאה, שמעסיק פועלים מצפון קוריאה.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 13:30, borsood כתב:

למי שמתפלא, מדריך הפוליטיקה לפי @m3x7r3m3 (גזור ושמור)

 

מכיוון שצפיתי כבר דבר כזה, פירטתי למעלה, הייתי אפילו קצת שמאלה ממר"צ אז.

חוץ מזה - זה שביבי הוא לא ימין, לא אומר שהוא שמאל. הוא ביבי, הוא יעשה מה שטוב לביבי. אני אפילו לא בטוח שיש לו אידיאולוגיה מסודרת בעשורים האחרונים.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 14:05, borsood כתב:

בדיוק מה שקרה: רבו יוחנן בן זכאי לא רק שעה קולות של שטיח, אלא אפילו ליקק לקיסר (לעתיד).

התמורה שהוא קיבל היא יבנה שהיא היסוד ליהדות כפי שאתה מכיר אותה - איפה הצדוקים?

 

כאמור, מרד בר כוכבא היה השלישי במספר, ורבן יוחנן בן זכאי כבר לא היה בחיים ככה"נ בזמן מרד בר כוכבא...

אז אל תהפוך את הסדר הכרונולוגי לדברים.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 14:05, borsood כתב:

איפה הכותים?

איפה השומרונים? אל תספר לי על כמה המאות ששרדו בשכם ובחולון. בזמן החורבן מספרם היה בערך שווה למספר היהודים.

 

הצטרפו לרומאים ככל הנראה. גם יהודים היו כאלה.

 

בתאריך 21.4.2022 בשעה 15:44, farkash7 כתב:

עזוב הבחור לא מבין שהמעשיות שסיפרו לנו כילדים כדי להסביר לנו למה חנוכה זה מגניב ואיזה גיבורים היו המכבים הן בעצם האסון שהביאו עלינו כל מני גבר גבר סטייל החברה שהוא מעריץ עכשיו שכמעט מחקו אותנו כעם.
במקום זה היו מחכים שהתחלף הקיסר (או כפי שכינה זאת M3 "עושים קולות של שטיח"), אירוע שהתרחש פה כמו החלפת גרביים, והיו נשארים פה בחבל ארץ שנקרא ממלכת יהודה עם ישוב יהודי שכולל ערים, מאות אלפי אנשים וכמובן בית מקדש בנוי.

 

אממממ, חורבן בית המקדש השני - שנת 70, תחילת מרד בר כוכבא 132 לספירה.

אתה מבין את הבעייתיות כאן?

 

לפני 3 שעות, hwgeek כתב:

אני הייתי מציע לשפר מאוד את רמת החיים ברשות הפלסטינאית פה אצלינו בסיוע כספי מהעולם ככה שאנשים בעזה יקנאו בקרובים שלהם בצד הזה וככה להראות לעולם שזה לא אנחנו שהורסים לתושבי עזה את החיים אלא אלו הם ארגוני הטרור בסיוע איראן, כי הינה אחיהם הפלסטינים בצד הזה חיים חיים טובים וכל ההבדל ביניהם שהם כאן בלי ארגוני טרור והם שם בעזה סובלים ביגלל גרורות של איראן.

 

זה בדיוק מה שעשו פה אחרי הסכמי אוסלו, אתה יודע לאן הסיוע הכספי מהעולם הלך? לחשבונות הבנק של ערפאת ואשתו, אבו מאזן ומשפחתו, סאיב עריקאת ומשפחתו וכו'.

חלק קטן מהכסף הזה הלך לקארין A והברחות נשק נוספות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל כך התרכזת בג'וב ה-QA הנחמד שקיבלת פה, שכששאלת אותי אם לא ניסינו את זה פעם או פעמיים, אז לא, לא ניסינו את זה. א) כי מעולם לא הגיבו פה כראוי על הפרות ו-ב) כי מעולם לא קבענו גבול קשוח והמשכנו איתם בקשרים כאלה ואחרים לרוב. מה שאני מציע שונה בתכלית.

  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, RK כתב:

כל כך התרכזת בג'וב ה-QA הנחמד שקיבלת פה, שכששאלת אותי אם לא ניסינו את זה פעם או פעמיים, אז לא, לא ניסינו את זה. א) כי מעולם לא הגיבו פה כראוי על הפרות ו-ב) כי מעולם לא קבענו גבול קשוח והמשכנו איתם בקשרים כאלה ואחרים לרוב. מה שאני מציע שונה בתכלית.

 

שאלתי אותך במפורש, ירי ארטילרי על שיפא?

כמובן שלא הגבנו כראוי, לא רק אנחנו, אף פעם לא מגיבים "כראוי" בקונסטלציות כאלה (לא רק ישראל, הנה קיבלנו דוגמה לא מזמן איך ארה"ב לא הגיבה להשתלטות מחדש של טאליבן), ופירטתי גם למה:

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מאיפה מביאים את האומץ הזה?

הרי רגע לפני (ורגע אחרי) שיצאנו מעזה הם כבר ירו עלינו. בדיוק כמו שעשו באפגניסטן, כי הם מפרשים פעולה כזו כנצחון שלהם, והם מבינים יופי שרגע לפני, ורגע אחרי שאתה מבצע את הפעולה החד צדדית שלך - אתה ממש לא רוצה להיכנס ללחימה שתשבש לך את הפעולה החד צדדית שלך.

ולכן אתה מוכן לספוג, ולספוג ולספוג.

כי אם אתה לא היית מוכן לספוג, אז לא היית יוצא, כי אתה מבין איך זה מצטייר בצד השני.

מי שצועק "אני חזק אני חזק אני חזק" אבל לא עושה כלום, חוטף מכות. גם אם הוא אומר שהוא חזק.

 

אם אתה בקונסטלציה שאתה רוצה לצאת, אתה לא תתן לאיזה "טפטוף" או "פחי זבל מעופפים" לחרב לך את התוכנית. אתה תבלע את הרוק ותקווה שזה משהו נקודתי.

והצד השני בינתיים עושה את זה כדי לקבוע את גבולות הגזרה מעתה והלאה, כשאתה מחליט לעשות את השינוי הזה - אתה בעמדת נחיתות.

 

לגבי הקשרים - בהתנתקות קבענו גבול קשיח (אפילו כזה שמדינות אחרות מכירות בו), ולאחר עליית החמאס לשלטון גם ניתקנו את כל הקשרים שעוד נותרו.

 

אבל הבעיה היא יותר עמוקה - אתה בחשיבה מערבית, והם בחשיבה ערבית, וזה לא עובד.

עצם ההחלטה שלך לצאת ולתת להם לעשות מה שהם רוצים - זה בעיניהם ניצחון.

בנוסף לזה העובדה שאתה לא תרצה לבטל את התוכנית המרשימה שלך יום לפני הביצוע (כשהם יירו עליך כדי להראות שהציונים בורחים כי חמאס ירה עליהם), מכתיבה את הטון ליום למחרת, ולזה שאחריו, ככה שאתה לא תכנס חזרה רגע אחרי שיצאת, ולהפציץ מהאוויר את המקומות הכואבים באמת אתה לא תפציץ, אז אתה נשאר עם מצב שבו אתה צריך לבלוע את הרוק, ולקוות שזה ישתפר, אבל זה לא, כי הימים האלה קובעים את הטון להמשך.

 

מהרגע שהחלטת שאתה מתנתק, יוצא, בורח, עוזב, לא משנה איזה שם תתן לזה, ידך על התחתונה, מעשית אתה מתחנן לאויב שלך שייתן לך לעזוב בשקט ולהשלים את העזיבה.

אבל הוא, אויב כזה, יש לו אינטרסים אחרים.

 

לפני 34 דקות, פינדר כתב:

אולי צריך להוסיף הגבלה על אורך תגובה מקסימלי.

יש כבר מי שיעשה לזה QA יסודי.

 

אל תעצבן אותי אתה עם הרעיונות האלה שלך

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מילים. הרבה מילים.

 

שמע, זה באמת לא כיף לעסוק בפירוק של עוד מגילה באיחור של שבוע. ומימלא זה גם לא כזה מעניין, כי זה על כלום. חוץ מאולי זה

ציטוט


ג. מה שאני מציע זה לא דילול אוכלוסיה, אתה מעלה משהו בשמי כשהוא מנותק מהמציאות. בהצלחה לך אבל זה לא אומר שזו ההצעה שלי.

(...)

ג. לא אני ולא בן גביר דורשים מדינה נקייה מערבים, רק ממחבלים ומשפחות מחבלים (שתומכות בהן באופן אקטיבי).

זה שמדובר על כמות בלתי מבוטלת בחברה הפלשתינית, עד כדי כך שתוכנית כזו תגרום לאוכלוסיית הרשות להידלדל משמעותית - זה כבר עליהם בלבד.

 

נראה לי שחזרתי אחרוה מספיק כדי להבין. אתה לא מציע דילול אוכלוסיה, כי אתה נחמד ורוצה שלום. הם כופים את זה עליך כי הם לא אוהבים אותך. הבנתי נכון? לא הצלחתי גם להבין איך השתרבבה לך המילה "מדינה" פה. הרשות היא חלק מישראל עכשיו?

 

בקיצר, תודה לך על התמיכה האדירה בדמוקרטיה הישראלית והאישור לאחמד המתכנת להצביע גם למרצ. התרגשתי בשמו. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
×
×
  • תוכן חדש...