Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דורון עובד במוסך טויוטה.

עדיין לפני פניה למוסך אני הייתי מנסה לתדלק פעם/פעמיים עם מנוע כבוי וסוויץ' סגור ובודק תוצאות.

פורסם
דורון עובד במוסך טויוטה.

עדיין לפני פניה למוסך אני הייתי מנסה לתדלק פעם/פעמיים עם מנוע כבוי וסוויץ' סגור ובודק תוצאות.

אה.. סורי על הבורות... אני אורח פה..

המעניין הוא שרק מד הטווח השתבש, כל שאר הפונקציות מתפקדות ננהדר...

בכו"א אחזור עם תוצאות בעז"ה..

פורסם

ולמה פשוט לא לאפס את מחשב הדרך לאחר כל תדלוק? בדוק בספר הרכב כיצד. הימור שלי: לחיצה ארוכה על לחצן ה TRIP.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ולמה פשוט לא לאפס את מחשב הדרך לאחר כל תדלוק? בדוק בספר הרכב כיצד. הימור שלי: לחיצה ארוכה על לחצן ה TRIP.

איתמר.

מד הטווח אינו מתאפס. (רק שאר המיכלולים כמו זמן, צריכה ממוצעת ועוד..)

פורסם

אתה בטוח? בקורולה דור קודם ניתן היה לאפס את מד המרחק לאחר תדלוק, זה לא התבצע אוטומטית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בקורולה , בזמן התדלוק הסוויץ' חייב להיות מכובה.

אתה צריך לגשת למוסך ולאפס את המע' .

כל זאת, עקב התדלוקים הממושכים עם סוויץ' דלוק וכמובן

כאשר הרכב מונע.

למה מוסך? איפוס מחשב דרך מתבצע רק באמצעות הסורק תקלות?

פורסם
אתה בטוח? בקורולה דור קודם ניתן היה לאפס את מד המרחק לאחר תדלוק, זה לא התבצע אוטומטית.

איתמר.

הוא מתכוון לתצוגה שמראה כמה קילומטרים ניתן לעבור עד שמיכל הדלק יתרוקן. לא למד מרחק Trip.

זה לא משהוא שניתן לאפס יזום (אלא אם קיים איפוס כללי למחשב דרך, שגורם לו ללמוד את כל הערכים מחדש), זה נתון מחושב על בסיס כמות דלק במיכל וצריכת דלק ממוצעת.

אחרי תדלוק מיכל מלא המספר הזה אמור לעמוד נניח על 650 ק"מ.

ואחרי תדלוק חצי מיכל על 350.

מה יש לאפס כאן?

פורסם

הבנתי על מה הוא מדבר וביאריס שלי למשל וגם בקורולה דור קודם ניתן לאפס אותו באמצעות לחיצה ארוכה על לחצן ה TRIP. לאחר הצפצוף והרישום Reset OK הוא מחשב מחדש את הכמות במיכל וכמה קילומטרים נותרו עד התדלוק הבא.

איתמר.

פורסם
הוא מתכוון לתצוגה שמראה כמה קילומטרים ניתן לעבור עד שמיכל הדלק יתרוקן. לא למד מרחק Trip.

זה לא משהוא שניתן לאפס יזום (אלא אם קיים איפוס כללי למחשב דרך, שגורם לו ללמוד את כל הערכים מחדש), זה נתון מחושב על בסיס כמות דלק במיכל וצריכת דלק ממוצעת.

אחרי תדלוק מיכל מלא המספר הזה אמור לעמוד נניח על 650 ק"מ.

ואחרי תדלוק חצי מיכל על 350.

מה יש לאפס כאן?

ברור שיש מה לאפס כאן, כי אם צריכת הדלק הממוצעת מתאפסת, מחשב הדרך לא יכול לחשב טווח.

למעשה במחשב דרך אונבורד, רק תצרוכת עכשוית לא מתאפסת.

פורסם
הבנתי על מה הוא מדבר וביאריס שלי למשל וגם בקורולה דור קודם ניתן לאפס אותו באמצעות לחיצה ארוכה על לחצן ה TRIP. לאחר הצפצוף והרישום Reset OK הוא מחשב מחדש את הכמות במיכל וכמה קילומטרים נותרו עד התדלוק הבא.

איתמר.

תודה, עכשיו הבנתי.

בתגובה הקודמת רשמת "מד מרחק", שגם אותו מאפסים על ידי לחיצה ארוכה על trip, זה בלבל אותי.

פורסם

אף אחד מאיתנ לא מכיר את האלגוריתמים של מחשבי הדרך.

אני אביא לדוגמא את המכוניות בהן אני נוהג:

סוזוקי SX4 - לאחר כל מילוי אומדן המרחק הנותר מתאפס על 445 ק"מ. לאחר כמה קילומטרים של נסיעה המרחק גדל או קטן בהתאם לסגנן הנסיעה. אניחש זאת היטב כיון שאני חיפאי - ההפרש באומדן בין נסיעה בירידה לנסיעה בעליה עשוי להגיע ל-100 ק"מ.

לעומת זאת, במאזדה 3 לאחר מילוי המחשב אומד את המרחק הנותר ליפי מאפייני הנסיעה הקודמת, כלומא אם היתה עירונית בחיפה האומדן יגיע לסביבות 500 ק"מף, לעומת יום בו נסעתי במישור מחוץ לעיר, בו האומדן יכול להתקרב ל-700 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז כך, זוהי תמונה עכשווית, כאן רואים את הנסועה של 113 ק"מ מהתדלוק, ובמד הrange יש יתרה של 243 ק"מ לעומת הנתון של 9/9 במיכל הדלק, כך שברור שיש כאן משהו מוזר. (ההגיון אומר שאו שיתן לי יתרת מרחק ע"פ אופן נהיגתי העכשווית, או ע"פ הטנק האחרון, אך כאן גם אם נאמר שהוא מראה לי ע"פ אופן הנהיגה מייצור הרכב - אז גם אם הבעלים הקודמים היה יותר אגרסיבי ממני, זה היה מסביר פער של עד 30% ולא פער של 100%, כי הוא מראה של על יתרת נסועה בזמן תדלוק של 370 ק"מ בזמן שאני מגיע ל700+)

מד הrange לא ניתן לאיפוס. ברכב זה כל מד של מחשב הדרך מאפסים בנפרד (זמן, צריכה עכשווית, צריכה ממוצעת ועוד)

פתחתי וסגרתי את מכסה הדלק וסגרתי בעוד הסוויץ מנותק (כדי שיחשוב שתדלקתי) ולא התאפס.

כמובן שמה שנותר לי כעת זה לנסות כמה תדלוקים אמיתיים עם סוויץ סגור ולראות אם חוזר לעצמו לפני שאגש למוסך. (לא אלך במיוחד אלא אחכה לטיפול הבא למרות שאני פרפקטציוניסט...)

יתכן שניתוק חיבור המצבר יתן לי איפוס, או שלא רצוי לשחק בזה?

2013-01-02 23.19.51.jpg

פורסם

אני מניח שמה שמאפס אותו הוא לא פתיחת וסגירת המכסה אלא חזרת המצוף לגובה המלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

.

[כמובן שמה שנותר לי כעת זה לנסות כמה תדלוקים אמיתיים עם סוויץ סגור ולראות אם חוזר לעצמו לפני שאגש למוסך.]

הפעולה הזו היא הדרך הנכונה על מנת לאפס את הRANGE .

• תוכן חדש...