Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לנהגת חדשה עד 30,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנהג החדש שיש לי כבר הצטרפה אחותו. החלטתי לפנק אותם ברכב משלהם (ולשמור על שלי...).

דרישות

תקציב סביב 30,000 ש"ח- ניתן למתיחה למקסימום 35.

בטיחותי- זו נקודת מפתח, כי אפשר למצוא בקלות רכבים טובים ונוסעים גם בתקציב נמוך יותר, אבל הבטיחות ירודה. עדיפות לרכב עם 4 כריות אוויר ומערכות נוספות.

גודל- קטן, שיהיה קל בחניות, אבל לא קטן מאוד (כי זה נראה לי פחות בטיחותי), האצ'בק- לא אוהבים סדאן.

אוטומטי

רוב הנסיעות עירוניות, עם עד 3 נוסעים ברכב כולל הנהג (כי זה מה שמותר)

טיפולים ואחזקה זולים

חשבתי על ניסן אלמרה שהייתה לי והייתי מאוד מרוצה ממנה- בדגם המפואר יש 4 כריות אוויר והרכב נמכר הרבה מתחת למחירון.

רנו קליאו? טוויפט? סיריון? איזה שנתונים נכנסים במחיר הזה? המחיר ריאלי בכלל לדרישות שלי?

כל רעיון יתקבל בברכה

פורסם

מתיחה קלה לתקציב או מיקוח מוצלח ותצליח לקבל סיריון 2006.

לדעתי היא בחירה טובה בגלל המימדים הקומפקטיים, צריכת הדלק הנמוכה והאמינות המוכחת.

מבחינת בטיחות בשנים האלה לרוב הרכבים 4 כוכבים ואבזור שכולל בין 2 ל-4 כריות אויר. במקרה של הסיריון יש ABS בכל הדגמים, לגטס למשל אין בדגם הבסיסי ויש רק כרית אויר אחת.

פורסם

כדאי לבדוק את הגרנדה פונטו בגירסת דינמיק,בעלת 5 כוכבי בטיחות ו 6 כריות אוויר,יש לה גיר רובוטי מה שאומר חיסכון בדלק אך פעולה פחות חלקה מגיר אוטומטי רגיל.

ביונדאי גטס בגירסת gls וglx יש 4כריות אוויר,הרבה מהגטסים באים ברמת איבזור glf דווקא.

הרכב די זריז אך לא הכי חסוכני,אמין ולא יקר לאחזקה.

הקליאו גם כן מאוד בטיחותית 6 כריות אוויר ו5כוכבים,היא נהנהת ממחירי שוק נמוכים,הרכב מרווח,נוח,אך גיר לא הכי אמין שיש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה למי שענה

אין לי ניסיון עם גיר רובוטי- מה המשמעות ביום יום?

אמינות- פיאט קצת מפחידה אותי. האם החשש מבוסס? כנ"ל לגבי קליאו. יש להם איזו פרסומת של "לא רואה מוסך" וזה נראה לי רחוק מהמציאות. לכן חשבתי על האלמרה- הרכב היה אצלי 7 שנים וחוץ מטיפולים (שוטפים ובזמן) ומשאבת מים באמת לא ראה מוסך.

שוב תודה

פורסם

גיר רובוטי הוא בעצם ידני שעליו מורכב רובוט שלוחץ על הקלאץ' ומעביר הילוך. החסרונות הם מעברים מורגשים בין ההילוכים שגורמים למעין טלטול אך יש לציין שבתיבה של פיאט הם פחות מורגשים, לדעתי היא אחת הרובוטיות היותר טובות שקיימות. בנוסף בזמן זינוק בעליה הרכב יגלוש אחורה בדיוק כמו רכב עם גיר ידני.

אני חושב שאם אתה מחפש אמינות ואחזקה זולה הסיריון מאוד מתאימה, היא תהיה חדשה מהאלמרה וגם חסכונית ממנה בדלק ובעלויות אחזקה שוטפות.

פורסם

בגרנה בגירסה המפוארת יש מערכת hill holder שמונית הידרדרות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה

הסתכלתי קצת והמחירים של גרנדה לא בשמיים. נראה לי שהסחירות שלו לא משהו, שזה לטובתי כרגע.

איך מבחינת אמינות? כמובן שצריך מזל, אבל הנסיון היחיד שלי עם פיאט הוא מולטיפלה שהיה אוטו נהדר לנהיגה אבל פירנס נפלא את המוסך (גם הם מאוד אהבו אותו).

בתקופה ההיא סיפרו לי שראשי תיבות של פיאט הן FIX IT AGAIN TONY

פורסם

לגרנדה אמינות ממוצעת,חלפים לא יקרים.

פיאט לא שומרת על מחירה,לכן זה מצוין לקונים.

אך שימי לב שהמחירון היום שונה מלפני כמה שנים,גם לרכבים כמו טיוטה ומזדה קשה למכור במחירון עקב המבצעים של הליסינג.

• תוכן חדש...