Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכונות בגבעתיים - מי מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי מחפש בשכונת הראשונים(רמת גן), או שכונת בורוכוב(גבעתיים).

בראשונים היתרון הוא האיזור המישורי, השקט היחסי(אין אוטובוסים או כביש ראשי),

ויש גני ילדים במרחק הליכה, בית ספר המתמיד, שנחשב לא רע, ויש גם דיי קרוב

את בית ספר חשמונאים שנחשב מאוד. האוכלוסיה טובה מאוד, אבל כמובן שבגלל זה

המחירים יקרים ב 15-20 אחוז משאר האיזורים ברמת גן.

שיכון ותיקים איזור מצויין, אבל אין יותר מידי בניינים חדשים, ואלה שיש יקרים מאוד.

בית פרטי אני מניח שמעבר לתקציב, כמו שציינת. גנים, אוכלוסיה, פארק במרחק הליכה,

קאנטרי וכל השאר זה יתרון ענק, אבל המחיר בהתאם.

לגבי שכונת בורוכוב, אני פחות אוהב, כי יש פחות איזורים לילדים, האיזור עצמו דיי עמוס,

ויש תנועת מכוניות לא קטנה. אוכלוסיה טובה, כמובן, מחירים יקרים, לטעמי ללא הצדקה,

כי אין איזה משהו מיוחד בשכונה חוץ מהמיקום, שהוא נוח יחסית, קרוב לבורסה,

לאיילון, למרכז גבעתיים, ולרמת גן.

פורסם

כתושב גבעתיים אציין שהעיר מצויינת לילדים הן מבחינת חינוך, פעילויות וגנים ציבוריים שיש מספיק רק שהם מוסתרים.

אם אתה מוצא דירה עם חניה אז אין לך בעיה, אבל אל תתפשר על דירה ללא חניה ותגיד אני אסתדר, כי אתה לא.

מרוב השכונות בגבעתיים דיי קל לצאת לכל כיוון שתחפוץ ברור שיש קצת לחץ בבוקר או בערב אבל לא יותר מכל מקום מרכזי אחר.

אם תרצה דירה ברח' בן צבי שזה ליד הקניון ומוציא אותך לרח' בן גוריון משם להרואה או שד' ירושלים והגעת לתל גנים בציק.

דבר איתי בפרטי התפנתה כרגע לחבר דירה מדהימה 3 חדרי שינה וסלון גדול.

פורסם

בקיצור - תעבור לחיפה. במחיר הזה תשיג דירה בגודל כפול בשכונה טובה ובמרחק 10 דקות מהרכבת לת"א.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חיפה חיפה, עיר עם עתיד. חיפה חיפה, עיר עם תחתית.

ולבורים ביננו: מה קרוב לרכבת? איזה שכונות הן טובות אך אינן במחיר מטורף ובעלות בתי ספר טובים? מה לגבי סוגיית הזיהום והרלוונטיות לשכונות שונות? מה לגבי פיגור המחירים לעומת המרכז? הבנתי שחלק מן הפער ניסגר. האם ניהול עירוני איכותי ?

הרכבת נתפסת בעיניי ככלי בעל אמינות מוגבלת בין תקלות, עומסים ועיצומים.

אני תוהה באילו מן המקומות שצוינו בשרשור זה ובשרשור דומה קודם שפתח בר, יש ריכוז נמוך באמת של אוכלי אדם.

פורסם

כתבתי חיפה כיון שאני חיפאי מלידה, אבל כוונתי היא שכנראה שמי שאינו משופע בכסף ואינו רוצה התחייבויות כספיות מטורפות כנראה צריך להתפשר על מרחק מהצנטרום של הפיילה. חיפה קצת רחוקה מדי, אבל ב-1/2-2/3 הדרך מת"א לחיפה יש מקומות כמו זכרון יעקב, בנימינה ועוד כמה מושבות שמאפשרות איכות חיים מצויינת במרחק נסיעה סביר מהמרכז.

ספציפית בחיפה השכונות המערביות שעל הכרמל אינן סובלות מזיהום אויר חמור במיוחד (בכלל - זהום האויר בחיפה פחת מאוד בשנים האחרונות, מי שסובל הוא יותר טבעון והקריות), הן קרובות לתחנת הרכבת של חוף הכרמל ולכבישים למרכז, מערכת החינוך בעיר טובה (שלא לדבר על שני בתי ספר פרטיים בולטים במיוחד) ופיגור המחירים לעומת המרכז הוא יתרון - בסכום נתון תוכל לרכוש דירה יותר גדולה בבניין יותר קטן וחדיש.

לגבי עבודה במרכז - אני מכיר מספר אנשים שגרים בחיפה ועושים את הדרך לגוש דן וחזרה מדי יום, אני מכיר גם כאלה שעושים את הדרך בכיוון ההפוך.

אבל כל זה לא רלוונטי - פותח השרשור מחפש דירה קרוב למשפחתו, תוך פשרה בפרמטרים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית אני רמת גני, כמו שאושרי ציין באיזור הראשונים יש את החשמונאים (שבו אני למדתי:cool:) ונחשב איכותי, תיכון איכותי יש באיזור גם כן- אהל שם (שגם בו למדתי)

יש בשכונה סניף של הצופים, הרבה גנים, קרוב להכל ואם זכור לי נכון גם במרחק כמה דקות מהמשרד שלך (בבורסה? )

ממליץ לבדוק.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

א. איפה זו שכונת הראשונים? לא מופיע בוואללה מפות

ב. איפה זה שכונת הגפן?

ג. אני מת על חיפה אבל אשתי לא מוכנה. גרתי בתקופת הלימודים בשד' סיני ואני מוכן לחזור לשם עכשיו. מה שכן, זה אומש נסיעה של חצי שעה לכל כיוון לעבודה, ובהכרח פחות שעות עם הילדים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שכונת הראשונים מתחילה ממש בצומת עלית, מרחוב הראשונים, ועד רחוב בורוכוב.

הרחוב המקביל אליו, שפירא הוא הרחוב דרכו יוצאים חזרה לכיוון צומת עלית.

על שכונת הגפן הייתי מוותר. הרבה אוכלוסיה חדשה וטובה, אבל גם הרבה שממש

לא כזו. חוץ מזה צפופה, בעייתית בכניסה ויציאה עם רכב, ודיי מכוערת, למעט רחוב

או שניים.

פורסם

אזורים שדרומיים לת"א לא באים בחשבון ? בת-ים, חולון, ראשל"צ.. יש שם הרבה אזורים טובים שיתנו לך תמורה עדיפה למחיר המדובר.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
אזורים שדרומיים לת"א לא באים בחשבון ? בת-ים, חולון, ראשל"צ.. יש שם הרבה אזורים טובים שיתנו לך תמורה עדיפה למחיר המדובר.

לא, משום שחשובה הקירבה למשפחתה של אשתי (אח בתל-גנים, הורים בקרוב ברמ"א החדשה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מה עם צידו המזרחי של כביש 4? קריית קרניצי, קריית אונו, גני תקווה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אישית אני רמת גני, כמו שאושרי ציין באיזור הראשונים יש את החשמונאים (שבו אני למדתי:cool:) ונחשב איכותי, תיכון איכותי יש באיזור גם כן- אהל שם (שגם בו למדתי)

יש בשכונה סניף של הצופים, הרבה גנים, קרוב להכל ואם זכור לי נכון גם במרחק כמה דקות מהמשרד שלך (בבורסה? )

ממליץ לבדוק.

מאור, אם אובל שם לא עבר שינוי מהותי ב 20 שנים האחרונות אז הוא בית ספר שאולי מוציא אנשים עם בגרות אבל מסורסים ומדוכאים. בזמני אני נלחמתי ביועצת של בית הספר שהתעקשה שאלך לשם אבל א י ידעתי ששם אברח ממנו עוד לפני סוף השנה הראשונה והלכתי למודיעים שנחשב לתיכון של היותר ברדקיסעים אבל לא של הערסים (היור אוהל שם ובליך של הילדים הטובים, אורט ומודיעים של היותר ברדקיסטים ורביבים של חסרי התקווה). אני עד היום בקשר עם כמה שלמדו איתי ביסודי וסיימו באוהל שם וגם הם אומרים שהם הגיעו למה שהגיעו למרות המוסד הזה ולא בזכותו.

בר, מה עם האופציה של ללכת לאיזור נחל. יצחר עלהסיע את הילדים למוסדות חינוך שאתה רוצה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...