Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם 600,000 (שש מאות אלף) קילומטרים מאז ששיפצתי את המנוע של הסאאב 99 הכחול שלי, ובלי שום תוסף שבעולם, אני יכול להגיד בפשטות שתוספים יעילים לחשבון הבנק של המוכר. לפחות בסאאב, כתוב בספרים שהיצרן אוסר להוסיף חומרים כל שהם לשמן מנוע.

בלי לזלזל, ולו כזית, בהישג - ניתן להניח כי המכונית הזו נוסעת בעיקר בנסיעות בין-עירוניות, העדיפות לבריאות המנוע מנסיעות קצרות "התנע וכבה". בהנחה שהמהירות הממוצעת היתה 100 קמ"ש מדובר ב 6000 שעות מנוע, שזה יפה אבל לא משהו שלא נשמע מעולם. גם אם מדובר ב 10000 שעות מנוע זה עדיין מספר מציאותי, אם כי קיצוני למנועי בנזין.

בשלהי שרות המילואים שלי נשלחתי לשמור על מתקן מבודד בדרום שהוזן מצמד גנרטורים שעבדו 24/7 בתורות. מד שעות העבודה על כל אחד מהם הראה על למעלה מ 18000 שעות עבודה. הצליל שלהם היה עגול וחלק עד קנאה, והם לא פלטו שום סוג של עשן נראה לעין. למותר לציין שהם תודלקו בסולר צבאי פשוט והשמן שלהם לא הכיל שום תוסף אקזוטי.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
היום, פגשתי באקראי בעלים של מוסך באזור השפלה.

הוא סיפר לי שהוא התחיל לייבא תוסף לשמן מנוע מגרמניה, לטענתו, מדובר בפטנט שהרוסים המציאו לצורך מנועי הספינות שלהם, כך שהתוסף מאריך מאוד את חיי המנוע ומבצע למעשה סוג של אוברול מבלי לפתוח מנוע.

כמו כן, הוא סיפר לי שהוא לקח לאחרונה מכונית פיאט פונטו שגמאה מעל 300,000 ק"מ, עשה לה טיפול מיוחד עם התוסף הזה, ולטענתו, אתמול הוא ערך נסיעת הדגמה שבה הרכב נסע למספר מכוני טסטים ללא שמן מנוע בכלל במנוע, כאשר נורית התראת שמן מנוע דולקת.

לדבריו, הבוחנים שראו את התופעה נדהמו. הוא מסביר שמדובר בחומר שמבצע סיכוך פנימי לחלקי המנוע, כך שניתן לנסוע עד 3,000 ק"מ ללא שמן.

כמו כן, לטענתו, המחיר לצרכן הינו 700 ש"ח, כאשר המטרה הינה לבצע מעין "טיונינג" או אוברול ללא פתיחת המנוע, דבר שמאריך את חיי המנוע, משפר את צריכת הדלק ומפחית את הרעלים והגזים.

האם יש אמת בדבריו?

לא יתכן לנסוע מרחקים גדולים ללא שמן- הוא משמש גם לקירור חלקי המנוע החמים (מיסבים, בוכנות, זיזים וכו') ולא רק לסיכה.

פורסם
בשלהי שרות המילואים שלי נשלחתי לשמור על מתקן מבודד בדרום שהוזן מצמד גנרטורים שעבדו 24/7 בתורות. מד שעות העבודה על כל אחד מהם הראה על למעלה מ 18000 שעות עבודה. הצליל שלהם היה עגול וחלק עד קנאה, והם לא פלטו שום סוג של עשן נראה לעין. למותר לציין שהם תודלקו בסולר צבאי פשוט והשמן שלהם לא הכיל שום תוסף אקזוטי.

גנרטורים קטרפילר :-P

פורסם

לפני 3 עשורים!!! שעבדתי במוסך ,עשו לנו מצגת עם שמן מחברה שנקראת forte והראו לנו ע"י מכשיר מסויים שעם פחית מהשמן הנ"ל המנוע יכול ללא שמן מאות קילומטרים...

פורסם
בלי לזלזל, ולו כזית, בהישג - ניתן להניח כי המכונית הזו נוסעת בעיקר בנסיעות בין-עירוניות, העדיפות לבריאות המנוע מנסיעות קצרות "התנע וכבה". בהנחה שהמהירות הממוצעת היתה 100 קמ"ש מדובר ב 6000 שעות מנוע, שזה יפה אבל לא משהו שלא נשמע מעולם. גם אם מדובר ב 10000 שעות מנוע זה עדיין מספר מציאותי, אם כי קיצוני למנועי בנזין.

את שיפוץ המנוע ביצעתי ב- 1993.

המכונית עבדה לאורך כל השנים בכל סוג פעולה אפשרי, בעיר ומחוצה לה, בשטח בטיולים במקומות שבעלי ג'יפים הופתעו לראותה נוסעת, וכמובן בגרירת גרורים מסוגים שונים. גות הכותרת היא כמובן הנסיעות עם המכונית לסקנדינביה, כאשר בגרמניה השיוט על האוטובאנים מתבצע במצערת פתוחה במלואה לאורך מאות קילומטרים. ייתכן ואני הישראלי היחיד שיכול לספר שנהג במכונית שלו במהירות של 200 קמ"ש חוקיים על כביש ציבורי. למהירות הזו הגעתי בקטעים המהירים ביותר של האוטובאנים בסביבות פרנקפורט.

מכיוון שאני מכיר את ממוצע הנסיעות שלי, המהירות ההמוצעת עומדת על כ- 40 קמ"ש, מה שמציין כ- 15,000 שעות עבודה של המנוע מאז השיפוץ. מעט מאוד מנועי בנזין מסוגלים לכך, אולם במנועי סאאב בנפח 2.0 ו- 2.3 ליטר אני רחוק מלהיות יחיד. יש לי לקוחות עם מכוניות סאאב יד ראשונה משנות ה- 90 שעברו מעל לחצי מיליון קילומטרים בלי לפתוח מנוע. השיאן ללא ספק הוא פיטר גילברט מוויסקונסין, ארה"ב, חבר קרוב שלי שהתפרסם בכך שהשלים מיליון מייל עם הסאאב 900 טורבו שלו. הוא מעולם לא פתח מנוע, וגם לא שיפץ את הטורבו. בדיוק כמוני, הוא לא השתמש מעולם בתוספים, ומקפיד מאוד על שגרת טיפולים נכונה ועל נוזלים וחלקים איכותיים ומתאימים. המכונית שלו מוצגת כיום במוזיאון המכוניות הלאומי במדינת וויסקונסין, ובתמורה פיטר קיבל מסאאב מכונית חדשה במתנה. גילברט הוא יהודי יליד בריטניה שהיה חבר קיבוץ שדות ים מ- 1969 ועד 1976, אז עבר לאמריקה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...