Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך הגעת לנתון של 1 ל7?

אני עם גולף מודל 2001 אוטומט מנוע 2.0 ומדדתי 1 ל11.5 עד 1 ל12 בתוך העיר.

ממליץ לך בחום לעשות בדיקת 4 גזים, יש לרכבים האלה נטיה להרוס את הממיר קטליטי או החיישן חמצן ולגרום לצריכת הדלק ולזיהום האוויר לעלות המון.

עם גולף 2.0 , צריכה כזאת של דלק בעיר, אתה תקבל רק אם תהיה על גרר.

לפותח השרשור, כמו שכבר אמרו לך, אתה לא נוסע הרבה בשביל שההבדלים בדלק באמת ישנו לך משהו.

בהתאם לתנאים שלך הרכב הכי חסכוני שיהיה לך זה יהיה בערך הדייהטסו סיריון שהיא תצרוך בערך 1 ל-11 בתוך העיר. שזה יתן לך בערך 270 שקל חסכון בכול חודש. אם זה שווה לך, אתה תחליט לבד. בכול מקרה היא לא תהיה חזקה או מפנקת כמו הגולף.

פורסם
בדיוק כמו הגאלאנט שאצלי.

היא מנוע 2000 כמו הגולף.

ויש לה 136 כ"ס לעומת 110 כ"ס בגולף, והיא חסכונית יותר.

יש לי בנוסף לאנד קרוזר 2002 מנוע 3 ליטר דיזל 163 כ"ס, שעושה 1ל-9.5 משולב.

אז למה לאנד קרוזר 1999 (שזה בדיוק אותו מרכב) מנוע 3 ליטר דיזל 125 כ"ס, עושה 1ל-7-7.5 משולב.

בדגם של 2002 מערכת ההזקרה הוחלפה למערכת מסילה משותפת, ובנוסך לזה גם הורכב אינטרקולר.

יש נתונים נוספים מלבד נפח המנוע שיש להם השפעות על צריכת הדלק.

המנוע של הגולף ידוע בתור מנוע "טיפש", מיושן ולא מנוצל.

את זה אני ידעתי רק אחרי הקניה.

אתה מחזק את הטיעון:

שני מנועי 2000 שאחד חזק יותר = חסכוני יותר.

אותו דגם של לנד קרוזר באותו נפח, היותר חזק עושה יותר ק"מ ליטר.

אז אני עדיין לא הבנתי למה שני פאסאט מאותו שנתון:

אחד עם מנוע 2000 עם 130 ומשהו כ"ס,

השני עם מנוע 1800 עם 150 כ"ס,

למה 1800 יותר בזבזן?

נפח מנוע קטן יותר, הספק גבוה יותר אמור לספק צריכת דלק עדיפה.

(למען הסר ספק, אני נוהג חסכוני עם רגל מאד מאוד עדינה על דוושת ההאצה)

פורסם

לא כתבתי. בפקק רוב הזמן המנוע עובד בסרק, לכן טורבו אפשר לומר לא פועל. לכן זה לא אמור להשפיע על צריכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממה שהבנתי, הטורבו תמיד עובד אבל בסל"ד מסוים הוא מתחיל "להשתולל", זה נכון?

עכשיו, אם יש שני רכבים זהים בעלי מנוע שונה:

אחד - מנוע 2000 עם 130 כ"ס,

השני - מנוע 1800 טורבו עם 150 כ"ס.

בתאוריה, המנוע הקטן יותר אמור להיות יותר חסכוני, לא? (נפח קטן יותר עם יותר כח)

בפועל, אני מבין שזה הפוך.

השאלה שלי היא - למה?

(כל זה בהנחה שבשניהם נוהג אותו נהג עם אותו אופי וצורת נהיגה)

פורסם
איך הגעת לנתון של 1 ל7?

אני עם גולף מודל 2001 אוטומט מנוע 2.0 ומדדתי 1 ל11.5 עד 1 ל12 בתוך העיר.

ממליץ לך בחום לעשות בדיקת 4 גזים, יש לרכבים האלה נטיה להרוס את הממיר קטליטי או החיישן חמצן ולגרום לצריכת הדלק ולזיהום האוויר לעלות המון.

1:11.5-1:12 בעיר, ברכב משפחתי 2.0 אוטומטי, על מי אתה עובד בדיוק?

זו צריכה שאני מוציא עם רכב סופר מיני ידני עם מנוע 1.2.

אין מצב שבעולם שזו הצריכה שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1:12 בעיר, עם רכב סופר מיני ידני עם מנוע 1.2 היא צריכה עלובה לחלוטין.

bigfoot7375nadav, מה שקובע את הצריכה הוא לא רק נפח המנוע אלא גם עקומת המומנט שלו ותיבת ההילוכים (גם יחס דחיסה ומספר השסתומים אך זה סיפור אחר). מנוע עם עקומת מומנט שטוחה (חלק גדול ממנו מופיע כבר בסל"ד נמוך) ותה"ל מרובה הילוכים עם יחס העברה גבוה יאפשרו נסיעה עירונית בסל"ד נמוך, אמנם כל פעימה צורכת יותר דלק במנוע גדול אך סל"ד נמוך משמעו פחות פעימות כך שצריכת הדלק הכללית יורדת.

בכל מקרה, אצלך לא נראה כי כדאי להחליף את הרכב בגלל צריכת הדלק, בנסועה כשלך החסכון השנתי של 1500 ש"ח זניח מול ההפסד במכירה ורכישת רכב אחר שאינך מכיר ועלול לגרום להוצאות. (1500 ש"ח הוא מעט יותר מהסכום הדרוש לישור קו ברכב משומש)

פורסם
1:12 בעיר, עם רכב סופר מיני ידני עם מנוע 1.2 היא צריכה עלובה לחלוטין.

כשרוב היצרנים מצהירים על 1:13-1:14, להוציא 1:12 בעיר עם פקקים ומזגן זו צריכה נאה למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
נפתחו בעבר הרבה שרשורים מהסוג הזה. המסקנה בכולם הייתה שאין טעם לבצע את המהלך מכיוון שההחלפה תחסוך מעט מאוד כסף אם בכלל.

לפותח השרשור, כמו שכבר אמרו לך, אתה לא נוסע הרבה בשביל שההבדלים בדלק באמת ישנו לך משהו.

בהתאם לתנאים שלך הרכב הכי חסכוני שיהיה לך זה יהיה בערך הדייהטסו סיריון שהיא תצרוך בערך 1 ל-11 בתוך העיר. שזה יתן לך בערך 270 שקל חסכון בכול חודש. אם זה שווה לך, אתה תחליט לבד. בכול מקרה היא לא תהיה חזקה או מפנקת כמו הגולף.

אנשים פה שוכחים את עניין עלויות ביטוח ואחזקה. טוב, ביטוח למכונית בת 10+ שנים לא יהיה שונה (אם עושים רק חובה + צד ג' + גרר/שמשות, שהמחיר של זה יהיה תלוי בנהג ולא ברכב).

המרכיב הבאמת משמעותי כאן זה עלויות אחזקה. זאת הסיבה שהחלפתי קסנטיה במיצובישי צעירה ממנה ב-10 שנים. עם קסנטיה הייתי מוציא כמה אלפים בשנה על תיקונים, כשאי אפשר לדעת מה הדבר הבא שיילך, ואיך להשיג את החלק בארץ, ומה הריבית על המשכנתא שצריך לקחת בשביל זה. עם המיצובישי אני עושה טיפול 15 פעם בשנה וחצי (יש לי נסועה דומה לפותח השירשור).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אנשים פה שוכחים את עניין עלויות ביטוח ואחזקה. טוב, ביטוח למכונית בת 10+ שנים לא יהיה שונה (אם עושים רק חובה + צד ג' + גרר/שמשות, שהמחיר של זה יהיה תלוי בנהג ולא ברכב).

המרכיב הבאמת משמעותי כאן זה עלויות אחזקה. זאת הסיבה שהחלפתי קסנטיה במיצובישי צעירה ממנה ב-10 שנים. עם קסנטיה הייתי מוציא כמה אלפים בשנה על תיקונים, כשאי אפשר לדעת מה הדבר הבא שיילך, ואיך להשיג את החלק בארץ, ומה הריבית על המשכנתא שצריך לקחת בשביל זה. עם המיצובישי אני עושה טיפול 15 פעם בשנה וחצי (יש לי נסועה דומה לפותח השירשור).

אז מכל התגובות שאני קורא פה נראה שלא כלכך שווה להחליף את הגולף למרות עלות האחזקה הגבוהה נכון ?

שבוע טוב אנשים :)

פורסם

החלפת צרפתייה מזדקנת ביפנית צעירה ב-10 שנים, ברור שהאמינות של היפנית תהיה עדיפה. לפותח השרשור אין כסף לקנות רכב צעיר ב-10 שנים (תקרא את ההודעה הראשונה).

כן, אין טעם להחליף רכב. אם הרכב הזה כבד עליך כלכלית כל רכב אחר לא יעלה הרבה פחות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לדעתי ההימור במעבר לרכב משומש אחר, בנושא הוצאות בלתי צפויות, גדול בהרבה מהפרש העלות בגין צריכת הדלק הצפוי ברמת השימוש שלך.

ההמלצה שלי - לבצע החלפה רק כאשר אתהמסוגל גם לשדרג את השנתון בצורה משמעותית מאוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...