Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ לך לחפש בויקיפדיה את ההבדל בין המילה "אינו" למילה "הינו".

כדי להבהיר,

לא טענתי שהוא לא שטח אש חופשית (אפשר גם להסיק את זה מכך שציינתי מפורשות- אם מטוס לא ישנה את נתיבו- הוא ייורט), ציינתי כחיזוק שהשטח הכולל של הכור מוגדר בכל מפות הטיסה הבינלאומיות כשטח אסור לטיסה בכל עת.

ביקשת שלא אתנשא עליך, והנה אתה מתנשא עלי ומניח שאיני יודע את ההבדל בין 'הינו' לבין 'אינו' ומבלבל ביניהם :roll:

השתמשתי במינוח הנכון, אתה בלבלת ביניהם ובניסוח פשוט יותר שאלתי אותך אם אתה יודע שהכור הוא לא איזור אש חופשית, וזאת בעקבות זה:

זה לא שהכור הינו איזור אש חופשית

לא מכיר את חיימי כלל, ואפילו כעסתי עליו בשרשור אחר (לנצ'יה קאפה/שברולט מאליבו:lol: ) אבל נראה לי שהוא יודע קצת יותר ממך בתחום, ושנינו מכירים אחרת. מה זה אומר?

מעבר לכך, אם אתה כבר תופס אותי כמתנשא, בוא נעשה סדר בכמה מינוחים שונים שאתה מערבב כאן:

איזור אסור לטיסה - הוא כשמו ותו לא. אין בכך שום אמירה לגבי מה יקרה למי שיכנס אליו. זה יכול לנוע בין כלום (באיזורים שכוחי אל ללא בקרה וללא יכולת של השילטונות לכפות את האיסור) דרך הגשת תלונה מצד הרשויות (Violation) שזו סנקציה די משמעותית כנגד טייס, דרך ירוט ועד להפלה.

ירוט - הזנקת מטוס (בד"כ מטוס קרב) כנגד תנועה חשודה. בתעופה האזרחית יש נהלים שלמים לגבי ירוט, מה מצופה מהמיירט ומהמיורט. לרוב הירוט יתחיל בזיהוי המיורט ולפי הזיהוי החלטה על ההמשך. התוצאה של הירוט איננה דווקא הפלה, בדרך כלל לא. יכולה להיות ליווי של החודר החוצה מהאיזור האסור, ליווי שלו לנחיתה כפויה בשדה בדרך ועד הפלה.

איזור אש חופשית - איזור בו לא מזהים ולא שואלים, אלא כל חודר מופל.

להמלצתו של חיימי, חפש Jeppesen.

אז מה דעתך על נפנוף ב'עובדות' מצד 'מבינים'?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז מה דעתך על נפנוף ב'עובדות' מצד 'מבינים'?

שי

כבר כתבתי לך את דעתי שי, אתה רק מתנשא, לא מעבר.

חיימי ענייני ולכן גם קיבלתי את התיקון שלו ואין לי בעיה עם זה שאלעד אמר שאני לא יודע מה קורה בתוך הכור כי אני באמת לא יודע ולא מתיימר לכך.

אבל אתה רק מתנשא ידידי ואפילו לא מחדש עם כל המידע שפירטת, כתבת במילים את המקרים בלינקים שפרסמתי מוקדם יותר.

אני אוהב לנהל דיונים עם אנשים ענייניים ואין לי בעיה שיעמידו אותי על טעות (כולנו פה בשביל ללמוד), לא מת על אנשים שכשאין להם מה לומר יורדים לפסים אישיים אז סיימתי את הדיון עימך.

שבת שלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אולי, אבל אפילו לא פתחתי אותם.

אם הכל כתוב שם, אז חבל שאתה לא פתחת אותם לפני שהתנסחת כאן בצורה שגויה.

ואולי אני מתנשא, ואולי לא, אבל אני צודק, וכמו החבר RS גם אתה, כשמתעמתים עם עובדות בורחים להאשמות אישיות ('אתה מתנשא').

שבת שלום.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

מעניין אותי מאיפה הבאתם את המושג "שטח אש חופשית".

מישהו פה יכול למנות לפחות תא שטח אחד כזה בארץ?

פורסם

עידן,

מאחורי כל העובדות בשרשור שאני העלתי אני עומד.

הנטיה (לאו דווקא שלך, של רבים), לקחת השערות והנחות ולנסח אותן כקביעות מעצבנת אותי.

לכן חשוב לי להעמיד דברים על דיוקם, ביחוד ביחס לארגונים הקרובים ללבי.

אבל,

קיבלתי הערה בה"פ מחבר בפורום שהייתי תוקפני מידי.

עברתי על השרשור שוב, ואני מקבל את הערתו.

אני מתנצל אם היתה תוקפנות/יהירות או התנשאות מצידי.

זו לא היתה הכוונה, רק התלהטות יצרים :oops:

שוב שבת שלום...

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
ללא ספק, לא טענתי לכך לרגע (בוודאי לא לגבי הכור שבאמת אין לי מושג לגביו) וגם לא התייחסתי בשום נקודה למה קורה שם בפנים, ההתייחסות שלי היתה לגבי העניין של טיסת מזל״ט מעל האתר והסיבות האפשריות לכך.

דיון מעניין.

אין לי הרבה מה לתרום לו (מחוסר ידע בנושא), למעט עניין קטן: עקרון התער של אוקאם קובע ש: כאשר קיימים הסברים שונים לאותה תופעה יש לבחור בהסבר הפשוט ביותר, אשר מערב את המספר המועט ביותר של מושגים וחוקים (על כן, כלל זה מכונה גם "חוק החיסכון").

נדמה לי שהחוק הזה תופס יופי בשרשור הזה.

פורסם
נתניה.

:-D

אין כזה מושג "שטח אש חופשית" בלקסיקון ההגנה האווירית שלנו.

יש מושג מאוד דומה לו והוא תקף רק בתנאים מסויימים שלא היו במקרה הזה.

פורסם

בואו נסכים שלכולם בשרשור יש אבר גדול, ונפסיק לדבר על עניינים שהשתיקה יפה להם, גם אם פורסמו בעבר בתקשורת זרה ובפורומים באינטרנט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ונפסיק לדבר על עניינים שהשתיקה יפה להם, גם אם פורסמו בעבר בתקשורת זרה ובפורומים באינטרנט.

כל עוד לא חושפים מידע חדש, אין שום בעיה לדון בנושאים שכבר אינם מסווגים. המידע כבר יצא לציבור ולכן כבר אינו בחזקת מידע רגיש.

אני מציע שתערוך ביקור קצר בפורום "פרש", הנתון, בין היתר, גם לפיקוח מחלקת אבטחת מידע של הצבא. יש שם הרבה יותר מידע מכאן, בפרוט רב יותר ועל אף זאת, הוא "עובר את הצנזור".

גם בתחום הזה, לא צריך להתרגש יותר מידי, אין כאן שום מידע מוגבל, מסווג, רגיש או שלא פורסם בעבר.

זה שהמידע לא תמיד ידוע לכולם ואינו נחלת הכלל, זה כבר משהו אחר. גם בפורום הטכני ובפורום המשפטי, אני מניח שרבים יוכלו ללמוד מידע חדש.

חוץ מזה, אם האוייב רוצה מידע נוסף, הוא תמיד יכול להרים עוד מזל"ט לאוויר, נראה כי אלו מטיילים בחופשיות בשמי ישראל בזמן האחרון. :twisted::lol::wink:

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם
סתם שאלה, אם ידעו על המזל"ט ,למה אי אפשר היה להישתלט עליו ולהנחיתו שלם ,כמו שעשו האירנים למלט של האמריקנים?

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-284005-00.html

זה בדיוק העניין.

פה מדברים על "מלחמת הסייבר" שנערכה על השליטה במטוס, כאשר הישראלים מיירטים אותו (ירוט אלקטרוני - השתלטות על ההפעלה) ומקץ זמן קצר, האירנים משתלטים עליו בחזרה.

אחרי כמה סיבובים כאלו, ירו בו טיל. על זה מדברים בתקשורת כשאומרים שהאירנים ניצחו בקרב הסייבר על המזל"ט.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

ולאחר הכתבה הזו,

אמיתי או לא אמיתי,עדיין,ישראל עשתה ת'פדיחה שלה. אין יכולת הרתעה,אין טיפול יסודי בהסתננויות כאלה ואחרות - אין בכלל מה לחשוב לכיוון אירן.

• תוכן חדש...