Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קג"מ, מומנט ושאר ירקות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקשר בין מומנט להספק בשיטה המטרית-

מומנט [קג*סמ] * rpm [rounds-per-minute

--------------------------------------- hp [מטרי]

~72000

כ"ס - כוח/עבודה המושקעה/מתקבלת יחסית לציר זמן

מומנט - מאמץ = גודל וקטורי = גודל בתנועה = יחסית לציר התנועה

פורסם
אני אנסה לחדד את השאלה שלי: אם המומנט זה בעצם הכוח של המנוע ומרגישים את זה ע"י האצה, אז מה זה ההספק?

ההספק נמדד ביחידות כוח סוס ונמדד בעיקר בתאוצה. ככל שהרכב חזק יותר הוא ייסע על סל"ד נמוך יותר

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אני אנסה לחדד את השאלה שלי: אם המומנט זה בעצם הכוח של המנוע ומרגישים את זה ע"י האצה, אז מה זה ההספק?

המומנט זה בדיוק "הכוח" של המנוע. אם לא הייתה תמסורת באמצע, והמנוע היה מחובר ישר לגלגל, אז אוטו עם 40 קג"מ של מומנט היה מרגיש חזק פי 2 מאשר אוטו עם 20 קג"מ.

ומה הקשר לתמסורת? תמסורת היא למעשה מכפיל\מחלק מומנט, שמאפשר לך לקבל מהירות גבוהה יותר על חשבון מומנט (או להפך). כלומר, אתה יכול להשתמש בתמסורת ביחס 2:1 שתהפוך את המומנט שלך (בגלגל) מ40 קג"מ ל20 קג"מ אבל במהירות כפולה, או להפך (תהפוך את המומנט שלך ל80 קג"מ אבל במהירות שהיא חצי מהמהירות המקורית; תחשוב על הילוך כוח בג'יפים).

בגלל התמסורת, מכאן שכבר למדוד מומנט בלבד זה נתון חסר ערך עבורנו; מה הוא משנה כשלעצמו אם אני יכול לשים באמצע תמסורת ולהכפיל אותו (במחיר של ויתור על מהירות סיבוב, כמובן)? אנחנו בעצם צריכים מידה חדשה שתכיל בתוכה גם את המומנט וגם את מהירות הסיבוב (הסל"ד) בו הוא מושג, והיא בעצם תייצג את "פוטנציאל הכוח" של המנוע. את הפוטנציאל הזה אני יכול, באמצעות התמסורת, לתרגם למהירות או "לכוח".

וזה בעצם ההספק - מכפלת המומנט בסל"ד בו הוא מושג. למשל, אם תיקח שתי מכוניות שמפיקות 20 קג"מ של מומנט (אגב, כלל אצבע הוא שבמנוע בלי טורבו אפשר לחלק את הנפח ב100 וזה בערך יהיה המומנט - 20 קג"מ למנוע של שני ליטר וכן הלאה) רק שאחת תשיג אותו ב4000 סל"ד (שלאחר כך המנוע יאבד מיעילותו והמומנט ירד) והשניה תדע לתת את אותו מומנט אבל ב8000 סל"ד, תוכל בעצם לשים למכונית השניה תמסורת 2:1 ולקבל כוח האצה כפול מזה של הראשונה, עם מהירות סופית זהה.

בתור דוגמא קח אופנועי ספורט: אופנוע עם מנוע ליטר כמו R1 או GSXR1000 יתן בערך 10 קג"מ מומנט (נפח חלקי 100), אבל יגרד הספקים של 200 כ"ס, שזה כמו מכונית משפחתית עם מומנט כפול. זה בגלל שהאופנוע יודע להפיק את המומנט שלו בסל"ד שהוא כמעט פי 3 משיא המומנט של המשפחתית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...