Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלפו עברו להן 3 שנים והגיע הזמן לחדש את חוזה הליסינג (רכב חברה).

חיפשתי, קראתי, למדתי, נסעתי ועדיין מתלבט...

מדובר ברכב למשפחה בת 4 נפשות (2 מבוגרים, כסא בטיחות ובוסטר).

נסיעה יומית לעבודה ובחזרה (כ 20 ק"מ כל כוון) וכן נסיעות משפחתיות בסופי שבוע.

הרכב משמש בעיקר את אישתי כך שעיצוב ועידון מקבלים הפעם עדיפות על תקשורת והנאה מנהיגה.

צריכת דלק, שמירת ערך ואמינות פחות רלוונטיים.

התקציב הרלוונטי הוא מחירון של 120-130 אש"ח, בגלל שווי שימוש מחירי מבצע לא רלוונטיים ולכן נפסלות מתמודדות כמו לאון או קרוז טורבו.

המועמדות -

פורד פוקוס סטיישן - האפשרות מועדפת עליי בגלל הנאה מנהיגה ועיצוב פנים אך נתקלה בהתנגדות של אישתי שחשה שהרכב זקן וכעור.

אופל אסטרה 1.4 טורבו - בעד עיצוב, מנוע, נגד צפיפות בעיקר מאחור, מרגישה מעט מיושנת.

פולסוואגן ג'טה 1.2 DSG7- בעד מראה מכובד, מרווח פנים, נגד: למרות שפולסוואגן וכ"ו מרגישה מעט פשוטה רכה ולא מהנה במיוחד.

יונדאי I35 - בעד מרווח, עיצוב נחמד, נגד - סתמית, נפוצה, התנהגות משעממת.

לפוקוס יתרון באבזור, תחום בו הג'טה ממוקמת אחרונה, אך אני לא בטוח כמה זה מהותי לי.

בגדול אני נמשך למנוע באסטרה, למכובדות בג'טה ולחבילה הכוללת בשתי האחרות.

אפשרות הג'טה מייתרת לטעמי את האוקטביה ומאזדה 3 אני כבר לא יכול לראות אחרי שאני עומד להיפרד השנה מה-3 השלישית ברציפות.

ברור לי שאין פה מכוניות 'רעות', לכל רכב יתרונות וחסרונות והבחירה בינהן היא סובייקטיבית בלבד.

ועדיין הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים...

פורסם

הפוקוס קצת צפופה, אז אם אתם משפחה עם 2 ילדים שנוסעת הרבה בהרכב מלא כנראה שה-i35 היא האופציה העדיפה עליכם. הג'טה נפסלת לדעתי בגלל מחסור באבזור, בגרסת ה-1.2 של הליסינג היא ממש לא מאובזרת ומפנקת. האסטרה טורבו נוסעת מצוין ואם עסקת הליסינג שלכם כוללת דלקן לא מוגבל אז אין טעם שאספר לכם שהיא לא חסכונית בדלק. אני לא חושב שהיא מרגישה מיושנת, אבל היא כן דורשת הסתגלות עם כל המיליון כפתורים שתקועים לה בלוח השעונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מעניינת ההערה שלך לגבי הצפיפות באסטרה, היא אמורה להיות מרווחת כמו הג'טה והיונדאי. הפוקוס הצפופה ביותר אין ספק בכך.

אני אישית הייתי נוקט בשיטת האלמינציה. אני הייתי רוכש רק רכבים בתצורת סטיישן או האצ'בק, בהם תאי המטען הרבה יותר שימושיים מתא מטען של רכב סדאן ובפועל לאחר הורדת המדף/ כיסוי של תא המטען ניתן גם להערים דברים לגובה ולמעשה לנצל שטח תא מטען גדול בהרבה מרכב סדאן, גם ברכבי האצ'בק.

לכן נשארו רק הפוקוס סטיישן והאסטרה האצ'בק.

לפוקוס מנוע 1.6 אטמוספרי ולאסטרה מנוע 1.4 טורבו. משמע המנוע של האסטרה חזק יותר וגמיש יותר.

מצד שני לפוקוס גיר כפול מצמדים ולאסטרה גיר אוטומטי רגיל, משמע לגיר של הפוקוס פחות הפסדי כוח וניצול טוב יותר של כוח המנוע.

מצד נוסף הגיר של הפוקוס פחות נעים לשימוש וסובל ממחלות ילדות, ראה הודעות קודמות בפורום על כך והגיר באסטרה יהיה נעים יותר לשימוש.

מאחר ולאספקט צריכת הדלק אין משמעות בשבילך (באסטרה צריכת הדלק גבוהה יותר) נראה על כן שתהיה עדיפות לגיר האוטומטי הרגיל של האסטרה ובצירוף המנוע החזק יותר, האסטרה תעניק חבילת הינע טובה יותר.

מאחר והרכב מיועד לאישתך וכפי שציינת סוגיות כמו אחיזת כביש והנעה מנהיגה בהן הפוקוס תוביל אינן רלבנטיות.

לסיכום בנתונים אלו, אם החשיבות לגודל תא מטען גדול יותר של הפוקוס אינה מהותית במיוחד הייתי בוחר באסטרה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בסיס הגלגלים של האסטרה קצר מהג'טה ובוודאי מהיונדאי ויחד עם זאת היא גבוהה מהן.

מעבר לנתונים היבשים הספסל האחורי מרגיש מעט צפוף, סובל ממרווח מועט לרגליים ומדלת כניסה צרה ביחס לאחרות.

המקום לרגליים לא ממש מטריד אותי מכיוון שהמושב מיועד לילדים אך דלת הכניסה הצרה עלולה להוות מטרד קל.

מאסטרו - אני מסכים שהיונדאי היא כנראה החבילה השלמה והמתאימה ביותר אך היא כ"כ נפוצה בסביבתי (ובכלל) וסתמית לטעמי שחשבתי לבחור ברכב שמציע ערך מוסף כלשהו - אם זו האסטרה בגין המנוע והעיצוב או הג'טה המגודלת שמציעה משהו מעט שונה.

בהמשך להשקת ה I30CW שפורסמה היום - האם היא עדיפה לטעמכם על ה I35?

לא חשבתי על ה I30 כאופציה ולא בדקתי אותה.

האם בסיס הגלגלים המקוצר שלה לעומת ה I35 מורגש ובכלל - מי משתיהן עדיפה?

פורסם

ה-i30cw הושקה אתמול, לא היום. זה ynet שקצת מנמנים בגלל החגים :wink:

לא נראה לי שמישהו בארץ נהג ב-i30cw אז קשה להגיד לך אם היא טובה יותר או פחות מה-i35. בהתחשב ברושם שקיבלתי מה-i30 הלא סטיישן, לדעתי ה-i35 עדיפה.

יש רכבים אחרים, מלבד אלו שציינת, שיכולים אולי להתאים לך. האם אלו המועמדות היחידות שאפשריות עבורך או שאפשר להרחיב את ההצעות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כל מה שאמרת לגבי הפסדי כח,וניצולת טובה יותר של המנוע בפורד פוקוס זה קשקוש.

הפוקוס מקרטעת,לא בוחרת את ההילוך הנכון,לא מורידה הילוך כשצריך,רועדת,מתדרדרת אחורה מעבר למצופה... והכי עצוב?

היא עדיין נשארת מאחוריי כל 1.6 ממוצעת.

לפוקוס יש את היתרונות שלה, האסטרה 1.4 טורבו אופציה לא רעה, במיוחד אם מותקן דלקן ברכב ללא הגבלה .

ה I35 דווקא אופציה לא רעה בכלל,מרווחת יחסית לשאר הקבוצה,וגם די נוחה.

רק מציע לך לבדוק זמני המתנה שלה, כי ידוע לי שיש מחסור גדול במלאי...והמון לקוחות בהמתנה.

פורסם
כל מה שאמרת לגבי הפסדי כח,וניצולת טובה יותר של המנוע בפורד פוקוס זה קשקוש.

הפוקוס מקרטעת,לא בוחרת את ההילוך הנכון,לא מורידה הילוך כשצריך,רועדת,מתדרדרת אחורה מעבר למצופה... והכי עצוב?

היא עדיין נשארת מאחוריי כל 1.6 ממוצעת.

אני אחרי כמעט 50,000 ק"מ על הפוקוס 1.6 החדשה ולא יודע על מה אתה מדבר.

גיר מצויין לא מגמגם ולא בטיח נוסע חלק ומחליף הילוכים בצורה מושלמת גם תחת עומס מלא. אין לו שום מחלות ילדות והוא בהחלט אחד הגירים הרובוטיים הטובים שנהגתי עליהם.

מבחינת נוחות לא מבין איך אפשר לומר על הפוקוס סטיישן שהיא צפופה. האוטו ענק ונוח מאוד (גם אני עם 2 ילדים) תא מטען נוח מאוד. לדעתי אחת המכוניות סטיישן היפות שנמכרו בארץ.

אם תרצה נסיעת מבחן בשימחה

חן

פורסם

מניסיון של 10K על הפוקוס החדשה 1.6 סטיישן.

לגיר בהחלט יש בעיות, זריקת קלאץ,שילוב קלאץ איטי מידי תחת עומס שמנער אותך כאילו לחצת על הברקס,והדבר הכי מוזר שקרה לי, התחלתי נסיעה עם גז מלא הגיר עוד לא הספיק להעביר לשני,וקפץ לי חתול בלימה מלאה(לחתול שלום) עד עצירה מוחלטת והרכב נשאר פשוט על הטורים הגבוהים ולא ירד עד שהעברתי לN.

דרך אגב מהנה היא לא כולכך, הגה חשמלי+הידראולי מת, כפתור שמכבה את הESP רק מדליק נורה בלוח שעונים ולא עושה שום דבר בפועל.

אבל לפוקוס יש את היתרונות שלו.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

מבין רכבי המיינסטרים נראה שאין מגבלה של ממש מלבד המחיר.

רכבים ידניים וג'יפונים בסגנון ייטי וג'וק מחוץ לתחום ע"מ להבטיח שבמקרה ועובד יעזוב יהיה קל יותר למצוא לחוזה המשך בתוך החברה.

נציגות פיז׳ו וסיטרואן בקבוצה נראות מיושנות יחסית בעיקר בגזרת יחידות ההנעה בגרסאות הבסיס.

ל i35 יש אכן רשימת המתנה ארוכה ולכן כבר הודיעו לי שבמידה ואבחר בה נותרו במלאי רק צבע לבן, אפור בהיר ואפור כהה.

פורסם

ה-I35 היא בחירה טובה לדעתי, האפור הכהה הוא הצבע הכי יפה, מקווה שתקבל ריפודים בצבע בז' ולא בצבע אפור.

ממליץ לך לנסות לבדוק את ה-I30CW לפני שאתה מזמין, תא המטען יהיה גדול ושימושי יותר אבל המושב האחורי צפוף יותר ממה שהתרשמתי בדגם ההאצ'בק (בניגוד לדגם הקודם כאן המושב האחורי זהה). תא הנוסעים של ה-30 נאה יותר ומרגיש מעט יותר איכותי, בעיקר איזור ידית ההילוכים ומשענת היד.

פורסם
התחלתי נסיעה עם גז מלא הגיר עוד לא הספיק להעביר לשני,וקפץ לי חתול בלימה מלאה(לחתול שלום) עד עצירה מוחלטת והרכב נשאר פשוט על הטורים הגבוהים ולא ירד עד שהעברתי לN.

קרה גם לי, ולא פעם אחת. קרה לי פעם אחת כשנתתי פול גז סתם כדי לראות איך היא מאיצה, הגעתי לכיכר והייתי חייב להאט, בתוך הכיכר המנוע עמד על 5500 סל"ד ולא ירד עד שלא העברתי לניוטראל. הזוי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אחרי 15K עם הפוקוס, הגיר לא כיפי בעיר וביחוד כשיש עליות וירידות. מזמין אותכם לבצע חניה במקביל ברחוב צפוף בחיפה, בירידה או בעלייה , ותבינו למה הגיר מרגיז.

מחוץ לעיר הגיר נהדר.

בנוגע להתנהגות כביש ולהגה, אני חושב דווקא שיחסית למשפחתיות המקבילות הם בולטים לטובה.

המנוע סטנדרטי מינוס, עושה את העבודה ולא יותר. ריגושים אין פה.

הצדדים החזקים של הפוקוס הם האבזור העשיר, רמת ההרכבה שלא נופלת ממכוניות בקטגוריה אחת למעלה ובידוד רעשים מצוין.

מה שכן, כדי לבטל כרית אוויר נוסע, האוטו צריך להיכנס ליום במוסך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תשווה אותו לרכב ליסינג הקודם שלי, פיגו 308.

אני יכול להגיד בוודאות שהפיגו הרבה יותר טובה מבחינת התנהגות ורגש.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תוכן חדש...