Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק בדקתי את הנושא אתמול.

להלן המתכון, לקחתי אותו מאיזה אתר

המדריך הארץ ישראלי להכנת בועות סבון!

מתכון בועות סבון

נכשלתם בהכנת תמיסה לבועות סבון ? ובכן יש לכך סיבה.

איכות הבועה נמדדת בשרידותה לאורך זמן. עבודה בסביבה נקייה (סטרילית) הינה מפתח להצלחה! שכן כל גרגר אבק עלול לפוצץ את הבועה.

המרכיבים:

מים: המים בארץ הינם מים קשים ואינם מתאימים להכנת בועות סבון! לכן יש להשתמש במים מזוקקים בלבד. (ניתן לקנות בסופרמרקט. מיועד למגהצים 2 ליטר עולים כ 15 שקלים)

סבון: יש להשתמש בסבון כלים בעל 30% חומר פעיל ומעלה! וללא תוספים. ( לדוגמה אני משתמש ב FARRY ירוק או צהוב )

משפרים (לא חובה):

גליצרין ( ניתן לקנות בבית המרקחת ) - על מנת להשיג בועות עמידות למגע וצמיגיות יותר.

כחלופה ניתן גם להשיג צמיגיות ע"י שמן פשתן בהכנה ביתית אך זו משימה להרפתקנים בלבד. (אין להשתמש בסוג המסחרי, שכן הוא מכיל תוספים לא רצויים)

אופן ההכנה בסיסי:

קח/י קערה נקייה מאוד (רצוי מפלסטיק)

ערבב/י בעדינות (שלא ייווצר קצף) את המים והסבון.

היחס בין כמות המים לסבון הינה 3 ל 1 הווה אומר על כל יחידת סבון 3 יחידות מים.

טיפים לאופן הכנה משופר (לא חובה):

1. לתמיסה משופרת יש להלין את התמיסה במשך כל הלילה במקרר עם מכסה.
  2. ניתן להוסיף גליצרין כ 1/2 כוס על כל כוס של סבון.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כמה הערות:

המתכון לא עדכני מאחר ואין כבר פיירי עם 36% כמו בעבר.

למעשה, אין כבר סבון כלים עם 36%. כולם הורידו הריכוז למקס' 24%. המחיר לא ירד באותו היחס.

גליצרין בבית מרקחת עולה כ 18-20 ש"ח לבקבוקון.

מנסיון, לא תחסוך כסף בהכנה עצמית.

בפעם האחרונה קניתי בדרום ת"א בקבוק של ליטר ב 10 ש"ח שעושה בועות מעולות.

יש שמועה שגם בכפר השעשועים יש בקבוקי מילוי טובים באריזות ליטר.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

את כל החומרים יש לי בעבודה ככה שזה עולה לי גורנישט שקלים.:wink:

השניה בדקתי וזה יוצא נפלא.. ברובה החשמלי של הבנות אני מניח שיצא בסדר,אני פשוט לא יכול לבדוק כי הוא עושה רעש מעצבן וחזק והן כבר ישנות.

פורסם

משעשע לראות מתכון לבועות גורמה. חסר רק שומן של יאק שגדל בהרי טיבט ומים משלגים באלפים בגובה 2370 מטר לפחות.

תכלס, הסיפור פשוט, וכמעט כל הורה נתקל בצורך להשיג נוזל לבועות:

מילת המפתח היא קצת גליצרין. הוא שנותן את החוזק לבועות. בגלל זה צריך סבון כלים ולא טוב סבון ידיים נוזלי. סבוני כלים שהם קצת יותר טובים מכילים גליצרין או חומר שומני כלשהו לשמירת עור הידיים (והרי בשקט נודה שאנו גם רוחצים כלים, נכון?).

היחס הוא 1:8 עד 1:9. כלומר על כל יחידה של סבון כלים (מודדים בעין, לא צריך פה מעבדה) עוד 8 או 9 יחידות מים.

בודקים ומשפרים אם צריך. למקומיים שלי הייתי מוסיף טיפות שמפו ריחני או טיפה גליצרין (שמשיגים בבית מרקחת).

אחרי פעם פעמיים מוצאים את המינון והשיטה.

האלטרנטיבה של בקבוק מילוי גדול יכולה להיות טובה.

העיקר שהילדים צוהלים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...