Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתתם לי תיאבון על עוד אנית מעפילים שעשתה הסטוריה לאורך כל השירות שלה

האניה "מדינת היהודים"

היא נבנתה בשנת 1927 כשוברת קרח בשם Northland, יחידה במינה עם הנעה דיזל חשמלית (ובגלל זה לא היתה לה ארובה אלא אגזוז קטן...). היא השתתפה במחקרים הסטוריים וגילויים של גרנלנד ואף השיגה שיא עולמי של הצפנה לכלי שיט צף (נדמה לי שהשיא הזה מחזיק עד היום...). תמונות שלה מופיעות בחוברות "נשיונל ג'אוגרפיק" מאותה תקופה.

716px-Northland_Color_1.jpg

במלחמת העולם השניה נכנסה האניה הזאת להסטוריה הצבאית האמריקאית כשהיא שבתה ספינה הגרמנית, פעולת שבי ימית אמריקאית ראשונה במלחמת העולם השניה.

עוד על ה"נורת'לנד במלחמה ראו כאן

http://www.jacksjoint.com/cutter_northland_at_war.htm

לאחר המלחמה היא יצאה לגימלאות ונרכשה על ידי המוסד לעליה ב, הגיעה ארצה כ"מדינת היהודים" ואפילו כאן עשתה הסטוריה כי כאשר המשחתות הבריטיות סובבו אותה והחלו לנגוח, סובב ההגאי של "מדינת היהודים" את ההגה ונגח חזרה בחרטום שוברת הקרח. לראשונה ולאחרונה בתולדות ההעפלה שאניה בריטית נגררה..

bc9401ae96c644dcbc2.jpg

עם קום המדינה היא נקראה "אילת" (א 16) וגם כאן "לראשונה" היא השתתפה בקרב הימי הראשון מזה 2000 שנה.

היא סיימה את חייה בחיל הים כ"מצפן", זכר ל Northland. משמר החופים האמריקאי השיק בשננות השמונים "נורת'לנד חדשה" לזכר שוברת הקרח רבת המעללים וההסטוריה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נתתם לי תיאבון על עוד אנית מעפילים שעשתה הסטוריה לאורך כל השירות שלה

האניה "מדינת היהודים"

היא נבנתה בשנת 1927 כשוברת קרח בשם Northland, יחידה במינה עם הנעה דיזל חשמלית (ובגלל זה לא היתה לה ארובה אלא אגזוז קטן...). היא השתתפה במחקרים הסטוריים וגילויים של גרנלנד ואף השיגה שיא עולמי של הצפנה לכלי שיט צף (נדמה לי שהשיא הזה מחזיק עד היום...). תמונות שלה מופיעות בחוברות "נשיונל ג'אוגרפיק" מאותה תקופה.

במלחמת העולם השניה נכנסה האניה הזאת להסטוריה הצבאית האמריקאית כשהיא שבתה ספינה הגרמנית, פעולת שבי ימית אמריקאית ראשונה במלחמת העולם השניה.

עוד על ה"נורת'לנד במלחמה ראו כאן

http://www.jacksjoint.com/cutter_northland_at_war.htm

לאחר המלחמה היא יצאה לגימלאות ונרכשה על ידי המוסד לעליה ב, הגיעה ארצה כ"מדינת היהודים" ואפילו כאן עשתה הסטוריה כי כאשר המשחתות הבריטיות סובבו אותה והחלו לנגוח, סובב ההגאי של "מדינת היהודים" את ההגה ונגח חזרה בחרטום שוברת הקרח. לראשונה ולאחרונה בתולדות ההעפלה שאניה בריטית נגררה..

עם קום המדינה היא נקראה "אילת" (א 16) וגם כאן "לראשונה" היא השתתפה בקרב הימי הראשון מזה 2000 שנה.

היא סיימה את חייה בחיל הים כ"מצפן", זכר ל Northland. משמר החופים האמריקאי השיק בשננות השמונים "נורת'לנד חדשה" לזכר שוברת הקרח רבת המעללים וההסטוריה.

את כל זה כתבת,

ועדיין לא נרשמת ... :-(

מה יהיה?

להתראות!

אבי נוף

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

למרות שאלה שמקפידים על קלה כחמורה ועוד עם קו תחתון למטה, לא הגיבו על הערתי הצודקת בקשר לגלינה, קבל עוד הפתעה.

האניה "פרזידנט וורפילד" בחופי הפלישה בנורמנדיה כספינת אספקה של צי ארה"ב.

אתם בטח יודעים איך קראו לאניה הזאת אחר כך...

(אם לא,תשאלו במוזיאון)

1_137019381.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

shipsign.jpg

אקסודוס ?:lol:

למרות שאלה שמקפידים על קלה כחמורה ועוד עם קו תחתון למטה, לא הגיבו על הערתי הצודקת בקשר לגלינה, קבל עוד הפתעה.

האניה "פרזידנט וורפילד" בחופי הפלישה בנורמנדיה כספינת אספקה של צי ארה"ב.

אתם בטח יודעים איך קראו לאניה הזאת אחר כך...

(אם לא,תשאלו במוזיאון)

1_137019381.jpg

פורסם
ועל מנת לצאת מהקטנוניות(גם שלי) אז שום לימוד על נושא ההעפלה לא יושלם בלי הסיפור הממש הזוי של האניה "בן הכט".

היא נבנתה כיאכטה מפוארת בתחילת שנות השלושים בגרמניה וגויסה לשירות הצי האמריקאי במלחמת העולם השניה. לאחר המלחמה היא נקנתה על ידי התנועה הרויזיוניסטית והפכה לאנית המעפילים "בן הכט". במלחמת השיחרור היא גויסה לחיל הים ונקראה "מעוז" ק 24 ושימשה באנית אם לקומנדו ובין היתר השתתפה בטיבוע אנית המלחמה המצרית "אל אמיר פארוק".

בשנות החמישים היא נמכרה, ביחד עם יתר אניות המעפילים לשעבר לסוחר איטלקי אבל בגלל מצבה המצויין היא לא פורקה אלא שימשה במשך עשרות שנים כמעבורת בין נאפולי וקאפרי תחת השם "סנטה מריה דל מארה".

וכאן הקטע ההזוי: לפני מספר שנים רכשה את האניה חברה המשפצת יאכטות ובהשקעה אדירה היא הסבה אותה בחזרה ליאכטה מפוארת.

כיום היא עומדת למכירה ולמי שיש סכום זניח של 10 מיליון יורו, יוכל לקנות אותה ואולי לתרום אותה למוזיאון ההעפלה...

כאן כשנרכשה על על ידי התנועה הרויזיוניסטית לשמש כספינת מעפילים

bc663e585fd06b52b33.jpg

כאן כאח"י מעוז

64467.jpg

וכיום כיאכטה "סנטה מריה דל מארה".

yacht_santamaria.jpg

בני היקר אם כבר מדברים על ספינות מעפילים אשמח אם תספק קצת מידע על ספינת המעפילים ״גליל/גליליאה״ שבה עלתה סבתא שלי לישראל בשנות ה 30. כל שאני יודע שהספינה סיימה את חייה כבית חולים צף או משהו בסגנון . תודה מראש . צביקה

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

היו שתי ספינות עולים שנקראו גליל או גליליאה.

אני מניח שאתה מתכוון לספינה איטלקית של חברה מאד מפורסמת בזמנו "לויד טריאסטינו"

היא לא היתה אנית מעפילים אלא אנית נוסעים שעבדה על הקו מאיטליה לחיפה בשנות השלושים.

galilea_pilsna_1919_tr_122.jpg

האניה נבנתה בשנת 1919 באיטליה ועברה כמה בעלויות, עד שבשנות שלושים נרכשה כאמור על ידי הלויד ועבדה על הקו לחיפה.

בשנת 1935 היא נמכרה לחברה אחרת (שגם עבדה על הקו מונציה לחיפה) בשם "אדריאטיקה"

עם פרוץ מלחה"ע השניה הוא גויסה לצי האיטלקי ובמרץ 1942 טובעה על ידי צוללת בריטית בשם "פרוטיאוס" בין יון ואיטליה.

פורסם

אכן ככל הנראה זאת האונייה . רק שסבתא שלי עלתה לארץ בנמל יפו ולא חיפה. ככה שהספינה כנראה הורידה נוסעים בנמל יפו. תודה רבה על המידע !

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
shipsign.jpg

אקסודוס ?:lol:

אכן!

היא נבנתה כספינת חופים מפוארת ונקראה על שם נשיא החברה שהפעילה אותה.

נמל הבית שלה היה בלטימור והיא כונתה "המלכה של המפרץ"

1720-SteamshipPresidentWarfield01.jpg

בזמן מלחמת העולם השניה היא גויסה כנושאת גייסות לצי האמריקאי ולאחר המלחמה נקנתה כדי לשמש כאנית מעפילים.

למרות שאקסודוס היתה אנית המעפילים הכי מפורסמת, איש לא טרח לשמור עליה ובשנת 1952, כשעגנה בנמל חיפה פרצה בה דליקה ובעודה בוערת היא נגררה לחוף שמן ושם טבעה. בשנת 1963 נמכרו שרידיה לגרוטאות...וחבל...

פורסם
אכן ככל הנראה זאת האונייה . רק שסבתא שלי עלתה לארץ בנמל יפו ולא חיפה. ככה שהספינה כנראה הורידה נוסעים בנמל יפו. תודה רבה על המידע !

אז סבתא שלך עלתה כשהאניה הופעלה על ידי הלויד ולא על ידי אדריאטיקה כי נמל חיפה נפתח רק ב 1936...

ויש לי סיפור אישי מאד מרגש על הלויד ועל אותו אולם מכס בטריאסט שבו סבתא שלך דרכה לאחרונה על אדמת אירופה:

אימי, דודתי, סבי וסבתי ברחו ממש ברגע האחרון מוינה דרך טריאסט ארצה בספינה אחרת של הלויד, "רומא". את הפסיעות האחרונות שלהם בארץ שהקיאה אותם כיהודים הם עשו באותו אולם מכס כשהצרורות שלהם על גבם.

האולם הזה משמש היום כמרכז כנסים ולפני כחמש שנים הוזמנתי לתת הרצאה בטריאסט, כנציג מדינת ישראל ממש באותו אולם.

זאת היתה סגירת מעגל שאין שניה לה. סיפרתי על כך לנוכחים ומחיאות הכפיים שזכיתי להם היו מעל ומעבר...

פורסם
אז סבתא שלך עלתה כשהאניה הופעלה על ידי הלויד ולא על ידי אדריאטיקה כי נמל חיפה נפתח רק ב 1936...

בזמנו כשהגעתי לעשות מחקר משפחתי בארכיון הציוני בירושלים הם הביאו לי עותק של רשימת הנוסעים שהיו באוניה ביחד עם סבתא שלי.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

.

שלום לכולם.

לפני כחצי שעה הגעתי הביתה, לאחר עצירה קצרה לקפה בגעש.

האירוע היה גדול בכמותו, יפה, מעניין ומרגש.

נהננו לפגוש את כל החברים מהצפון,

אין סוף חיבוקים, חיוכים, ושמחה מלוא החופן.

בשיירה שיצאה מגעש בשעה 9:00 היו 45 רכבים,

חלקם יצאו מגעש וחלקם הצטרפו לאורך המסלול.

מעט לפני השעה 10:00 הגענו לעתלית,

החברים מהצפון ואלו שהגיעו באופן בודד לחניה כבר חיכו לנו בתוך האתר.

החנינו את הרכבים בצורה מאורגנת במקום שהוכן לכך מראש, מרווח ומסודר.

פרשנו מהרכבים לאגף הצל ושולחנות המנוחה/שתיה/נשנושים ואוכל.

לאחר זמן מה החלו הסיורים באתר ובאניה, בלווי מעולה של צוות האתר.

לרעבים - דאג "המטבח של משפחת חורש, ויניק פרל, ועוזריהם" לפיתות מיוחדות וטעימות "על הטבון",

מתובלות בזעתר/שוקולד/שמן לפי בחירת הלקוח.

בשעה 12:30 נשא דברים מעפיל שהשתתף בזמן אמת וסיפר את סיפורו.

נאמו גם ראש המועצה האזורית ומנכ"ל המועצה לשימור אתרים.

היה גם יין תרומת יקבי כרם מהר"ל, עוגות ותפוחים בדבש., ועוד המון חברים מתוקים ויקרים.

בקיצור - לא היה חסר דבר!

תודה גדולה לחברים שארגנו ועזרו בהוצאת הרעיון מהכח אל הפועל.

למשפחת חורש לדורותיה,

ליניק, לכל החברים ששמו יד ועזרו,

לכל החברים שהגיעו והשתתפו עם רכביהם ומשפחתם,

לזהבית, מנהלת מחנה המעפילים בעתלית,

ששיתפה פעולה מרגע העלאת רעיון המפגש ועד לסיומו היום אחה"צ.

תודה מיוחדת לאמוץ דור, שיזם/דחף/שכנע/נפגש/טלפן/כתב/מחק/התרוצץ וכו',

ובלעדיו האירוע לא היה קורם עור וגידים.

תודה מראש לכל אותם צלמים שעבדו שעות נוספות לצלם למעלה ממאה רכבים שהשתתפו באירוע,

ואשר יעבדו כנראה כמה שעות נוספות על העריכה והעלאת התמונות לפורום... :lol:

לכל חברי הפורום,

בפרוס עלינו שנה חדשה,

מי יתן ותהא זו שנה של בריאות, שלום ואחוה.

לכולם, שנה טובה ומוצלחת.

אבי נוף

.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...