Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני עכשיו לא יודע מה לעשות ולא מוצא שמן אכותי שייהיה שווה את המחיר.

מה בנוגע לשמן של Castrol EDGE FST? איך הוא יחסית לRP וRL? (בסולם של 1-10 ש10 הוא כמו RP/RL)

ראיתי שוולווליין בסדר גמור אבל לא הטופ , LM הפך לטכנולוגייה סינטטית, אגיפ גם בינוני- אז מה נישאר?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתן, אני מדבר על רדליין, לא רוייאל פרפל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה בנוגע לשמן של Castrol EDGE FST? איך הוא יחסית לRP וRL? (בסולם של 1-10 ש10 הוא כמו RP/RL)

ראיתי שוולווליין בסדר גמור אבל לא הטופ , LM הפך לטכנולוגייה סינטטית, אגיפ גם בינוני- אז מה נישאר?

ככל הידוע לי ולאינטרנט, סדרת ה EDGE של קסטרול מורכבת משמן בסיס מסדרה III, כלומר מדובר בשמן מינרלי שעבר זיקוק ברמה גבוהה מאוד ומתנהג למעשה כמו בסיס סינטטי רק שעלותו נמוכה ב 40-50% מבסיס סינטטי אמיתי מקבוצות 4 או 5. זו אחת הסיבות שניתן למצוא אותו בפחות מ 200 שקלים, זול מאוד למותג נחשב.

צריך לחקור טוב טוב את האינטרנט כדי לדעת מהו טיב השמנים. היצרנים לא ממהרים לצאת בהצהרות ממה מורכב שמן הבסיס שלהם (וברוב הפעמים זה גם בלתי אפשרי, שמן הבסיס כמעט אף פעם לא מורכב רק מקבוצת בסיס אחת) וגם חבילות התוספים ידועות בעיקר ליצרן ולו בלבד.

אני חוזר וטוען שבשמנים העניין הפסיכולוגי, הנאמנות למותג והעמידה בתקנים הרלוונטיים משחקים תפקיד הרבה יותר חשוב מאשר שמן כזה או אחר. מאמין בקסטרול? נפלא. מובייל 1? אחלה. רוייאל פרפל? מצויין. אי אפשר ליפול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לך נתונים על מבחני שמנים שאתה מכליל את כל סדרות היצרנים, כ" בינוני" "בסדר גמור" וכו?

לאג'יפ יש סדרה חדשה בשם I-sint סינטטי מלא והוא מצויין עונה לתקן מחמיר יותר API-SM ועוד תקנים מחמירים, אני משתמש בו ואני לא חפש משהו יקר יותר ממנו כי אין סוף למחירים תמיד יהיה משהו יותר יקר שלא מחייב שטוב יותר משמן שקצת יותר זול.

בעבר פורסם בפורום קובץ PDF עם מבחן שמנים עם נתונים מקצועיים על רמת שחיקה, מציע לך להיעזר בו.

ובנוסף אני לא רואה את הסיבה להשתמש בזמנים שעלותם גבוהה מאוד, כל עוד אין בעיות עם שמנים במחיר ממוצע סביר, למה לטפס גבוה בחיפוש שמן, יש בעיה עם שמנים זולים יותר? מה המנוע נשחק כ"כ מהר?

מסכים עם תגובתו האחרונה(24) של איתמר, שם היצרן משחק תפקיד, כל עוד מדובר ממותג ידוע ומוכר כאיכותי בייצור שמנים אין סיבה לחפור יותר מידי כאשר ידוע לך מותג כלשהו איכותי במחיר סביר.

פורסם

לא הבנת את כוונתי, שאמרתי שהם ברמה בסדר לא התכוונתי שהם לא טובים/מספקים- לדעתי הם אפילו מצויינים יחסית למוצרים הפשוטים שמיסתובבים במוסכים.

פשוט השמנים המדוברים עולים סביב ה150 שקל ל4/5 ליטר. הם לא הטופ של הטופ- וזה כל נושא הדיון.

ואני גם אומר את הדברים אחרי חפירה בפורום BOBISTHEOILGUY שעשו בדיקות לשמנים הנ"ל, וולוולין 5W40 הסינטטי יצא בסדר לא יותר וכך גם הקסטרול שיצא סבבה.

לא מבין מדוע במדינה מפותחת צריך ליהיות בעיה להשיג מוצר ידוע ואיכותי?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

למה?

כי אנחנו שוק קטן. כ-מה משוגעים לדבר יש בארץ שיוציאו מאות שקלים על נוזלים לרכב או שאר מוצרי טיפוח? מה שמנחה את ענף הרכב הישראלי הוא "זול", "קומבינה" ו "תעשה לי מחיר, בחיאת".

מלאי עולה כסף ולכן קשה למצוא שמנים יקרים מאחר ואין להם דורש.

שים לב שענף השמנים הסינטטיים מתחיל לפרוח אך כמו שרשמת רוב המותגים הינם מוצרים "בסדר" ולא יותר מזה. את מר ישראלי מספקת הידיעה שהוא רכש שמן סינטטי מלא וממש לא מעניין אותו באיזו חברה מדובר או מה רמת הבסיס ואיכות התוספים בשמן (מה גם שמרבית אם לא כל השמנים הסינטטיים מיוצרים במדינות מפותחות מה שמעלה משמעותית את אמון הלקוחות במוצר גם ללא הכרות מוקדמת).

איתמר.

פורסם

לגבי פנזאויל-דיברתי עם זוקו שילובים לפני כחודש, הנציג שלהם אמר לי שאין להם הרבה במלאי וגם טווח הצמיגויות שלהם מוגבל. יש להם את הצמיגויות הנפוצות כגון 10W30, 5W40 ולא נתקלתי שם בצמיגויות הנדירות כגון 5W20,0W30, 0W20.

אולי שווה לנסות אצלהם-יתכן שחודש המלאי :roll:

פורסם

חייב לציין שלדעתי עשיתם לעצמכם כאב מטורף מסך הכול שמן מנוע, זה כבר הדיון השני בנושא תוך מספר ימים.

אתייחס ספציפית לתגובה הנ"ל - אתה מודע לזה שזו סך הכול פיאט גרנדה כן? לא פרארי או למבורגיני, לא אומר שתשים שמן קנולה אבל כול שמן של וולוולין או קסטרול סינטטי מלא יספיק לחלוטין, אלא אם כן אתה מתכנן להחזיק את הרכב ל30 שנה הבאות שאז אולי במקרה יהיה אפשר לדעת את ההבדל בבלאי בשימוש בין שמן כזה או אחר וגם זה בספק.

מאות אלפי מכוניות נוסעות כול יום עם שמנים רגילים ופשוטים תוצרת הארץ, וחלקן נוסעות בחודש מה שחלק פה נוסעים בשנה.

לא אומר שצריך לזלזל אבל בשביל פיאט פונטו, או טויוטה יאריס אין צורך בשמן שעולה כמו זהב, המנועים האלה לא עובדים בהספקים/סל"דים של מנועי מירוץ.

פורסם

אני ממליץ על שמן תוצרת קסטרול סינטטיק וגם על שמנים תוצרת ELF העומדים במפרטי VAG/BMW/GM

EXCELLIUM NF 5W-40

EXCELLIUM XLL 5W-40

שמנים תוצרת ELF ניתן להשיג אצל חבר הפורום מוסך רון במחיר שווה לכול נפש.

איזה כייף לי :)

פורסם
חייב לציין שלדעתי עשיתם לעצמכם כאב מטורף מסך הכול שמן מנוע, זה כבר הדיון השני בנושא תוך מספר ימים.

אתייחס ספציפית לתגובה הנ"ל - אתה מודע לזה שזו סך הכול פיאט גרנדה כן? לא פרארי או למבורגיני, לא אומר שתשים שמן קנולה אבל כול שמן של וולוולין או קסטרול סינטטי מלא יספיק לחלוטין, אלא אם כן אתה מתכנן להחזיק את הרכב ל30 שנה הבאות שאז אולי במקרה יהיה אפשר לדעת את ההבדל בבלאי בשימוש בין שמן כזה או אחר וגם זה בספק.

מאות אלפי מכוניות נוסעות כול יום עם שמנים רגילים ופשוטים תוצרת הארץ, וחלקן נוסעות בחודש מה שחלק פה נוסעים בשנה.

לא אומר שצריך לזלזל אבל בשביל פיאט פונטו, או טויוטה יאריס אין צורך בשמן שעולה כמו זהב, המנועים האלה לא עובדים בהספקים/סל"דים של מנועי מירוץ.

:ok:

ואפילו לא סינטטי מלא (אלא אם יצרן הרכב (לא היבואן בארץ, או המוסך) דורש במפורש שמן סינטטי).

בפרט אם מחליפים את השמן באינטרוולים שקבע היצרן, ולא מאריכים אותם.

פורסם

בגדול אתם צודקים, עולם השמנים רווי בשמן נחשים וטונות קולסטרול.

יותר מזה, אחוז גדול מאוד מהרכבים בארץ נוסעים כל חייהם על שמנים תוצרת הארץ או עלומי שם, חצי סינטטיים במקרה הטוב, ומצליחים לגמוע מאות אלפי קילומטרים ללא בעייה.

אני טוען ששמן מנוע איכותי משפר את ביצועי המנוע בטווח הארוך ומחזיר את ההשקעה בו בדמות הפחתת הבלאי הטבעי למנוע, הארכת חיי המנוע, ירידה מופחתת בביצועים לאורך זמן (בהשוואה לשמן זול), שיפור בצריכת הדלק והארכת חיי הממיר הקטליטי. השקעה זניחה שבאה בדמות תוספת 100-200 שקלים באחזקת הרכב בשנה נותן תעודת ביטוח לא רעה למנוע.

איתמר.

פורסם
בגדול אתם צודקים, עולם השמנים רווי בשמן נחשים וטונות קולסטרול.

יותר מזה, אחוז גדול מאוד מהרכבים בארץ נוסעים כל חייהם על שמנים תוצרת הארץ או עלומי שם, חצי סינטטיים במקרה הטוב, ומצליחים לגמוע מאות אלפי קילומטרים ללא בעייה.

אני טוען ששמן מנוע איכותי משפר את ביצועי המנוע בטווח הארוך ומחזיר את ההשקעה בו בדמות הפחתת הבלאי הטבעי למנוע, הארכת חיי המנוע, ירידה מופחתת בביצועים לאורך זמן (בהשוואה לשמן זול), שיפור בצריכת הדלק והארכת חיי הממיר הקטליטי. השקעה זניחה שבאה בדמות תוספת 100-200 שקלים באחזקת הרכב בשנה נותן תעודת ביטוח לא רעה למנוע.

איתמר.

+1!

נכון מאוד- אחרי הכל ההבדל במחיר מול השמן הזול לשמן היקר הוא כ100 שקל! לשנה!

תחשבו על זה ככה: אדם ממוצע בארץ נוסע כ20,000 ק"מ בשנה- עכשיו נניח לדוגמא שהשמן האיכותי משפר את צריכת הדלק ברק 1%(נתון הגיוני לשם המחשה) ,

אז תעשו את החשבון לבד- האם בסופו של דבר החזרת לפחות את ההשקעה?-רמז: חיסכון של מעל ל20 ליטר לרכב שעושה 1:10!

לכן אחרי הכל אני לא משלם סתם יותר על השמן, זה מחזיר את עצמו בחיסכון בדלק וגם בהגנה מבלאי עתידי וגם ראש שקט שהרכב שלנו מקבל את הטיפול הראוי לו,

אחרי הכל זה הפורום לחובבי המכוניות שאוהבים את המכוניות שלהם ומשקיעים עליהן כסף רב-אז לחסוך בדבר הכי חשוב שהעלות שלו שולית ביותר- סליחה אני לא מבין זאת!.

• תוכן חדש...