Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טוען ששמן מנוע איכותי משפר את ביצועי המנוע בטווח הארוך ומחזיר את ההשקעה בו בדמות הפחתת הבלאי הטבעי למנוע, הארכת חיי המנוע, ירידה מופחתת בביצועים לאורך זמן (בהשוואה לשמן זול), שיפור בצריכת הדלק והארכת חיי הממיר הקטליטי. השקעה זניחה שבאה בדמות תוספת 100-200 שקלים באחזקת הרכב בשנה נותן תעודת ביטוח לא רעה למנוע.

איתמר.

+1!

לכן אחרי הכל אני לא משלם סתם יותר על השמן, זה מחזיר את עצמו בחיסכון בדלק וגם בהגנה מבלאי עתידי וגם ראש שקט שהרכב שלנו מקבל את הטיפול הראוי לו,

אחרי הכל זה הפורום לחובבי המכוניות שאוהבים את המכוניות שלהם ומשקיעים עליהן כסף רב-אז לחסוך בדבר הכי חשוב שהעלות שלו שולית ביותר- סליחה אני לא מבין זאת!.

כל כך נכון!!

גם אני, שנוהג כרגע בסוזוקי סוויפט שמתודלקת אחת ל3 וחצי שבועות, משקיע את האקסטרה שקלים הנוספים האלו.

נדירים המקרים בהם הרכב בכלל עובר את קו ה4000 סל"ד.

אך בשביל השקט הנפשי שלי, אני לא רואה שום בעיה לייקר את האחזקה השנתית שלי בכ100-200 ש"ח.

השקעה זניחה מאוד לעומת התוצאה.

יכול להיות (ורוב הסיכויים שזה מה שיקרה), שלא אני אהיה זה שיהנה מהפדנטיות היום, בעתיד. אלא רק בעל הרכב הבא. ויש סיכוי שהוא בכלל לא יידע להעריך את זה. (למרות שאני מניח שבדיקת הרכב תוכיח שהוא טופל כראוי).

אך זה ממש לא הקטע פה.

אפשר לקחת כדוגמא את הרכב הקודם שלי.

מיצובישי קולט שנת 96.

מעולם לא עשתה שום בעיה!

את הטיפולים ביצעתי כל 7500-8000 ק"מ.

תמיד שמנים אייכותים ורק חלקים מקוריים.

בבדיקת הקנייה, הבוחן חשב שהחליפו מנוע.

הקומפריסה הייתה זהה וגבוהה.

המנוע עבד שקט, חלק ויציב.

ההילוכים עברו בצורה מדוייקת וחלקה (ידני). (תמיד שמן גיר אייכותי)

הרכב שירת אותי כ-6 שנים בצורה מדהימה. (היו תקופות בהן הרכב עבד מאוד קשה! :twisted: )

בקיצור,

אני עושה את זה, כי אני מאמין שאם אתחזק את הרכב בצורה הטובה ביותר, אקבל ממנו את הטוב ביותר.

לא מוכן לקחת את הסיכון שאולי, יום אחד, הרכב יתקע.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה יכול לפרט איזה שמן דורש יצרן הרכב שלך עבור הדגם הזה בספר הרכב (צמיגות ודירוג API או ACEA)?

אח"כ אני אשאל אותך למה אתה חושב שאתה צריך שמן אחר (סינטטי מלא, RP, וגו').

האם אתה יודע משהו שהיצרן עוד לא גילה?

ממה שאני יודע, 10/40 חצי סינטטי, אבל בשביל השקט הנפשי שלי, אני מעדיף סינטטי מלא, וזה לאחר שהמנוע אינו אוכל שמן גם לאחר 160 אלף ק"מ שלגם רק שמן חצי סינטטי (כנראה שחלק באיכות ירודה, אני יד שלישית ברכב).

חוץ מזה, אני מעדיף, להשקיע כמו שאמרו כאן עוד 100-200 שקל בשנה, ולהיות רגוע שאני משתמש בשמן מנוע טוב ואיכותי.

ידוע לי שרוב הרכבים בארץ מונעים על שמן חצי סינטטי רגיל ופשוט וטוב, אבל אני לא מתכוון (בע"ה מקווה :) ) להחליף את הרכב בקרוב, יש לי ערך סנטימנטלי אליו ;) ומעבר לזה אני אוהב להשקיע קצת יותר ברכב כמו לגשת לטיפולים לפני, ולהשתמש בחלקים טובים וחומרים איכותיים, כמו שאמרתי בשביל השקט הנפשי שלי.

אגב, מאז המעבר ל RP, לאחר שהשתמשו רק בחצי סינטטי לפני כן, ולאחר התחממות מנוע שהובילה להחלפת ראש מנוע ולטיפול מקיף, העדפתי להשתמש בשמנים איכותיים, ראיתי הרבה דברים טובים על השמן הנ"ל וגם המלצות טובות לגביו בפורום כאן ובעולם, (הרבה אנשים משתמשים בלמבורגיני למשל, ב 10/40 הרגיל ומרוצים ממנו), ולמשל מאז שהשתמשתי בו - המנוע הרבה יותר שקט, פחות צלצולים עד כדי 0, צריכת הדלק השתפרה פלאים מ 1-10 מחוץ לעיר ומקסימום של 350-400 ק"מ בנסיעות בינערוניות, לכ 1-15 ק"מ לליטר בין ערוני (המיכל דלק שלי כרגע עומד על חצי בדיוק, וכבר עברתי יותר מ 260 ק"מ, השיא אגב עומד על 550 ק"מ נסיעה על מיכל מלא של 40 ליטר - בנסיעה משולבת).

אז כן אני מרוצה מהשמן ומעדיף לשלם עוד כמה גרושים לשנה בשביל לקבל שמן איכותי.

החסרון היחיד שלבנתיים נתקלתי עם השמן הנ"ל - שנשפך לי חצי ליטר מהבקבוק בתא המטען :p

אז אני שמח שהשרשור הגיע ל 4 עמודים ותפס קצת פה :)

נ.ב אם מישהו עושה הזמנה קבוצתית גדולה, לשמן 10/40 אני מוכן לקנות 8 / 9 בקבוקים.

תודה על התשובות הרבות!

Opel Adam S 2017

פורסם
ממה שאני יודע, 10/40 חצי סינטטי, אבל בשביל השקט הנפשי שלי, אני מעדיף סינטטי מלא, וזה לאחר שהמנוע אינו אוכל שמן גם לאחר 160 אלף ק"מ שלגם רק שמן חצי סינטטי (כנראה שחלק באיכות ירודה, אני יד שלישית ברכב).

חוץ מזה, אני מעדיף, להשקיע כמו שאמרו כאן עוד 100-200 שקל בשנה, ולהיות רגוע שאני משתמש בשמן מנוע טוב ואיכותי.

ידוע לי שרוב הרכבים בארץ מונעים על שמן חצי סינטטי רגיל ופשוט וטוב, אבל אני לא מתכוון (בע"ה מקווה :) ) להחליף את הרכב בקרוב, יש לי ערך סנטימנטלי אליו ;) ומעבר לזה אני אוהב להשקיע קצת יותר ברכב כמו לגשת לטיפולים לפני, ולהשתמש בחלקים טובים וחומרים איכותיים, כמו שאמרתי בשביל השקט הנפשי שלי.

אגב, מאז המעבר ל RP, לאחר שהשתמשו רק בחצי סינטטי לפני כן, ולאחר התחממות מנוע שהובילה להחלפת ראש מנוע ולטיפול מקיף, העדפתי להשתמש בשמנים איכותיים, ראיתי הרבה דברים טובים על השמן הנ"ל וגם המלצות טובות לגביו בפורום כאן ובעולם, (הרבה אנשים משתמשים בלמבורגיני למשל, ב 10/40 הרגיל ומרוצים ממנו), ולמשל מאז שהשתמשתי בו - המנוע הרבה יותר שקט, פחות צלצולים עד כדי 0, צריכת הדלק השתפרה פלאים מ 1-10 מחוץ לעיר ומקסימום של 350-400 ק"מ בנסיעות בינערוניות, לכ 1-15 ק"מ לליטר בין ערוני (המיכל דלק שלי כרגע עומד על חצי בדיוק, וכבר עברתי יותר מ 260 ק"מ, השיא אגב עומד על 550 ק"מ נסיעה על מיכל מלא של 40 ליטר - בנסיעה משולבת).

אז כן אני מרוצה מהשמן ומעדיף לשלם עוד כמה גרושים לשנה בשביל לקבל שמן איכותי.

החסרון היחיד שלבנתיים נתקלתי עם השמן הנ"ל - שנשפך לי חצי ליטר מהבקבוק בתא המטען :p

אז אני שמח שהשרשור הגיע ל 4 עמודים ותפס קצת פה :)

נ.ב אם מישהו עושה הזמנה קבוצתית גדולה, לשמן 10/40 אני מוכן לקנות 8 / 9 בקבוקים.

תודה על התשובות הרבות!

כמה שאלות:

1. החצי-סינטטי - זה דרישת יצרן הרכב, כתובה באיזשהו מקום, או הנוהג אצלנו?

2. איך אתה יודע שגם לפני שאתה היית בעלים שלו הוא לגם חצי-סינטטי?

3. הצלצולים נעלמו רק כתוצאה מהחלפת השמן, או אחרי החלפת הראש והטיפול המקיף שבעקבות ההתחממות (אגב, למה היה צריך להחליף את הראש)?

4. כנ"ל לגבי השיפור בתצרוכת הדלק, והאם הנתונים האלה (1:15) מבוססים על מדידה על פני מיכל דלק אחד?

5. אתה מעדיף להשקיע עוד 100-200 שקל בשנה (בשביל להיות רגוע שאתה משתמש בשמן מנוע טוב ואיכותי), ואתה אוהב להשקיע קצת יותר ברכב, אבל 200-300 שקל בשנה זה כבר יותר מדי? (זה לפי החשבון שלי כמה שזה יעלה לך (לכל היותר, אולי פחות) אחרי שהעלו את מחיר ה-RP מ-50 ל-60 ש"ח לליטר, שמזה בכלל התחיל השרשור)

פורסם

היי גליאור

1. קראתי הרבה בפורום והמלצות כאן שעדיף להשתמש בשמן אפילו 5/40 למנוע הנ"ל כי זה בריא במדינתנו, בגלל שאני לא רוצה לשחק יותר מדי עם הסמיכות של השמן ולהגיע למצב שאולי המנוע "יאכל" שמן, המשכתי עם 10/40 אבל הפעם סינטטי מלא, יש לומר שהשמן עדיין על MAX במדיד השמן, בקושי נאכל וזה לאחר שעברתי כבר 7000 ק"מ בקירוב.

2. אני לא יודע, אבל הרכב טופל במוסך בדימונה של משפחה (יד 1) , שבעל הרכב היה בעצמו קשור למוסך (קשר משפחתי), במוסך משתמשים בליקווי מולי 10/40 הרגיל, כשהרכב הועבר בעלות לדוד שלי (יד 2) המשיך לטפל באותו מוסך - מה שאומר אותו השמן (הוא ביצע לי גם את תיקון הראש מנוע).

3. לאחר תיקון ראש מנוע, לא החלפתי ישירות ל RP אלא הוא יצא מהמוסך עם השמן הרגיל של ליקווי מולי.

בטיפול הבא לאחר מכן החלפתי את השמן ל RP - היה לאחר 5000 ק"מ.

אחרי הראש מנוע שבוצע ברכב הצלצולים לא כ"כ נעלמו, עדיין היו שם, רק לאחר המעבר ל RP פחתו עד כדי נעלמו.

4. לגבי תצרוכת הדלק, פתחתי כאן שרשור דיי גדול על צורת התדלוק שלי ונסיעות שבוצעו עם הרכב, לרוב מדובר על נסיעות בינערוניות + ערוניות או בינערוניות בלבד. תדלקתי מיכל (ואני עדיין עושה זאת) כמעט כל פעם בזמן האחרון ואני מבצע בדיקה בכל פעם, לא פחות מ 400 ק"מ למיכל אם הנסיעה מרובת ערוניות, יותר מ 500 כשזה מגיע למשולב. כרגע אני עומד על 275 ק"מ ונשאר עוד חצי מיכל (גר במזרח ראשל"צ העבודה במערב על 431 עם קצת רמזורים וטיול בעיר)

5. תשמע - האוטו הנ"ל אמנם לא שווה הרבה, מבחינה קוסמטית הוא לא הכי טוב, יש מכות פה ושם, הפנים של הרכב דורש החלפה, ובע"ה עם התקדמות העבודה הנ"ל אני אשקיע טיפה יותר ברכב מבחינה זו, מבחינת מכניות, האוטו נמצא במצב טוב (טפו טפו טפו), עובד עגול, נוסע טוב, אמנם טיפה מגמגם בהתנעה עד החימום (כנראה העלאה של טורים בסרק בכל אופן), ללא רעשים מוזרים, ללא נזילות מיותרות, מה שאומר במחשבה שניה לאחר השאלה שלך, אני חושב שעדיף לי כבר להשאר עם ה RP :p. הטיפול הקרוב למשל, חשבתי על להחליף שמן גיר ל RP, אבל המחירים בשמיים...ולא ידוע לי על מוצר איכותי אחר, ומצד שני אני מפחד להתעסק עם שמן גיר "על" שמן גיר שכבר קיים ברכב, הוא דורש החלפה אבל זו לא תהיה החלפה מלאה - הגיר ברכב הנ"ל בעייתי ושמעתי כבר על טיפולי גיר שלאחר שבועיים החליט הגיר לשבוק חיים כי בוצעה החלפה מלאה (8 ליטר במקום 4).

אבל על זה כבר נשאל בשרשור אחר... :)

נ.ב - השאלה שלי יותר נוגעת ונובעת מהמחשבה לעבור לשמן אחר במחיר טוב, שאולי יתן תמורה טובה יותר, כמו שהומלץ כאן ע"י איתמר שמראה מקצועיות בנוגע לשמנים, וגם אנשים אחרים, ההבדלים לא כ"כ גדולים אבל עדיין כנראה או תיאורטית לא נותנים תמורה כמו שנותן הרויאל פרפל.

אני למסקנה שלי הגעתי להשאר עם השמן הנ"ל ככל הנראה.

Opel Adam S 2017

פורסם

סביר מאוד להניח שהוא יעשה את העבודה. כמו רוב השמנים ה"סינטטיים" אני נוטה להאמין שהוא לא יותר מגרופ III (שהוא מינרלי בבסיסו) אבל אני בטוח שהוא יעבור את המבחן.

כמו שרשמתי למישהו בה"פ שהופנתה אלי - קשה מאוד לייצר היום שמן רע, בטח אם הוא מגיע מחברה מוכרת ובעל תקן רלוונטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

1:15 עד 1:30 :wink:

גם אני ראיתי זאת לפני כחודש, RP ביכלל נותנת חסויות להרבה סרטי הוליווד.

שיבוא היום ואני אראה את בר רפאלי עם חולצה של פז/דלק אז אני אחשיב את השמנים של תוצרת כחול לבן שהם שווים משהו :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש בארץ VALVOLINE מכל הסוגים בכל הרמות והוא שמן ברמה מאוד גבוהה לפי בדיקות של מגזינים בחו"ל הוא מתחרה חזק של RP והתוצאות שלהם די חופפות אז אין שום סיבה לרוץ עד לסוף העולם בשביל כל מיני שיגעונות אם יש בארץ שמנים איכותים מספיק ד"א שמן זה לא הכל! יש עוד הרבה דברים חשובים בדרך לקבל מנוע שחי ודופק לאורך שנים (אחזקה מונעת)

• תוכן חדש...