Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

החלפתי אתמל שני בולמים קדמיים (מקסימה 2002) של מונרו.

ההגה רועד במהירות גהוהה (90-100)

איפה להתחיל:

לחזור למוסך שיכוון משהו?

כיוון פרונט?

איזון גלגלים?

פורסם

היי

דן אידין קטונתי לחלוק על מומחים כי אני ממש לא

אבל בבקשה תסביר

איזון גלגלים = מורידים את הגלגל מהרכב והאיזון הוא אבסולוטי ללא קשר לרכב .

דהיינו החלפת בולמים לא היתה צריכה לשנות כלום באיזון צמיגים .

כיוון פרונט - נעשה כמובן על הרכב עצמו בודק את המרחקים בין הטבורים זה יכול להשתנות בשינוי של בולמים וגם הגיוני שטיפה יזוז

אז למה המלצת על איזון גלגלים ולא כיוון פרונט ?

גם למיטב ידיעתי החלפת מתלים קדמיים בדרך כלל דורשת גם כיוון פרונט

תודה

עפר.

פורסם

רעידה בהגה זה בגלל גלגלים ולא כוון פרונט קורה שמורידים גלגלים ומחזירים לא לאותו מקום בדיוק על הנבה ואז מתחילה רעידה

פורסם
רעידה בהגה זה בגלל גלגלים ולא כוון פרונט קורה שמורידים גלגלים ומחזירים לא לאותו מקום בדיוק על הנבה ואז מתחילה רעידה

וואו סיבכת אותי .

עכשיו לא הגיוני לי בכלל.

1. כשמרכיבים גלגל חזרה יש קונוס בגוז'ונים שנועד למרכז את הגלגל במקום , אם לא סגרו נכון הגיוני לי שיהיו רעידות חזקות - אבל זה לא משתנה באיזון הגלגל בכלל , באיזון גלגלים מתקנים חוסר איזון בצמיג - ג'אנט על ידי שינוי מיקום הוספה והזזה של משקולות

2. אם כשמרכיבים גלגל הוא יכול לצאת מאיזון אז כל פעם שעושים איזון מורידים את הגלגלים - זה לולאה אינסופית

3. כיוון פרונט לא גורם לרעידות ? שברת לי מוסכמה שאני מכיר מקדמת דנא .

סורי ,

עפר.

פורסם

גם אני מנסה להבין למה הכוונה לא מחזירים את הגלגלים לאותו מקום על הנאבה. לא ידוע לי מאז ומעולם שגלגלים צריכים להיכנס בצורה מיוחדת אלא פשוט לפי החורים על הג'טנט שמיתלבשים על הברגים והאומים כבר מבצעים את ההצמדה הסופית כך שגם לי יש תהיות רבות עכשיו לגבי מה שאמרת דנידין. אשמח להסברים והבהרות בנושא.

פורסם

גלגל יכול להיות לא מאוזן וכך גם הנבה כמו כל חלק שמסתובב

אם חוסר האיזון של שני חלקים גם אם הוא מאוד קטן מתלכד לאותו מקום תהיה רעידה יותר חזקה

יתכן גם כי הרכב עבר איזון גלגלים עם ווספה כאשר הגלגל מחובר לרכב ואז חשוב מאוד להחזיר כל גלגל למקומו הנכון על הנבה אחרת תהיה רעידה בהגה בנסיעה מהירה

פורסם
וואו סיבכת אותי .

עכשיו לא הגיוני לי בכלל.

1. כשמרכיבים גלגל חזרה יש קונוס בגוז'ונים שנועד למרכז את הגלגל במקום , אם לא סגרו נכון הגיוני לי שיהיו רעידות חזקות - אבל זה לא משתנה באיזון הגלגל בכלל , באיזון גלגלים מתקנים חוסר איזון בצמיג - ג'אנט על ידי שינוי מיקום הוספה והזזה של משקולות

2. אם כשמרכיבים גלגל הוא יכול לצאת מאיזון אז כל פעם שעושים איזון מורידים את הגלגלים - זה לולאה אינסופית

3. כיוון פרונט לא גורם לרעידות ? שברת לי מוסכמה שאני מכיר מקדמת דנא .

סורי ,

עפר.

מסכים אם כל מילה.

אין מיקום נכון של הגלגל על הנאבה. כל עוד החיבור מתבצע עם כל הברגים וכולם סגורים כראוי הגלגל אמור להשאר מאוזן ואין שום סיבה שיופיעו רעידות.

דן-ידין, המצב שאתה מתאר לא אפשרי בכלל שכן כמו שציין עפר, עצם הפירוק של הגלגל לצורך איזון והרכבתו במיקום שונה של החורים תגרום לכך שהגלגל שוב לא יהיה מאוזן.

לפותח השרשור: תבדוק טוב האם רק ההגה רועד או שגם הרכב.

פורסם

ההסבר של dan-idin הוא נכון .

התופעה מוכרת במיוחד ברכבים עם גלגלים קוטר גבוהה מ 17 אינטש שבהם כל בעיית איזון קטנה מיד תורגש ולכן לא תמיד איזון רגיל על מכונה פותר בעיות של רעידה ורק איזון על הרכב פותר אותה (איזון עם מכונה שנקראת "ווספה").

אם זה כך הדבר, חשוב מאוד לסמן את מיקום כל גלגל אשר אוזן בצורה כזו, על טבור האופן ולהחזירו בדיוק למקומו, אחרת יהיו רעידות.

עוד אפשרות היא שהצטברה חלודה בין צלחת בילום לג'נט או בין צלחת הבילום לטבור האופן, חלודה זו לא נוקתה ואז מיקום הגלגל בצורה שונה תגרום לבעיה.

אולי כדאי בשלב ראשון רק להסיר גלגלים קדמים ולנקות הייטב את החלודה ולהרכיב מחדש את הגלגלים ולסגור ברגים בהצלבה.

בלי שום קשר ישיר, אחרי החלפת בולמי זעזועים, מומלץ לגשת למכון פרונט לצורך בדיקה וכוונים.

פורסם

היי דניאל

שאלה : מה עושים בהחלפת תקר ?

ברכבים כאלה לוקחים לאחר התיקון רק לאיזון "ווספה" ?

מה עושים רכבים עם הנעה כפולה קבועה ? אין בעיה עם איזון כזה ?

תודה

עפר.

פורסם

באופן כללי מומלץ לסמן את המיקום להחזיר גלגלים חזרה למקומם המקורי, אם כי לרוב אין בעיות בפירוק גלגלים והחזרתם ואם יש בעיה אז מתחילים עם איזון גלגלים דינמאי רגיל אצל בתיקרייה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי איזון לגלגלים הקדמיים.

אכן נמצאה סטייה של 30 גרם ותוקנה, אך עדיין במהירויות גבוהות בדרך כלל (90 100 ..) יש רעידה לא קטנה של ההגה.

אציין שהרעידה נעלמת אם אני מטה מעט את ההגה.

אציין שאין משיכה של ההגה ימינה\שמאלה.

האם זה יכול להיות קשור לכיוות פרונט או שאני צריך לחזור למוסך לבדוק איזשהו חלק בפרונט (תפוחים, ציריות ...)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
עשיתי איזון לגלגלים הקדמיים.

אכן נמצאה סטייה של 30 גרם ותוקנה, אך עדיין במהירויות גבוהות בדרך כלל (90 100 ..) יש רעידה לא קטנה של ההגה.

אציין שהרעידה נעלמת אם אני מטה מעט את ההגה.

אציין שאין משיכה של ההגה ימינה\שמאלה.

האם זה יכול להיות קשור לכיוות פרונט או שאני צריך לחזור למוסך לבדוק איזשהו חלק בפרונט (תפוחים, ציריות ...)

ציריות צלחות נבות וכל חלק שמתסובב כנראה אינו מאוזן

פתרון פשוט הוא לעשות איזון גלגלים עם ווספה

• תוכן חדש...