Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור שני טרנספורמטורים במקום אחד

Ave
שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים.

חשבתי להרכיב לעצמי עוד מגבר קטן לבית(מבוסס LM3886) אבל אין לי שנאי בעל סליל כפול מתאים.

עלה לי רעיון לראש , אולי אפשר לחבר שני שנאים במקום אחד כפול.

האם הסכמה הזו תקינה?

87reg_PS.gif

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום בעיה חשמלית במעגל. הכול טופ!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשרשור ספקי כי במעגל פשוט ישנם 2 חוקים בסיסיים:

1. שיהיו ac

2. אפס משותף ביציאות

וזה מה שעשית בסכימה ולכן זה תקין בגדול

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכוונה היא שמבחינה חשמלית זה א ב של שרשור ספקים

בלי קשר למטרה שזה נועד לה

מבחינת מקום לשיפור - באלקטרוניקה תמיד ניתן לשפר (כמו שניתן לשפר רכב), מיצבי מתח וכו׳

השאלה אם צריך/נדרש, יעיל/תקציב, מי מבצע/מתכנן

מה בדיוק ניתן/רצוי לעשות - זה מעבר לידע שלי/אני לא הכי מעודכן ברכיבים וברעיונות בנושא

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם היה תקציב היתי מזמין שנאי יעודי :)

בכול מקרה יש לי 2 רעיונות אבל שללתי אחד מראש.

הרעיון שנשלל היה ללפף את אחד הסלילים הנותרים של השנאי(הסלילים שלו זה 12,18,24) אז בקצרה להוסיף 6V ל18V ואז לחבר נקודת אמצע וגשר דיודות אחד.

הרעיון נשלל מכיוון שאין לי נתוני יצרן בשביל לחשב מחדש את הסליל השני, בנוסף אני לא בטוח שעובי החוט זהה, בקצרה אני לא חושב שהיתי מצליח ליצור סליל שני זהה לראשון.

לאומת זאת יש לי שני ספקים כאלו זהים שתי סלילים ראשוניים של 115 ושלושה סלילים משניים 12, 18 ו24 , 100VA :)

אני יודע שהם לא זהים אחד לשני כמו שני סלילים בשנאי יעודי, אבל כברירת מחדל לדעתי זה צריך לעבוד.

לגבי א ב , יכול להיות למישהו שלמד הנדסת חשמל, אני לומד תחום שאפילו לא קרוב, וזה בסך הכול תחביב.

או יותר נכון צורך במגבר וחוסר בתקציב, אם אני יצליח להרכיב אני יעלה תמונות של הפרויקט.

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה באמת תחביב ואתה נהנה מההרכבה, זה אחלה רעיון. אם אתה בסה"כ מנסה לחסוך בכסף, תעשה לי טובה, לך לשוק הפשפשים ותרכוש לך מגבר רטרו ב-100 שקל, ברצינות.

אתמול הייתי בשוק בחיפה, ראיתי שם לפחות 10 מגברים שעולים בין 50 ל-150 שקלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער אם חשבת שזילזלתי, נהפוכו, אני קצת למדתי אלקטרוניקה וזה היה גם תחביב שלי, עד שמישהו גילה לי את האופציה לקנות מגבר ממש בזול ולחסוך את הכאב ראש.

אם אתה עדיין מעוניין לבנות, אולי זה יעניין אותך:

http://www.dealextreme.com/p/12v-35w-dual-channel-decoding-power-amplifier-module-board-129561?item=58

ספק כוח של מחשב ישן יכול לתת לזה מתח, ולדעתי זה משהו שבטוח אפשר להוציא ממחשב ישן שלך או חבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא הכיוון.

הרעיון לגשר שתי LM3886 לכול ערוץ, בעבר יצא לי לבנות מגברים על בסיס הצ'יפ הזה והתוצאה בהחלט לא רעה.

מעבר לזה אני מתכנן להריץ אותו על רמקולים דווקה סוג של רטרו (RADIOTEHNIKA S90) שדווקה לא רעים מעבר לזה שהבס שלהם יחסית מרוח.

ממה שראיתי באינטנרט הם מדורגים 90DIN, לדעתי הגברה של 100-110 RMS תספיק.

בכול מקרה אם מעניין אותך תנסה לחפש gainclone בגוגל.

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שאמרתי, התעסקתי עם התחביב הזה גם בעברי, ויצא לי כבר לבנות כמה מעגלים כאלה, אמנם בעלי הספק נמוך יותר אבל חלקם היו מבוססים על שבבי LM ו-TDA.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד נקודה למחשבה - לא יודע עד כמה היא משמעותית (אודיו זה לא התחום שלי). אני תוהה אם בכ"ז כדאי שתרכוש שנאי יעודי. שני שנאים שונים עלולים להיות שונים מעט, ולכן כדאי להשוות בין V+ ו- V-. במקרה שהם שונים באופן ניכר בערכם, חצי האות השלילי יהיה שונה מחצי האות החיובי מה שגירום לעיוות של הסאונד (THD).

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...