Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עברתי טסט - קורס נהיגה ?

Akaplan
שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

עברתי היום טסט ראשון לאחר 29 שיעורים.

כפי שיודע לכם, בשיעורי הנהיגה לא בדיוק לומדים לנהוג, אלא איך לעבור את הטסט. לא למדתי כלל כיצד לנהוג במצבי חירום, כגון- בלימת חירום, איבוד שליטה , התחמקות ממכשולים וכו'.

לאחר חיפוש קצת ברשת, מצאתי קורס נהיגה לנהג חדש של דרייב-ארט :

drive-art.co.il/?id=102

האם כדאי לי לעבור את הקורס בשבועות הקרובים, או לחכות מספר חודשים עד שאצבור קצת ניסיון (אני בן 17 אם רלוונטי) ?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם לדעתי עדיף לך לחכות 3 חודשים שיגמר המלווה ובתקופה הזאת תנסה לנהוג כמה שיותר.

ניסיון אחרי הכל זה הכי חשוב.

אחרי התקופה הזאת בהחלט מאוד מומלץ ללכת לאיזה קורס נהיגה מתקדמת.(תנסה להוציא איזה קופון יש הרבה באינטרנט)

ומזל טוב על בטסט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף לקודמיי. תנהג עם מלווה, התפקיד שלו הוא בעצם ללמד אותך לנהוג.

סע בזהירות ואל תחנה באדום לבן (מה שאני עשיתי אחרי שנגמר לי המלווה וחטפתי...).

אלון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשעה טובה! עכשיו הגיע הזמן שתצבור נסיון עם מלווה, עוד לפני שאתה עובר הדרכת נהיגה מתקדמת. רצוי לפחות ארבעה חודשים שבהם תשתדל לנהוג הרבה: גם לקחת את הרכב רק כדי לנסוע עם המלווה זה רעיון טוב. תנסה לחוות מגוון תנאים מהקל לכבד, כולל התנסות בתנועה כבדה, נסיעה בדרך מהירה, כבישים מפותלים, נסיעה בתנאי מזג אויר שונים ועוד.

אחר כך כדאי שתעבור הדרכת נהיגה מתקדמת, מומלץ הדרכת כביש אישית. הכי קל זה ללכת הדרכה כיפית של החלקות ובלימות אבל בפועל הרבה יותר נכון ומועיל לקחת הדרכה שמתמקדת יותר ביכולת הצפי והתכנון שלך, במרווחים ממכוניות אחרות וכדומה. בינתיים תקרא חומרים (יש הרבה בפורום) ותנסה ליישם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזל טוב, תום.

בתור נהג מנוסה אתן לך את הכלל הכי חשוב: הניסיון פה הוא הפקטור הכי חשוב. תשתדל לא לעשות תאונות בזמן שאתה לומד. רק בעוד 2-3 שנים תוכל להעריך עד כמה לא ידעת לנהוג היום. אז פשוט אל תקפוץ מעל הפופיק בנהיגה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי האישית אין טעם בקורס כרגע.

מה שמלמדים אותך בשיעורי הנהיגה זה לנהוג רגוע, על פי הספר ובלי משחקים. לטעמי, ולו בתור התחלה, זה טוב כדי בכלל לא להגיע למצבים שייאלצו אותך לנקוט ב"נהיגה מתקדמת". אם תשאל שוב את דעתי, לכל שנות נהיגתך עדיף ללמוד איך לא להגיע בכלל למצב שאתה נדרש לעשות פעולת חירום כלשהי. אני לא מכיר נהג שנסע נסע ופתאום קפץ לו תנין לכביש. כשמרוכזים, מסתכלים רחוק, לומדים על התנהגותם של אחרים, נדיר שתידרש לבלימת חירום כלשהי או איזה פעולה נועזת אחרת. כמי שהיה בקורס נהיגה מתקדמת, לא מלמדים שם חוקי תנועה ולא מלמדים שם צפיה לרחוק ונהיגה חכמה שזה ה-דבר שימנע ממך להיות מעורב בכל תאונה, אלא מלמדים אותך לשלוט ברכב בהחלקה, לבלום בלימות חירום, מלמדים אותך על סוגי איבוד שליטה ודרכי התמודדות וכל זה נעשה בכמה שעות בודדות. שיעורי נהיגה לעומת זאת לוקחים הרבה יותר זמן, ככה שאני מעניק להם יותר חשיבות.

תסע מספר חודשים טובים ותכיר את כבישי הארץ. ככל שלא תעשה שטויות, תהיה עירני, וככל שתסע באיזי הכל יהיה בסדר. בעוד מספר חודשים כשתבין מה הולך, אתה יכול לגשת לקורס נהיגה מתקדמת.

מה שכן כדאי לך לשים לב ועל זה כן מדברים בקורסי נהיגה מתקדמת זה עניין המראות - אתה רגיל למראות ענקיות ומוזרות ברכב לימוד נהיגה ואתה צריך להבין את השוני בין זה למראה שיש ברכב רגיל ולשנן היטב את העניין של שטחים מתים וכיוון מראות נכון כי פה מדובר באמת בקטע קריטי. בנוסף שים לב למצב הצמיגים ברכב וניפוחם עפ"י הוראות היצרן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון- תלמד מהמלווה, כי זה מה שילמד אותך לנהוג. קורס נהיגה מתקדמת אינו מהווה תחליף למלווה טוב שילמד אותך מהי נהיגה.

בקשר לקורס, אני חושב שכדאי שתלך לקורס הבסיסי, זה שמתייחס יותר לבטיחות ולא לספורטיביות. הקורס הזה ישפר אותך כנהג בכביש הציבורי, ויכין אותך להתמודדות עם מצבים מסוכנים שאתה עלול להיקלע אליהם, וזה חשוב מאוד, כי גם הנהג הכי פיקח לא תמיד יוכל להימלט מכל סכנה.

הקורסים של נהיגה ספורטיבית, הם קורסים שנותנים פחות דגש על בטיחות, ונהיגה בכביש ציבורי, ויותר על היכולות המקצועיות שלך תוך כדי התמקדות בנהיגה ספורטיבית (מה שלא קשור לכביש הציבורי בכלל).

דרך צלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שמלמדים אותך בשיעורי הנהיגה זה לנהוג רגוע, על פי הספר ובלי משחקים. לטעמי, ולו בתור התחלה, זה טוב כדי בכלל לא להגיע למצבים שייאלצו אותך לנקוט ב"נהיגה מתקדמת". אם תשאל שוב את דעתי, לכל שנות נהיגתך עדיף ללמוד איך לא להגיע בכלל למצב שאתה נדרש לעשות פעולת חירום כלשהי. אני לא מכיר נהג שנסע נסע ופתאום קפץ לו תנין לכביש. כשמרוכזים, מסתכלים רחוק, לומדים על התנהגותם של אחרים, נדיר שתידרש לבלימת חירום כלשהי או איזה פעולה נועזת אחרת.

כמי שהיה בקורס נהיגה מתקדמת, לא מלמדים שם חוקי תנועה ולא מלמדים שם צפיה לרחוק ונהיגה חכמה שזה ה-דבר שימנע ממך להיות מעורב בכל תאונה, אלא מלמדים אותך לשלוט ברכב בהחלקה, לבלום בלימות חירום, מלמדים אותך על סוגי איבוד שליטה ודרכי התמודדות וכל זה נעשה בכמה שעות בודדות. שיעורי נהיגה לעומת זאת לוקחים הרבה יותר זמן, ככה שאני מעניק להם יותר חשיבות.

זה לא לגמרי נכון. יש קורסים לנהיגה מתקדמת שלומדים בהם דברים יומיומיים כמו שמירת רווח, חציה נכונה של צמתים, ניהול התנועה לאחור, מיקום בכביש, צפי ותכנון ולא רק בלימות או החלקות וגם לדעתי - עדיף קורס כזה, אפילו שהוא פחות "סקסי." בכל מקרה, בנושאים אלו יש גם חומרים כתובים שאפשר לקרוא וגם ליישם (לא מדובר בפעלולים אלא בדברים פשוטים).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נהיגה מתקדמת היא נהיגה חכמה יותר, ולא טכנית יותר. ברור שעדיף להמנע מהחלקה מאשר לדעת לצאת מהחלקה. אבל בגדול אם אתה כבר מחליק - תפסיק לעשות את מה שעשית שגרם להחלקה, ובהדרגה תחזיר את ההגה. טיפים לשיפור הנהיגה:

1. משחקי מרוצים במחשב - ילמדו אותך על קו נהיגה נכון
  2. טוסטוס! - יעזור לך להבין מה זה להיות חלק מהתנועה והתחשבות בנהגים אחרים
  3. מרוצי קארטינג - כי זה כיף
  4. ניסיון
  5. למד מנהגים טובים ממך. לשם כך אתה צריך לדעת לזהות כאלה. בסוף אתה גם תיהיה כזה. אולי. אם תקשיב לי, אז כן.
  6. וכמובן קורסים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא לגמרי נכון. יש קורסים לנהיגה מתקדמת שלומדים בהם דברים יומיומיים כמו שמירת רווח, חציה נכונה של צמתים, ניהול התנועה לאחור, מיקום בכביש, צפי ותכנון ולא רק בלימות או החלקות וגם לדעתי - עדיף קורס כזה, אפילו שהוא פחות "סקסי." בכל מקרה, בנושאים אלו יש גם חומרים כתובים שאפשר לקרוא וגם ליישם (לא מדובר בפעלולים אלא בדברים פשוטים).

אז צריך לבחור את הקורס הנכון. אני דווקא למדתי על שמירת רווח, צפי, תכנון ושאר דפוסי התנהגות בשיעורי נהיגה ואני חושב שנחוץ לדברים האלה זמן רב כי זה משהו שצריך להיות מושרש. אומרים למשל שאי שמירת רווח זה סוג של מחלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...