Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

הרכב הוא מיצובשי גאלנט 94.

עד כה הכל היה בסדר, הרכב עבר סדרת טיפולים וטסט לא מזמן והכל סבבה עד ששבוע שעבר בערך בשעה 12 (שיא החום) נסעתי נסיעה בין עירונית של כחצי שעה, לאחר 5 דקות נסיעה עם מזגן המחוג של החום מנוע החל לעלות לעבר החצי ולהמשיך, כמובן שעצרתי את הרכב בצד באותו רגע. קודם לנסיעה בדקתי מים ברדיאטור ובמיכל עיבוי כמו שאני עושה בכל יום בגלל החום הכבד ולכן לא זו הייתה הבעיה. לאחר שעצרתי בצד וחיכתי קצת פתחתי את הרדיאטור והיו מים כמו כן גם במיכל. המשכתי בנסיעה והמחוג חזר למיקום שלו, לאחר כ 20 דקות שוב המחוג החל לעלות אך הפעם למזלי הגעתי לעיר ונכנסתי למוסך הראשון שראיתי, הוא בדק ובדק ואמר שהשסתום של הרדיאטור שופך מים ולכן זה יכול להיות הגורם, אכן הוא החליף לי ומאותו יום עד היום הכל היה תקין.

היום בצהריים שוב נסעתי נסיעה של כחצי שעה והיא עברה בצורה תקינה עם מזגן דולק, בחזרה הכל עבר תקין עד הרגע שנכנסתי לעיר, לפתע המחוג החל לעלות שוב, בדיוק כשזה קרה עצרתי ברמזור וכבר תיכננתי לעצור בצד. חשוב לציין שזה קרה ברגע שכיבתי את המזגן,כשהמשכתי בנסיעה למטרת עצירה לפתע המחוג חזר למקומו והכל בסדר עד לרגע זה.

אני מאוד מבולבל, קשה לי להבין את הבעייה הזו, קשה לי להסביר במוסך את הבעיה היות והיא לא ברורה ולא הגיונית בעייני.

האם יתכן שזה קשור איכשהו למזגן?

קראתי בכמה מקומות שאולי יוניט?

לאוטו אין נזילות ותמיד יש בו מים, גם כאשר החום עולה.

סליחה על המגילה ותודה לכל תגובה שתיהיה.

פורסם

יכול להיות יוניט לא תקין. יכול גם להיות שיש לך אוויר לכוד במערכת הקירור. גש למוסך שיבדוק אם יש לך אוויר במערכת. שיבדוק על הדרך אם שני המאווררים של הרדיאטור תקינים

We are the Human Race

פורסם
יכול להיות יוניט לא תקין. יכול גם להיות שיש לך אוויר לכוד במערכת הקירור. גש למוסך שיבדוק אם יש לך אוויר במערכת. שיבדוק על הדרך אם שני המאווררים של הרדיאטור תקינים

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.

לגביי המאווררים המוסך בדק אותם באותו היום ואכן לאחר זמן מסויים הם נכנסים לפעולה במהירות.

האם באמת יכול להיות שהמזגן הוא הגורם?

פורסם

אם ההתחממות היא רק בנסיעה עירונית, סביר להניח שמדובר ברדיאטור סתום. בדוק בכל מקרה את סוגיית האוויר במערכת

We are the Human Race

פורסם
אם ההתחממות היא רק בנסיעה עירונית, סביר להניח שמדובר ברדיאטור סתום. בדוק בכל מקרה את סוגיית האוויר במערכת

תודה לכם.

אכן אני אבדוק את הדברים האלה. אם לעוד מישהו יש חוות דעת שתוכל לתת לי קצת ידע איתו אוכל לגשת למוסך אשמח מאוד

אגב, לגבי רדיאטור סתום או אוויר במערכת ישנה איזה דרך שאני יכול לבדוק זאת בעצמי או שרק מוסך?

פורסם

תלוי מה רמת הידע הטכני שלך. עדיף שתקפוץ למוסך שאתה סומך עליו אם אתה לא מבין

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

צריך לבדוק שהוונטות ניכנסות לעבודה בזמן (אם יש 2 כאלה) כי יכול להיות שהוונטה ששעובדת שהמזגן עובד פשוט לא ניכנסת לפעולה בזמן. כמו כן לבדוק אם הפיקוד מהיוניט תקין.

פורסם
צריך לבדוק שהוונטות ניכנסות לעבודה בזמן (אם יש 2 כאלה) כי יכול להיות שהוונטה ששעובדת שהמזגן עובד פשוט לא ניכנסת לפעולה בזמן. כמו כן לבדוק אם הפיקוד מהיוניט תקין.

כמה אפשרויות, ממש מבלבל הסיפור הזה, מהו הסדר לבדיקת הדברים? מהכי פשוט להכי מורכב?

תודה למנהלים על שערכו לי את כותרת הפוסט, אלמד להבא ותודה לכל העזרה שלכם

אגב כמעט שכחתי, זו כבר תקופה שיש לי מן קונקטור כזה במנוע שפשוט מנותק, בהתחלה חשבתי שמדובר על חיישן חמצן אבל עכשיו אני כבר לא יודע מה לחשוב.

זה החיבור:

663b57200a205b00db99cd10d4b03783.jpg

e1d056e5d06e93d49e54744732daa942.jpg

גם אדם לא מקצועי כמוני יכול לראות שמשהו היה אמור להתחבר לשם, האם יכול להיות קשר?

פורסם
קשה כך לראות לאן הקונקטור הזה שייך ומה תפקידו. בכל מיקרה יש לך וונטה אחת או שתיים איפה שיושב הרדיאטור?

יש לי שתיים תלויות על הרדיאטור.

פורסם

תניע את הרכב וללא מזגן תן לאוטו לעבוד ותיראה אם אחת הוונטות עובדות או תתחיל לעבוד לאחר כמה זמן. זה יכול לקחת כמה דקות ארוכות אז לא להתייאש. אם מתחילה לעבוד או לא מתחילה הדלק מזגן ובדוק מה קורה אז. האם רק אחת עובדת או ששניהם. חזור עם תשובות מדוייקות על איזה מהם עובדת ומתי והאם בעוצמה גבוהה. שים לב שיש וונטה שאמורה לדלוק מייד עם הדלקת המזגן.

פורסם
תניע את הרכב וללא מזגן תן לאוטו לעבוד ותיראה אם אחת הוונטות עובדות או תתחיל לעבוד לאחר כמה זמן. זה יכול לקחת כמה דקות ארוכות אז לא להתייאש. אם מתחילה לעבוד או לא מתחילה הדלק מזגן ובדוק מה קורה אז. האם רק אחת עובדת או ששניהם. חזור עם תשובות מדוייקות על איזה מהם עובדת ומתי והאם בעוצמה גבוהה. שים לב שיש וונטה שאמורה לדלוק מייד עם הדלקת המזגן.

כרגע אני ברכב עושה את מה שאמרת

אכן 2 הוונטות מתחילות לעבוד ברגע שאני מפעיל מזגן במהירות נורמלית

פורסם
ומה מצב חום המנוע? באיזה שלב הרכב מיתחמם?

הרכב מתחמם בזמנים לא קבועים ופה כל הבעיה.

הייתי הבוקר ב 4 מוסכים וזה מה שנאמר לי:

לא טרמוסטט

לא יוניט

מה שחושבים הוא שהרדיאטור סתום ובמוסך אמרו לי שניקוי הרדיאטור יעלה כ 350 שח,האם זהו המחיר?

תודה

פורסם

המחיר מעט גבוה. אני עשיתי ניקוי לפני כמה זמן לרייסר ב 200 שח. אבל זה אחרי שאני הבאתי רק את הרדיאטור ואני פירקתי והרכבתי אותו. משהו כמו 250 עם עבודה יהיה סביר.

• תוכן חדש...