Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי יש סיבה למה רצועה כשלה ואבחון ברמה כזו המחלצים בדרכים לא עושים.

שנית, גם אם הרצועה שבמקרה יש להם בבגא'ז לא ממש מתאימה, סיכוי סביר שהם כבר "יתאימו" אותה.

בקיצור, חוץ ממצבר, נורה, או איזה תיקון של חיבור סורר, בתנאי שדה לא מומלץ לבצע תיקונים, גם קלים.

פורסם
רשת המחשבים צורכת מעט מאוד, אולי אמפר שתיים, אבל משאבת דלק, סלילי הצתה, מזרקים זה כבר סיפור אחר.

אולי לא הבנת אותי נכון. כאשר אני מדבר על רשת המחשבים אני מתכוון לסה"כ צריכת הזרם של המחשבים המותקנים ברכב.

רמז... רק מחשב הזרקה/הצתה עשוי לצרוך בין 2-6 אמפר. תוסיף על זה את המודולים/מחשבים הבאים המותקנים בגולף דור 5 (רשימה חלקית).

מחשב נוחות, מודול הגה כוח חשמלי, ABS, מודול בקרה של תיבת הילוכים אוטומטית, מודול בקרה של לוח השעונים, מודול בקרה של מערכת החשמל ברכב ועוד...ובקלות תגיע ל-20 אמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה כבר יש במחשבים האלו שצורך הרבה זרם? מדדתי פעם צריכת זרם של מחשב הזרקה מודרני בזמן עבודה, דגמתי רבע אמפר בקושי חצי מזה זה בטח רק הזרם הנדרש להחזיק את ממסר ההזנה העצמי.

פורסם
מה כבר יש במחשבים האלו שצורך הרבה זרם? מדדתי פעם צריכת זרם של מחשב הזרקה מודרני בזמן עבודה, דגמתי רבע אמפר בקושי חצי מזה זה בטח רק הזרם הנדרש להחזיק את ממסר ההזנה העצמי.

בטח מדדת מחשב של רכב יפאני או קוריאני... כאן מדובר על מחשב גרמני ! הוא עובד חזק ומדוייק ולכן צורך הרבה !

:mm_tongue

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עכשיו אני מבין למה אנחנו לא מסכימים. מחשב הבקרה עצמו מוזן במתח של 5 וולט ואכן צריכת הזרם בקו ה-5 וולט נמוכה מ-0.5 אמפר.

בנוסף לזה במחשב ההזרקה יש את הדרייברים שדוחפים את מזרקי הדלק (טרנזיסטורים מסוג MOSFET בדרך כלל) שהם למעשה ממתגים בפלוס מתאים את המזרק לכן לקחתי בחשבון את צריכת הזרם הנובעת מפעולת מזרקי הדלק שעשוייה להיות בין 2-6 אמפר סה"כ (תלוי באיזה מצב נמדד הזרם קרי 'פיק' הפתיחה של המזרק או במצב אחזקה).

פורסם

דרייברים של מחשבים ברכב ממתגים מינוס אבל זה לא משנה, זה המחשב הזרקה. מה קורה עם שאר המחשבים? נשאר לנו מחשב גיר שמבקר לחץ שמן עם רבע קווד-דרייבר כמה זה כבר לוקח? עוד אמפר? ונשאר לנו לוח שעונים עם מנועי צעדים שרוב הזמן לא ממש עובדים, עוד חצי אמפר? שאר המחשבים לא עושים כלום בזמן נסיעה חסכונית אולי מחזיקים איזה ממסר כלשהו, אז כמה סגרנו? 5 אמפר מקס'? אתה מדבר על 20 אמפר.

פורסם

אכן ברוב מערכות ההזרקה הטרנזיסטור ממתג את סליל המזרק לאדמה. כפי שכתבת זה לא משנה מכיוון שצריכת זרם תהייה אותה דבר אם מבנה המערכת הוא כזה שממתג את קו הפלוס.

תנסה למצוא מידע טכני כמה צורך כול מודול מהרשימה הבאה ותסכם את סה"כ הצריכה ובקלות תגיע ל-20 אמפר.

מחשב נוחות, מודול הגה כוח חשמלי, ABS, מודול בקרה של תיבת הילוכים אוטומטית, מודול בקרה של לוח השעונים, מודול בקרה של מערכת החשמל ברכב (רשימה חלקית בלבד מהזיכרון יותר מאוחר אני אנסה לצרף רשימה מלאה של כול המחשבים ברכב שברשותיי).

פורסם

אין מידע טכני כזה אבל אני משוכנע שאתה לא מגיע לזרמים האלו בנסיעת ללא צרכני חשמל עובדים, ז"א רק מנוע פועל ואתה נוסע נסיעה בין עירונית.

פורסם

1. לא הבנתי...האם אתה מוציא מהמשוואה לחישוב סה"כ צריכת הזרם את מחשב הגה כוח חשמלי שקיים כמעט בכול רכב מודרני ואת מחשב ה-ABS לדוגמא ?

2. קיים מידע כזה אבל אני צריך קצת זמן בכדי לנסות לסכם בצורה טובה את המידע שאספתי.

פורסם
רשת המחשבים צורכת מעט מאוד, אולי אמפר שתיים, אבל משאבת דלק, סלילי הצתה, מזרקים זה כבר סיפור אחר.

מצורפת רשימה של יחידות הבקרה (מחשבים) המותקנות בגולף דור 5.

נניח שכול יחידה כזו צורכת לפחות 0.4 אמפר מבלי לקחת בחשבון את המפעילים שהיא מפעילה שצורכים זרם רק בזמן הפעלתם. ברור לי שחלק מהיחידות צורכות פחות מ-0.1 אמפר וחלק יותר מ-0.4 אמפר וגם חלק מיחידות הבקרה נמצאים במצב 'שינה' (SLEEP MODE) ואז צריכת הזרם אפסית.

לקחתי בחשבון רק יחידות בקרה רלוונטיות לרכבים ברמת איבזור בסיסית כלומר בדגמים מסויימים קיימים עוד יחידות בקרה.

26 יחידות בקרה כפול 0.4 אמפר =10 אמפר, נוסיף לזה את הזרם הנצרך על-ידי מערכת ההצתה 1.5 אמפר ועוד הזרם שנצרך על-ידי המזרקים 2-6 אמפר נגיע ל-17-18 אמפר.

** צירפתי קובץ של חברת בוש שבו ניתן ללמוד על צריכת הזרם של מחשב ABS ובו במפורש כתוב שצריכת הזרם היא בסביבות 0.6 אמפר במצב המתנה ובזמן עבודה כ-16 אמפר.

כמו כן צירפתי קובץ עם נתוני צריכת הזרם של תיבה מסוג טיפטרוניק 6 הילוכים וניתן לראות שסה"כ צריכת הזרם של הסולונאידים עשוי להגיע גם ל-4 אמפר כאשר 4 סולונאידים עובדים.

גם אם נניח שהערכה של צריכת הזרם שלי מוגזמת עדיין זה יהייה הרבה יותר מ-2 אמפר.

J104 ABS with EDL control unit

J136 Seat and steering column adjustment control unit with memory

J217 Automatic gearbox control unit

מחשב ניהול מנוע-J220 Motronic control unit

J234 Airbag control unit

J255 Climatronic control unit (and Climatic)

J285 Control unit with display in

dash panel insert

J334 Immobiliser control unit

J345 Trailer detection control unit

J364 Additional heater control unit

J386 Door control unit, driver side

J387 Door control unit, front passenger side

J388 Door control unit, rear left

J389 Door control unit, rear right

J393 Convenience system central control unit

J400 Wiper motor control unit

J412 Mobile telephone operator electronics control unit

J431 Headlight range control, control unit

J446 Parking aid control unit

J500 Power steering control unit

J503 Control unit with display for radio and navigation

J519 Onboard power supply control unit

J525 Digital sound package control unit

J527 Steering column electronics control unit

J587 Selector lever sensors control unit*

J604 Auxiliary air heater control unit

Pages from Solenoid valve is activated.pdf

abs_m4_manual_en.pdf

פורסם

רנו קליאו 98 אוטומטית.

ממודיעין ועד תלפיות בירושלים (בצומת פת. נכבה הרכב) ללא רצועת אלטרנטור. על מצבר רגיל של 72A.

בצומת פת חובר הרכב לרכב אחר לכ25 דקות לטעינה של המצבר. והתנעתי את הרכב מחובר לרכב השני.

ומשם בנסיעה למוסך להחלפת רצועה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מכל יחידות הבקרה שמנית, רק 1.5 עובדים בזמן נסיעה חסכונית, מחשב בקרת מנוע ומחשב גיר. שאר המחשבים, שרובם המכריע לא קיימים ברכב הסטדרטי בעל אבזור נמוך (כמו רוב הרכבים במדינה), לא יעברו את הרבע אמפר, מניסיון.

סיכום, לא יותר מ 5-8 אמפר (ואני לא כולל משאבת דלק). ברכב מאובר מאוד אולי תגיע לערכים שהצהרת ואני גם בזה בספק.

חבל על תאוריה והשערות, תמדוד אצלך ברכב ותגיד לנו, יש לך את הכלים הדרושים לכך.

• תוכן חדש...