Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההערה באה מנסיון של אבא של ידידה, שהלך וקנה לו טויוטה קורולה בת שנה עם 100 אלף קילומטר.

ושכח את הסעיף של 3 שנים או 100אלף ק"מ.

למרות שיבואן התחשב בו ונתן לו שרות מספק מעל ומעבר, לא תמיד עלול ליפול כזה מזל.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ההערה באה מנסיון של אבא של ידידה, שהלך וקנה לו טויוטה קורולה בת שנה עם 100 אלף קילומטר.

ושכח את הסעיף של 3 שנים או 100אלף ק"מ.

למרות שיבואן התחשב בו ונתן לו שרות מספק מעל ומעבר, לא תמיד עלול ליפול כזה מזל.

היה לי רכב 3 שנים שלא היה צריך יבואן ולא מוסך והמטרה כרגע להיות באותו מצב עם ההונדה הזו, בעיקר זו המטרה.

פורסם

דווקא אני לא חושב שהבדיקה כזאת טובה. אני חושב שיש הפרש גדול מדיי בין הצילנדרים, מה שמעיד שהמנוע הזה כבר מתחיל לאבד מעצמו.

אם הרכב הזה מגיע אלייך במחיר מציאה (חצי מהמחירון) - אז אפשר לדבר, אחרת - דפדף הלאה ומהר.

פורסם
דווקא אני לא חושב שהבדיקה כזאת טובה. אני חושב שיש הפרש גדול מדיי בין הצילנדרים, מה שמעיד שהמנוע הזה כבר מתחיל לאבד מעצמו.

אם הרכב הזה מגיע אלייך במחיר מציאה (חצי מהמחירון) - אז אפשר לדבר, אחרת - דפדף הלאה ומהר.

אמרו בפורום כמה וכמה פעמים שבדיקת מכון ללחצי דחיסה היא לא מדויקת ואם ההפרשים לא מהותיים לא באמת אפשר לדעת אלא אם לעשות בדיקה מקיפה ועל פניו זה נראה בסדר. המנוע מתחיל לאבד מעצמו ? ברור, השאלה כמה. כשהאוטו עם 0 קילומטרים חדש מהחברה אני מניח שהמנוע בשיא שלו וב-100,000 לא... זה די ברור.

פורסם

בסופו של דבר, מי שקובע מה יהיה לך רשום על הטופס זה הבוחן הספציפי באותו זמן.

אולי הבוחן הוא חדש ולא מכיר את מדיניות הכסת"ח של המכונים?

במידה ואתה חושש, הייתי מציע לך לקחת את הרכב למוסך מורשה ושם שיעשו לו דיאגנוסטיקה לגבי המצב שלו, הרי זה מה שהיית עושה כניראה בכול מקרה אם היית מקבל מבול של כסת"ח.

רכבים כאלה, במחיר שלהם, יכולים להיות די מציאה למי שלא נוסע הרבה וקונה רכב לתקופה ארוכה, אז חבל לפספס.

פורסם
בסופו של דבר, מי שקובע מה יהיה לך רשום על הטופס זה הבוחן הספציפי באותו זמן.

אולי הבוחן הוא חדש ולא מכיר את מדיניות הכסת"ח של המכונים?

במידה ואתה חושש, הייתי מציע לך לקחת את הרכב למוסך מורשה ושם שיעשו לו דיאגנוסטיקה לגבי המצב שלו, הרי זה מה שהיית עושה כניראה בכול מקרה אם היית מקבל מבול של כסת"ח.

רכבים כאלה, במחיר שלהם, יכולים להיות די מציאה למי שלא נוסע הרבה וקונה רכב לתקופה ארוכה, אז חבל לפספס.

תמיד אני תוהה לגבי השאלה הזו ואני הפעם אשאל - אם בסוף אפשר לקחת את הרכב למוסך שיעשו לו דיאגנוסטיקה למה מלכתחילה מקובל לקחת רכבים למכוני בדיקה ?

הבוחן הזה לא חדש... אני יודע זאת די בוודאות.

הבוחן הציג את הרכב הזה כמעט כמושלם בדוח שהוציא בלי אף הערה... אקח גם בחשבון שאם מחר או מחרתיים אני מגלה משהו אחר והולך לתבוע, הבוחן אמור לעמוד מאחורי זה, לא ? והוא בכל זאת לא ראה להעיר כלום כלום ? או שהבוחן חפפן או שבאמת לא היה על מה לכתוב ולי קשה לדעת מה יותר נכון בייחוד כשהדוח כמו שהוא יותר אופייני לדוח שמוציאה חברת הליסינג שמוכרת מטעמה.

פורסם

אני אישית תמיד שואל את עצמי את השאלה הזאת. המכונים האלה כבר מזמן לא מביאים תמונת מצב אמיתי אלא ערימות של כסת"ח שאי אפשר ללמוד ממנו כלום. אם כבר ללכת לשם זה רק בשביל לעשות בדיקת שלדה וזהו.

פורסם

+1

תלך למסך ותעשה בדיקת קמפרסיה אמיתית ולא השטות של זרם התנעה תראה אם יש בעיה אמיתית במנוע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני אישית תמיד שואל את עצמי את השאלה הזאת. המכונים האלה כבר מזמן לא מביאים תמונת מצב אמיתי אלא ערימות של כסת"ח שאי אפשר ללמוד ממנו כלום. אם כבר ללכת לשם זה רק בשביל לעשות בדיקת שלדה וזהו.

גם את זה אני מניח שאיש מקצוע במוסך יכול לעשות אם הוא מרים את האוטו על הליפט...

פורסם

איזה רכב יש ברשותך שאתה חושב שאי אפשר למכור ? היום,לכל דבר יש מחיר.

גם אני עשיתי טרייד אין לפני כמעט חצי שנה. אבל נתתי גטס שחוטה (100,000 ק"מ,היתה חייבת פתיחת ראש מנוע לשם החלפת גומיות שסתומים,גיר דפוק,השכרה לשעבר,פגיעת רצפה אחורית וגשר קדמי -תאונות עם משמעות סחירותית גבוהות) ויצא ששילמתי מחירון על יונדאי I30.אבל אני קיבלתי רכב ליסינג בן 26 חודשים עם 31,130 ק"מ אז יחי ההבדל הקטן- עם אחריות לעוד 10 חודשים וק"מ מצחיק יחסית לליסינג (נקנה בהרץ).הם מצידם לא היו מוכנים להתפשר דרשו וקיבלו מחירון (בניכוי הפחתת ליסינג)

הם ניצלו היטב את העובדה שהייתי ללא מזומנים ולא עם רכב,שאפשר להתמקח עליו.

הרכב שלי היה שווה 38,950 וקיבלתי עליו 20,000 (46% פחות מהמחירון) אבל אם תקח את מחיר הבסיס ותפחית השכרה מדובר בהפסד של רק 10,000 ש"ח בלי לדבר על התיקונים שהייתי צריך להשקיע (ומה שנכתב מעל היה רק קצה הקרחון,היו שם עוד מספר תקלות).

מה אני מנסה לומר ? אם כבר אתה נשחט על הרכב שלך ומשלם מחירון על ההונדה,תנסה למצוא רכב שעבר חיים הרבה יותר קלים ולאלבר יש רכבים בשפע-אם לא היום ייכנס עוד שבוע/שבועיים.

אני חיכיתי להזדמנות בכיליון עיניים ולמרות שהייתי סגור על מכירת הרכב הקודם שלי כבר חצי שנה לפני חיכיתי עד שתגיע הכלה הראוייה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אמרו בפורום כמה וכמה פעמים שבדיקת מכון ללחצי דחיסה היא לא מדויקת ואם ההפרשים לא מהותיים לא באמת אפשר לדעת אלא אם לעשות בדיקה מקיפה ועל פניו זה נראה בסדר. המנוע מתחיל לאבד מעצמו ? ברור, השאלה כמה. כשהאוטו עם 0 קילומטרים חדש מהחברה אני מניח שהמנוע בשיא שלו וב-100,000 לא... זה די ברור.

דווקא מנוע שהוא חדש מהחברה הוא לא בשיא שלו ובלי קשר האיבוד קומפרסיה בחלק מהצילנדרים לרכב בן שנתיים מעיד על חיים לא קלים, למרות הקילומטראז'.

אם הקומפרסיה הייתה נמוכה אבל זהה בכל הצילנדרים זה לא אותו דבר לעומת בדיקה עם הפרשים. כאן נראה לי ממה שאני זוכר - אחד היה נמוך יותר מכל השאר - מה שמדליק מנורה אדומה.

עד כאן עניינית. בקשר לתגובה שלך:

שמע, אתה נשמע כאילו אתה נעול על הרכב - אז לך תקנה אותו.

אתה בא ואומר שעשית בדיקה ומשהו נראה לך מסריח.

ואז כל תגובה שאתה מקבל אתה קוטל.

לא יודע מה בדיוק אתה רוצה. חיזוקים לקניית רכב שעשה מעל 50K ק"מ בשנה, שעבר לא ברור כמה תאונות ומצבו בסימן שאלה? אף אחד לא יחתום לך על קנייה כזאת כחכמה במיוחד אם המחיר לא מאוד אטרקטיבי.

אתה תעשה את השיקולים שלך. הרכב הזה לא רק שנסע הרבה אלא קרעו לו את הצורה, אני לא מפחד מרכב בן שנתיים עם 100K שננהגו בצורה רגועה. כאן לדעתי זה ממש לא המקרה. כאמור, אם המחיר לא מתוק אין טעם לבלוע את הגלולה המרה הזאת.

פורסם
דווקא מנוע שהוא חדש מהחברה הוא לא בשיא שלו ובלי קשר האיבוד קומפרסיה בחלק מהצילנדרים לרכב בן שנתיים מעיד על חיים לא קלים, למרות הקילומטראז'.

אם הקומפרסיה הייתה נמוכה אבל זהה בכל הצילנדרים זה לא אותו דבר לעומת בדיקה עם הפרשים. כאן נראה לי ממה שאני זוכר - אחד היה נמוך יותר מכל השאר - מה שמדליק מנורה אדומה.

עד כאן עניינית. בקשר לתגובה שלך:

שמע, אתה נשמע כאילו אתה נעול על הרכב - אז לך תקנה אותו.

אתה בא ואומר שעשית בדיקה ומשהו נראה לך מסריח.

ואז כל תגובה שאתה מקבל אתה קוטל.

לא יודע מה בדיוק אתה רוצה. חיזוקים לקניית רכב שעשה מעל 50K ק"מ בשנה, שעבר לא ברור כמה תאונות ומצבו בסימן שאלה? אף אחד לא יחתום לך על קנייה כזאת כחכמה במיוחד אם המחיר לא מאוד אטרקטיבי.

אתה תעשה את השיקולים שלך. הרכב הזה לא רק שנסע הרבה אלא קרעו לו את הצורה, אני לא מפחד מרכב בן שנתיים עם 100K שננהגו בצורה רגועה. כאן לדעתי זה ממש לא המקרה. כאמור, אם המחיר לא מתוק אין טעם לבלוע את הגלולה המרה הזאת.

אני לא קוטל שום תגובה. אני רק עונה. הנקודה היא שהשאלות שלי מתייחסות למהימנות הבדיקה. כלומר, אני מצפה לתגובות כמו, "כן, זה יכול להיות", או "אין מצב כזה בחיים, משהו פה מסריח, אתה חייב לבדוק את זה עוד לעומק ולקחת את הרכב לעוד בדיקות".

וכן, אומר לך את האמת, שקשה לוותר על הרכב שיוצא כל כך נקי בבדיקה. היה רושם הבוחן שיש נקישות, נזילות, חוסר הספק, גיר לא תקין או אלוהים יודע מה, ואז גישתי הייתה שונה לחלוטין.

לגבי בדיקת הקומפרסיה, כבר אמרתי שחיפשתי בפורום לפני כן וגם כאן נאמר, שהבדיקה הזו, באופן שהיא נעשית, אינה מהימנה ולא ניתן להסיק לגביה מסקנות.

הבדיקה, כפי שהיא, לא מלמדת על בעיה לדעתי ואיך אתה יודע שקרעו את הרכב ? זה שהוא נסע הרבה מעל הממוצע זה ידוע וגם אמרתי זאת בעצמי, אבל זה כי זה היה רכב עבודה.

פורסם

כי יש הבדלים בין הצילנדרים. לך למוסך, שם אפשר לעשות בדיקת קומפרסיה אמיתית עם שעון לחץ.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
כי יש הבדלים בין הצילנדרים. לך למוסך, שם אפשר לעשות בדיקת קומפרסיה אמיתית עם שעון לחץ.

השאלה היא האם היית מציע לעשות בדיקה כזו לכל רכב שקונים, או שהבדיקה הנוכחית מצביעה על בעיה ? כי בהתחשב בכך שהבדיקה לא מדויקת, אולי הכל בסדר. כמה עולה בדיקה כזו במוסך בדרך כלל ?

• תוכן חדש...