Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה :wink:

אם יש אתר עם סיומת co.il, באנגלית,

ואתר עם סיומת com, בעברית.

שניהם, של אותו בעל עסק.

האחד עם סיומת com, בדירוג מצויין בגוגל - כזה שמביא לו כסף בסוף החודש,

אבל האתר מאוד ישן, מה גם שהוא בעברית.

השאלה שלי היא, האם קיימת דרך "להחליף" בין הדומיינים, כך שה co.il יפנה לעברי,

וה com יפנה לאנגלי, מבלי לפגוע בדירוג הקיים של שניהם?

ובמידה ולא, מהו הפתרון ההגיוני ביותר לדעתכם שעל ידו אפשר להחליף את כתובות האתרים, במינימום השקעה ובמינימום פגיעה בדירוג?

בהתחלה חשבתי על redirect מהאחד לשני, אבל כשאני מתחיל לחשוב על זה לעומק לא נראה לי שזה יעבוד,

הרי המנוע "יצפה" לפגוש דפים מסויימים תחת אותה כתובת הדומיין,

ובפועל כשימצא שם דפים אחרים, לא יודע איך זה ישפיע על הדירוג שהוא יתן, יש מצב שזה יפיל את זה בדירוג לא? עד שהוא יעכל את השינויים כביכול...

וכמו כן, בזווית קצת אחרת , האם מבחינת seo קיימת דרך "למזג" את הדירוג?

לדוגמה, אם אני גורם ל co.il ול com להוביל שניהם לאותו אתר.

הופך את זה לאתר אחד עם ממשק החלפת שפה.

איך זה ישפיע על גוגל? יש לדעת? :)

תודה רבה לעוזרים! :mm_yeah:

אשמח להיווכח גם הפעם שתמיד באה מכאן ישועה ברגע לא צפוי :wink:

אני יושב ומוצא את עצמי מגרד בראש ומנסה להבין איך הדברים עובדים שם...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

גוגל מתייחס לכמה היבטים

האחד הוא כמה זמן הדומיין קיים (בשנים), השני לתוכן משתנה ויחודי

REDIRECT יורד אותך בדירוג המון

ניתן להחליף בין האתרים, אבל קח בחשבון שיהיה לפחות חודש-חודשיים של תזוזות במיקום - בסה"כ מה שקובע חזק יותר זה התוכן.

אם האתר באנגלית חלש, תוסיפו כתבות \ שינויים יחודיים לאותו אתר.

קח בחשבון שמילת החיפוש בעברית בעלת חיפוש נמוך יותר מאשר חיפוש באנגלית (לרוב גלובאלי)

פורסם

תודה רבה!

אפשר לשאול באופן כללי כיצד ניתן להחליף ביניהם?

אשמח לקצה חוט :roll::wink: שישלח אותי לעקומת למידה קטנה:-)

אגב - אחלה חתימה, אם כולם היו עושים כך כשהם מקבלים שירות רע, היו נוהגים בלקוח הישראלי כלקוח ולא כפראייר.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

תודה, השלב הבא היה לעבוד חזק על ה SEO שהמילה "פפריקה" או "פפריקה פ"ת" תעלה את הבלוג שלי ראשון ;)

בכל מקרה, להחליף זה עניין של ספק ההוסטינג שלך (בעקרון אתה מפנה את ה BIND מדומיין א לדומיין ב) אם יש לך קונטרול פאנל אתה פשוט משנה שדומיין א יפנה לתיקיה ב

פורסם

אני מאוד ממליץ לך, במידה והאתר שמכניס כסף ע"י תנועה שנובעת ממנועי חיפוש לעצור, להתייעץ עם מומחה SEO ולהבין את המשמעויות של מה שאתה עומד לעשות.

צריך להבין שהכח האמיתי של דף והחיבור שלו למילות מפתח תלוי בהרבה מאוד משתנים, ביניהם לדוגמא לינקים נכנסים קרי כמה אתרים אחרים מפנים אל הדף הספציפי הזה ועוד מיליון ואחד פרמטרים, אבל במידה והתוכן פשוט לא יהיה שם יותר הדף יאבד את "כוחו" ותוך כמה ימים-שבועות ימצא את עצמו מחוץ לתוצאות החיפוש הראשונות.

אני הייתי בוחן היטב, שנית את הסיבה להחלפת הדומיין שמכניס כסף, ושוקל למצוא פתרונות יצירתיים אחרים שלא יערבו הסרת התוכן המכניס מהדומיין המדובר כ"כ מהר.

פורסם

פתרונות יצירתיים כגון? :roll:

כמו שאמרתי, אשמח לקצת פירורים...

אילו פתרונות יכולים לתת מענה במצב כזה? גם אם באופן הדרגתי כמו שאתה מתאר ולא בהחלפה בבת אחת...

לערבב קישורים ביניהם?

אשמח לקצת ניצוץ יצירתיות, מכרה יקרה ביקשה ממני לגשש בשבילה את הנושא, ו seo זה לא הצד החזק שלי...

שתפנה למומחה את זה כבר הבנתי, אבל עם איזה כיוונים?

לצערינו לא חסרים "מומחים" שלא בדיוק נמצאים בפסגת הידע והיצירתיות, או שלהבדיל אינם עושים עבודתם נאמנה...

סגנון הנופלים ב"יצאת צדיק" של חיים הכט, טכנאי מחשבים שבא לתקן תקלה ברשת, וטוען שבשביל זה צריך להזמין את דוד שלו כדי שיחליף דוד שמש :lol:

מה גם, כבר נלחץ לי כפתור הסקרנות :wink:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

זה מאוד ספציפי עבור האתר המדובר אבל נניח לרגע שהיינו רוצים לעשות את אותו הסיפור עבור carsforum.

תוכל לשים לב שעמוד הבית של הפורום הוא http://www.carsforum.co.il/vb/ נניח ואני רוצה לשמר את התוכן והכח של הדף הנ"ל אבל להעביר אותו במיקום מעט ע"מ שדף הבית יהיה באנגלית נניח, מה שאני יעשה זה יגרום להפנייה מסוג 301 (הפנייה קבועה) כך שנניח http://www.carsforum.co.il/vb/ -=> http://www.carsforum.co.il/he/vb

וכעת אני יכול להפנות גם את כל הדפים בכתובות הישנות של מה שהיה מוגש מתוך ספריית הvb אל /he/vb

ומכאן והלאה ניתן להתחיל להגיש דברים בכל דבר שהוא לא /vb או /he/vb תו"כ שימור יחסי מאוד של הכח בדפים הנ"ל.

זה רק דוגמא אחת, יש המון טריקים וקווים מנחים שצריך לעבוד לפיהם כשעושים דברים כאלה.. שוב מאוד תלוי באתר ובמבנה הנוכחי שלו.. כמובן שבשביל אתר שמכניס נניח 100 דולר בשנה לא הייתי טורח אבל אם מדובר על סכום רציני יותר שווה להתייעץ עם מישהו

אני לא מומחה SEO גדול, אבל יצא לי להתעסק מעט באופטימיזציות לאתרי אינטרנט כאלו ואחרים.

אבי

• תוכן חדש...