Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כיום אני הבעלים של סיטרואן C4 2007, הרכב נרכש מאויס, לאחר ליסינג תפעולי ואני חייב לציין כי השירות שלהם היה מעולה, כמו גם העמידה בהתחייבויות שלהם. יצאתי מרוצה. לאחר שנתיים, הרכב מתחיל קצת "להשתעל" ואני פוזל לכיוון של רכב חדש, עם אחריות ישירות מהיבואן, נמאס לי מרכבים ישנים, למרות שאני בודק אופציה של טרייד אין חלופי שוב עם אויס.

המגבלות העיקריות מבחינת רכב חדש הן:

1. תקציב - אני רוצה ללכת על טרייד אין של ה C4 מכיוון שאני לא מצליח כרגע למכור אותה בשוק ה"חופשי". אין לי הרבה להוסיף, כך שאאלץ לקחת מימון כלשהו. כמו כן העדיפות היא לרכב ידני, משיקולי חיסכון בדלק ואחזקה.

2. מקום - אנו משפחה בת שלוש נפשות שגודלת בימים אלו, כך שאנו זקוקים לרכב גדול מספיק לשני כסאות בטיחות + ציוד (עגלת תינוק ושות'). אישית, אני מעדיף את תצורת ה 5 דלתות.

3 גרירה - יש לי עסק עצמאי קטן, שבחלק מהזמן אני צריך לגרור עגלה. יש לי נגרר של 500 ק"ג כולל שה C4 מתמודדת איתו יפה ואני מחפש רכב שיעמוד במשימות גרירה אחת לכמה זמן (פעם פעמיים בחודש, משקל הגרירה הוא מתחת לתחום המותר, תמיד).

הסתכלתי קצת על רכבים חדשים ועלו כמה אפשרויות ללא סדר או עדיפות מסויימת:

סקודה רומסטר 1.2

פולקסווגן פולו 1.4

איביזה 1.2 רגילה או סטיישן

פיאסטה 1.2 ידני

פוקוס 5 דל' ידנית (מופיעה בכ 105K ש"ח)

קיה ריו 1.2

קורסה 1.4 ידני

הונדה ג'אז 1.2 ידני

אשמח לדעות, הארות, הערות וכיוונים שאולי לא חשבתי עליהם.

תודה מראש, גל.

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

פורסם

דבר ראשון, תוריד מהרשימה כל מה שללא מנוע טורבו. זה אומר שנשארות הרומסטר והאיביזה, שתיהן עם מנוע 1.2TSI. אין שום מקום להשוואה למנוע 1.4 אטמוספירי או, רחמנא ליצלן, ה1.2 של הקיה ריו (12 קג"מ מומנט ב4000 סל"ד בקיה לעומת 17.5 קג"מ ב1550 סל"ד ברומסטר, אפקטיבית זה בערך חצי מהכוח ולקרוע את המנוע בעליות).

רומסטר 1.2TSI נשמעת לי הכי מוצלחת מכל האופציות שהבאת. המומנט הרב והזמין של המנועים המוגדשים יעשה לך חיים קלים בגרירה ובנסיעה עם אוטו עמוס. והרומסטר נחשבת מוצלחת בפני עצמה.

אם אתה רוצה להתפרע, ב120K יש סיאט ליאון 1.8 טורבו עם DSG. נכון לרגע זה, זו עסקה פסיכית לחלוטין ואם הייתי קונה אוטו חדש, הייתי צריך המון סיבות בשביל לא לקנות את זה (ולא משנה בכלל מה הייתי מחפש מלכתחילה). מנוע חזק מאוד (160 כ"ס, 25.5 קג"מ מומנט), גיר DSG (שבעיני הוא יתרון אדיר: חסכוני יותר מידני ובעל ביצועים עדיפים), תצורת האצ'בק כפי שאתה רוצה ומשמעותית יותר מרווחת מסופרמיני. אפילו, אם הרוח שורה עליך, המנוע הזה, בעזרת צ'יפ (סדר גודל של 3000-3500 ש"ח), מגיע ל190-200 כ"ס.

זו פשוט עסקה טובה מדי. תראה כאן: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=425042

יש שם דיבורים על 115K לגרסה הידנית, אבל לא ברור אם היא קיימת במלאי. ההצעה שלי - לך על זה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הרומסטאר הכי משתלמת לך לדעתי, גם היא בגודל של כמעט טנדרון, מה שמשתלם לעסק,

אבל חשבת אולי על כיוון של טנדר? כמו איסוזו די-מקס, טויוטה וויגו, ניסאן נווארה?

isuzurodeo4x2singlecab0608.jpg

לאן אני חותר?

במקום להחזיק גם עגלה וגם אוטו, להחזיק טנדר,

עלויות של רכב + עגלה זה אומר:

שני טסטים, אחד לרכב אחד לעגלה,

כמו כן יש לך לשלם שני ביטוחים,

הוצאה כפולה בצמיגים (בהנחה שיש לעגלה 4 גלגלים)

קושי למצוא חניה, וכמובן קושי מסויים לעשות רוורסים,

כל פעם הצורך לפרוק את העגלה ולקשור אותה,

לעומת זאת, טנדר יתן לך מרחב העמסה כמעט כמו לעגלה,

הטנדרים מסוגלים לקחת יותר משקל,

יותר קל למצוא חניה לטנדר יפאני ממוצע מאשר לרכב עם עגלה,

הטנדר יותר בנוי לעבודה מכל מכונית מיני אפשרית,

אתה יכול להרכיב לטנדר "קשת" ולהעמיס גם למעלה

מעיין "קומה שניה" של העמסה שמנצלת גם את שטח גג הרכב להעמסה

כמו פה:

Ladder_Rack.jpg

בהצלחה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

והמשפחה איפה? (למרות שלשים אותם על הגג יכול להיות משעשע)

הטנדר שותה יותר דלק מרכב סופר מיני/משפחתית קומפקטית, ואין את האפשרות של ניתוק מהעגלה (הבנאדם ציין, גרירת העגלה היא רק בחלק מהזמן)

שלא נדבר על זה שב 120K הבחור כבר יכול לקנות שלל מכוניות משפחתיות קומפקטיות מעולות חדשות מהסוכנות (עלתה פה האופציה של הלאון 1.8T שזו פשוט עסקת השנה לדעתי), לעומת 165-170+ לטנדר נורמלי כלשהו. אפשר לשלם בהפרש הזה הרבה מאוד טסטים/דלק/ביטוחים....

חוץ מזה, מבחינת נוחות, טנדר זה אסון אפילו ביחס לפרייבטים הלא מוצלחים במיוחד.

פורסם

הוא ביקש רכב לעבודה,

נכון שמבחינת הנוחות אפילו אביזה ב70 K יותר נוחה,

אבל הביצועים מבחינת רכב לעבודה,

יש לי חבר שהוא קבלן חשמל שהתחיל עם סובארו סטיישן, אפשר היה לעבוד איתה,

אך הטנדר איסוזו היה לו הרבה יותר פראקטי לעבודה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

3 גרירה - יש לי עסק עצמאי קטן, שבחלק מהזמן אני צריך לגרור עגלה. יש לי נגרר של 500 ק"ג כולל שה C4 מתמודדת איתו יפה ואני מחפש רכב שיעמוד במשימות גרירה אחת לכמה זמן (פעם פעמיים בחודש, משקל הגרירה הוא מתחת לתחום המותר, תמיד).

הוא ביקש רכב שיוכל לעמוד מדי פעם במשימות גרירה. לא רכב עבודה שרק מעמיסים וגוררים עליו כל היום.

פורסם

נראה לי שכדאי לך לבדוק את סיטרואן C3 פיקאסו, רצוי בדגם הדיזל הידני שגם יציע ביצועים לא רעים עם הנגרר וגם צריכת דלק טובה יותר מרוב דגמי הבנזין. הרכב מרווח ומתאים מאוד למשפחה.

אם לא היית זקוק לתא מטען גדול אז הקיה ריו דיזל יכלה להתאים, אולי בעקבות הצגת הסיד החדשה דגמי הדיזל שלה מוצעים במחירים טובים, שווה לבדוק.

בהצלחה ושבוע טוב.

• תוכן חדש...