Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט מ MAKO:

" מחקירה ראשונית של נסיבות התאונה עולה כי רכב פרטי פגע ברכב אחר שנסע לפניו. כתוצאה מהפגיעה עצר הרכב הנפגע בצד הדרך והרכב הפוגע עצר בנתיב הנסיעה. לאחר מכן, יצא נהג הרכב הפוגע ונדרס בידי רכב שחלף במקום."

באמת, אבל באמת שלא ברור לי מדוע אנשים מאבדים את ההיגיון הבריא והבסיסי על הכביש, וממשיכים לעצור בנתיב נסיעה כאילו הכביש הוא למעשה מדרכה או מגרש חניה שכוח-אל, מבלי להבין שעצירה באמצע נתיב נסיעה (בין אם מדובר בכביש עירוני או, על אחת כמה וכמה, בכביש 6 - שם המהירות הממוצעת היא 110 קמ"ש במקרה הטוב) היא גזר דין מוות וודאי.

המנטאליות הישראלית בה אנשים חושבים שהם יכולים לעצור את רכבם AS IS היכן שמתחשק להם באותה שניה, גובה קורבנות ששום קמפיין, פרסומת או עמותה\אגודה\מפלגה יצליחו להציל. ח-ב-ל.

לצערי הרב, מקרים כגון אלו הם "יחסית" נדירים לעומת מה שאנחנו נתקלים בו ביום-יום בנסיעות עירוניות (בעיקר), אבל תמיד מצער אותי לשמוע על מקרים כאלו של מוות שהוא באמת, אבל באמת, מיותר להחריד.

המקרה הזה מחזיר אותי תמיד למקרים בהם אני רואה אנשים שפשוט עוצרים באמצע הכביש, ולא מעניין אותם כלום, בשביל לדבר עם הרכב הצמוד אליהם. קרה לי מקרה לפני כ-3 שבועות בהם נסעתי ברחוב פנימי של אחת השכונות בפתח-תקוה, ובשעה 12 בצהריים סמוך לגן ילדים (מלא מכונית, כולם בדאבל-פארקינג) עוצר לו איזה ג'וקר עם לנסר בסמוך לרכב בדאבל פארקינג - והם מדברים על הא ודא תוך כדאי שהם חוסמים לחלוטין את הכביש (רכבים ממול נעצרו). למרות ש"ישבתי" על הצופר, הג'וקר המשיך לדבר עם חברו כאילו לא הייתי ולא צפרתי :shock: כאשר הוא הואיל לטובו להמשיך לנסוע, עקפתי אותו (והייתי קרוב מאוד לשבור לו את הפרצוף מרוב עצבים) הוא עצר בצד, פתח את החלון שלו, ושאל מה קרה...

אני בטוח שכל אחד מאיתנו נתקל לפחות פעם בשבוע אם לא פעם בשעה (תלוי כמה אתה על הכבישים) במקרה כזה.

כאשר אדם נמצא על הכביש והוא מנותק לחלוטין מהמציאות על הכביש ובוחר להתנהג כאילו הוא בביתו, כדאי לו שיחשוב פעמיים כאשר הוא בוחר לעשות זאת. לנו נותר לראות את האימהות\נשים\ילדים בוכים בטלויזיה על מר גורלם.

חבל שאי אפשר לקנות\להשתיל היגיון\שכל.

שבוע טוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קרה לי לפנני כשעה בדרך אבא חושי בחיפה. כביש המקשר בין שכונות - דו נתיבי, דו מסלולי, מהירות מותרת 60 קמ"ש. נהגתי בנתיב הימני במהירות כ-50-55 קמ"ש (לפי מד המהירות, כלומר למעשה עוד פחות). מישהו עצר באמצע הנתיב היני כדי לקחת פרטים של רכב המוצע למכירה בצד הדרך. לא הבחנתי בו בגלל הרכב שנסע לפני - וכאשר זה סטה נאלצתי לסטות באופן חד לנתיב השמאלי. למזלי הוא היה פנוי.

הבעיה של כלי רכב העוצרים באמצע הנתיב באיזור זה מוכרת וידועה, ולמעשה גורמת לכל נהג נורמטיבי להיות בדילמה: האם לנסוע בנתיב הימני ולהסתכן בפגיעה ברכב עומד מאחור או לעבור על החוק ולנסוע בשאלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

מעניין שרק לפני יומיים נסעתי בתוך העיר וראיתי שלושה מקרים כאלה אחד אחרי השני. בראשון סתם אמרתי לעצמי שהבנאדם אידיוט. בשני כבר צפרתי לו, כי הוא אשכרה עצר להוריד נוסע באמצע הנתיב (היחיד) בשיא הפנייה. השלישי היה בדיוק כמו המקרה שתיארת.

מקרה נוסף היה לפני כמה ימים בכביש בינעירוני כשהבנאדם לפחות חנה בשוליים, אבל קרוב מדי לשפת הנתיב ומשום מה חשב שזה הגיוני לפתוח לרווחה את הדלת השמאלית האחורית בצורה שהיא תבלוט לתוך הנתיב, ולעמוד כשחצי גופו בתוך הרכב והוא מתעסק עם התינוק, או משהו. האנשים האלה חושבים שהם בלתי פגיעים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לדעתי יש כבישים שצריך להרחיב בהם את השוליים כדי שלא תהיה סכנה לעמוד בהם.

הפתרון הוא הרבה יותר פשוט: לא לעמוד בשוליים. אם חייבים כי זה מקרה חירום, רק הכי צמוד לימין ועם אורות מהבהבים. כמובן - לא לפתוח דלתות לכיוון הכביש והכי טוב - לצאת מהרכב ולעמוד רחוק ממנו בזמן שמחכים לגרר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שימו לב שבמקרה המדובר רכב אחד עצר בשוליים, וזה הפוגע נעצר לידו בנתיב נסיעה.

לא מדובר כאן בדרך עירונית, אפילו לא ב"בין עירונית" שלעיתים מוגבלת מהירות (ל 60-70 קמ"ש).

זה הגיוני לעצור רכב בנתיב נסיעה שנוסעים בו לפחות 100 קמ"ש ?!

(כאשר אני נוסע בכביש 6 עם הפרטנר, אני נוסע על 100 בימני ביותר בגלל שיש לי גגון+סולם שלא תורמים לאוירודינאמיקה וגם עושים הרבה רעש במהירויות גבוהות, שלא לדבר על הרעה בצריכת דלק. במקביל לזה, עוקפות אותי מכוניות במהירות כזו שלעיתים אי אפשר להספיק לראות איזה רכב זה היה...). נהגי פרייבט שלא ממהרים נוסעים שם על 110-120 קמ"ש בלי למצמץ...אז תארו לכם על כמה נוסעים מי ש"ממהרים".

על מנת להסיר צל של ספק, ברור לכל אחד מאיתנו שגם ברמה המנטאלית וגם ברמה האישית, יש המון הבדלים בין אדם לאדם, במיוחד כאשר נדרשים לתפעל רכב - שעבור חלק מאיתנו מדובר בפעולה לא פשוטה וה"אני מאמין" שלי אומר שנהיגה היא גם סוג של כישרון, שלחלקנו באמת יש (ראיה מרחבית, תפעול נכון ועדין של הרכב, חשיבה "נכונה" על הכביש) ולחלקנו יש פחות, אם בכלל.

כאשר מדובר במקרים כאלו, אני אומר לעצמי - עזבו'תכם כישרון או נהיגה, איפה לעזאזל ההיגיון הבסיסי של הבן-אדם ?!?!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לפני יומיים נתקלתי בבן אדם מטומטם שעצר את הרכב על הנתיב הימני, והשאיר את הדלת פתוחה.

נסע מלפני רכב גדול שחסם לי אותו, לא ראיתי אותו, בוא נגיד שאם הנתיב מהשני משמאלי היה מלא, זה היה נגמר ברע...

פורסם
על מנת להסיר צל של ספק, ברור לכל אחד מאיתנו שגם ברמה המנטאלית וגם ברמה האישית, יש המון הבדלים בין אדם לאדם, במיוחד כאשר נדרשים לתפעל רכב - שעבור חלק מאיתנו מדובר בפעולה לא פשוטה וה"אני מאמין" שלי אומר שנהיגה היא גם סוג של כישרון, שלחלקנו באמת יש (ראיה מרחבית, תפעול נכון ועדין של הרכב, חשיבה "נכונה" על הכביש) ולחלקנו יש פחות, אם בכלל.

כאשר מדובר במקרים כאלו, אני אומר לעצמי - עזבו'תכם כישרון או נהיגה, איפה לעזאזל ההיגיון הבסיסי של הבן-אדם ?!?!

איציק

דארווין, מכיר? (בטח שאתה מכיר רק לצורך התגובה) החזק/ החכם שורד. הטיפשים ימותו בתאונה מטומטמת. אין מה לעשות זה חלק מהחיים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בגלל מקרים כאלה אם יש רכב שחוסם לי את הראייה אני מחפש לעקוף אותו הכי מהר שאפשר. אני אף פעם לא נשאר מאחורי אוטובוס/משאית/מסחרית.

אני גם תמיד לוקח את הנתיב השמאלי לפני כל רמזור אם יש רכבים משתלבים מימין בהמשך, בארץ נתיב השתלבות הוא בעצם תור וכולנו יודעים כמה ישראלים אוהבים לחכות בסבלנות לתורם.:evil: :evil: :evil:

פורסם

לצערנו, מישהו שילם (כנראה ששוב) על התופעה הישראלית הנפוצה של להחליף פרטים באמצע נתיב הנסיעה גם אם כל הנזק מסתכם בנזק מזערי. כבר יצא לי להיות לא פעם בפקקי ענק שנגרמו בדיוק בגלל התופעה הזו.

שי ואלפא... (הנקודות על דברים שלא ניתן לכתוב בפורום) עדיף שלא לדבר, אתם בדיוק הנהגים מהסוג הרע והלא צפוי.

פורסם

האם ייתכן והוא יצא מהרכב בגלל שהרכב נכבה עקב התאונה ?

תמונות מאתר HNN:

http://hnn.co.il/gallery17698.html

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

וואלה, נתקלתי בדיוק באותו דבר היום, בכביש של 70 קמ"ש.

עצרו לי באמצע הנתיב, ועוד במקום עם קו הפרדה רצוף,

גם הנהגת וגם הנוסע ירדו ועלו, כל אחד מהצד שלו.

שאני אחכה להם, למה מה קרה.

מרוב הלם :shock: שכחתי לצפור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שימו לב שבמקרה המדובר רכב אחד עצר בשוליים, וזה הפוגע נעצר לידו בנתיב נסיעה.

איציק

I will raise you one !!! מה דעתך על חניה כפולה בכביש 6?

ערב החג, מחלף אייל.

שני רכבים עומדים בנתיב הימני ממש לפני היציאה במחלף

רכב שלישי עומד לידם כך שהמפגרים חוסמים שני נתיבים בכביש מהיר

כולם מסביב דופקים ברקסים, צופרים, מנסים לתמרן תוך נסיון לצפות מה המטומטמים עוד עלולים לעשות.

פורסם

מוות מיותר לחלוטין שיכל היה להמנע אם רק היו מקדישים מעט מחשבה,

לפי התיאור של איציק נ. האינסטינקט הראשוני היה לעצור לרדת מהרכב

ולראות "מה קרה לרכב" בלי להפעיל מעט מחשבה שמדובר בכביש מהיר

שחולפים בו רכבים רבים במהירות שהיא קטלנית לאדם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...