Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קבלת המלצות פה בפורום על מספר מוסכים מורשים לטיפול ברכבי מסוג פורד פוקוס 2008

הרמתי טלפונים שמח ומאושר על ההמלצות כאן אל המוסכים שבחרתי, וראה זה פלא, אף מוסך לא מוכן

לתת מחיר בטלפון (אפילו לאחר שפירטתי בדיוק מה אני רוצה לטפל ולהחליף). כולם דרשו שאגיע עם רכבי אליהם

והם ייבדקו את הרכב, ואני אשב עם "נציג" טיפולים/שיווק/אלוהים יודע מה שלהם לקבל הצעת מחיר, ואפילו ברוב

חוצפתם לא היו מוכנים לענות לי לשאלה (התמימה יש לומר) האם הבדיקה עצמה תעלה לי כסף במקרה ואחליט

ברוב טיפשותי שלא לקבל את הצעתם האדיבה. אני צריך לבזבז זמן וכסף בעידן בו האינטרנט כל כך זמין רק כדי

שמוסכים מורשים יואילו בטובם לתת לי הצעת מחיר? מה יש להם להסתיר??

פשוט מקומם, מרתיח ומעצבן. איך אני יכול לבצע השוואה ככה בין מוסכים, כל פעם להחליף אותו חלק במוסך אחר?

או פשוט לסמוך בעיניים עצומות על כל ההמלצות כאן בפורום (מאחר ואיני באמת כל כך תמים אני מתחיל להיות חשדן

כשמישהו ממליץ לי על מוסך כאן בפורום ואז טורח פעמיים לשלוח לי הודעות בפרטי לגביי טיב המוסך שהומלץ - אם המוסך טוב

אני כבר לבד אמליץ עליו ולא צריך להזכיר לי כל יום לגביי זה)!

לשיפוטכם.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

יש כאן מוסכים שמפרסמים בפורום, שמבינים שהפורום זה דבר ויראלי ושכל טעות של בעל המוסך תעלה לו במחיר עצום של מוניטין.

אותם מוסכים מכבדים מאוד את לקוחותיהם וזוכים להמון שבחים כאן בפורום.

ישנם מוסכים שמפרסמים כאן בפורום ועדיין לא הבינו שפורום זה דבר ויראלי ואי אפשר להתנהל פה בשיטת "המכירות".

לדעתי את אותם מוסכים, הופורם לא צריך לפרסם מכיוון שזה פוגע בתדמיתו.

עזרה או שאר מנהלי הפורום, הסבירו למפרסמים כאן בפורום שלפרסום בפורום יש שני צדדים. החיובי יכול לגרור אחריו המון שבחים ורווחים, אך השלילי יכול לגמור למפרסמים את העסק ולהוריד מיוקרת הפורום.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• ספונסר פורום
פורסם

בוא נעשה סדר בדברים (הפרדה).

לפותח השרשור, רוב המוסכים בהחלט מוכנים לתת הצעת מחיר בטלפון.

כפי שרשמתי בעבר, מוסכי דלק מוטורס לא נותנים הצעה בטלפון והסיבה שמורה אתם.

אם אתה שואל אותי זו לא מדיניות נכונה. אבל זה לא גורע מהמקצועיות ושאר המעלות של המוסכים שלהם.

טוסטוס סיכם את זה יפה מאוד.

המטרה שלי פה היא ליצור רשת של מוסכים מומלצים. הרשימה מגיעה מהגולשים, הלקוחות עצמם, ולא מהמפרסמים.

המטרה שלי היא לבנות כלי שיעזור לנו, הלקוחות, לדעת לאיזה מוסכים להתקרב ולאיזה להתרחק.

אני מקווה שהמוסכים יישרו אתנו קו ולא יתייחסו אל הלקוחות כאל "טיפשים" וכמו שאוהבים לרשום פה בפורום יפסיקו להשחיל לנו "את האלמנט".

פורסם

אני תמיד שולח פקס מסודר עם בקשה להצעת מחיר ומעולם לא קרה שלא חזרו אליי טלפונית או בפקס/אימייל ונתנו לי הצעה כתובה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חביבי , אם מורחים אותך ככה באינטרנט אז תאר לך מה יעשו לך כאשר תהיה שם!

עשו לך טובה אם תשאל אותי. במקום להגיע להתאכזב בשיחת טלפון פסלת אותם.

פורסם

ישנה בעיה אמיתי למוסך לתת הצעת מחיר לעבודה או טיפול לפני שהם רואים את הרכב או את בעליו.כאשר לקוח שאיני מכיר את רכבו מבקש הצעת מחיר לטיפול שיגרתי הכולל סיכה,מסננים ובדיקה של מערכות הבטיחות ברכב הוא יקבל הצעה רק על מסננים,שמן ועבודה.ברגע שיורם הרכב על ליפט יתגלו בלאי גבוה של רפידות/צלחות הבלם,גומיה לציריה,חופש בזרוע הגה,נזילת נוזל קירור וכ'.... מוסך מקצועי לא יוכל להתעלם מכל אלו והצעת המחיר כבר לא תהיה רלוונטית,עכשיו הלקוח יטען שרימו אותו "אמרו כך ויצא ככה".

זאת בדיוק הסיבה שלא נותנים הצעת מחיר בטלפון.

פורסם

אין דבר כזה טלפון.

אם הוא יפלוט מילה שהתיקון יעלה X כסף.

ואיזה ישראלי מה"מכוערים" יבוא אליו וידרוש את ההצעה של X כסף, הוא יכול להפסיד עליך.

אני לא מבין, כולה מוסך, תחפש אחד מומלץ ותתחיל לטפל אצלו, עד שהוא ידפוק אותך ותעבור למוסך אחר.

לך יש רכב בן 4 מקסימום.

לי בבית תמיד היו מכוניות ישנות, ונכון להיום אחת בת 16 ושניה בת 12 וקצת.

אל תתעקש בחיים על מורשה יצרן. (מורשה רגיל זה כמעט כל מוסך בישראל, זה בסדר, יש הרבה מאוד טובים).

פורסם
ישנה בעיה אמיתי למוסך לתת הצעת מחיר לעבודה או טיפול לפני שהם רואים את הרכב או את בעליו.כאשר לקוח שאיני מכיר את רכבו מבקש הצעת מחיר לטיפול שיגרתי הכולל סיכה,מסננים ובדיקה של מערכות הבטיחות ברכב הוא יקבל הצעה רק על מסננים,שמן ועבודה.ברגע שיורם הרכב על ליפט יתגלו בלאי גבוה של רפידות/צלחות הבלם,גומיה לציריה,חופש בזרוע הגה,נזילת נוזל קירור וכ'.... מוסך מקצועי לא יוכל להתעלם מכל אלו והצעת המחיר כבר לא תהיה רלוונטית,עכשיו הלקוח יטען שרימו אותו "אמרו כך ויצא ככה".

זאת בדיוק הסיבה שלא נותנים הצעת מחיר בטלפון.

תסלח לי אך זה ממש קישקוש, "טיפול שיגרתי"? לא ממש הבנתי את המשמעות של הביטוי הזה.

כשלקוח מבקש הצעת מחיר ספציפית, כגון טיפול 10K לדוגמה, מוסך מקצועי אמור לתת אותה בשליפה. יותר מזאת, לטעמי כל מוסך שמכבד את עצמו ובעל אתר אינטרנט אמור לפרסם שם את מחיר הטיפולים הסטנדרטים ללא מחשבה שנייה. אחרי הכל, מחיר טיפולים כאלה ידוע מראש (זמן עבודה לפי שעתון יצרן + מחיר חלפים לפי מחירון יבואן) ואם המוסך מסרב לחשוף אותם אז זה אומר דרשני.

הטענה שהעלת כי "מוסך מקצועי לא יוכל להתעלם מכל אלו והצעת המחיר כבר לא תהיה רלוונטית" ממש לא הגיונית. הלקוח מבקש הצעת מחיר לטיפול מסוים ותוך כדי הטיפול מתגלות בעיות אחרות? על המוסך להודיע ללקוח (רצוי עם הצעת מחיר) ולתת לו להחליט (למעט תקלות בטיחותיות לפי חוק) על טיפול אחר אשר לא נכלל בהצעת המחיר המקורית. אני לא מאמין כי עם שתי הצעות מחיר נפרדות לטיפולים שונים הלקוח יוכל להעלות שמץ של טענה כי הוא רומה.

פורסם

חיים, אם תפתח ספר שרות של יצרן כלשהו, ותעבור על רשימת העבודות, שכלולות בטיפול "10 אלף" או "15 אלף", תראה שמופים שם בערך הדברים הבאים:

החלף שמן מנוע ומסנן

החלף מסנן לתא נוסעים

החלף מסנן אוויר

החלף מצתים (נניח, לא מחליפים בכל טיפול)

בדוק מצב רפידות וצלחות בלם

בדוק חופשים במערכת היגוי ומתלים

בדוק שלמות מערכת פליטה

בצע בדיקה כללית לאיתור נזילות

בדוק מצב צינורות בלם גמישים

בדוק מפלסי נוזלים והשלם במידת הצורך

ועוד מספר בדיקות...

החלף/תקן את הדרוש תיקון

בצע נסיעת מבחן

כל הדברים האלו כלולים ב"טיפול 10.000", והם חלק בילתי נפרד ממנו. איך אפשר לתת הצעת מחיר לכל הנ"ל, מבלי לראות את הרכב?

אני לא יודע, אם מדיניות של "דלק מוטורס" נכונה או לא נכונה.

באופן אישי, אני חושב שעדיף לא לתת הצעת מחיר להחלפת מתכלים קבועים בלבד, ולאחר בדיקה פיזית של הרכב לשנות אותה ולהוסיף עבודות נוספות.

אפשר לפרסם באתר החברה מחירים לעבודות קבועות, ולהדגיש, שבשום אופן לא מדובר במחיר "טיפול", אלא מחיר מחירון להחלפת שמן/פלגים/פילטר אוויר.

פורסם
חיים, אם תפתח ספר שרות של יצרן כלשהו, ותעבור על רשימת העבודות, שכלולות בטיפול "10 אלף" או "15 אלף", תראה שמופים שם בערך הדברים הבאים:

החלף שמן מנוע ומסנן

החלף מסנן לתא נוסעים

החלף מסנן אוויר

החלף מצתים (נניח, לא מחליפים בכל טיפול)

בדוק מצב רפידות וצלחות בלם

בדוק חופשים במערכת היגוי ומתלים

בדוק שלמות מערכת פליטה

בצע בדיקה כללית לאיתור נזילות

בדוק מצב צינורות בלם גמישים

בדוק מפלסי נוזלים והשלם במידת הצורך

ועוד מספר בדיקות...

החלף/תקן את הדרוש תיקון

בצע נסיעת מבחן

כל הדברים האלו כלולים ב"טיפול 10.000", והם חלק בילתי נפרד ממנו. איך אפשר לתת הצעת מחיר לכל הנ"ל, מבלי לראות את הרכב?

אפשר ועוד איך. כמו שאמר חיים קודמי, אפשר לתת הצעת מחיר ולסייג אותה שבמידה וייתגלו ליקויים נוספים המוסך ירים טלפון

ללקוח, יפרט אותם ויבקש אישור לתיקון/החלפה. בנוסף, במקרה שלי ביקשתי הצעת מחיר לחריטה של זוג בלמים אחוריים וכן

עלות של החלפה לחדשים מקוריים. כאן כבר יש פחות אפשרויות למשחק ולבדיקות למיניהן. תאמין לי שבתור לקוח של מוסך שהיה

נותן לי הצעת מחיר ואחר כך היה מתברר כי העלות גבוהה יותר עקב בלאי נוסף שלא היה ידוע מראש למוסך, בהחלט הייתי מבין

ולא מתרעם עליהם. שצריך לשלם ממיטב כספך ולהחליף חלקים אז זה כורח הנסיבות, כשמוסכים מסתירים ממך מידע זה כבר

מעצבן. עד לפני חודש היה לאשתי רכב מסוג דהייטסו סיריון שהיה מטופל במוסך מורשה שהיה פשוט מצויין, אמין ולא חשש

לתת הצעות מחיר. אז הם יכולים, למה מוסכי פורד/מזדה לא? מה הם יותר טובים? פשוט נראה לי שהדרך שבה הם עובדים

אינה נכונה, ורוב הלקוחות כשהרכב שלהם כבר על הליפט יטפלו בו באותו מוסך והלקוח למעשה שבוי שלהם. הזמן שלי בטירטורים

במוסכים שונים לא שווה כסף?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

אם ביקשת הצעת מחיר לעבודה ספציפית, ולא "טיפול שיגרתי", אני מסכים איתך, ולא רואה סיבה לא לתת הצעה.

וגם הוספתי כמה מילים בהקשר זה לתגובה שלי, כמה דקות אחרי.

פורסם
תסלח לי אך זה ממש קישקוש, "טיפול שיגרתי"? לא ממש הבנתי את המשמעות של הביטוי הזה.

כשלקוח מבקש הצעת מחיר ספציפית, כגון טיפול 10K לדוגמה, מוסך מקצועי אמור לתת אותה בשליפה. יותר מזאת, לטעמי כל מוסך שמכבד את עצמו ובעל אתר אינטרנט אמור לפרסם שם את מחיר הטיפולים הסטנדרטים ללא מחשבה שנייה. אחרי הכל, מחיר טיפולים כאלה ידוע מראש (זמן עבודה לפי שעתון יצרן + מחיר חלפים לפי מחירון יבואן) ואם המוסך מסרב לחשוף אותם אז זה אומר דרשני.

הטענה שהעלת כי "מוסך מקצועי לא יוכל להתעלם מכל אלו והצעת המחיר כבר לא תהיה רלוונטית" ממש לא הגיונית. הלקוח מבקש הצעת מחיר לטיפול מסוים ותוך כדי הטיפול מתגלות בעיות אחרות? על המוסך להודיע ללקוח (רצוי עם הצעת מחיר) ולתת לו להחליט (למעט תקלות בטיחותיות לפי חוק) על טיפול אחר אשר לא נכלל בהצעת המחיר המקורית. אני לא מאמין כי עם שתי הצעות מחיר נפרדות לטיפולים שונים הלקוח יוכל להעלות שמץ של טענה כי הוא רומה.

BUKI הסביר זאת היטב ואין צורך להוסיף,מהצד השני של המטבע חייב להיות מצב של אמון הדדי בין המוסך ללקוח ולכן רכב שאינו מוכר למוסך לא יקבל הצעה בטלפון לטיפול.אצלנו לקוח קבוע מקבל בטלפון מענה לכול שאלותיו וגם יעוץ,ברוב המקרים הלקחות שלנו משאירים את הרכב ואומרים "תעשה מה שצריך"מבחנתי כול ליקוי ברכב שאינו עובר בטסט השנתי יתוקן במסגרת הטיפול כמובן שאם מדובר בעלויות חריגות אנו מעדכנים ומבקשים אישור.

מי שלא סומך על המוסך שלו יש לו בעיה רצינית ואני ממליץ לך בחום להיות לקוח קבוע שיש לו רישום בכרטיסי עבודה ואולי במשך הזמן יהיה אמון הדדי וגם תוכל לקבל שירותים חינמיים כמו בדיקת מחשב והחלפת נורות.

פורסם

אני עובד במרכז שירות מזדה-פורד בירושלים, ודווקא כן נותנים הצעת מחיר בטלפון.

אין עניין של מדיניות בדלק מוטורס לא לתת הצעות בטלפון, כל אחד עושה כרוחו סה"כ רובנו מרכזים פרטיים.

פורסם

טיפולים שוטפים אפשר לתת הצעת מחיר ,ומוסכים הוגנים מודיעים לך מראש שאם צריך משהו מיוחד אז תהיה תוספת מחיר

לגבי תיקונים

לי קרה פעם שהלכתי להחליף משאבת מים באוטו ישן קיבלתי הצעת מחיר והסכמתי לה

התחילו לעבוד על האוטו ושברו שם איזה צינור מים והחליפו בחדש

באתי לקחת את האוטו ואני רואה תוספת של 300 ש"ח להצעת המחיר

התחלתי להתווכח איתם שאני לא משלם על מה שהם שברו, בא מנהל המוסך ואמר לי קח את האוטו שלם רק מה שהיה בהצעת המחיר, תשאיר צק פיקדון של 300 ש"ח לך תברר עם איגוד המוסכים אם אני צודק, ואם אני טעיתי שגביתי ממך עוד כסף אני נותן לך טיפול 10000 חינם

באיגוד המוסכים אמרו לי שלאוטו יש בלאי וככה שכל מה שנשבר בפירוק זה בעיה של בעל האוטו ובעל המוסך צודק

אם הוא היה שובר לי את המשאבה החדשה זו הייתה בעייה שלו

בקיצור הלכתי אליו ונתתי לו את הכסף

מכאן אני מבין שקשה למוסכים לתת הצעות מחיר מדוייקות כי תמיד יש הפתעות בדרך או שהם גורמים להפתעות לצוץ

• תוכן חדש...