Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא קורולה 2003, מנוע 3ZZ-FE, גיר אוטומטי, תוצרת טורקיה.

יש לי ספר רכב בעברית ובאנגלית המגעים עם הרכב, אין באף אחד מהם הסבר.

א) בדיקת מפלס נוזל ATF. המנוע צריך להיות מונע/כבוי, קר/חם, בורר בגיר N/D?

ב) כל כמה ק"מ מחלפים נוזל ATF במוסכים מורשי יבואן?

ג) מיהו היצרן ודגם של הגיר

ד) איך אפשר להבדיל בין המנוע הבעיתי שסובל מבוצה לבין המנוע המשודרג?

יש פס בצבע ירוק, שנראה כמו סימן עם טוש באלכסון בין בסיס המדיד שמן מנוע לצינורית המתכית אליו הוא ניכנס.

תודה על עזרתכם

פורסם

לגבי שאלה ד': ככל הידוע לי, אאל"ט, הבעיה קיימת בקורולה משנות מודל 03-04, (אא"כ הוחלף מנוע...).

בצע חיפוש ''בוצה'' / ''בוצה קורולה'' בפורום, ותמצא הרבה חומר.

מה שכתבת אחרי ד', אני בכל אופן, לא הבנתי למה אתה מתכוון.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

יש פס בצבע כחול, שנראה כמו סימן עם טוש באלכסון בין בסיס המדיד שמן מנוע לצינורית המתכתית אליו הוא ניכנס.

3ZZ-FE.jpg

פורסם
הרכב הוא קורולה 2003, מנוע 3ZZ-FE, גיר אוטומטי, תוצרת טורקיה.

יש לי ספר רכב בעברית ובאנגלית המגעים עם הרכב, אין באף אחד מהם הסבר.

א) בדיקת מפלס נוזל ATF. המנוע צריך להיות מונע/כבוי, קר/חם, בורר בגיר N/D?

ב) כל כמה ק"מ מחלפים נוזל ATF במוסכים מורשי יבואן?

ג) מיהו היצרן ודגם של הגיר

ד) איך אפשר להבדיל בין המנוע הבעיתי שסובל מבוצה לבין המנוע המשודרג?

יש פס בצבע ירוק, שנראה כמו סימן עם טוש באלכסון בין בסיס המדיד שמן מנוע לצינורית המתכית אליו הוא ניכנס.

א. ישנן שתי בדיוקת שצריך לערוך, אחת כשהמנוע קר ואחת כשהמנוע חם.

כשהמנוע קר והרכב כבוי שלוף את מדיד ובדוק מה מצב המפלס. הוא אמור להיות בין שני החרירים שמצויין לידם cool או cold.

כשהמנוע והגיר חמים (ז"א אחרי נסיעה ארוכה, לא 5 דקות, לגיר לוקח יותר זמן להתחמם ולהגיע לטמפ' העבודה שלו מאשר המנוע) העמד את הרכב על מפלס ישר, שלב ל P ובעוד המנוע מונע ואתה לוחץ על הברקס עבור באיטיות בין כל מצבי ההילוכים בגיר וסיים חזרה ב P.

בעוד הרכב מונע פתח את מכסה מנוע ושלוף את המדיד. מפלס הנוזל צריך להיות בין שני החרירים של ה Hot.

ב. צריך לשאול במוסך.

ג. אני נוטה להאמין שיצרן הגיר הוא Aisin, אחד היצרנים הגדולים של תיבות הילוכים לרכבים יפניים ולא רק. את דגם הגיר שמותקן ברכבך תוכל לקבל אם תרשום כאן או תשלח לי את מספר השלדה של הרכב.

ד. אין לי מושג, אני מניח שנבירה טובה בגוגל תניב את התאריך בו בוצע השינוי במנועים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...