Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהייה ריאלי. לא באים עם "ראש של מט"ח" לקנות דלק.

לדעתי, מחיר הדלק לא יעבור "זעזוע" כלפי מטה. גם אם מחיר הנפט ירד, הממשלה תמציא מס חדש - זו לא ציניות, אלא המציאות.

מחיר הדלק הוא 7.4X היום. אתה מאמין שעוד שנתיים הוא יהיה פחות? ההגיון שלי אומר שאפילו 7.2 הוא לא יהיה, כך שאני לא רואה פה שום הפסד. עדיין, הרווח פה שולי וממש לא משתלם (אם אני אחסוך 10 ש"ח לחודש, אני לא ארגיש יותר טוב עם עצמי:)).

פורסם
מחיר הכרטיס נקבע ע"י הכפלת מחיר ליטר בנזין בתדלוק עצמי שנכון ליום הרכישה במאה. זה אומנם לא אומר שזאת העיסקה הטובה ביותר בשוק, אבל זה גם בהחלט לא המחיר המקסימלי.

זה בדיוק המחיר המקסימלי. (נכון ליום הרכישה)

אני מתייחס רק לתדלוק עצמי כמובן. מי שמנסה לחסוך בהוצאות הדלק הדבר הראשון שהוא עושה זה לא להתעצל ולתדלק לבד.

ולגבי המצב האפשרי שמחיר הדלק יירד בחודש הבא נניח - אין שום בעיה להשתמש בכרטיס ובמקביל לקנות אחד חדש. האפקט נטו הוא כמו תדלוק ללא הכרטיס.

כך שומרים על "חלון" התוקף של הכרטיסים לשנתיים הבאות בכל רגע נתון.

יוצא שתחת כמה הנחות (א. מחיר הדלק יעלה בטווח הארוך, ב. אני צורך דלק בכמות חודשית מסויימת עד יום מותי) אפשר להימנע מהפסד נומינלי, אבל לא ריאלי.

כמו שמישהו כבר כתב פה - חברות הדלק לא מפסידות פה כלום, להיפך - הן מרוויחות 3 פעמים:

1. מקבלות אשראי מהציבור ללא ריבית ללא הצמדה וללא בטחונות.

2. מרוויחות כל פעם שמישהו מאבד כרטיס.

3. מקטינות את גורם הסיכון הפיננסי שלהן באכסון דלק במתקניהן: אם לחברת דלק יש מליון ליטר בנזין במיכלים, ומחיר הדלק (שער בז"ן) יורד ב10 אגורות, זה הפסד של 100 אלף שקל. אם המחיר יעלה זה רווח של 100 אלף שקל.

לעומת זאת אם יש מליון ליטר במיכלים ובנוסף מליון ליטר בכרטיסי פלסטיק שכבר נמכרו - מבחינה פיננסית החברה אדישה לתנודות במחיר הדלק כי המלאי הקיים כבר "מכור".

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...